Şimdi Ara

LCD lerde 16.7M 16.2M renk farkı? (önemli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
648
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar öncelikle burada ki mesajların çoğunu okuduğumu ama aradığım cevabı bulamadığımı o yüzden yeni başlık açtığımı belirtiğim ve soruma geçiğim.

Tasarım işleriyle çok içli dışlı olduğumdan ve bilgisayar başında çok vakit harcadığımdan dolayı 19" LCD monitör almak istiyorum fakat aklıma takılan çok önemli bir konu var o da LCD lerin renkleri doğru gösterip göstermediği. Okuduğum kadarıyla lcd monitörlerde genel bir problem olarak renkleri düzgün göstermeme olayı varmış. Fakat 16.7 milyon renk gösteren(24bit) lcd mönitörler renkleri diğerlerine göre(16.2M renk, 16bit) daha düzgün gösteriyorlarmış. Elbet aralarında fark vardır, benim merak ettim bu fark gerçekten çalışmalarımı etkiliyecek kadar fazlamıdır? 16.2M renk gösteren bir LCD alsam renkleri doğru göremezmiyim?

Bunu sormamdaki en büyük etken 24bit renk gösteren paneller piyasada çok az bulunuyor, tepki süreleri daha fazla ve fiyatlarıda diğerlerine göre daha pahalı. Tasarım ağırlıklı LCD kullanan arkadaşlar yorumlarını yazarlarsa çok sevinirim.

• benim 16.2 renk ben daha farkı göremedim
  • ya hocamne alaka allah aşkına onlar reklam kokan hareketler...kanmasakın...sırf fiyatı yuksek tutmak için işte yeni özellik diye yediriyolar millete...inanaki gözle ible belli olmuyorr fark...
  • Ben 24bit (16.7milyon renk) bir panel kullanmadım. Ama LCD teknolojisi üzerine birçok yazı okudum. Genelde tasarımla uğraşanlara 24bit paneller tavsiye ediliyor. Çünkü renk geçişleri 18bit (16.2milyon renk) panellere göre çok daha iyi oluyor.

Şöyleki, 24bit panelde üç ana rengin (mavi, kırmızı, yeşil) 256şar farklı tonu oluşturulabiliyor. Bunun sonucunda 256x256x256= 16.7milyon renk gösterilebiliyor. 18bit panelde ise üç ana renk için 64 farklı ton oluşturulabiliyor. Ancak "dithering" denilen bir işlemle bu sayı her renk için 253e çıkarılıyor. Sonuçta da 16.2milyon renk gösteriliyor.

Kaynağı merek edenlerhttp://www.tftcentral.co.uk/articles/colourdepth.htm adresine uğrayabilirler.

Sonuç olarak aradaki ton kayıplarını ancak tasarımcılar ve grafikçiler anlayabilir.

• Pek fazla fark olacağını düşünmüyorum...
  • Tasarım için ise "kesinlikle" 16.7 milyon renk desteği olması lazım.Ayrıca panel olarak da "MVA"tipi panel kullanan mönitörler almanız yararınıza olacaktır.Ben çok araştırıyorum bu sırlar LCD ekranları...Detaylı bilgiyi burada bulabilirsin theshiver
    http://wiki.pclabs.gen.tr/index.php/LCD_Monit%C3%B6r_Sat%C4%B1n_Alma_Rehberi
    Ayrıca takdir edersiniz ki biraz tuzlular..."Eizo"markasını inceleyin derim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Code X -- 9 Haziran 2006; 22:00:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    22 inç Lcd kaç kg. dır.
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.