Şimdi Ara

LCD ' DE FUTBOL TOPU İZİ SORUNSALI... (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
76
Cevap
0
Favori
3.578
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: mngb

quote:

Orjinalden alıntı: sserin

Bu ifade genelde LCD'lerdeki tepki süresinin fazlalığını anlatmak amacıyla kullanılır. Benzer şekilde aksiyon sahnelerde de yumruk atan adamın kolunu gölgelenme şeklinde görebilirsiniz. Bazıları ise "böyle bir şey yok, ben görmüyorum" demektedir. Ancak yeni çıkan düşük tepki süreli(3 ms) LCD'lerde bu hata minimuma inmiştir. Sonuçta plasmalarda tepki süresi max 3 ms kabul edilir.

Sayın sserin ; Bu yorumunuza Kablo TV görüntüsü ile katılıyorum...Topa hamle yapan futbolcuda var hafif gölgelenme hareket halindeki topta yok...Uzun kaleci vuruşları ve paslarda görmedim...Topun gölgelenmesini...CLEAR LCD farkıda bu olsa gerek...Sağlıcakla kalın...

LCD ' DE FUTBOL TOPU İZİ SORUNSALI...

Ya arkadaşlar bende herhangi bi gölgelenme yok ama özellikle maç yayınlarında lcd nin ortalarında sanki tv panelinde sabit duran görüntü hareket etsede yerinde kalan lekelenmeler var gibime geliyor.Panel ortasında "özellikle maçlarda" böyle bir durum normal mi,yoksa tv de panel hatasımı var. Bu arada LG 37LB1R kullanıyorum

• Sevgili Hi-def-man ve Daneel,

Gerçektek bu konuda çok güzel bilgiler aldım. İçeriği oldukça dolu mesajlarınız için çok teşekkürler. Hazır sizin gibi iki upscaler uzmanını bulmuşken konuyla ilgili bir iki sorum olacak. Yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim. Bende ki tv ve dvd player şunlar:

TV : Toshiba 42el67z Kullandığı işlemci: DCDi Faroudja PIXEL PROcessing III+
    DVD: Pioneer DV-696AV Kullandığı işlemci:Mediatek MT1389

TV işlemcisi için görüşleriniz nedir? Sizin harici upscaler'larla karşılaitırılamaz biliyorum ama yinede öğrenmek istedim.

DVD/Divx seyrederken DVD Player'ın 1080i upscaler'ını aktif hale getireyim mi, yoksa 576'da mı bırakayım. (bu durumda çift upscale mi olur)

Digiturk Vestel Receiver'ı ile scarttan (altın uçlu kablo) görüntü izlediğimde topun hızlı harekete ettiği zamanlarda bir miktar flulaşma oluyor. Bu DVD seyrederken olmuyor. (şu an 1080i upscale'i dvd yapıyor.)

HDMI upscaler uydu alıcılarında bu problem bir nebze çözülür mü?

• quote:

Orjinalden alıntı: bilvarch

kendi dijital uydu sistemim.
    Bu arada basamaklam,namyı bana atfediyorsan çekimden dir.Öyle bir şey yok çünkü...
    Ayrıca 1024x768 ile 1920x1080 ni karşılaştırıp bende olmuyor demek de aslında yanlış olur..

Senin resimdeki saha çizgilerindeki basamaklardan bahsediyorum Bilvarch. Bunları çıplak gözle görmediğini söylüyorsun yanlış anlamadıysam.

FullHD'nin 10tane avantajını bir çırpıda sayabilirim ama benim kendi sistemimde bazen gördüğüm ve rahatsız eden bir olguyu resimde görünce yazma ihtiyacı hissettim.
  • tamam problem yok zaten Bende rsimlerde ki kırılmanın tv de olmadığını söyledim.Hep cep tel ile cmos sensor olmayan makineyle çekiyorsunuz hemde portala ekleyince resmi daraltıyorsunuz.Bu yüzdendir mutlaka.
  • Çok güzel bir tespit, bu aklıma gelmemişti
    Demekki bu işin zevkini HD Futbol yayınları ile çıkarabileceğiz...

quote:

Orjinalden alıntı: mastor1

quote:

Orjinalden alıntı: exen

Sevgili Hi-def-man ve Daneel,

Gerçektek bu konuda çok güzel bilgiler aldım. İçeriği oldukça dolu mesajlarınız için çok teşekkürler. Hazır sizin gibi iki upscaler uzmanını bulmuşken konuyla ilgili bir iki sorum olacak. Yorumlarınızı yazarsanız çok sevinirim. Bende ki tv ve dvd player şunlar:

TV işlemcisi için görüşleriniz nedir? Sizin harici upscaler'larla karşılaitırılamaz biliyorum ama yinede öğrenmek istedim.

DVD/Divx seyrederken DVD Player'ın 1080i upscaler'ını aktif hale getireyim mi, yoksa 576'da mı bırakayım. (bu durumda çift upscale mi olur)

Digiturk Vestel Receiver'ı ile scarttan (altın uçlu kablo) görüntü izlediğimde topun hızlı harekete ettiği zamanlarda bir miktar flulaşma oluyor. Bu DVD seyrederken olmuyor. (şu an 1080i upscale'i dvd yapıyor.)

Top izi/flulaşması ile ilgili pratik bir gözlem ilave edeyim:
    Kablo TV üzerinden Sony CRT TV ile izlendiğinde (hareket sorunu olmaması gerekir) topa ilk vurulduğu anda dikkatli bakılırsa kısa bir flulaşma görünebiliyor.
    Bu sonuç bize bu kısa flulaşmanın aslında görüntünün ana kaynağında veya aktarım sırasında olduğunu gösterir. Yani uydu alıcı veya TV yi sorumlu tutmak doğru değil. Çekim yapılan kameranın shutter süresi ile alakalı bir durum gibi. Sonuç olarak 5ms LCD paneli yanyana CRT ile karşılaştırdığımda bir fark göremedim.

• quote:

Exen

Bence bu durumda DVD'ni 576i de bıraktığında daha iyi görüntü alıyor olman lazım ama genede deneyip görmek en iyisidir.

Eğer çok ilgiliysen HomeTeatherHifi.com sitesinde tüm dvd'lerin deinterlacer performanslarını görebilirsin

Vestel 'den aktardığın görüntüyle değil yukarıdaki işlemle karşılaştırırsan ve bize bilgileri aktarırsan daha çok yardımımız dokunur.

Upscale zor bir işlem Daneel'in dediği gibi bekleyelim görelim.

•  LCD ' DE FUTBOL TOPU İZİ SORUNSALI...

Ya arkadaşlar bende herhangi bi gölgelenme yok ama özellikle maç yayınlarında lcd nin ortalarında sanki tv panelinde sabit duran görüntü hareket etsede yerinde kalan lekelenmeler var gibime geliyor.Panel ortasında "özellikle maçlarda" böyle bir durum normal mi,yoksa tv de panel hatasımı var. Bu arada LG 37LB1R kullanıyorum

bana cevap verecek yok mu arkadaşlar
  • Faroudja'nın bu işi MTK'dan kat be kat iyi yapması lazım, hiç MTK bulaştırma, Hi Def Man'a katılıyorum.

Upscalede herşeyden önce gelen olgu kaynaktır, bir dvd kaynağı ile bir tv sinyali arasında kaynak olarak baya fark vardır.

HDMI HD uydu receiverları HD sinyal işleyebilirler,(Humax vs) Ben upscaling bir uydu alıcısı ile henuz karsilasmadim. Bir tane görmeyi merakla bekliyorum( içinde düzgün bir çip olan) Sadece HD uydu alıcılarının fiyatlarının seviyeleri düşündüğünde bir de buna kaliteli bir upscaling-deinterlacing çözümü eklenmiş halinin fiyatının da çok ucuz olmayacağını düşünüyorum.

Şu anki durumda upscaling için tek çözüm A/V receiverlar Yamaha 1800 ve üstü( ABT1010), Hem upscale hem deinterlace için Onkyo 875 ve üstü(Reon VX) gibi duruyor. Hem sadece tv yayınlarını upscale den bir çözüm yerine bağladığın herşeyi upscale eden bir çözüm almak daha akıllıca olabilir. ( Bu arada çoğu upscale çözümünde HDMI üzerinden gönderilen aktarımların upscale edilmediğine de dikkat çekmek isterim)

Bu arada vestel digiturk kutusu hangisi? Ufak siyah olanlar mı yoksa gümüş renkli olanlar mı? Ufak siyah olan hakkında baya kötü konuşuluyor.

Bana da bu sorun bir backligh sorunu gibi geldi.

• quote:

Sn. Qvert200,

Bu dediğin sorun sanki "backligth bleeding" ve buna bağlı olarak "banding" denilen olayın resme etkisini çağrıştırıyor.

Ekran tam boş ve siyah iken bazı kısımlarda gri bandlar veya gri bölgeler var mı?

selamlar

sağ ve sol üst köşeden sızan ışık hüzmeleri hariç herhangi bir grilik gözükmüyor
  • Arkadaşlar bu sorun benim vestel de var. Tamiri mümkünmü acaba?? Özellikle düz renklerde sinir bozuyor.
    Teşekkürler
    quote:

Sn. Qvert200,

Bu dediğin sorun sanki "backligth bleeding" ve buna bağlı olarak "banding" denilen olayın resme etkisini çağrıştırıyor.

Ekran tam boş ve siyah iken bazı kısımlarda gri bandlar veya gri bölgeler var mı?

selamlar
  • @Hi-def-man en kısa zamanda bunu test edip sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
    @Daneel Bendeki Vestel'in gri kutusu. HD kutuları sabırsızlıkla bekliyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

Ben bu altın uçlu monster dan bulamıyorum bi türlü, nerden aldınız? Internette satan bi yer varmi?

İnternete gerek yok hocam.Teknosa'larda var.Ama ben Monster değilde HAMA olanını aldım.Çok memnunum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: signore

quote:

Orjinalden alıntı: doktor x
    bu nasil bir görüntü netligidir wooooooooooooow

Görüntü çok net olsa bile bu kadar uzak çekim fotoğraftan anlamak pek mümkün olmazdı. Renklerin canlı olduğu aşikar; fakat Clear Lcd teknolojisine de sahip olsa, karşısından izlerken görüntünün (doğal olarak) o kadar da net olmadığını görebilirsiniz. Bu yüzden bence Lcd Tv'lerin görüntü kaliteleri fotoğraflar ile değerlendirilmemeli. Özellikle de yakın çekim insan suratı fotoğrafları yanıltıcı olabiliyor. ne hikmetse Lcd Tv incelemesi yapılırken de hep yakın çekim objelerin olduğu fotoğraflara yer veriliyor

Son derece haklı olduğunu düşünüyorum.Özellikle kablo TV ve Digiturk kullanıcıları bilirler.SD yayın yapan ve de özellikle yayın çözünürlüğü düşük kanallarda yakın çekim görüntülerde problem hemen hemen yaşanmazken maç yayınlarında mevcut görüntü bozuklukları maalesef kabak gibi ortaya çıkıyor.
    LCD TV olarak çok da matah bir model olmayan Samsung LE32T51B 81 ekran TV'yi Digiturk ile kullanıyorum.Enson oynanan GS BJK maçının özetini LİG TV den seyrettikten sonra TRT1 deki stadyum programındaki maç özetlerini seyredesim gelmedi.Gerçi benim odamda bira küçük.TV'ye biraz daha geriden bakma imkanım yok.Öyle olsa daha iyi olabilir.
    Neyse dediğim gibi uzak çekim görüntülere yakından bakınca pikselleşmeler sinir bozucu oluyor.

Saygılar.

Söylemeyi unuttum.Bu arada TV8 ve Fox'da Premier Lİg maçları en net seyredilen maç yayınları oluyor.(Ulusal kanallar bazında)

Ayrıca dikkatimi çeken bir şey daha var.LCD TV'mi hafif çaprazdan seyredince daha net gösteriyormuş gibi geliyor bana.Ya da bana mı öyle geliyor artık bilemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlpLaLuna -- 4 Ekim 2007; 15:29:08 >

• quote:

quote:

quote:

Top izi/flulaşması ile ilgili pratik bir gözlem ilave edeyim:
    Kablo TV üzerinden Sony CRT TV ile izlendiğinde (hareket sorunu olmaması gerekir) topa ilk vurulduğu anda dikkatli bakılırsa kısa bir flulaşma görünebiliyor.
    Bu sonuç bize bu kısa flulaşmanın aslında görüntünün ana kaynağında veya aktarım sırasında olduğunu gösterir. Yani uydu alıcı veya TV yi sorumlu tutmak doğru değil. Çekim yapılan kameranın shutter süresi ile alakalı bir durum gibi. Sonuç olarak 5ms LCD paneli yanyana CRT ile karşılaştırdığımda bir fark göremedim.

Şampiyonlar ligi yayınları için bir gözlem:
    Dün akşamki Beşiktaş maçında topa ilk vurulduğu anda da flulaşma olayı hiç yok gibiydi, özellikle dikkat ettim göremedim, sanki yayıncı şirketler ekipmanlarını yada iletim imkanlarını geliştiriyorlar.

Dünkü BJK-PORTO maçının yayın kaliteside çok iyiydi.Keyifle seyrettim.Bir GS'li olarak BJK'nin yenilmesine çok üzüldüm tabi ki o ayrı.Keyifle seyrettim derken yanlış anlaşılmasın.Aman ha.

• quote:

@Hi-def-man en kısa zamanda bunu test edip sizlerle paylaşmaya çalışacağım.
    @Daneel Bendeki Vestel'in gri kutusu. HD kutuları sabırsızlıkla bekliyorum.

Exen

Biraz araştırma yaptımda,

Mediatek işlemcinde DCDI ile karşılaştırıldığında Blacker than Black ki çok önemli!!!!! testinden geçemediği ve 3:2 pull down progresive yaparken gölgelenme oluşturduğu görünüyor.

Ancak DCDI işlemcide ise Video Level testinden geçememiş ama bence sorun değil TV'inde yeterince Video Color level ayarları ve Renkler bazında contrast ayarları mevcut düzeltebilirsin zevkine göre.
  • Konuyu açan ben bir kaç gün sonra konunun tepede oldugunu gorup sevinen yine ben fakat kafamda henuz lcd de mac izleniyo mu izlenmiyo mu diye sorular ucusan ve dolayısıyla uzulen yine ben...

Arkadaslar teknige girmis chip pc islemci vs vs..

kafa karismis...
  • selam,

Maç eğer 3 metreden yakınsan LCD alma

3 metreden uzak PLAZMA
  • quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

selam,

3 metreden uzak PLAZMA

Yanlış yazmıssınız galiba 3 metreden yakınsan lcd alma (yani 3 metreden büyükse lcd al)

3 metreden uzak plazma demissiniz e bu nemek simdi 3 metreden uzak plazma mı lcd mi?

ayrica 2 metreden izleyemeyiz mi lcd?
  • Maç izleyeceksen LCD alma ben oyle basite indirgeyeyim, detayı yukarda. PV70'i arızalanan arkadaş vardı forumda Sony'nin kaliteli LCD'lerinden biri ile değiştirmişti, hiç memnun değildi. Önümüzdeki iki sene LCD hareket iyileştirme konusunda belirgin iyileştirmeler olacak. Detayı yukarda. Yukarıda bahsettiğim sıkıntıları gidermek için LCD ekranlarda uygulamaları daha erken seviyelerde olan çözümler var. Bu çözümlerin standard hala gelip HD kaynaklarda kullanabilen seviyelere gelmesine daha var. ( Araya sinyalde olmayan frame atma, dayanıklı scanning backlight, daha iyi tepkime süreleri) İki sene sonra bu teknolojilerin daha ucuza ve daha geniş şekilde uygulanacağı LCD'ler çıkınca LCD Plazmanın bu konuda önüne geçecek. O vakte kadar Plazma.
  • quote:

Orjinalden alıntı: proffesor

quote:

Orjinalden alıntı: Hi-def-man

selam,

3 metreden uzak PLAZMA

Yanlış yazmıssınız galiba 3 metreden yakınsan lcd alma (yani 3 metreden büyükse lcd al)

3 metreden uzak plazma demissiniz e bu nemek simdi 3 metreden uzak plazma mı lcd mi?

ayrica 2 metreden izleyemeyiz mi lcd?

Uzaktan seyretme şansın varsa LCD olabilir diyorum.

Yerin daha darsa Plazma daha az sorun yaratır.
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.