40f71 modeli samsungun ilk full hd si.Çıkış tarihi 2006
hakkaten karaborsa olmuş samsung bayisine sordum cevahirdeki önümüzdeki ay gelecek dedi istanbul bilişimde ekim in 2-3 ü gibi bir parti mal gelecek dedi. Doğubankta varmış galiba ama güvenip de almak geliyor insanın içinden
bugun teknosa stoklarına baktım nerdeyse her magazasında 40M87 modeli birer tane var ama teshirde olan urun olabilir.
ps3ü 4gamers marka hdmı kabloyla tvye bağladım desteklenmeyen mod yazdı fakat eski kablomla kullanıyorum bunun nedeni ne olabilir
quote:
Orjinalden alıntı: dombilibili
ps3ü 4gamers marka hdmı kabloyla tvye bağladım desteklenmeyen mod yazdı fakat eski kablomla kullanıyorum bunun nedeni ne olabilir
büyük bir ihtimalle o kabloyu mavi shop dan aldınız.hemen götürün geri verin.Çünkü bu konuyu haftalarca tartıştık burada herhalde gözünüzden kaçtı.4gamers ve joytech kabloların mavishopun ithal ettikleri serisi komple arızalı yada %90ı arızalı diyebiliriz.nerdeyse hergün bir arkadaş gidip geri verdi.Bu işe alışıklar sorunu söyleyin ve iade edin. Ben ilkini iade ettim .Yenisi gönderelim dediler joytech 1080xt nin çalışmazsa iade alırız dediler.Gelen kablo çalıştı.Şans ama çalışmayan onlarca kablo var. bu yüzden sorun kabloda sizin cihazlarınızda değil. Hemen iade. Hdmi kabloyu da Türkiyede satacak adam akıllı bir firma bulamadık.Olanlarda acaip paralar istiyorlar kaliteli olanına.En son mokinto sordu 250 usd istediler.Tamam kaliteli ama Tr için biraz daha ucuz olsa daha iyi olur.Yurt dışı aynı kablo 100 usd civarı..
evet mavi shopdan almıştım peki hangi kabloyu önerirsiniz elimde altın uçlu hdmı kablo var fakat 1.3 desteklemiyo bu yüzden destekleyen bir kablo almak istiyorum birde nerden bulabilirim
QED yada IXOS bunları arattır googledan .Türkiyede satanlarıda bulursun. ben IXOS için BLMUZIK firmasını önerirm istanbulda web adreslerinden telefonla ulaşabilirsin.
ya birsey sorcam, ben bu ps3 u hdmi ile tv ye bagladıgımda ki bu kablo ps3 ile birlikte gelen hdmi kablosu, renklerinde sorunmu var ayarlarını yapmayı da beceremedim acıkcası ilk defada lcd kullandıgımdan olsa gerek ki renkleri beni tatmin etmedi, yani siyah cok siyah karanlık bolgeler cok koyu cıkıyor yada aydınlık bolgeler cok aydınlık cıkıyor, yani RFOM oynamaya kalkısıyorum aletin verdigi etkiden dolayı koseye biryerlere saklanmıs adamı goremiyorum. !!! bu renk olayını nasıl halletmem gerekecek acaba bileniz varmı, bilvarch sende ps3 kullanıyorsun ayarlarını bir anlatabilirsen iyi olur!!!
M87 inceleme başlığında belirttim.Oradan ps3 ayarlarını yap ayrıca oyun oynarken menuden game mod u aç.
bilgi için tesekkur ederim, bu arada samsung showroom dan haber geldi, M modeli stoklarda yokmus fakat 2hafta içinde sipariş verip getirtebilirlermiş, bugun N modelini iade etmeyi planlıyorum M modelini sipariş etcem.
slm arkadaşlar Ben 37m87 almayı düşünüyorum. 2,7 metre mesafeden Sd yayınları seyredeceğim ağırlıklı olarak. Bunun için sd performansı nasıldır bu cihazın.Bilgilendirirseniz sevirim.
evet arkadaslar N modelini iade etmiş bulunmaktayım, Anadolu Grubu Ankara Bolgesi bana en kısa surede M modelini bulup teslim edecek. Bu arada yeni modellerin Turkiye'ye gireceginden M modeli ile ilgili stok tutmuyorlarmıs artık o yuzden sıkıntılar yasanıyormus, bende biliyorum F modelini getireceksiniz boylece M modelinde fiyat duser dedim, evet dusebilir ama belli birsey yok dedi. !!!
Sonuc olarak en kısa surede M modelini getirecekler.
quote:
Orjinalden alıntı: mcff
bilgi için tesekkur ederim, bu arada samsung showroom dan haber geldi, M modeli stoklarda yokmus fakat 2hafta içinde sipariş verip getirtebilirlermiş, bugun N modelini iade etmeyi planlıyorum M modelini sipariş etcem.
quote:
evet arkadaslar N modelini iade etmiş bulunmaktayım, Anadolu Grubu Ankara Bolgesi bana en kısa surede M modelini bulup teslim edecek. Bu arada yeni modellerin Turkiye'ye gireceginden M modeli ile ilgili stok tutmuyorlarmıs artık o yuzden sıkıntılar yasanıyormus, bende biliyorum F modelini getireceksiniz boylece M modelinde fiyat duser dedim, evet dusebilir ama belli birsey yok dedi. !!!
quote:
hayırlı olsun. güzel seçim
bu arada bilvarch'ın dediği gibi mutlaka ayarlarını yapmalısın. fabrika çıkış modunda görüntüler hiç de kalibre edilmiş gibi görünmüyor.
quote:
Orjinalden alıntı: muhabd
slm arkadaşlar Ben 37m87 almayı düşünüyorum. 2,7 metre mesafeden Sd yayınları seyredeceğim ağırlıklı olarak. Bunun için sd performansı nasıldır bu cihazın.Bilgilendirirseniz sevirim.
web sitelerine baktığında SD yayın için 37 inç'te minimum izleme mesafesi 10 feet olarak geçer.
Yani yaklaşık 3 metre yapar bu da. Ama başka şansın yoksa iyi bir scart ile ve ayarları kalibre etmek koşulu ile güzel sonuçlar alabilirsin.
selamlar.
walla cihaz gelsin onda halletcem artık bu tur sorunları su anki N modeli ile isim kalmadı, M modelini beklemedeyim !!! Magaza dısında Ankara Ofis te en kısa surede temin sozu verdiler bakalım bu temin suresi ne kadar surecek !!!
quote:
Orjinalden alıntı: pegasusxx1975
quote:
quote:
hayırlı olsun. güzel seçim
bu arada bilvarch'ın dediği gibi mutlaka ayarlarını yapmalısın. fabrika çıkış modunda görüntüler hiç de kalibre edilmiş gibi görünmüyor.
merhaba, m87 ile kullanmak icin upscale+hdmi dvd player almak istiyorum. samsung olması, tv kumandasından kumanda edebilmek adına avantaj fakat samsung 860 icin yorumlar kotu.. samsungun daha iyi bir modelini test eden var mı? pioneer ya da yamahanın upscale+hdmi modeli var mı? herhangi bir marka/model tavsiye edecek arkadas var mı?
tesekkurler
quote:
Orjinalden alıntı: ozgurdonanimhaber
arkadaşlar geçenlerde samsung türkiye ye yeni modellerle ilgili bir mail atmıştım cevap yazmışlar. LE40F86BD modelini kasım ayı başında getiriyorlarmış tahmini fiyatı 6000-7000 ytl olur diyorlar hal böle olursa belki M serisininde fiyatı düşer diye düşünüyorum.
Yahu bu samsungcular tam . M86, onlara kalsaydı daha yeni Turkiye deydi. Atıyorlar abicim 6000-7000 nereye satıyorsun. Stoklardaki n serilerini millete pahalı pahalı şişirmeye çalışıyorlar. Bakınız benim referans kullandığım bir site var. Burada ürünler belli bir fiyatla duyuruluyor. Örnek 40 f86 1700€ ile duyuruldu. Philipsi takip ettiğim için biliyorum, 42pfl9632 1850€ civarı satılıyor. Turkiye de 9632 nin fiyatı peşinde 4950 Ytl yi daha ürün raftaki yerini almadan gördü(philipsin liste fiyatı 5900 Ytl). Daha %5-%10 iner bile. Eğer samsung 5000 Ytl yi 1 kuruş geçsin, satan kişi fiyatı şişirmişdir. Yıl sonu kotalarına doğru iyice düşerler. Eisa ödülü almamış tv ye Eisa ödülü aldı çıkartması yapıştıran zihniyetten ne beklenirki zaten...
bilvarch sana bir sorum olucak ps3de acıkken duz sıyah ekran cıkınca hafıf grilikler oluyor tvde belli koselerde cok dıkkatlı bakınca gozukuyor dumduz sımsıyah olmuyor goruntu arkadaslar hoparlorler karıstıyıro olabılır dedı bende hoparlorlerı uzaklastırdım yıne aynı grilikler gorulmekte tv daha 80 saat bile kullanılmadı bu sorun nedendir acaba
quote:
Orjinalden alıntı: preisner
merhaba, m87 ile kullanmak icin upscale+hdmi dvd player almak istiyorum. samsung olması, tv kumandasından kumanda edebilmek adına avantaj fakat samsung 860 icin yorumlar kotu.. samsungun daha iyi bir modelini test eden var mı? pioneer ya da yamahanın upscale+hdmi modeli var mı? herhangi bir marka/model tavsiye edecek arkadas var mı?
tesekkurler
Bu iş için her marka hdmi ile upscale yapabilen dvd player kullanabilirsiniz.M87 nin kumandası sadece samsung dvd leri kumanda etmez.Akıllı kumanda olduğu için öğretilebili özelliği var. Bu arada philipsin 5980 modelini öneririm.Divx dvd player 1080i upscale özellikli.
quote:
Orjinalden alıntı: Cabrera
bilvarch sana bir sorum olucak ps3de acıkken duz sıyah ekran cıkınca hafıf grilikler oluyor tvde belli koselerde cok dıkkatlı bakınca gozukuyor dumduz sımsıyah olmuyor goruntu arkadaslar hoparlorler karıstıyıro olabılır dedı bende hoparlorlerı uzaklastırdım yıne aynı grilikler gorulmekte tv daha 80 saat bile kullanılmadı bu sorun nedendir acaba
Bu sıkıntı genelde lcd lerde rastlanan baclight bleeding problemidir.Her lcd de olacak diye bir şey yok.Ama olduğuda oluyor işte.Mesela bende neredeyse hiç yok.Sizde bunu en aza indirmek için backlight ı biraz kısabilirsiniz.Sizle yada kullanımla alakalı bir sorun değildir.