Şimdi Ara

LCD ' DE FUTBOL TOPU İZİ SORUNSALI... (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
3.573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Evet tüplü tvlerden bahsederseniz haklısınız. Ancak plasma ve lcd için 100hz farklı bir kavram.
    Saygılar bizden
  • Hi-def-man
    Benim yaptığım testlerde de şöyle bir sonuç çıktı:

DVD player'ı 1080i'ye ayarlayarak upscaling'i Mediatek'e bırakınca görüntüde dikine beyaz çok ince çizgiler oluşuyordu. Bunu ben artık böyle kabul etmiştim herhalde upscake böyle birşey diyordum :) Renkler buna uygun ayarladığım için güzeldi. Ama bu ayarlar TV yayınlarında biraz kötü kalıyordu. Ama ikide bir ayar değiştirmektense referansı DVD player'a göre yapmıştım.

DVD player'ı 1080i'ye ayarlayarak upscaling'i DCDi'a yani TV'me bırakınca bu çizgiler yok oldu. Ama renkler pastelimsiydi. Ben seyrettiğim divx kalitesiz diye düşünmüştüm ama senin yazdığını okuyunca birkaç film daha denedim. Hepsi için renk biraz kötüydü. Demekki buna uygun bir ayar yapmam lazım.

Blacker than black testi anladığım kadarıyla siyah seviyesini iyileştirme amaçlı. Açık söylemem gerekirse siyah tonunda bir farklılık dikkatimi çekmedi. Buna bir dahaki sefere daha çok dikkat edeceğim.

Sonuçta DCDi upscaling bana daha iyi geldi.

quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

quote:

Orjinalden alıntı: exen

@Hi-def-man en kısa zamanda bunu test edip sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
    @Daneel Bendeki Vestel'in gri kutusu. HD kutuları sabırsızlıkla bekliyorum.

Exen

Biraz araştırma yaptımda,

Mediatek işlemcinde DCDI ile karşılaştırıldığında Blacker than Black ki çok önemli!!!!! testinden geçemediği ve 3:2 pull down progresive yaparken gölgelenme oluşturduğu görünüyor.

Ancak DCDI işlemcide ise Video Level testinden geçememiş ama bence sorun değil TV'inde yeterince Video Color level ayarları ve Renkler bazında contrast ayarları mevcut düzeltebilirsin zevkine göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 6 Ekim 2007; 22:01:42 >

• quote:

Orjinalden alıntı: decsan

Evet tüplü tvlerden bahsederseniz haklısınız. Ancak plasma ve lcd için 100hz farklı bir kavram.
    Saygılar bizden

Bu farkın ne olduğunu açar mısınız?
  • quote:

Orjinalden alıntı: sserin

quote:

Orjinalden alıntı: decsan

Evet tüplü tvlerden bahsederseniz haklısınız. Ancak plasma ve lcd için 100hz farklı bir kavram.
    Saygılar bizden

Bu farkın ne olduğunu açar mısınız?

O zaman ben söyleyeyim; hiç fark yoktur. Çünkü 100 Hz tarama, saniyede 100 adet görüntü(frame) demektir.
    50 yada 60 Hz ise saniyede 50 yada 60 görüntü anlamına gelir.
    100 Hz özelliği CRT yada LCD yahut plasmalarda farklı olamaz.
  • Ben de arada fark olduğunu düşünüyorum. Çünkü çalışma yöntemleri son derece farklı.

LCD de herbir frame digital olarak yani pixel pixel ekrana basılır.
    Ama CRT de ise Analog yöntemle ve satır satır tarama yapılır.
    En önemli fark buradadır.

Yani CRT de 100hz ile kastedilen saniyede taranan görüntü sayısıdır. Burada uygulanan sinyal analog ve pal ise 25 fps, ntsc ise 30 fps dir.
    LCD de ise TV girişine uygulanan digital sinyalin frekansı söz konusudur. Mesela 1080p/24 hz, 1080i/50hz gibi. Bu ne demek? Sinyali 1080p olarak alırım 24hz, 25 hz, 30 hz de olsa işler ve 100hz yada 120 hz olarak ekranda gösteririm.
  • quote:

Hi-def-man

DVD player'ı 1080i'ye ayarlayarak upscaling'i Mediatek'e bırakınca görüntüde dikine beyaz çok ince çizgiler oluşuyordu. Bunu ben artık böyle kabul etmiştim herhalde upscake böyle birşey diyordum :) Renkler buna uygun ayarladığım için güzeldi. Ama bu ayarlar TV yayınlarında biraz kötü kalıyordu. Ama ikide bir ayar değiştirmektense referansı DVD player'a göre yapmıştım.

DVD player'ı 1080i'ye ayarlayarak upscaling'i DCDi'a yani TV'me bırakınca bu çizgiler yok oldu. Ama renkler pastelimsiydi. Ben seyrettiğim divx kalitesiz diye düşünmüştüm ama senin yazdığını okuyunca birkaç film daha denedim. Hepsi için renk biraz kötüydü. Demekki buna uygun bir ayar yapmam lazım.

Blacker than black testi anladığım kadarıyla siyah seviyesini iyileştirme amaçlı. Açık söylemem gerekirse siyah tonunda bir farklılık dikkatimi çekmedi. Buna bir dahaki sefere daha çok dikkat edeceğim.

quote:

quote:

Exen

Mediatek işlemcinde DCDI ile karşılaştırıldığında Blacker than Black ki çok önemli!!!!! testinden geçemediği ve 3:2 pull down progresive yaparken gölgelenme oluşturduğu görünüyor.

Ancak DCDI işlemcide ise Video Level testinden geçememiş ama bence sorun değil TV'inde yeterince Video Color level ayarları ve Renkler bazında contrast ayarları mevcut düzeltebilirsin zevkine göre.

Exen,

Birde DVD 'yi 576i de bırakıp hiç upscaling yaptırmayıp denermisin renk sorunu devam edecek mi .

• Pardon şimdi farkettimde ikinci 1080i yazdığım yer yanlış. Orada 576i olacaktı. Aşağıdaki alıntıyı editledim:

quote:

quote:

Hi-def-man

DVD player'ı 576i'ye ayarlayarak upscaling'i DCDi'a yani TV'me bırakınca bu çizgiler yok oldu. Ama renkler pastelimsiydi. Ben seyrettiğim divx kalitesiz diye düşünmüştüm ama senin yazdığını okuyunca birkaç film daha denedim. Hepsi için renk biraz kötüydü. Demekki buna uygun bir ayar yapmam lazım.

quote:

quote:

Exen

Exen,

Birde DVD 'yi 576i de bırakıp hiç upscaling yaptırmayıp denermisin renk sorunu devam edecek mi .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 8 Ekim 2007; 10:38:43 >

• Pioneer daki tüm kontrast ,renk ve Gamma ayarları fabrika çıkışı ayarlarda değilmi?
  • Bir dvd-hdd recorder almayı düşünüyorum. Her ne kadar dvd recorderlerin upconvert kabiliyetleri av receiverlar kadar yüksek olmasa da sizce upconvert becerisine göre, recorder olarak hangi markayı hatta hangi modeli tercih etmeliyim.

Ayrıca recorderlerin üreticilerinin sitelerinde, bu cihazların upconvert için kullandıkları işlemci bilgilerini bulamıyorum. Konuyla ilgili daha detaylı bilgi alabileceğim adresleri yazarsanız sevinirim.

Saygılar.
  • tüm testlerde hem kayıt kabiliyeti hemde upscaling performansı konusunda.Sony ve Panasonic recorderları hep en önde yeni serileri 1080p upscaling yapabiliyor.

Ama fiyatları 1.000 ytl gibi ben elinizdeki amfiyi satıp üzerine 1.000 ytl ekleyip upscaling yapabilen ONKYO 605 veya 705 gibi bir amfiyi yada Sony STR-DA 5200 alırdım. Sesi de upgrade etmiş olurdunuz.
  • Öncelikle herkese iyi bayramlar.

Aslında benim asıl maksadım bir recorder almak, bu sebeple AV receiver almak benim için pek uygun değil. Yani aslında ben 1 taşla 2 kuş vurayım diyorum. Her ne kadar "upconvert kuşu" pek büyük olmayacak ama hem amfi hem de recorder almaya bütçem uygun değil. Unutmadan, halihazırda bir amfim yok.

Geçenlerde mediamarkt'a uğramıştım, sıra sıra recorderleri dizmişler. Birçoğunda 1080p upconvert özelliği olduğu yazıyor olmasına rağmen, kullandıkları işlemciler gibi ayrıntılar hakkında bilgim olmadığı için bir karar veremedim. Mesela aynı markanın aynı serisinin farklı iki modelinde farklı işlemci kullanılmış olabilir değil mi?

Birde recorderlerin üzerinde hdmi in diye bir port göremedim, gerçekten hdmi portundan giriş olmuyormu merak ettim. Ayrıca bu konunun bir yerinde amfilere hdmi portundan yapılan girişlerde upconvert yapılmadığı yazılmıştı. Bu konudaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Saygılar.

• Öyle değildi, çünkü eskiden upscaling'i DVD player'a bıraktığımda renk tonlamaları farklı oluyordu ve DVD Player'ın renk ayarlarını ona göre yapmıştım. Şimdi TV ve DVD renk ayarlarını yeniden yaptım. İlk olarak TV'yi LigTV'ye göre ayarladım (altın uçlu scart ile bağlı gri kutu). Daha sonra birkaç farklı DVD ve Divx kullanarak DVD renk ayarlarını yaptım. Şimdi renk konusunda da memnunum.

Konu dışı olacak ama biraz araştırma yaptım. Philips sıkıştırılmamış 1080P HDMI destekli Wireless HDMI görüntü aktarıcı bir cihaz geliştirmiş. Bu sene sonuna kadar çıkacak. (Aslında resmi açıklama 3. çeyrekte çıkacağı ama Ekim'in ortasındayız.) Şu an bu cihazı beklemedeyim. Fiyatı yurtdışında 300$ civarında olacakmış. İçeride gürültüsünden uzakta olacağım bir PC olacak. KMPLayer ile filmlerimi izleyceğim. Şu anki hayalim bu. Bilgisayarımı zaten yenileyecektim ama bu cihazı bekliyorum şu an. HDMI'lı HD-DVD player'lı güçlü bir PC ile DVD Player muhabbetinden çıkacağım.

Sorum şu olacak. PC'de upscaling konusunda görüşlerini alabilir miyim Hi-def-man?

Saygılar...

quote:

Pioneer daki tüm kontrast ,renk ve Gamma ayarları fabrika çıkışı ayarlarda değilmi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buyukbang -- 15 Ekim 2007; 10:16:46 >

• bu aktarıcı hdcp uyumlu ise pc den görüntü aktaramayabilirsin.

dikkat etsen iyi olur.

• hdmi in yapamazsınız sadece out.
    recorderlarda sadece 3 modelde bu 1080p özelliği var 2 adet sony 1 adet panasonic hepsi benzer kalitede. ama sony yi öneririm.
    quote:

Orjinalden alıntı: @coyote

Öncelikle herkese iyi bayramlar.

Aslında benim asıl maksadım bir recorder almak, bu sebeple AV receiver almak benim için pek uygun değil. Yani aslında ben 1 taşla 2 kuş vurayım diyorum. Her ne kadar "upconvert kuşu" pek büyük olmayacak ama hem amfi hem de recorder almaya bütçem uygun değil. Unutmadan, halihazırda bir amfim yok.

Geçenlerde mediamarkt'a uğramıştım, sıra sıra recorderleri dizmişler. Birçoğunda 1080p upconvert özelliği olduğu yazıyor olmasına rağmen, kullandıkları işlemciler gibi ayrıntılar hakkında bilgim olmadığı için bir karar veremedim. Mesela aynı markanın aynı serisinin farklı iki modelinde farklı işlemci kullanılmış olabilir değil mi?

Birde recorderlerin üzerinde hdmi in diye bir port göremedim, gerçekten hdmi portundan giriş olmuyormu merak ettim. Ayrıca bu konunun bir yerinde amfilere hdmi portundan yapılan girişlerde upconvert yapılmadığı yazılmıştı. Bu konudaki bilgilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

Saygılar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.