Şimdi Ara

LCD ' DE FUTBOL TOPU İZİ SORUNSALI... (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
0
Favori
3.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

DCDİ reklamı ama eminim düzeltir.

Sadece bu processor bile Infocus X1 projektörü milyon mertebesinde sattırdı.

Paylaşımın için teşekkür ederim. Bugün yeni birşeyler öğrendim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: plcmn

quote:

Bunu eğer STR-DA 1200 ES ile deneyecekseniz olmayacaktır . Nedeni de-interlation ve upscale yapamaması . Bu cihazdan alabileceğiniz en iyi görüntü tüm görüntüleri componente upconvert etmesiyle alabilirsiniz.

Benin aktardıklarım STR-DA 5200 ES modelinde mevcut hatta DCDI faroudja işlemcisi benimkinin önüne geçip 1080p işliyor.

Toshiba c serisinde DCDI faroudja işlemcisi kullanılıyor.
    http://www.istanbulbilisim.com.tr/-TOSHIBA-LCD-TV,66,1419.html

Çok güzel tespit. Toshiba C kullanıcılarından bu konuda yorumlar bekliyoruz. Bakalım ne diyecekler. Onların hiç böyle bir problemle karşılaşmamış olmaları gerekir.

quote:

Orjinalden alıntı: dimağ

Sayın sserin size çok teşekkür edrim monster altın uçlu scart gerçekten iyiiş yaptı.Plazmama ısınmama neden oldu.Şimdi daha br farklı gözle bakıyorum.Kumlanmalar kayboldu.

Teşekkürler...

Görüntünün çok iyi olacağından emindim ama yine de sevindim. Buradaki paylaşımlardan ben de çok şeyler kazandım. Amacım benzer şekilde yardım edebilmek.

quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

Ben bu altın uçlu monster dan bulamıyorum bi türlü, nerden aldınız? Internette satan bi yer varmi?

Ankara'da iseniz kolay. İzmir Caddesindeki Teknosa'da bugün 1 adet gördüm. 2 m.lik Monster scart. 26 YTL. Astech ithalatçı görünüyor ama Sitesinde bu konu ile bilgi yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sserin -- 1 Ekim 2007; 16:47:04 >

• bende uzun süredir ilgileniyorum
    ses ve görüntü sistemleriyle. Sorunuz olursa mutlaka sorun bildiğim birşeyse elimden geldiğince bilgi veririm

vaktim oldukça burada olacağım.
  • Hi-def-man tam manasiyla yasadigim sorunu goruntulu olarak anlatmissin. Cozum yolu da onermissin cok tesekkurler. Ben cook acemiyim outscaler falan nedir hic anlamiyorum ama anladigim kadarini soyleyeyim.

Bir hafta icinde SONY DVP NS 76 DVD player alma niyetindeyim. D-Smart kullaniyorum. D-Smarti DVD Player'a, DVD Player'i da HDMI cikisindan TV'ye mi baglayacagim? Maclarda ozellikle saha cizgilerinin taramasindan nefret ediyorum. Bu sorunumu cozersek inanilmaz mutlu olacagim.

TV SONY KDF50E2000 3LCD

Simdiden cokkkk tesekkurler. Sana ileride de danisacagim seyler olabilir.
  • yoo olmaz.

DVD ye görüntü kaynağı giremezsin.

keşke olsaydı DVD'ler daha iyi satardı.

DVD recorder olmalı HDMI çıkışlı ve upscale özellikli.
  • quote:

Orjinalden alıntı: mngb
    quote:

Orjinalden alıntı: sserin
    Bu ifade genelde LCD'lerdeki tepki süresinin fazlalığını anlatmak amacıyla kullanılır. Benzer şekilde aksiyon sahnelerde de yumruk atan adamın kolunu gölgelenme şeklinde görebilirsiniz. Bazıları ise "böyle bir şey yok, ben görmüyorum" demektedir. Ancak yeni çıkan düşük tepki süreli(3 ms) LCD'lerde bu hata minimuma inmiştir. Sonuçta plasmalarda tepki süresi max 3 ms kabul edilir.

Sayın sserin ; Bu yorumunuza Kablo TV görüntüsü ile katılıyorum...Topa hamle yapan futbolcuda var hafif gölgelenme hareket halindeki topta yok...Uzun kaleci vuruşları ve paslarda görmedim...Topun gölgelenmesini...CLEAR LCD farkıda bu olsa gerek...Sağlıcakla kalın...
     LCD ' DE FUTBOL TOPU İZİ SORUNSALI...

Açıkcası ben yukarıdaki resimde topa vuran futbolcunun ekran düştüğü duruma daha çok "flulaşma" derim.
    Gölge dediğimiz ben daha çok, hareket eden bir cisminin arkasından gölgesinin (hayaletinin, ghosting) gelmesi olarak anlıyorum.
    Zaten 8MS tepki süresine sahip hiçbir Lcd Tv'de bu anlamda gölge (hayalet, ghosting) olduğunu görmedim.

"Clear Lcd" teknolojisine gelince, kendi demo görüntülerinde 2 kademeli iyileştirme yaptığı örnek resimlerle gösteriliyor. Tabi LG'nin XD Engine, Samsung'un DNIe için yaptığı gibi bu tür tanıtım videolarında "X teknolojisi olmayan görüntü" başlığı ile verilen görüntü gerçeği yansıtmıyor (Sanki SD yayını HD yapıyormuş gibi abartıyorlar). Yine de bu teknolojilerin hiç fark yaratmadığını söylememek mümkün değil.

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: sserin

Bu ifade genelde LCD'lerdeki tepki süresinin fazlalığını anlatmak amacıyla kullanılır. Benzer şekilde aksiyon sahnelerde de yumruk atan adamın kolunu gölgelenme şeklinde görebilirsiniz. Bazıları ise "böyle bir şey yok, ben görmüyorum" demektedir. Ancak yeni çıkan düşük tepki süreli(3 ms) LCD'lerde bu hata minimuma inmiştir. Sonuçta plasmalarda tepki süresi max 3 ms kabul edilir.

Sayın sserin ; Bu yorumunuza Kablo TV görüntüsü ile katılıyorum...Topa hamle yapan futbolcuda var hafif gölgelenme hareket halindeki topta yok...Uzun kaleci vuruşları ve paslarda görmedim...Topun gölgelenmesini...CLEAR LCD farkıda bu olsa gerek...Sağlıcakla kalın...

LCD ' DE FUTBOL TOPU İZİ SORUNSALI...

bu nasil bir görüntü netligidir wooooooooooooow

• quote:

Bunu 2 şekilde yapabilirsiniz.

1) Outboard Scaler kullanarak . ilk olarak CRT projectörlerin performanslarını arttırmak ve HD Ready hale getirmek için kullanılan Line Doubler ve Scalerlar şimdi de LCD/Plazma /DLP lerin performanslarını arttırmada kullanılıyor.
    örneğin ABT, Faroudja, Gennum, Pixel Magic ,Crystalio gibi firmalar bu tip outboard scalerlar üretiyor.

http://www.anchorbaytech.com/products/systems/

2) Bu scalerların bizim kullandığımız bazı cihazlarında içine chip olarak konulduğu durumlar var. Mesela ben Yamaha RX-V2700 amfi kullanıyorum ve tüm görüntüleri bu amfiye analog olarak (Composite) bağlıyorum. İçindeki ABT işlemci görüntüleri işleyip 1080i olarak HDMI çıkışından TV ye yolluyor ve görüntü açıkça yukarıdaki gibi düzelebiliyor.

Bu işlemcileri DVD Recorder'lar da da bulabilirsiniz. Panasonic ve Sony HDMI çıkışlı cizhazlarda bayağı kalıteli işlemciler mevcut.

TV'lerinizde de bu işlemciler mevcut ama kaliteli bir outboard scaler'ın 1.000 USD'den başladığını hesaba katarsak ne kadar farklı bir görüntü elde edebileceklerini bir düşünün.

HiDefMan'in ürünün kullandığı ABT1010 zamanının en gelişmiş upscaling chiperinden biri idi, onun daha üstü ABT1018 var. Bunlara kompliman olarak aynı zamanda ABT102 deinterlace modülü var( 2700'de yok o ayrı)

ABT1010 1080i upscalingi receiverlarda bulunan Faroudja'dan bile iyi olması lazım. Piyasada ABT çhiplerini kullanan bir recorder yok diye biliyorum, bu sadece ileri seviye A/V receiverlarda var. ABt1018-ABT102 kullanılan DvdO VP50 outboard scalar da var, ( Bu versiyon 1080p destekliyor).

scaler VP50 2500$, Scalar VP30 1500$, Upscaling receiver Yamaha 2700 1500$ çıkmıştızamanla 1200$'lere düştü, şu anda 2800 geldiği için stokları temizlemek adına 900$'a satılıyor, o da Amerika'da.

Upscaling özelliği yazan her ürüne atlamamak lazım, içinde ne kullanıldığını donanım olarak iyi araştırılması gerekir.

• quote:

Orjinalden alıntı: doktor x
    bu nasil bir görüntü netligidir wooooooooooooow

Görüntü çok net olsa bile bu kadar uzak çekim fotoğraftan anlamak pek mümkün olmazdı. Renklerin canlı olduğu aşikar; fakat Clear Lcd teknolojisine de sahip olsa, karşısından izlerken görüntünün (doğal olarak) o kadar da net olmadığını görebilirsiniz. Bu yüzden bence Lcd Tv'lerin görüntü kaliteleri fotoğraflar ile değerlendirilmemeli. Özellikle de yakın çekim insan suratı fotoğrafları yanıltıcı olabiliyor. ne hikmetse Lcd Tv incelemesi yapılırken de hep yakın çekim objelerin olduğu fotoğraflara yer veriliyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi signore -- 2 Ekim 2007; 5:50:45 >
  • Ben clear lcd'nin bölgesel dimming backlight ile kontrastı, araya frame atma ve scanning backlight ile hareketi iyileştiren üç teknolojinin kombinasyonuna verilen ad olduğu zannediyorum. Bunların hiçbiri görüntü karesini iyileştirmeye yönelik olgular değil. İyi sinyal iyi upscaling kare fotoğrafını iyileştirir. Gene de kablo TV nin iyi bir sinyal olmadığı gözönüne alındığında TV baya iyi iş yapmış diyebilirim.
  • Bende atıl durumda lcd monitör acaba bunu tv olarak nasıl kullanabilirim yardımcı olursanız sevinirim.
  • quote:

bende uzun süredir ilgileniyorum
    ses ve görüntü sistemleriyle. Sorunuz olursa mutlaka sorun bildiğim birşeyse elimden geldiğince bilgi veririm

vaktim oldukça burada olacağım.

LCD'de yaşanan bu çok önemli soruna harika bir alternatif çözüm yazdınız sağolun .

Emin olun size pek çok soru gelecektir. Çok büyük ihtimalle bu sorundan muzdarip arkadaşlar uygun işlemcili donanımlar bakmaya başladılar bile (ben Yamaha RX-V2700'e baktım , ne yazık ki çok pahalı )
    Gerçi ben daha TV'ye bile tam karar veremedim ancak uydu receiver ve ses sistemi'de düşündüğümden donanımları isteğe uygun seçebilme esnekliğim var (tabii ki fiyat çok önemli unsur)

Ses sistemi konusunda çok profesyonel bir şey düşünmediğim için muhtemelen uydu receiver'da upscaling özellik arayacağım. Hatta bakmaya başladım bile , bildiğiniz bir model varsa önerinizi alabilirim.

• quote:

Orjinalden alıntı: Daneel

Ben clear lcd'nin bölgesel dimming backlight ile kontrastı, araya frame atma ve scanning backlight ile hareketi iyileştiren üç teknolojinin kombinasyonuna verilen ad olduğu zannediyorum. Bunların hiçbiri görüntü karesini iyileştirmeye yönelik olgular değil. İyi sinyal iyi upscaling kare fotoğrafını iyileştirir. Gene de kablo TV nin iyi bir sinyal olmadığı gözönüne alındığında TV baya iyi iş yapmış diyebilirim.

Sayın Daneel , Yorum ve paylaşım için teşekkür ederim.

Teknik ifade ve ne işe yaradıklarını fazla bilmiyorum, son kullanıcı olarak aldığım görsel zevke bakıyorum.

LCD TV de kullanmak üzere normal uydu yayınını işlemden geçirerek HDMI veya DVI video arabiriminde panele gönderen HD UYDU ALICI'sı araştırıyorum.Dreambox 8000HD alacağım.Forumda LCD TV sini uydu cihazı arayan bir sürü arkadaşımız var.

Bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırmısınız...Sağlıcakla kalın...

• quote:

quote:

Ben clear lcd'nin bölgesel dimming backlight ile kontrastı, araya frame atma ve scanning backlight ile hareketi iyileştiren üç teknolojinin kombinasyonuna verilen ad olduğu zannediyorum. Bunların hiçbiri görüntü karesini iyileştirmeye yönelik olgular değil. İyi sinyal iyi upscaling kare fotoğrafını iyileştirir. Gene de kablo TV nin iyi bir sinyal olmadığı gözönüne alındığında TV baya iyi iş yapmış diyebilirim.

Sayın Daneel , Yorum ve paylaşım için teşekkür ederim.

Teknik ifade ve ne işe yaradıklarını fazla bilmiyorum, son kullanıcı olarak aldığım görsel zevke bakıyorum.

LCD TV de kullanmak üzere normal uydu yayınını işlemden geçirerek HDMI veya DVI video arabiriminde panele gönderen HD UYDU ALICI'sı araştırıyorum.Dreambox 8000HD alacağım.Forumda LCD TV sini uydu cihazı arayan bir sürü arkadaşımız var.

Bu konudaki düşüncelerinizi paylaşırmısınız...Sağlıcakla kalın...

HD uydu alıcısı HD sinyalleri çözebilen uydu alıcısı demek. Aradığınız upscaling uydu alıcısı ve ben şu anda bu gelişmiş çipleri kullanan bir uydu alıcı ürünün bulunduğunu zannetmiyorum.

• quote:

HD uydu alıcısı HD sinyalleri çözebilen uydu alıcısı demek. Aradığınız upscaling uydu alıcısı ve ben şu anda bu gelişmiş çipleri kullanan bir uydu alıcı ürünün bulunduğunu zannetmiyorum.

Sayın Daneel ;

Hd Uydu Alıcısından TV ye görüntü aktarmada YAMAHA RX-V3800 ve SONY STR-DA5300ES arasında sizin seçiminiz hangisi olurdu...
  • quote:

Orjinalden alıntı: evren16

Bende atıl durumda lcd monitör acaba bunu tv olarak nasıl kullanabilirim yardımcı olursanız sevinirim.

Evren 16

LCD monitörünü Aver media 9 Outboard ekran kartıyla TV haline getirebilirsin. Çok başarılı ben kullanıyorum. Piyasada satılan birçok 20 inch LCD Tv den daha güzel netice alıyorum.Ayrıca DVD ve Uydu alıcını dahi bağlayabiliyorsun ve bir ses sistemine bağlayacak çıkışları da var.
  • Signore dostun yazdığı gibi bende hiç bir lcd de herkesin abarttığı gibi ghosting felan görmedim maçlarda.HAtta dün akşamki Fb maçı ile ilgili kulube resim çekip ekledim ve yorum yazdım mutlaka bir bakın derim.
    Link aşağıda....Yorum sayfanın sonlarına doğru resimli....

http://forum.donanimhaber.com/m_16533966/mpage_6/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilvarch -- 3 Ekim 2007; 8:45:28 >
  • quote:

quote:

Sayın Daneel ;

Hd Uydu Alıcısından TV ye görüntü aktarmada YAMAHA RX-V3800 ve SONY STR-DA5300ES arasında sizin seçiminiz hangisi olurdu...

mngb

Daneel e sormuşsun ama bende düşüncemi aktarayım dedim.

RX-V 3800 ile STR-DA 5300 farklı liglerdeler.
    5300 ile 1800 rakip olacaktır .

Bu arada Onkyo 905 ve 875 de HQV RXV reon VX prosesör ve bu bence en iyisi.

2.sırada ABT işlemci kullanmaya devam edecek Yamaha RX-V1800 gelir.

3.Sırada hala de-interlation yaparken Jaggy 'ler üreten ve gölgelenme sorununu çözemeyen DCDI işlemcili Sony gelir.ONKYO bu işlemciyi alt modeli 805'de kullanıyor.

• Hi Def Man çok güzel açıklamış.

Arkadaşlar uydu sinyalinizi sihirli bir değnekle düzeltebilen ucuz bir alet şu anda yok, uydu alıcı yok, avreceiver yok, dvdrecorder yok, outboard scalar yok.

Ucuz derken 1500ytl minimumdan bahsediyorum. Kimse yetersiz upscale kabiliyetli neredeyse sadece adı olan upscale recorderlara falan para vermesin, bu dertleri o yetersiz çözümlerle giderilebileceği yanılsamasına düşmesin.

Bu arada Samsung LCD çok basamaklanma yapmış saha çizgilerinde benim HDReady PV70'de Lig TV anadolu maçlarında bunun daha azı oluyor o bile beni çok ciddi rahatsız ediyor. Şampiyonlar Ligi maçlarında ise problemsiz bir görüntü elde ediyorum, ceza sahası yayı misal tam yuvarlak basamaksız. Sinyal KabloTV olmasından olabilir, benimkisi Digiturk.Tabi resimlerin cep tel kamerası ile ile fotoğraflandığını da unutmamak lazım.

Bu upscaling/deinterlacing sıkıntısı bir yana, bende bu yeni teknolojilerle LCD'nin hareket sorunlarının giderilebildiğine inanıyorum. Gene de HD kaynaklarda bu teknolojilerin uygulanması için gereken işlem gücü şu anki LCD'lerde bulunmuyor.

Bilvarch yayın digiturk mü kablo mu acaba? ( Bu arada resimli katılımın için teşekkür ederim )

• kendi dijital uydu sistemim.
    Bu arada basamaklam,namyı bana atfediyorsan çekimden dir.Öyle bir şey yok çünkü...
    Ayrıca 1024x768 ile 1920x1080 ni karşılaştırıp bende olmuyor demek de aslında yanlış olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bilvarch -- 3 Ekim 2007; 9:46:33 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.