Şimdi Ara

Lazerle Göz Ameliyatlarının (refraktif cerrahi) Riskleri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
31
Cevap
2
Favori
22.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çoğumuzun bildiği gibi son 20 yıldır gözdeki kırma kusurları lazer ışınları ile düzeltilebiliyor. Temel prensibi korneyı lazerle eriterek inceltmek olan bu operasyonların başarı oranları çok yüksektir ancak riskleri konusunda yeterince aydınlatılıyor muyuz.

    LASİK-İLASİK-İNTRALASİK YÖNTEMİNİN RİSKLERİ:
    Lasik tedavisinde mikrokrotom bıçağı yada femtosekond cihazları (ilasik-intralasik) ile göz yüzeyinden (epitel değil epitelden daha derin olan korneadan) bir flap kesilerek kaldırılır. Bu yapılırken kendini yenileme özelliği olmayan kornea ön yüzünden kesik alınmış olur ve flap kaldırılan yer yıllar sonra bile asla eskisi gibi olmaz ve yapışmaz.. yıllar sonra hava yastığı açılması, derin suda dalış, kavga gibi herhangi bir darbe yada basınca maruz kalındığında veya sert bir şekilde ovaladığımızda flap yerinden kalkabilir. Ayrıca eskisi gibi kapanmadığı için enfeksiyon kapabilir, açıklık olduğundan göz içi göz yaşı iyi korunamaz ve göz kuruluğu ömür boyu sürebilir.. yıllar sonra tekrar göz bozulduğunda lasik uygulamak gerekirse eğer kornea hala incelik konusunda uygunsa tekrar flap için kesik atılmaz zaten kapanmamış olan flap kaldırılarak lazer ışınları uygulanır.. yıllar sonra bile blue x ışınları gözdeki flap kesisini çok net bir şekilde ortaya çıkarabilmektedir. Bir başka nokta ise tüm bu riskleri alıp ameliyat olsanız bile göz numaraları tam düzelmeyebilir.Düzelse bile regresyon oluşup tekrar bozulabilir..

    Bunlar sadece en hafifleriydi.. lasik ameliyatının yıllar sonra da olsa ortaya çıkabilecek çok daha ağır sonuçları da olabilir. Korneal lasik-ektazi gibi. Kornea zaman içinde eriyerek incelir ve görme kaybı çok yüksek oranlara kadar çıkabilir. artık lens takamazsınız korneanız çok hassas olduğundan. Gözlük ve lens taksanız da zaten asla net görme yetisine sahip olamazsınız.. kornea nakli yapmak gerekebilir.. keratakonus diye adlandırılan göz ucu sivriliği de bir başka tehlike..
    Bir başka risk flap kapatıldıktan sonra epitel, flap altından göz içine doğru büyüyebilir..
    flap kaldırılırken ve lazer ışınları ile kornea ön yüzeyi eritilirken birçok görme sinir hücresi ve gözyaşı üreten sinirler ölür. Ameliyat sonrası bu ölen sinirlerin yerine çok az sayıda sinir üretilir. Bu da ömür boyu göz kuruluğu ve özellikle gece görüşünde önemli ölçüde görme kaybına sebep olabilir..

    Lasik ameliyatları sonrası hastaların bazıları geçmeyen göz ağrısı, geçmeyen kuruluk, gece görüşünde zayıflama ve araç kullanamama, ışık saçılmaları, hale oluşumu, uçuşan sinekler ve haze oluşumu şikayetlerinde bulunmaktadır. Ektazi olan hasta sayısı da hiç de az değildir.

    Bazı yabancı araştırmacı siteler ve Prof.dr. Mehmet Öz'ün ingilizce videosunu sizlerle paylaşmak istedim.


    http://dhbr.co/bsAv

     http://dhbr.co/bsAx/flapdislocation.htm

     http://lasikscandal.com/What/LASIK-Flap-Never-Heals

    ____

    Eski tarihli bir makale:http://dhbr.co/bsAw

    _________
    http://dhbr.co/bsAx

    http://lasikscandal.com



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy2005 -- 30 Mart 2019; 10:45:57 >







  • PRK ve LASEK RİSKLERİ NELERDİR:

    Prk ve lasek, lasikten farklı olarak flap kaldırılmadan yapılan lazer operasyondur. Bu yüzden flap kesisine bağlı komplikasyonlar görülmez. İyileşme süreci daha uzundur ve lasikteki flap dışındaki komplikasyonlar prk ve lasekte de görülmektedir.
    Lasik'in flap kesisi ile birçok sinir öldüğünden ağrı ve acı operasyon sonrası prk ve lasek kadar olmaz ve daha kısa sürede geçer. Ancak lasik'in ektazi riskinin fazlalığı ve flap kesisinin ömür boyu kalması, flap izinin kalması korneanın sandviç gibi 2 parça olması gibi olumsuzlukları ve lasik'in her göze uygulanamaması göz cerrahlarının tekrar prk ve lasek gibi eski yöntemlere yönelmelerine sebep olmuştur. Ayrıca lasik ve ilasikte yaklaşık 110 mikron kalınlığında flap kaldırılır ve lazer bunun altına uygulandığından prk ve lasek e göre korneada daha derine müdahale etmeyi gerektirir ve kornea daha derinden ve daha fazla inceleceğinden de lasik yerine prk ve lasek tercih edilebilmektedir.

    Haze (skar) ve puslu görüş prk ve lasekte en sık görülen komplikasyondur. Pus riskini azaltmak için, birçok cerrah halen PRK sırasında mitomisin-C (MMC) olarak adlandırılan bir toksik madde kullanır. MMC pus riskini azaltır ancak MMC, hücre ölümü ile sonuçlanan FDA tarafından onaylanmış bir kemoterapi maddesidir. MMC'nin gözde uzun dönemde kuru göz, keratokonus ve ektazi gibi olumsuz etkilere neden olabileceği rapor edilmiştir.

    Ağrı, pus, kronik kuru göz, regresyon ve gece görüş problemleri PRK ve LASEK sonrası en sık görülen şikayetlerdir.

    http://www.lasikcomplications.com/PRK-complications.htm

    http://lasikscandal.com/What/LASEK-PRK-MMC-And-Haze



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy2005 -- 22 Şubat 2019; 17:3:30 >




  • NO TOUCH yönteminin riskleri nelerdir:

    No touch lazer yöntemi diye bir isim teknik anlamda yoktur. Prk nın bir çeşidi olan ve trans prk yönteminin ticaret icabı iç pazarda konulmuş olduğunu düşündüğümüz bir isimdir.. dolayısıyla prk nın hemen hemen tüm komplikasyonlarını taşır. Dünyada teknik olarak bu yöntem transprk olarak adlandırılmaktadır. Standart prk'da lazer öncesi epitel alkolle sıyrılıp atılırken transprk'da epitel de lazerle eritilerek yok edilir. Tek farkları bu.

    Bu da bir Prk yöntemi olduğundan iyileşme süreci fazla sancılı ve uzundur. ertesi gün işe gidebilirsiniz, araba sürebilirsiniz boks maçı yapabilir denize-havuza girebilirsiniz dediklerine bakmayın. Zaten ağrıdan gözlerinizi bile açamayacaksınız, gün ışığına bile bakamayacaksınız ve rüzgar, toz kaçması riskli diye koruyucu lensler bile yaklaşık 5 gün çıkarılmayacak. Ne boks yapması ancak standart prk, smile, lasek ve lasik ilasik gibi diğer yöntemlere göre daha kısa sürede yapılabilmesi ile doktor müdahalesinin az olması transprk için avantajdır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy2005 -- 23 Ağustos 2020; 14:7:1 >




  • Bilgilendirme için teşekkürler


    Peki bu son çıkan henüz yaygınlaşmayan smart lazer teknolojisi bilgi var mı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ContEmpor4ry -- 12 Nisan 2016; 12:47:31 >
  • RELEX SMILE LASER yönteminin riskleri nelerdir:


    SMILE olarak bilinen refraktif cerrahi eski ALK tekniğine çok benzer.

    SMILE prosedüründe prk ve lasekteki gibi epitel altından değil lasikteki gibi kendini yenileme özelliği olmayan kornea dokusunda kesik atılmaktadır. Korneada bir disk ya da lenticule oluşturmak için femtosaniye lazer kullanılmaktadır ve bu lentikülün çıkarılması için ince bir spatula ile üstteki ve alttaki kornea iyice ayrılır. Lasik ameliyatı gibi korneada yine daire şeklinde ve yaklaşık lasikteki derinlikte bir flep oluşturur ancak lasikte dairenin kenarları kesilerek flap tabakası kaldırıp lazer ışınları uygulanırken Relex simile yönteminde flap kenarları kesilmez, lentikülü çıkarmak için az bir kesik atılır, yani yine flap oluşturulur ama bu flap kaldırılmaz. Bu yüzden ilerde herhangi bir kaza basınç darbe durumunda flap tamamen kaldırılmış olmadığından yerinden oynamaz. Bu bakımdan relex smile, standart ve intralase lasikten daha iyi bir yöntemdir. Ancak flap kaldırılmış olmasa bile lasikteki gibi içerde kendini yenileme özelliği olmayan kornea tabakasında kesi oluşturulduğundan ve kornea alt ve üstü ayrıldığından lasik prosedürüne benzer. lasikteki kaldırılan flapin asla eskisi gibi yapışmaması ve buna bağlı oynama ayrılma komplikasyonları dışındaki komplikasyonlar smile yönteminde de gelişebilir.

    Yani relex smile'de kornea tabakasında lentikülün çıkarıldığı yerin alt tarafı ile üst tarafı lasikteki flap gibi ayrılır ve kornea üst taraf ve alt taraf asla eskisi gibi birleşmez. Kenarları kesilip kaldırılmadığından lasik'in ilerde flapin yerinden oynama tehlikesi dışındaki risklerini taşır.

    SMILE yöntemi uygulandıktan sonra kornea da üst ve alt taraf olmak üzere ince bir ayrık olacağından, sonra tekrar aynı yöntemin uygulanması mümkün olmayabilir. Cerrahlar SMILE'den sonra tekrar lazerle kırma kusuru tedavisi uygulamak gerektiğinde, ya kornea o ince çizgiden kesilerek kaldırır ve bildiğimiz lasik flapi kaldırılmış olur ve lasik uygulanır yada PRK önerebilir.ancak smile sonrası nasıl sonuç verir bilinmiyor şu an için.

    Bildirilen riskler ve RELEX SMILE komplikasyonlar şunlardır:


    Ameliyat sırasında emme kaybı
    kesi yerinde küçük yırtıklar
    zor lenticule çıkarma
    epitelin lentikül kesisine doğru büyümesi
    opak kabarcık tabakası
    gözyaşı sinirleri hasarı
    lenticule rüptürü
    geçici epitel kuruluk
    arayüzü inflamasyon
    keratit (DLK)
    korneal aşınma
    kornea ödemi
    arayüzü infiltratları
    en iyi düzeltilmiş görme keskinliği kaybı
    hayalet görüntüleri
    bulanık görme
    Yetersiz düzeltme
    aşırı düzeltme
    astigmatizma
    siyah noktalar
    tedavi desantralizasyonu
    korneal ektazi
    düzensiz astigmatizma
    epitel büyümesi


    quote:

    RELEX SMILE prosedürü demografik özellikleri, komplikasyon türü ve son kırılma ve görsel sonuçlar kaydedildi.

    Bulgular:. Çalışmamız 36 ay ortalama takip süresi ile SMILE grubunda 94 gözden 15 inde (% 18.3) emme kaybı dahil olmak üzere cerrahiye bağlı komplikasyonlar, arayüz ve lentikül kabarcıkları. SMILE grubunda, 43 gözde (% 26.9) epitel defekti (en sık), emme kaybı, opak kabarcık tabakasının, kapak rüptürü ve lenticule rüptür gibi komplikasyonlar görüldü .

    http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26226476


    http://www.lasikcomplications.com/relex-smile.htm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy2005 -- 21 Şubat 2019; 14:24:15 >




  • https://m.youtube.com/watch?v=zisVv9ZGXqw

    Video ilgimi çekmişti No touch hakkında yazdıklarınızı okudum. Sizce normal lazer tedavisine göre No touch daha rahat görünmüyor mu? Videoda ne kesme ne de herhangibir müdahale görünmüyor ve süresi oldukça şaşırtıcı.
    Son olarak lens kullanımı zor deyip duruluyor buna yorumunuz nedir?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 9mm

    https://www.youtube.com/watch?v=zisVv9ZGXqw&app=desktop

    Video ilgimi çekmişti No touch hakkında yazdıklarınızı okudum. Sizce normal lazer tedavisine göre No touch daha rahat görünmüyor mu? Videoda ne kesme ne de herhangibir müdahale görünmüyor ve süresi oldukça şaşırtıcı.
    Son olarak lens kullanımı zor deyip duruluyor buna yorumunuz nedir?

    No touch (transprk) diğer yöntemlere göre doktor müdahalesi en az olan ve en kısa sürede yapılabilen operasyondur. Kornea da fazla inceltilmez. Bu bakımda bence diğerlerine göre avantajlı. Ama temel prensibi aynı diğer yöntemler gibi korneayı lazerle eritmek traşlamak olduğundan riski yok denemez. Ve ağrısı acısı ile iyileşmesi süreci lasik ilasik e göre uzun sürer. Ameliyat olup sorun yaşayan kişiler yaşadıklarını konforunu iyileşme sürecini herşeyi anlatmışlar. Onlara sorabilirsiniz:


    http://fatihgunes.net/no-touch-laser-goz-ameliyati/

    http://notouchlazer.blogspot.com/?m=1



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazy2005 -- 23 Nisan 2020; 10:21:18 >




  • Fatih güneş isimli arkadaşın blogunu okudukdan sonra non touch lazerden sogudum, Suan gozluklu sekılde devam etmekde fayda var, sonucda 1.75 - 1.50 astıgmat vardı, gözluksuzde ıdare edıyorum, resmen fatıhın yazılarını okurken psikolojik olarak aklıma geldiği için goz yaşları döktüm



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yenfiz -- 6 Nisan 2017; 13:42:45 >
  • Bende göz amelyatı olmuştum 2008 yılında 10 senedir hiçbir sıkıntım yok şükür çevremdede onlarca tanıdık var hiçbirinde şikayet yok amelyat sonrası üç dört gün çok ağrı sancı dışında ... 2018 mayıs ayında eşimi benim zorumla iknalarımla tüm doktorlara muayne olup en iyisini seçtiğimizi düşünüp hiçbir doktorunda sakınca görmediği için amelyata girdirdik. Ama arkadaşlar malesef fatihgüneş adlı arkadaşın yaşadığı problemleri yaşıyoruz doktorlar da kontrollerde amelyat gayet güzel geçmiş sıkıntı gözükmüyor zamanla düzelir diyor ama hiç zannetmiyorum eşimede bişey diyemiyorum ama içim içimi yiyor uykularım kaçıtı o kadar çaresisiz ki uzun lafın kısası arkadaşlar amelyat olurken YÜZKERE düşünün son pismanlık fayda etmiyor biz bir ömür böyle yaşayacağız
  • Ben PRK nin kazıma yöntemyle (alkolle değil) ve lazer işlemi de wacwfront lu ameliyat oldum. Sonuç gözlükle net görüyorsanız GÖZÜNÜZE DOKUNDURMAYINIZ”. Birçok sorun yaşıyorum gözde. Üstüne Yanınızda sürekli göz damlası taşımak ayrı dert. Sorunlar çıktığında esas anlıyorsunuz bu işin geri dönüşü olmadığını. AMELİYAT olupta aci çekmeyiniz, risklerine de girmeyiniz. Sağlıklı çalışan mekanizmaya dokunulmaması gerektiğini daha iyi anlamış oldum kendi ameliyatımla ve ameliyat olduğum güne lanet ediyorum.
  • Arkadaşlar gözlüklü iken

    -net görüyordum. Yakın-orta ve uzak mesafeyi. Şimdi hepsi bozuk.
    -göz kuruluğum yoktu
    -göz yaşı akması yoktu
    -ışık saçılması yoktu
    -çift görüntü görme sorunu yoktu
    -yakını okuyabiliyordum
    -okuma için az ışık yeterliydi
    -göz damlası taşımak zorunda değildim.
    -mendil taşımak zorunda değildim
    -psikolikman mutluydum

    Lazer göz ameliyatı oldum ve şimdi bu sorunların hepsi var.

    Ameliyat olduğum güne lanet ediyorum.

    Şu saydıklarımdan birine ömür boyu sahip olmak ister misiniz? Lütfen yukarıdaki sorunlara bakın ve kendinize sorun.

    Youtube daki videolar ticaret amaçlı, ameliyat öncesi ve anını anlatıyorlar ve sonra yaşananları anlatmıyorlar. Ameliyat sonrası doktora sorduğunuzda normal diyorlar ve tam sonuç için 6 ay da sınır koymuşlar.göz kuruluğuna, göz yaşı akmasına,ışık saçılmasına hiçbiri için mesuliyet almıyorlar.Kontratta imzalatıyorlar. Ama paranızı alıyorlar.

    Ben 10 günde bu sorunlardan dolayı psikolojikman çöktüm.

    Benim 4 gün evvel ışık saçılmam yoktu, şimdi o da var.Yarın başka şeylerde çıkabilir.

    BENİM YAPTIĞIM HATAYI YAPMAYIN.

    SAĞLIKLI GÖZÜNÜZE, tekrar yazıyorum SAĞLIKLI GÖZÜNÜZE AMELİYAT YAPTIRMAYIN-DOKUNDURMAYIN. GÖZLÜKLE NET GÖRÜYORSANIZ BU İŞLERE GİRMEYİN. GERİ DÖNÜŞÜ YOK.

    Devlet yetkilileri de SAĞLIKLI ORGANIN (GÖZÜN) PARA KAZANMAK İÇİN AMELİYAT YAPILMASINI ENGELLEMELİ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan Bora -- 11 Kasım 2018; 6:20:27 >




  • Arkadaşlar PRK ameliyatı olan biri olarak söylüyorum yukarıdada uzunca belirttim, GÖZÜNÜZE DOKUNDURMAYIN.

    20 gün evvel PRK ameliyatı oldum.Ameliyatı olmadan evvel youtubedan bir sürü video seyrettim. Bu videoların çoğu ameliyat öncesi ve anını anlatıyorlar, (yani reklam) ameliyat sonrası problemler, bu problemlerin ne sıklıkla görüldüğü ve ne kadar düzeldiği, düzelmesi için kullanılan göz damlaların ne gibi zararlar vereceği anlatılmıyor.Doktorlar muayenehanelerinde de anlatmıyor. Anlatsa zaten bizler doktorlara ”doktorsun niye yapıyosun” diyeceğiz. Şimdi ben 20 gün evvel Dünya Göz Hastahanesinde ameliyat olmuş ve problemleri olan biri olarak sizlere yapılan kandırmacıları ve herşeyi anlatıcam:

    1-Ameliyat sonrası yaşanabilecek problemler ve bu problemlerin ne sıklıkla görüldüğü, ne kadar sürede geçeceği, geçmeyen olup olmadığı, nasıl tedavi edileceği, tedavi etmek için kullanılan ilaçlar fazla kullanılırsa ne zararları olabileceği ameliyat öncesi anlatılmıyor.. Ameliyat sonrası da zaman belirtmeden geçecek diyorlar.

    2-Önce ameliyat parasınıı ödetiyorlar, sonra size yazılı ameliyat sözleşmesini imzalamanızı istiyorlar.Yani Önce kontrtatı oku kabul ediyorsan git öde değil, önce faturayı kesiyor sonra kontratı imzala diyoarlar, yani anladığınız üzere “oyun-kandırmaca”. Hasta son anda caymayasın diye yapılan uygulama.

    3-Ameliyat sonrası bir kağıt tutuşturdular. Yapılmayacaklar, ve 4 tip göz damlası var. 1 göz damlası lens takanların kullandığı tipteki nemlendirici, diğer 3 tip damla içinde kimyasallar olan göz damlaları. Mesela 4.damla MAXIDEX veya muadili LOTEMAX fazla kullanınca göz tansiyonu ve katarakta neden oluyor. (doktor dedi, dorunca).Katarakt dediğin 60-65 yaşlarında başlayan gözün saydamlığını yitirmesi,gözün önünde perde, buz varmış gibi hissetme, cisimlerin boyutunu algılayamama durumu. Böyle bir damlayı kullanmak ister misiniz? ( ben 7.gün kullandıktan sonra kontrolde sorunca söyledi, ben niye sordum, çünkü damlayı söylendiği gibi kullanmama rağmen etkileri hüç hoşuma gitmedi). Böyle bir damlyı gözünüze damlatmak ister misiniz? Fazlası katarak yapıyorda, azıda belki saydamlığını azaltıyor. Başka bir damla var 1 haftadan.fazla kesinlikle kullanmayın yazıyor. Acaba neden? 2. damla bakteri öldürüyormuş. Bugüne kadar bakteri öldürmek için gözünüze damla damlatmak zorunda kaldınız mı? Gözünde çift görme nedeniyle damla kullanıp retinasında delik olan ve ameliyat olan var. Gözünüze göz yaşı damlası dışındaki damlaları damlatmayan sizler, gözünüze başka kimyasalları sokmak istiyorsanız buyrun ameliyat olun.

    4-4,5 er miyop, 3 er astigmatla PRK ameliyatına girdim. 10. günkü kontrolümde bir gözüm 0,75 hipermetrop-1 astigmat. diğer gözüm 1.25 hipermetrop-1,5 astigmat. Miyopla girdim hipermetropla çıktım ve astigmatlar var. Nerede düzelme? Ve doktor diyor ki sonuçlar iyi, 20 gün sonra tekrar gel. Ve kesin göz sonuçu 6. ay belli oluyor. Yani gözünüzde hipermetrop, miyop, astigmat gözlerle ne kadar süre gözlüksüz bozuk gözlerle etrafta dolaşacağınız söylenmiş miydi ameliyat öncesi?Ama gerçek bu. Kandırma videolarında ne diyorlar. 1 hafta sonra işinize gidebilirsiniz diyorlar. Zamanla azalacağını düşündüğümüz numaralar olacak demiyorlar. En az 3 ay böyle dolaşacaksınız kaçarı yok. Ameliyat öncesi +\- 0,50 gözde sorun kalabilir diyordu, 10 günde sonuçlar ortada.

    5-PRK da korneadaki epitel kaldırılıyor ya, iyileşme kötü giderse gözün bir noktasıyla iyi görüyorsunuz, 1 noktasıyla pütürtülü-bulanık. Yani yer yer pütürtülü oluyor.Doktora 10.günümde söylediğimde normal, geçecek, damlalarını aksatmadan kullan diyor. Ne zaman geçecek? Siz böyle süresini bilmediğiniz sürede veya ömür boyu böyle pütrtülü görmek ister misiniz? Yabanci sitelere girdim, numarası düşse bile bulanık-pütürtülü görenler var, ameliyattan 2-3 sene geçmesine rağmen. Bu yüzden riske girmeyin, etrafta bozuk görüntülerle gezmeyin ve bu ameliyatı olmayınız.

    6-Doktora 10.gün kontrolünde diyorum ki karanlık ortamda ışık yayan cisümperden ışık saçılması oluyor. Buna İngilizce “starburst” deniyormuş. Güneşi resim olarak çizerken daire çevresine ışık saçarmış gibi çizgiler çekerix ya aynen öyle ışık saçılması. Doktor diyor, “damlalarını kullan geçecek, 20 gün sonra tekrar gel”. Ne zaman geçecek, geçebilecek mi Allah biliyor. Geçmeyenler var. Gece araba kullanamayan, kullanabilmek için geceleyin güneş gözlüğü takma ihtiyacı duyanlar var.

    7-Doktora 10.gün kontrolünde diyorum ki karanlık ortamda çift imaj-sembol görme durumu var. Cevap aynı “damlarını kullan, geçecek”. Damlalar dediğimde bu doktora belirttiğim sorunlar için ayriyiten yazılan damla değil. Bu sorunu geçmeyip tekrar ameliyat olan ve yine geçmeyen var. Ve bu gündüz aydınlık ortamda çift görenlerde var. İntenette “ghost vision” “”double vision” deniyor. 4-5-6-7 de yazdığım sorunlar var ve doktor zamanla geçecek diyor ve ameliyat öncesi böyle durumlar olabileceği, olma yüzdesi, olursa tedavi süreci anlatılmıyor. O yüzden reklamlara inanmayın. Sadece bilmenizi istediklerini söylüyorlar, bilgi saklıyorlar.

    8-Önceden odada çok dediğimiz ışığa ( eşimde PRK oldu aynı zamanda) şimdi normal diyoruz. Yani gözün algıladığıı ışık miktarı düşmüş, Acaba neden düşünün. Sadece bende olsa anlarım; eşimde de aynı durum var. Tahminimce denildiği kadar kullansak da 4. damla vardı ya “Maxidex” veya muaidili “Lotemax” lensin saydamlığını azalttı.

    10-2 hafta evvel olmayan, İngilizce “halo” diye tabir edilen gözde sorunum var. “Maxidex” denilen damlanın fazlası katarakt yapıyordu ya, gözdeki “HALO” da katarakt başlangıçı belirtilerinden biri sayılıyor.. Damlayı denildiği gibi kullansakta gördüğünüz gibi katarakt başlangıçı sayılan belirti yaratmış. Böyle riskli yan etkileri olabilecek bir damlayı gözünüze damlatmak istemiyorsanız bu ameliyatı olmayın. (HALO sorunu ışık yayan cisim etrafında beyaz renkte parlama hissetme)

    11-PRK olmamıza rağmen göz kuruluğu var uzun süre ekrana bakınca veya rüzgarlı ortamda 2,5-3 saatte tekrar göz damlası kullanma ihtiyaçı hissediyorsunuz. İLasik ameliyatında daha derin 100 mikron korneayı kestikleri için LASIK olanlarda göz kuruluğu sorunu çok daha ciddi boyutta, 1 senede geçtiğini söyleyenler var.Ameliyattan senele geçmiş olup hergün en az bir kez damlatanlarda var. Şu anda bizler bir yere giderken göz damlalarını almadan gidemiyoruz. Cep telefonu taşır gibi damla taiıyoruz, mendil taşıyoruz. PRK olmamıza rağmen yani göz kuruluğu riski daha az olmasına rağmen uyanınca bulanık görüntü var. Nedeni de işte gözün o eskideki gibi uyurken gözü nemlendirme-gözyaşı işlevini yerine getirememesi imiş. Sabah gözlük arama derdi yok diyenler vardı ya. Göz damlası da olmazsa da net görmüyorsun. Ne zaman düzelecek? 1 yılda düzelen ve hiç düzelmeyen var.

    12-Şu anda gözünde kum tanesi varmış gibi hissetmiyorsun değil mi?Bunu meliyat sonrasında hissediyorsun. Herhangi bir günde herhangi bir vakitte, saniye saniye.Göz kuruduğu vakitte gissediyorsun. Şu anda gözündeki damarları hissetmiyorsun ya, hissetmeye başlıyorsun. Bir kere o güzel işleyen GÖZ SİSTEMİ bozuldu. Bozmayın o güzel işleyen sistemi.

    13-Gözle okuma yaptın, dikkatli bakma işi yaptın, gözyaşı akması oluyor. Gözlerin ağlamaklı gözükmek istiyorsan buyur ameliyat ol.

    14-Gözlerle 20 dakika TV seyrediyorum veya telefon ekranına bakınca gözlerim kapanmak ve dinlenmek istiyor. Bir bakıyorum uyku modundayım. Yani gözler çabuk yoruluyor.Böyle olmak ister misiniz? Eşimin ameliyatından 35 gün geçti. Bugün kendisine elbise baktı. Tabii bakarken, sürekli odaklanma ve gözü kırpmama durumu olduğu için diyor ki “bir gözüm ağrıyor”. Bu tespitini 10 gün evvelde yapmıştı.

    15-PRK ameliyatı sonrası 5 gün yemek ye sonra gözlerini kapat-uyu modunda olmak zorunda olacaksınız. Göz damlalarından biri uyku yapıyor. Ye-yat, bu da şişmanlık ve reflüye (midedeki asidin yemek borusu ve boğaza gelmesi) neden oluyor bilesiniz.

    16-Gözünüzde sorunlar çıkınca da ruhsal bunalıma giriyorsunuz, “ben nasıl böyle bir salaklık yaptım” diyorsunuz. Uyuyamıyorsunuz. Şimdi ben düşünüyorum; “gözyaşı akma sorunum, göz kuruluğu sorunum, çift imaj görme sorunum, ışıklı madeden ışık saçılması sorunum, gözün çabuk yorulması sorunum, ışıklı madde etrafında beyaz bulut (HALO) ilelebet devam ederse ne yaparım diye kara kara ÇARESİZCE düşünüyorum. Ve 6.ayın bitmesini bekleyeceğim. 6 ay dediğin göz olunca sıkıntıyı SANiYE SANiYE UNUTAMADAN hissediyorsunuz. O yüzden ameliyat olmayın.

    17-Ameliyat sonrası 10.gün göz kontrolunü doktor size harfleri oku dediğinde muayehane ışığını kapatmıyor. Çünkü kapatsa ışık saçılması var, çift imaj görme var diyeceksiniz, bildikleri için yapmıyorlar. Kandırmaca.

    18-Ameliyat sonrası ilk 5 gün gözünü ovuşturursanız ( uyurken istemdışı olabilir) geçmiş olsun ASTIGMATINIZ var. Böyle bir riske girmek ister misiniz?

    19-Yüzüstü yatmaya alışıksanız geçmiş olsun, Çok uzun süre yüzüstü yatmayı unutun. Yatakta yan yatınca, ameliyat üstünden 1 ay geçmiş olsa dahi gözde ağrı yapıyor baskıdan dolayı (eşimin tespiti)

    20-Gözü çok uzun süre ovalamamalısız. Unuttunuz ve ovaladınız, veya uykuda ovaladınız, gözünüz ağrıyor.Ameliyat oldunuz mu SAĞLIKLı sistem yok artık.Dokundurmayın gözünüze.

    Yukarıdaki sorunları doktora söyleyince doktor normal diyor. Ameliyattan evvel bunları söylemek yok, youtube videolarında bunları söylemek (sadece ameliyat öncesi ve anını anlatıyorpar, sonrası yok) yok ve bu işin geri dönüşü de yok. Ameliyata 600 dolar verdim. Eski halime; 5 miyop 3 astigmatlı ama SAĞLIKLI GÖZÜM ve NET GÖRÜNTÜYE SAHİP GÖZÜM için 10.000 dolar veriririm ama yok yok geri dönüş yok. Şimdi yukarıda belirttiğüm sorunların geçecek dedikleri 6 aylık zamanı SANİYE SANiYE sorunları hissederek çaresizce bekleyeceğim.

    Size ameliyat sonrası sorunları, kimyasal göz damlaları,sorunların düzelmesi için 6 ay bekleyin dediklerini, göz kuruluğu için 1 yıl bekle diyeceklerini, herşeyi anlattım. GÖZLÜKLE HD KALİTESİNDE PÜRÜZSÜZ NET GÖREN, SAĞLIK sorunu olmayan, GÖZ DAMLASI ihtiyacı olmayan gözünüze dokundurmayınız. Hala ameliyat olmayı düşünüyorsanızda elinize KAĞIT-KALEM alın, belirttiğim sorunları bir tarafa yazın ve tekrar düşününüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan Bora -- 25 Kasım 2018; 5:35:54 >




  • Uzmanından profesörüne muayene oldum, hiç biri önermedi ameliyatı. Çoğu da gözlüklüydü doktorların. Ameliyat sonrası memnun olanlar var. Bilhassa smile yöntemi ile. Ama ameliyat olmayı düşünmüyorum. Gözlük bir uzvum gibi artık. Geçmiş olsun.
  • PRK sonrası yaşadıklarımı, sorunları, yapılan hileleri ve aldatmalarını yukarıda anlattım. İlaveler yapmak istiyorum:

    1-Eşimle dün ameliyatın 37 gününde kontrol için DÜNYA GÖZ HASTAHANESİNE gittik. Doktorun yardımcısına sordum: Makineyle bakacak mısınız göz numarasına? Cevap: Doktor isterse. Eşim muayene oldu, makine de numara kontrolu yapılmadan sadece harf okutma gerçekleştirildi ve 3 AY sonra tekrar gelin dediler. 3 AY? İlgisizliği görüyorsunuz değil mi? Her ay kontrole çağırma, göz numaralarını makina çıktısında görme, akabinde harf okutup aylık iyileşmeyi yazma yok.

    2-AMELİYAT ÖNCESİ eşimin GÖZ BEBEĞİ; GÖZ DAMLASIYLA büyütülmeden tetkikler yapıldı ve o göz numaraları baz alınarak ameliyat yapıldı. Sonradan kendi ameliyatımdan ve internette yazanlardan öğrendim ki GÖZ BEBEĞİ DAMLAYLA BÜYÜTÜLÜP göz numarası tespit etmek kesin kez gerekliymiş. GÖZ BEBEĞİ BÜYÜTÜLÜNCE gözdeki lensinizin kırıcılık etkisi yok ediliyor ve aslen sahip olduğunuz GÖZ NUMARANIZ belli oluyor. Mesela ben yıllardır 5,5 miyop gözlük kullandım, kontrolümde öyle çıktı. GÖZ BEBEĞİM BÜYÜTÜLDÜKTEN SONRA MİYOP UM MAKİNADA MAKSİMUM 4.75 gördü. Eğer doktor ameliyatı gözlük numarası 5,5 ile yapsaydı, otomatik 0.75 hipermetrop olurdum. 25 ŞUBEMİZ var diye hava atılan DÜNYA GÖZ de yapılan hatayı görün.

    3-DÜNYA GÖZ HASTAHNESİNDE aynı eşimin doktorunda yaşadığım diğer sorun; eşime 2 gün sonraya ameliyat için gün verildi. İnternette okumaya başladım. Yumuşak lensler 1 hafta evvelden çıkarın yazıyor. Eşime bu sorulmadı. Büz 1 hafta ertelettik. Anlayacağınız 25 Hastane diye reklam yapan DÜNYA GÖZ HASTAHANESİN de kontrol listesi (check list) doldurlması, soru cevap yok

    4-Hastahanede ışıklandırmayla ilgili yapılan bir hileyi söyleyim. Benim gözümde PRK lazer ameliyatı sonrası “HALO vision” sorunu var. Google da taratıp resimlere girin görürsünüz. Bu sorun ışığa baktığında ışık eteafında yuvarlak beyaz bulut oluşumu. Hastahanede ışıklar tavanda saklı şekilde, beyaz renkte ve tavanda beyaz renk olduğu için HALO orada belli olmuyor. Evde tavandan sarkan kablodaki ampulde veya ışıklı prizlerde “HALO vision” sorunu net belli oluyor.

    5-Üstteki mesajımda yazmayı unuttuğum PRK lazer göz ameşüyatı sonrası en büyük göz sorunlarından biri “RENKLERİN ESKİSİ GİBİ CANLI RENKTE GÖRMEMEM-(KONTRAST KAYBI) Şimdi okuduğum yazılarda bunun bütün lazer ameliyatlarında karşılaşılan sorun olarak belirtiliyor.

    6-Bugün ameliyatımım 25.günü. Bugün göz kapağımın üstünü HAFiFÇE parmağımla siliyim dedim, (ovuşturma değil), 1 saat göz ağrısı oldu. Ameliyat sonrası 5. gün iyileşiyor hayatına geri dönüyorsun diyor ya doktorlar “YALAN”. Allah korusun GÖZÜN ÜSTÜNE YUMRUK yesen veya TRAFİK KAZASINDA GÖZÜNE DARBE GELSE o basınçla ne kadar ağrı olur, ne olur bilemiyorum. Youtubeda videolarla reklam yapan doktorlar bunları açıklamıyorlar.

    7-Gözlüğün ne güzel gözü tozdan, topraktan koruduğunu şimdi çok iyi anladım.İnanın müthiş koruyor. Ameliyat sonrası 25. gündeyim ve hala gözüm çok hassas. Gardiropu veya dolabın kapağını açıyorum, gözümü-başımı 1-2 saniye sonra yaklaştırıyorum ki toz girmesin ve rüzgar etkisi yapmasın.

    8-Arkadaşlar lasik ve ilasik ameliyatı yani flep kaldırmalı ameliyatta 120-130 mikron derinlikte flep kaldırma yapılıyor ya; bunun 40-50 micronu epitel, 70-80 micronuda kornea daki göz damarları kesiliyor. Göz damarlarının kesilmesi yapılan araştırma da ameliyat olanların 48% oranında “GÖZ KURULUĞU” sorunu yaratmış. Göz kuruluğu sorunu geçenler 1 yıl gibi uzun sürede geçiyor. Hastaların 5% inde de GÖZ KURULUĞU İLELEBET sorun olarak kalmış. Youtube da rekoam yapan doktorların hiçbiri videolarında bunu söylemiyor. Dedikleri tek şey kör olmazsın. Yani kandırmaca bir cümle. Lasik ameliyatında yaşanılan diğer durumda şuymuş: konfokal mikroskop'' ile yapılan incelemelerde sanılanın aksine, lasik yöntemi uygulanan hastaların kornea sinirlerinde ve hücrelerinde kalıcı hasarların meydana geldiğinin açığa çıktığını bildirdi. Bu da yazının linki:https://www.hurriyet.com.tr/amp/gundem/lazerle-goz-cizdirme-yontemine-dikkat-17653

    Arkadaşlar gözlükten kurtulma durumu güzel gibi gözüküyor ama !!! eski görüntü kaliteniz ve netliğiniz olmuyor. Eskieen gözlükle HD kalitesinde görürken şimdi vah ki vah. Artı renklerin eski canlılığı yok.(kontrast kaybı) Artı göz kuruluğu ve diğer yukarıdaki mesajlarımda belirttiğim sorunlarda oluyor.

    Ben youtubedaki reklam tarzlı videolara kanarak (zaten hastahanede ameliyat sonrası sorunlar, kullanılan ilaçların yan etkileri, hayatın etkilenmesi... anlatılmıyor) böyle bir GERİ ZEKALILIK YAPTIM. Sizlere de bu, yukarıdaki mesajlarım ve devamı gelecek mesajlarımla sorunları ve kandırmaları anlatmaya devam edeceğim.Doktorların (para kazanmak için) size anlatmadıklarını anlatıyorum. Bu işin geri dönüşü yok. Ameliyat olmayınız. O güzel işleyen SAĞLIKLI GÖZÜNÜZE dokundurmayınız. Bir kere dokunuldu mu, kötüleşiyor. Bir makina açıldığında en azından vidalar zarar görür veya titreşmeye başlar yani iyi çalışmaz aynı onun gibi.GÖZLERİNİZE DOKUNDURMAYINIZ.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan Bora -- 25 Kasım 2018; 5:26:55 >




  • Sizlere gözünüze aman dokundurmayın demiştim, devam ediyorum yazıma:

    Ameliyat sonrası 27.gün, eşiminde 42.günü: Bizler PRK ameliyatı olmamamıza rağmen nasıl gözyaşı damlasına ihtiyacımız var okuyun:

    1-Uyandm. Görüntüde toz tanesi gibi bulanıklık var. Gözyaşı gibi görev yapan damlayı kullanınca netlik geliyor, sanki gözün önü (camı) temizlenmiş gibi. Gözyaşı-nemlendirici göz damlasına muhtaçlık böyle birşey.

    2-Bugün 3-4 saat güneş gözlüğüyle sokaktayım. Gözde kuruluk hissettim ve eczaneden gözyaşı damlası alma ihtiyacı duydum. Göz yaşı-nemlendirici göz damlasına ihtiyaç böyke birşey Bu kuruluk hissi, gözün çapak olan buruna yakın yerleri hissederek anlıyorsunuz.

    3-Eşim şu tespiti yaptı: “Gün içinde uzun süre gözyaşı damlası kullanmadm, sanki ihtiyaçım yokmuş gibi hissettim, akşam gözlerim acayip ağrıdı, daha sık gözyaşı (nemlendirici) damlayı kullanmak zorunda kaldım” dedi.

    PRK da gözyaşı damlası böyle ihtiyaç duyuluyorsa, ilasik-lasik ameliyatında nasıldir düşünün. Zaten hastaların 48% inde göz kuruluğu şikayeti varmış lasik-ilasik ameliyatında

    Hala ameliyat olmak isteyenlere söyleceğim diğer bilgi; İnternette okuduğum yorumlarda; hem miyopu hem astigmatı olan hastalarda ameliyat sonrası numara kaldığı yazmasıdır. Bununla ilgili 3 bilgi söyleyeceğim: Yıllar evvel göz doltoruna numaralarım artmış mı diye sorduğumda, miyopun artarsa adtigmat düşer, asimat artarsa miyop düşer demişti. Benzer şekilde 2.bilgi ameliyat sonrasında 10.günde doktor makinanın belürpediği göz numara kağıdında ilk baktığı numaralara dayalı göz yapsının ovalliği oldu. Bir göüzmde 0,75 hipermetrop 1 astigmat belirledi makina. Doktor “sonuç iyi, sağ gözünün ovalliğinde 0,25 lik sapma var, sol gözünde kötü 0,50 lik sapma var, sol gözünde ağrı oluyor mu” dedi. Gözün ovalliğini belirlemesi göz numarasına göre şöyleymiş: astigmatın yarı değeriyle hipermetrop arasındaki fark. Bir ara “göz kasları” kelimesi de kullandı. Sadece miyopunuz olsa lazerle aradan tabaka yok edip ışığın sarı nokta üzerine düşmesini sağlar ama işin içine astigmat (2 den fazlaysa) ve “GÖZ KASLARI” faktörü de girince hesaplar tutmuyor. Ameliyat sonrası kalıcı numaralar oluyor. Yani 2 miyopta numara olarak başarı oranı yüksek olur ama mesela 4,5 miyop-2,5 astigmatınoz varsa o zaman ameşiyat sonrası numara kalma ihtimali fazla.

    Yukarıda ameliyat sonrası numardan bahsettim. Ama bilin ki isterse sadece gözleriniz sıfırlansın, önemli olan GÖZÜN SAĞLIĞI”, Gözünüzde ilelebet “göz kuruluğu”, “gözün bir kosmında pütürtülü bulanık görme”, “ışık saçılması (starburst)”, “hale oluşumu (halo)”, çift image görme(double vision)” ve diğerleri olabilir. Ve gözünüz hassaslaşacak. İnanın gözlüğün gözü tozdan, kumdan, rüzgardan nasıl iyi koruduğunu şimdi çok iyi anlıyorum. Şimdi herhangi bir kapı (gardrop, dolap, ev, apartman) açarken 1-2 saniye yaklaştırmama ihtiyacı duyuyorum.(belki rüzgar etkisinden, belki toz etkisinden).



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan Bora -- 28 Kasım 2018; 19:27:15 >




  • Herkese merhaba 3 gün önce batıgöz izmirde lasik oldum.

    3.5 astigmat 0.5 hipermetrop vardı. Aneliyat sonrası baktırdıpımda 0.5 e 0.75 e düştüğü dahada düşeceği söylendi ancak görüşüm şuan için eski halinden daha kötü. Tam iyileşmr 3 haftayı buluyormuş. Bakalım neler olacak gelişmeleri zamanla anlatırım. Bende kuruluk harelenme olayları şimdilik yok 3 adet damlam var bunları aksatmadan kullanıyorum. Ama sabah uyandığımda dünya inanılmaz bulanık bir halde. Gözüm çabuk yoruluyor. Hatta dün sanki kendi kendine reset attı saniyedende daha kısa bir süre için görüntü bi gidip geldi gibi oldu ben ne olduğunu anlayamadım. Hayal mi gerçek mi bilmiyorum ilgiç bir olay. Birde bana ameliyat sonrası lens takılmadı kime sorsam lens takılmış bunuda doktoruma soracağım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Deadevill

    Herkese merhaba 3 gün önce batıgöz izmirde lasik oldum.

    3.5 astigmat 0.5 hipermetrop vardı. Aneliyat sonrası baktırdıpımda 0.5 e 0.75 e düştüğü dahada düşeceği söylendi ancak görüşüm şuan için eski halinden daha kötü. Tam iyileşmr 3 haftayı buluyormuş. Bakalım neler olacak gelişmeleri zamanla anlatırım. Bende kuruluk harelenme olayları şimdilik yok 3 adet damlam var bunları aksatmadan kullanıyorum. Ama sabah uyandığımda dünya inanılmaz bulanık bir halde. Gözüm çabuk yoruluyor. Hatta dün sanki kendi kendine reset attı saniyedende daha kısa bir süre için görüntü bi gidip geldi gibi oldu ben ne olduğunu anlayamadım. Hayal mi gerçek mi bilmiyorum ilgiç bir olay. Birde bana ameliyat sonrası lens takılmadı kime sorsam lens takılmış bunuda doktoruma soracağım
    Kardeşim sabret yav daha 3 gün önce ameliyat olmuşsun. Sen hiç bel fıtığı ameliyatı olup ertesi gün halı sahaya giden gördün mü .



    Ben de 22 kasım da prk oldum. Göze lensi prk yönteminde koyarlar. Lasik olanlarda göze lens koyulmaz. Bana lens taktılar prk olduğum için.



    Ayrıca sen lasik olduğun için gözlerin 3 haftaya da kalmaz 1 hafta içinde toparlar. Ben prk olmama rağmen gözlerim 4 -5 günde toparlamıştı. Yani toparladı derken ışık hassasiyeti vb geçmişti. Ama netliğin gelmesi bir ayı bulur diyorlardı. Öylede oldu. ameliyatımın üzerinden 23. Gün geçti. İlk hafta yakını okuyamıyordum.Şimdi hem yakın düzeldi. Hem de 11. Kattan aşağıdaki arabaların plakasını görebiliyorum



    İlk haftalarda yakını bulanık görebilirsin kesinlikle endişelenme.



    Sana tek diyeceğim sabret kardeş ...




  • Bugün 2 . Hafta bitti göz numaralarım 3.5 astigmat 0.5 hipermetroptu. Bulanıklık sebebiyle doktora gittim ilacım değiştinumaralar 1. 1.5 astigmat şuan için hadi hayırlısı yakın baya iyi uzakta astigmat yüzünden sıkıntı var haftaya yeniden gideceğim
  • Daha erken ama 1 ay bari geçsin ameliyat üzerinden. Belki bu sorunlarınız kalıcı değildir. Hemen umutsuz olmayın 1 ay sonra belli olur
  • Youtube dan video izleyerek eş dosta güvenerek gidip gözlerimi çizdirdim. Hayatım da yaptığım en büyük hata diyebilirim. Ankara Keçiören Esertepe de bulunan ERA GÖZ de ameliyat oldum ama bunu okuyan varsa normal bir göz muayenesi için bile tercih etmesin. Baştan savma bir özel hastahane ararsın açmazlar doktora sorarsın geçer geçer diye geciştirirler her gitmeniz de yeni damlalar yazıp yan tarafta bulunan anlaşmaslı eczanelerine gönderirler. Dediğim gibi uzak durmanızı tavsiye ederim ben gidip bir de ameliyat oldum böyle bir hastahane de her göremediğim an kendime salaksın diyorum ve bir ömür de söyleyecek gibiyim. Çünkü sol gözüm 0.25 sağ gözüm 1.50 puslu görmeyle kaldı. Gözlüksüz hiç olmazsa yakını görebiliyordum. Şuan ise sadece ikili görme yaşıyorum. Test çözerken ya da kitap okurken sağ gözümü kapatmak zorunda kalıyorum. Bu arada Haber kameramanıyım ve sağ gözüm yüzünden işimi kaybetmek üzereyim. Kendi rızamla para vererek nasıl böyle bir aptallık yaptım inanamıyorum.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.