Şimdi Ara

Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk) (41. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.295
Cevap
53
Favori
321.195
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • onuc0bir O kullanıcısına yanıt
    Tabi bilgilendiririm. 21.05.2018 muayene olacagim. Olursa hemen ayni gün ameliyat olacagim yoksa ertesi gün.
  • Bkt3535 B kullanıcısına yanıt
    .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-F01EF196DU -- 17 Temmuz 2021; 22:39:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tibbi acidan Türkiye iyi, ama Almanyada iyi. Genellike avrupadan gelen fiyatdan dolayi türkiyeyi tercih ediyor.
    Avrupada baya ajanslar bu konu üzeri hastalari yardimci oluyor (ve iyi para kazaniyorlar). Tabi baya kisi memnun kaldigi icinde insanlar korkmuyor böyle bi operasyon yaptirmayi.


    Sagolun, cok tesekkür ederim, insallah
  • Merhaba arkadaşlar yaklaşık 10 ay önce prk yöntemiyle ameliyat oldum.Şuan gayet iyiyim bir sıkıntım yok.Sormak istedikleriniz varsa sorabilirsiniz.
  • ankaradaki dunya gozde lazer icin muayne ucretı tetkıkler nekadar acaba ? yada kudret gözde olablir
  • Şuan 10.günüm sol sıfırlandı ama sağ aynı doktor iyileşme sürecinin drvam ettiğini soyledi senin olay nasıl gelişti?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 10 gün önce prk yöntemiyle lazer geçirdim ameliyat basit geçti ameliyattan sonraki 3 saat çok ağrılaydı benim için sonra azaldı ilk 2 gün ışık hassasiyeti vardı ameliyattan sonraki ilk gün iki gözümde iyi görüyordu sonraki günlerde sağ gözüm bulanıklaşmaya başladı 2 veya 3 gün full bulanık sağ göz görüş yok 1 hafta geçtikten sonra doktora gittim lensleri çıkardı ölçüm yapıldı sol göz 0.25 sağ aynıydı bulanıktı doktor 3_5 gün içerisinde geçeceğini söyledi şuan 3.gündeyim bulanıklık gitti ama halen eskisi gibi görüyorum düzelme yok bakalım ne olacak hafiften tırsmamış değilim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Prk21

    Şuan 10.günüm sol sıfırlandı ama sağ aynı doktor iyileşme sürecinin drvam ettiğini soyledi senin olay nasıl gelişti?
    Hocam bende sol sağ olarak farklılık yoktu.Ama netliğin tam oturması bir ayı buldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba herkese, Yakın zamanda lazer operasyonu olmayı planlıyorum. Ankara'ya yakın bir ilde olmam münasebetiyle Ankarada'ki hastane ve doktorlar konusunda araştırma yapıyorum. Yaptığım araştırmalar neticesinde Kudret Göz ve Dünya Göz öne çıkıyor Ankara için.

    Kudret Göz yapılacak yönteme göre 2500 Tl ile 3300 Tl aralığında fiyat veriyor. Muayene ücreti hariç. (Kudret Göz'de Seda Mütevelli tavsiye ediliyor )

    Dünya Göz Smile Lazer hariç her yöntem için Muayene-Kontrol-Ameliyat dahil 4000 TL fiyat veriyor. DünyaGöz'de Doç.Volkan HÜrmeriç ve Volkan Matben tavsiye ediliyor.

    Daha önce operasyon geçirenlerden, araştırıp bilgi sahibi olanlardan Hastane ve Doktorlar hakkında bilgi almak istiyorum. Teşekkürler
  • Uzun bir süreç içerisinde forum internette ve çevremdekilere sorup araştırdıktan sonra bazı doktorların gerçekten işin ehli olduğunu gördüm okuduğum yorumlardan vs. Ve bu kadar yoğun araştırmamı bir başlık altında toplayıp yeniden sizlerle kritik yapmak adına bu konuyu açmaya karar verdim.Sırasıyla yazıyorum isimleri

    1- Sinan Göker ( Türkiyeye ilk lazeri getiren 1990 lı yıllardan beri lazeri uygulayan adam ) Net yorumlarında olumsuz bir yorumla karşılaşmadım. 15 yıldır memnun olanlar var. Bu bakımdan çok cezbediyor.Ama yakın çevremde yaptırtan yok. Kendisi ameliyatı 1000 euroya asistanları 600 e yapmakta sizce fark varmı operasyon açısından ? Bir zamanlar İstanbul Cerrahi hastanesinde beraber çalıştığı Berrin Toksüyü de övüyorlar.

    2- Efekan Coşkun ( Dünya Göz Hastanesi ) Netteki yorumları gayet iyi. Hatta oyuncu Sinem Kobala lazer yapmış.

    3- Aylin Kılıç ( Medipol Hastanesi ) Netteki yorumları iyi olmakla beraber çevremde yaptırtıp 13 yıldır memnun olanlar var. Çok cezbediyor. Ama buna 5 bin vereceğime Sinan Gökere veririm daha iyi diyorum kendimce.

    4- Mersin civarında yaşamış biri olarak Adanadaki Sevgi göz merkezi Adnan Batmanoğlu çevremde yaptırtıp 15 yıldır memnun olanlar var ve nette yorumları gayet tatmin edici. Lazer fiyatı 2700 .Fiyatıyla da çok cezbediyor.

    5- Mahmut Kaşkaloğlu , Adil Tekin ( Adana Maya), İstanbul Acıbadem Maslak , Ebru Toprak Ün ( Memorial Hastanesi)

    Bu 5 madde halinde sıraladığım doktorlara lazer yaptırtıp sorun yaşayan yaşamayan özelikle operasyon sonrası komplikasyon olarak gece görüşünde azalma haleler görme yaşayanlar varsa bilgilerini bu çatı altında paylaşırsa sevinirim. Herkese geçmiş olsun. Umarım iyi doktor doğru tedavi ile sağlıklı gözlüksüz günlere kavuşuruz inşallah. Hayırlı Ramazanlar.




  • Evet arkadaslar. 21. Mayis 2018 günü saat 10´da randevu almistim muayene icin (Osmangazi Göz, Bursa). Laser Operasyon yaptirmak istedigim icin, bizim gibi hastalara ayrica bakildi. Ilk önce bana Opr. Dr. Bülent Köse ilgilenmisti. Ben aslinda Femto olmak istiyordum. Doktor bana olmaz dediginde gercekten üzülmüstüm. Sadece en yeni ve en pahali Smile oluyormus bende. Bülent bey gercekten cok tuhaf bir insandi. Ben herkez gibi normal sorular sordum. Adam bana ters ters cevap verdi. Sanki bana para kazanmak icin Smile´i önerdi gibi geldi.

    Bende iste Almanyadan geldigim icin gercekten düsündüm napcagimi diye. Okadar yol geldim sonucta. Sonra esim beni umutlandirdi smile yaptirmayi.

    Opr. Dr. Bülent Köse´nin asistanina gitdik ve dedik ki, biz smile lazer´i yaptiririz ama bir sartla, oda baska doktorda. Hic bir problem cikarmadan bizi Op. Dr. Mehmet Sait Günerigök yönlendirdi. Ilk kez gercekten bir doktor gözümle ilgilendi ve kendimi gercekten güvende hissettim.

    Gözüme damla damladiklari icin operasyon ayni gün en erken öglenden sonra olur dedi Doktor bey. Öglenden sonra parayi ödedikten sonra (3990 TL kampanya) tekrardan muayene oldum, göz numaralara bakildi. Iste 14´den sonra baya bi bekle oldu. Biz 3 kisiydik. Ben ve bir baska bayan smile olucaktik, bi baska bayan Femto. Biz beklerden esim o sirada göz damlarari almaya gitti. Okadar para ödüyoruz, ama damlalari kendimiz ödemek zorunda kaldik. Tabi cok pahali degildi, ama baska hastanelerde direk veriliyor.

    18´dan sonra galiba, pek iyi hatirlayamiyorum, bize sakinlestirici ilac verdiler. Vallah o ilac kimseye sakinlestirmedi. Ben dahada cok heycanlandim. Sonra bizi iceri aldiyor ücümüze. Ameliyatda giyilen önlükme her neyse giydirdiler. Biz beklerken 2 kisi cikti. Onlarin hali pek iyi degildi. Onlari gördükten sonra bende dahada cok korktum.

    Sonra iste o an. Ben 2. olarak girdim. Beni yatirdilar. Ben gercekten heycandan ve korkudan ölüyordum ameliyat masasinda. Sonra bi hemsire gözümün etrafini kokan birseyler desinfekte etti. Sonrada zaten ameliyat basladi. Ilk önce gözlerimi acik tutmami istediler ve yukari bakmami. Sonra birseyler yapistirdilar ve sonra gözlerimi kirpmamak icin o meshur aleti kulandilar. Iste o andan sonra tamam, artik geri dönüsü yok dedim kendi kendime. Tabiki operasyon baslamadan önce damla damlatilar aci hissetmemek icin. Sonra iste Laser oldum. 2-6 mm kesildi sonra doktor metal bi aletle o kesilen seyi cikarmaya calisti. Sag gözümde baya bi zorlandim. Doktor beyaz isiga bak dedi, ama ben istemeyerek yanlis bakiyordum, cünkü beyaz isik hep yerini degistirdi. Göz yikanildi sonra diger göze sira geldi. Esim operasyon yaklasik 20-25 dakika sürdügünü söyledi. Bana gercekten daha az geldi. Sasirdim yane.

    Operasyondan sonra ilk kez gözlüksüz birseyler görmeye basladim, tabi ki 100 % degil ama gercekten görüyordum. 2-3 saat gözlerim yandi ve baya göz yasi akti. Operasyondan sonrada zaten hemen damlalara baslaniyor. Ben acikcazi operasyondan sonra uyuyamadim. Sadece gözerlimi kapatip dinlendiriyordum.

    Ertesi gün sanki yeni dogmus hissetim. 10 - 11 arasi doktor yine bakti ve 100% gördügümü tespit etti. O da bir gün olmadan.

    Simdi 1 hafta sonra sunu söyleyebilirim. Kendimi cok iyi hissediyorum. Gözlerim Tv´ye ve bilgisayara cok baktigimda yoruluyor. Onuda hissediyorum. Isiga hassasiyet var evet, ama cok ta mühim birsey degil.

    Bana sorarsaniz bende yaptirayim mi diye böyle cevap veririm. Paraniz varsa, gözlüklerden ve lenslerden biktiysaniz yapin. Gercekten cok güzel duygu.

    Sorulariniz varsa, cevaplaya bilirim.





  • miyop ve astigmatım vardı ama numaralarımı bilmiyorum açıkçası, tek bildiğim çok kötü gördüğümdü. şöyle ki trafikte 1 metre önümde ilerleyen aracın plakasını okuyamazdım. geçen yıldan beri tam manasıyla olmasa da gözlük kullanıyordum, baştan beri lazer düşündüğümden lens hiç kullanmadım. 24 mayıs perşembe günü bağcılar dünyagöz'de muayene oldum. hastanenin başhekimi hakan özkan muayene etti, her iki gözün de uygun olduğunu belirtti. özellikle astigmatlarda çok başarılı olduğu için ilasik tavsiye etti. zaten benim kafamdaki de ilasik'ti, smile'ın pek de öyle bir avantajını göremedim açıkçası, gözü daha çok kurcalayan bir işlem hatta.

    neyse ertesi gün sabah operasyon yapıldı. bi kere şunu belirteyim bana kalırsa öyle hiç de rahat bir operasyon değil. operasyon esnasında gözümde çok fazla baskı hatta ufaktan bir acı bile hissettim. lakin operasyon biter bitmez iyi görmeye başladım, puslu ama iyi görüyordum. bir de şöyle bir şey var, anestezinin etkisi geçtiğinde hiç de öyle bahsedildiği gibi basit bir yanma, batma şeklinde geçmedi. baya baya 3-4 saat boyunca inletti beni, bir ara gözdeki ağrı o kadar şiddetliydi ki burnumun direği sızlamaya, başım çatlamaya ve ateşim yükselmeye başladı. ağrı hafifledikten sonra 2-3 saatlik bir uykuya dalmışım, uyandığımda yanma/ağrı falan tamamen geçmişti ve gözümü açabiliyordum.

    ertesi gün kontrole gittim, her iki taraf da 0.25 idi, doktor %100 gördüğümü söyledi. yalnızca kşamları ev ortamında görüntü performansı düşüyor sanki astigmatım varmış gibi geliyor görüntü. belki gözüm ışığa duyarlı olduğundandır bilmiyorum. bir de yakını görmede de ufak bir sıkıntı var gibi. damlaları düzenli kullanıyorum. gözümdeki kanlanmalar hala devam ediyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mojno -- 30 Mayıs 2018; 2:6:55 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: mojno

    miyop ve astigmatım vardı ama numaralarımı bilmiyorum açıkçası, tek bildiğim çok kötü gördüğümdü. şöyle ki trafikte 1 metre önümde ilerleyen aracın plakasını okuyamazdım. geçen yıldan beri tam manasıyla olmasa da gözlük kullanıyordum, baştan beri lazer düşündüğümden lens hiç kullanmadım. 24 mayıs perşembe günü bağcılar dünyagöz'de muayene oldum. hastanenin başhekimi hakan özkan muayene etti, her iki gözün de uygun olduğunu belirtti. özellikle astigmatlarda çok başarılı olduğu için ilasik tavsiye etti. zaten benim kafamdaki de ilasik'ti, smile'ın pek de öyle bir avantajını göremedim açıkçası, gözü daha çok kurcalayan bir işlem hatta.

    neyse ertesi gün sabah operasyon yapıldı. bi kere şunu belirteyim bana kalırsa öyle hiç de rahat bir operasyon değil. operasyon esnasında gözümde çok fazla baskı hatta ufaktan bir acı bile hissettim. lakin operasyon biter bitmez iyi görmeye başladım, puslu ama iyi görüyordum. bir de şöyle bir şey var, anestezinin etkisi geçtiğinde hiç de öyle bahsedildiği gibi basit bir yanma, batma şeklinde geçmedi. baya baya 3-4 saat boyunca inletti beni, bir ara gözdeki ağrı o kadar şiddetliydi ki burnumun direği sızlamaya, başım çatlamaya ve ateşim yükselmeye başladı. ağrı hafifledikten sonra 2-3 saatlik bir uykuya dalmışım, uyandığımda yanma/ağrı falan tamamen geçmişti ve gözümü açabiliyordum.

    ertesi gün kontrole gittim, her iki taraf da 0.25 idi, doktor %100 gördüğümü söyledi. yalnızca kşamları ev ortamında görüntü performansı düşüyor sanki astigmatım varmış gibi geliyor görüntü. belki gözüm ışığa duyarlı olduğundandır bilmiyorum. bir de yakını görmede de ufak bir sıkıntı var gibi. damlaları düzenli kullanıyorum. gözümdeki kanlanmalar hala devam ediyor.
    Hocam göz numaralarınız kaçtı son durumunuz nasıl?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Eğer mix astigmatınız, yani hipermetrop ile birlikte astigmatınız varsa çok çok iyi bir doktora gidin!

    Miyop ameliyatı olup memnun olanlar yanıltır sizi.

    Göz kuruluğu, göz kapağı düşüklüğü ve tekrar gözlüğe dönebilirsiniz.

    Hipermetrop olan gözüm, dünya göz yüzünden artık miyop olmuş durumda.

    Sinan Göker i öneririm bu arada.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ysrcp

    Hocam göz numaralarınız kaçtı son durumunuz nasıl?

    Alıntıları Göster
    2-2.5 civarlarıydı heralde numaralarımı hiç bilmiyorum.

    1 hafta sonra ikinci kontrol yapıldı. Sol gözüm artık tamamen sıfırlanmış, sağ göz ise 0.25. Doktor kontrol sonrasında fleplerin dört dörtlük bir şekilde oturduğunu, mükemmele yakın bir sonuç olduğunu söyledi.

    Gözdeki kanlanma azaldı baya, vampir modundan çıktık artık uykusuz/yorgunluk kanlanması gibi şu anda.

    Işığa duyarlılık devam. Yalnız bende saçılma şeklinde değil, halo şeklinde. Aydınlatmalar aşağıdaki gibi görünüyor, bendeki biraz daha fazla.



    Şu an için ışık hassasiyeti dışında bir sorun yok, uzun süre pc/tv karşısında durmak yorucu. Sonuç olarak memnun kaldım. Miyop neyse de astigmatımın derecesi nasılsa artık aşırı derecede kötü görüyordum, gözlükle her şey olduğundan daha küçük ve yamuk görünüyordu şimdi gözlüksüz net olması gerektiği gibi görüyorum her şeyi. Youtube'da 360p'den 4k'ya geçmiş gibi oldum.

    O kadar zamanı şu gözlerle nasıl geçirmişim hayret ediyorum, çoğu hatun kesiyormuş yeni fark ettik :)




  • trabzonda 1 yer var lazer yapan. o da doktorun kendi polikliniği. yıllardır yapıyormuş lazer.



    muayene, film, ameliyat toplam yaklaşık 3 bin tl tutuyor.



    yaptıracam gibi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar.

    Öncelikle hiçbir hastane ve doktor arastirmadim. İnternetteki reklamlarında görüp doldurduğum form sonucu veni vidi hastanesinden arandim.

    19.06.2018(dün) Kadıköy veni vidi goz hastanesine 11:45 te hiçbir doktor seçmeden telefonla aldığım randevuyla muayene olmaya gittim. Şansıma randevu verilen doktoruma gittim yani.

    Dr. Kadir Çolakoğlu bir dizi tetkikten sonra gözümün no touch laser ve ilasik lasere uygun olacağını söyledi.

    No touch laser'de kesiksiz ve gözümün önündeki tabakayı komple lazerledikten sonra aynı şekilde devam edip işlemi tamamlayacağını söyledi.

    İlasik yönteminde sadece o tabakayı kaldırıp işlemin yapılacağını (yani lazere devam edeceğini) ve iyileşme sürecinin daha hızlı olacağını söyledi.

    Göz numaralarim iki göz de miyop 3-4 civarı astigmatlarım da yüksekti.

    Ayni gün ameliyat olmak istedim. Olsun bitsin hemen istedim. İlasik yöntemini seçtim.

    4000 TL den kapıyı açtılar pazarlık ettim. İstediğim seviyede fiyatı düşürdüm. Anlaştık. Ödemeyi yaptım.

    Saat 16:45 te ameliyata girdim toplam 15 dk kadar sürdü iki gözüm.

    Ameliyat esnasında en ufak bir acı ağrı hissetmedim. Ameliyat bitince iki gözüme de lens taktılar.

    Talimatlara uydum. Kırmızı ışığa baktım hep.

    Sadece lazer esnasında yanık kokusu aldım.Ameliyattan sonra siyah uzun plastik bir gözlük taktılar. Kontrolde çıkartacak doktor dediler.

    Ameliyattan çıkınca yaklaşık 4-5 saat boyunca ağrım oldu. Verdikleri ilaçlardan (4 adet damla 1 adet hap)damlalardan biri ağrı kesicili iyi geldi. Bu arada sigortam yok 147 TL ödedim ilaçlara

    Gece ağrıdan zor uyudum. Gece olana kadar bulanık gördüm ama gozluksuz halime göre kesinlikle daha net görüyordum.o siyah gözlükle uyudum.

    Bugün ikinci günüm..

    Yine kontrolume gittim saat 11:45 te.

    Doktor gözlerimin çok iyi olduğunu söyledi.lensleri ve gözlüğü çıkarttı

    görüntüm çok daha netleşti. Şansıma mı bilmiyorum hiçbir ağrı ve batma olmadı bugün.



    O 4-5 saatlik ağrı yaşadığım anlarda ne kadar "olmasaydım keşke" desem de şuan iyi ki olmuşum diyorum.

    Kendi yaşadıklarımı olduğu gibi yazdım ameliyat olmak isteyenlerde bir fikir oluşması açısından. Doktorun ve hastanenin çok önemli olduğunu düşünmüyorum.

    Beylikdüzü'nde oturuyorum. Deli dürtmüş gibi oradan arandığım için oraya gittim. Yakın olsa daha iyiydi.

    10 gün sonra tekrar gideceğim muayene olmaya.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Winters

    PRK ile ameliyat olanlar öncesi ve sonrasi hakkinda biraz bilgi verebilir mi. Nette arastirdikca kafam allak bullak oldu ya. Sol 2,5 sag 1,5 astigmat var. Kornea ince oldugu icin prk yapacagiz dedi doktor.
    Geçen yıl tırsıp son anda olmaktan vaz geçmiştim.



    Bu salı tekrar gittim aynı gün akşam 5 gibi prk ile operasyon geçirdim. Bugün itibari ile sağ göz bulanık görmekle beraber sola göre çok daha iyi. Sol gözüm çok dengesiz bazen aşırı bulanık görüyor. Valla ne zaman geçecek çok merak ediyorum.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lazer göz ameliyatı hakkında yapacağınız en önemli şey, para peşinde koşmayan, hastasını terslemeyen, sorularını cevaplayıp onları rahatlatarak güven veren yerleri tercih etmeniz olsun. Önümüzdeki günlerde nasipse ben de olacağım. Bu yüzden 5 ayrı doktora gözüktüm, çok detaylı araştırmalar yaptım. Ortalık bilgi kirliliğiyle dolu ve emin ol doktorların birçoğu buna sebep. Dikkat edin,para hırsının kurbanı olmayan bu insanlar yüzünden. Buraya bir link bırakıyorum, araştırma sonuçlarım aşağıda. Dikkatli okuyun lütfen. Çünkü tüm yöntemleri araştırdım ve eksilerini artılarını yazdım. Derli toplu bir arada, hepsi de makalelere ve doktorlarla görüşme sonuçlarıma dayanıyor. Biraz uzun ama eminim bir şey kaybetmezsiniz. Gözümüz her şeyden değerli.
    https://lazerhakkinda.wordpress.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Amcaaaa -- 29 Ağustos 2018; 16:23:39 >




  • Winters kullanıcısına yanıt
    3-4 kişiye sormuştum Prk olacaksan eğer hayatının 1 senesini acılar içinde geçirebilirsin demişti tekrardan nüksetme sorunu da çabası diyince vazgeçtim hem acı çekicem hemde nüksedicek sıkıntı büyük hemde zorlu bir süreç.
  • 
Sayfa: önceki 3940414243
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.