Şimdi Ara

Lazerle Göz Ameliyatı ANA KONU (Lasik, i-Lasik, No Touch, Smile Lazer, Femto Lazer, Wavefront, Prk) (42. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.288
Cevap
54
Favori
320.476
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Amcaaaa A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler kardeşim. Hepimizin araştırma imkanı yok. Malum hem euro arttı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ICromwelleI

    3-4 kişiye sormuştum Prk olacaksan eğer hayatının 1 senesini acılar içinde geçirebilirsin demişti tekrardan nüksetme sorunu da çabası diyince vazgeçtim hem acı çekicem hemde nüksedicek sıkıntı büyük hemde zorlu bir süreç.
    1 haftasını acılar içerisinde geçirdim, devam eden 3 hafta biraz bulanık geçirdim. 1 ay sonrası gayet net ve huzurluyum. Ara ara yorulunca göz bulanıklaşıyor ama görmeme ya da hayat standartlarını engelleyevek düzeyde değil.



    Tabi insan metabolizmaları aynı tepkiyi vermez. Bende böyle diye başkasında da bu olacak diyemem.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba arkadaşlar

    Ben de bir süredir ciddi ciddi tedavi olmayı düşünüyorum.

    Göz değerlerim

    Sol 0.75 astigmat 0.75 miyop

    Sağ 2.0 astigmat

    Artık çok rahatsız etmeye başladı. Araba kullanmak acayip yoruyor. Hele gece araba kullanmak eziyete döndü. Televizon falan izlemez oldum. Bazen çok zorlarsam başım dönüyor sanki. Marketlerde reyonlar arasında gezinmeye fazla dayanamıyorum. Gözlerim çok çabuk yoruluyor.

    Odaklanma sorunu iyice arttı sanki. Gözlerimde hep yanma ve batma var artık.

    Aslında burada tedavi olduğunu yazan arkadaşlarda göz değerleri benden çok daha yüksek biliyorum. İki defa lens kullanmayı denedim. İki farklı markayı aldım ama her seferinde hiç bir sonuç elde edemedim. Lens taktığımda normalden çok daha kötü gördüm. Hiç bir işe yaramadı lensler. Sanırım gözlerim lense uygun değil. O yüzden artık direk tedaviyi düşünüyorum.

    Bugün dünya gözü aradım. Bursa daki şubelerine gideceğimi söyledim. Şuan bir kampanya varmış. Tüm tetkikler , muayeneler ve ameliyat dahil ( tüm lazer çeşitleri için ) 4000 TL olduğunu söylediler.

    Bursa Dünya göz de tedavi olan, tavsiyesi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim.

    Bu arada yaşım 38 . Sanırım artık fazla ilerleme olmaz gözlerimde.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lektonstar -- 17 Eylül 2018; 22:13:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yarın için Bursa Dünya göz den randevu aldım. Uygun görülürsem lazer yapılacak. Daha önce yazdığım gibi fiyat herşey dahil 4000 lira. İnşallah sorunsuz atlatırım. Hayırlısı, yaşayıp göreceğiz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Merhabalar ilasik yöntemi ile ameliyat olalı yaklaşık 10 ay geçti üstünden.Hiç bir sıkıntım yok,herşey gayet normal sadece bazen suni gözyaşı kullanıyorum o kadar.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhabalar 1,5 yıl önce haydarpaşa numune hastanesinde Dr.Hatice Elvin Yıldız a ameliyat oldum. PRK gibi bir şeydi galiba yapılan işlem tam hatırlamıyorum. 1800 TL gibi bir rakam ödedim. Şuan çok memnunum iyi ki bu ameliyatı olmuşum 1.75 numaram vardı miyop iki gözde şuan 0 veya 0.25 gibi bir rakam çıkıyor. Ameliyattan sonra 1-2 gün ağrı,batma gibi sıkıntılar oluyor ama sonra yavaş yavaş göz kendine geliyor.Kesinle tavsiye ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gotrimes -- 20 Eylül 2018; 23:38:18 >
  • Ben de 15 gün önce İzmir'de lasek yöntemiyle ameliyat oldum. Henüz bulanıklık ve göz kuruluğu devam etmekte.

    https://lazerhakkinda.wordpress.com/
  • quote:

    Orijinalden alıntı: lektonstar

    Yarın için Bursa Dünya göz den randevu aldım. Uygun görülürsem lazer yapılacak. Daha önce yazdığım gibi fiyat herşey dahil 4000 lira. İnşallah sorunsuz atlatırım. Hayırlısı, yaşayıp göreceğiz.
    Hocam ne yaptınız?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • gotrimes G kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun. Prk nın çok sıkıntılı bir uygulama olduğunu duymuştum. Bu yüzden ben vazgeçtim. Çok acılı bir iyileşme süreci olduğunu okuyunca cesaret edemedim açıkçası.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • KHeto kullanıcısına yanıt
    Bursa da Dünya göz hastanesi ne gittim. Ortam güzel. Tüm testler incelemeler yapıldı ama doktor ilasik için kornea kalınlığının yetersiz olduğunu söyledi. İstersem eğer prk lazer yapabileceğini söyledi. Ben daha önce okuduklarımdan prk nın çok sıkıntılı acılı ve uzun bir iyileşme sürecinin olduğunu bildiğimden prk ya cesaret edemedim. Doktor da bir gözlük yazıp yolladı. Gözlüğü de pek takmıyorum. Tamam görüntü çok net ve keskin ama o açılara o görüntüye alışmak bu yaştan sonra çok zor. Bakalım belki bikaç sene sonra farklı bir yöntem çıkar , ondan yaptırırız.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Amcaaaa

    Ben de 15 gün önce İzmir'de lasek yöntemiyle ameliyat oldum. Henüz bulanıklık ve göz kuruluğu devam etmekte.

    https://lazerhakkinda.wordpress.com/
    Blogda yazdıklarını okudum. Durumun benimkiyle benzer. Ben de bu yazdığın aşamaların tamamını bizzat yaşadım. Yazında anlamadığım tek şey haze oluşumunu etkileyen detay. Onun dışında verdiğin bilgilerin tamamını araştırarak, doktorlarla görüşerek tecrübe ettim ve hepsi doğru bilgiler. Biz de zaman zaman forumdan bilgilendirmeye çalışıyoruz arkadaşları ama böyle derli toplu (hatta bana göre bilimsel) bir yazı olması çok iyi olmuş. Eline sağlık.

    Lasek ve PRK arasında operasyonun başarısı ve sonrasındaki komplikasyonlarda tam olarak anlamlı bir fark yok gibi. Beyoğlu kuledibinin makalesi bence operasyon seçimini etkileyecek kadar önemli değil. Daha öncede okumuştum zaten. Bana gelince; 1 sene önce Prk oldum Doç.Dr Hanefi Çakır'a.. Şuan hiçbir şikayetim yok çok şükür. Sana da geçmiş olsun,

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ameliyat olalı 3 yıl 3 ay oldu. Çok şükür bir problem yaşamadım şimdiye kadar, bundan sonra da yaşamam inşaallah. Ne gündüz ne de gece herhangi bir problem yok. Olmak isteyenlere tavsiye ederim. Doktorum Ankara'da Semih AYDOĞAN' dı Mayagözdeydi şimdi Dünyagözde.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar PRK yasaklanmalı. Ben oldum ve tespitlerim

    Çok sancılı: buraya çok dikkatli okuyunuz

    1-Göz kuruluğunun yarattığı acı. Aylarca sürecekmiş.

    2-Işığa duyarlıık ve odaklanamama nedeniyle göz yaşarması.

    Aylarca sürecek deniyor.

    3-Odaklama sorunu ve getirdiği göz kırpma gerekliliği ve her göz kırpmada farklı odaklama durumu. Resmen eziyet.

    4-Buğulu görme-sembolleri çift görme, doktor 1-2 ayda düzelir diyor. Eziyete bakınız

    5-Son görüntü netliğinin gözlüktekinin çok altında olacak olması

    6-Gözüm iyileşecek mi diye telaşlanma ve kafaya takmayla beraber ruhsal sıkıntı. (Ben yaşıyorum)

    7-Sadece ameliyat masrafı yok, göz damlalarına da ameliyatın yarısı kadar para vereceğinizi biliniz.



    Arkadaşlar para verip sadistçe eziyet çekildiği ve daha kötü netlik olan bir durum.

    Arkadaşlar ameliyata 600 $ verdim.Gözlük taktığım eski gözüme dönme ihtimalım olabilseydi 10.000 $ verirdim. Düşünün bu kadar berbat. LÜTFEN ama LÜTFEN “PRK” yaptırmayınız.

    Yok mu devletimizden bir yetkili “PRK Göz ameliyatı” nin yasaklanmasını sağlayacak?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar yukarıdaki mesajımda PRK lazer göz ameliywtı olmayın dedim. Daha da yaşadıklarımı ve tecrübelerümi anlatayım:

    1-Az evvel Uykumdan uyandım (yattıktan 2 saat sonra) çünkü göz kuruluğuyla beraber, gözün içinde kum tanesi dolaşma hissi,batma hissi, istemsiz göz kırpmalar, kalktım göz damlası kullandım. Geçenin yarısı göz batmasıyla uyanmak ister misiniz?

    2-Aylarca yanınızda göz damlaları taşımak ister misiniz?

    3-Aylarca gözü yaşlı, ağlamış gibi gözükmek ister misiniz?

    4-Görüntü kalitenizin, gözlüklü halinizden sonsuza kadar daha kötü olmasını ister misiniz?



    Eğer yukarıdaki sorulardan birine hayır diyorsanız PRK kesinkez olmayınız



    -Gözlükle net görüyorsanız; HER TIP LAZER ameliyatında görüntü kalitenizin daha kötü olacağınızı biliyor musunuz? Bu durumda gözlüğü mü yoksa görüntü kalitesinin düşmesini mi tercih ederdiniz? Gözlükle net görüyorsanız, hiçbir LAZER GÖZ AMELİYATI işine girmeyiniz.

    Göz hastanesine göz numara kontroluna gittiğimde yaşımda 38, (ameliyat yapmayan sadece göz kontroluyle ilgilenen ama yaşlı) doktora sordum ameliyat olayım mı diye ?

    Doktor “GÖZLÜKLE NET GÖRÜYORSAN, GEREK YOK, OLMA dedi. Olma derken gözümün içine baktı. Detaya giremediğini anladım. Çünkü çalıştığı hastahanede ameliyat yapılıyor idi.

    Bir yakınım ameliyat olunca gaza geldim, videp sitelerdeki bütün göz lazer ameliyat videolarının hepsini seyrettim.Bu videooqrın rekalamına, gazına gelerek bende oldum. Ben herşeyi biliyorum m tarzında. İnanın gözümden kaçan şu olmuş ve ameliywttqn sonra farkvettim “VİDEO SİTELERDEKİ REKLAM AMAÇLI BU VİDELARDA AMELİYAT SONRASI YAŞANANLAR ES GEÇİLİYOR, ANLATILMIYOR”



    Tekrar soruyorum, GÖZLÜKLE NET GÖRÜYORKAN, HER TİP LAZER AMELİYATI sonrası bu netliğin gideceğini biliyor musunuz? BU AMELİYATLARIN GERİ DöNÜŞÜ OLMADIĞINI BİLİYOR MUSUNUZ?

    BİR AMELİYAT DAHA OLAYIM GÖZLÜKLÜ OLARAK NET GÖRDÜĞÜNÜZ GÖZ YAPISINA geri dönüş yok.BUnu biliyor musunuz?



    Ayrıca Ameliyat sonrası okuma yapabilmek için daha çok elran ve ortam aydınlatmasına ihtiyaç duyduğunuzu bilseniz (demek ki birşeyler ters gidiyor) bu ameliyatı olur muydunuz?



    Ben yandım, siz ve tanıdıklarınız yanmasın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: feriköylü24

    Blogda yazdıklarını okudum. Durumun benimkiyle benzer. Ben de bu yazdığın aşamaların tamamını bizzat yaşadım. Yazında anlamadığım tek şey haze oluşumunu etkileyen detay. Onun dışında verdiğin bilgilerin tamamını araştırarak, doktorlarla görüşerek tecrübe ettim ve hepsi doğru bilgiler. Biz de zaman zaman forumdan bilgilendirmeye çalışıyoruz arkadaşları ama böyle derli toplu (hatta bana göre bilimsel) bir yazı olması çok iyi olmuş. Eline sağlık.

    Lasek ve PRK arasında operasyonun başarısı ve sonrasındaki komplikasyonlarda tam olarak anlamlı bir fark yok gibi. Beyoğlu kuledibinin makalesi bence operasyon seçimini etkileyecek kadar önemli değil. Daha öncede okumuştum zaten. Bana gelince; 1 sene önce Prk oldum Doç.Dr Hanefi Çakır'a.. Şuan hiçbir şikayetim yok çok şükür. Sana da geçmiş olsun,

    Alıntıları Göster
    Merhaba,
    Konuyu okurken doktor ismi tandıdık geldi. 1998 de yani 20 yıl önce Türkiye Hastanesinde lasik miyop tedavisi yaptırmıştım kendisine. O zaman 20 yaşındaydım şimdi 40. 4 derece miyobum ve derecesini hatırlayamadığım astiğmatım vardı şuan 0,75 miyop ve 0,75 astiğmat. İlk zamanlar 0,50, 0,50 ydi bu rakamlar. Yıllar sonra ne olur diye merak edenler için de bilgi olsun.
  • İlasik amleytı oldm bır buck hfta once dunya goz de sol gozum gun ısıgında skıntı yok ama kapalı ortamlarda puslu goruyor ayrıcı ılk kontorlumde ogozde 0.75 astgmt cktı bu durum gecme ihtimalı wrmı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle Tufan Bora'ya geçmiş olsun. Ben PRK LASEK ameliyatını olmuştum 3 yıl önce ama bu bahsedilenler kadar sıkıntı yaşamadım. Yaklaşık 1 hafta sıkıntı çektim, görüntü netleşmesi de yaklaşık 1 ay sürdü. Şimdi Elhamdulillah çok memnunum. Doktorum kendisi de aynı yöntemi olmuştu.

    Damla falan taşımıyorum. Ağrı hissetmiyorum göz kuruluğum yok Ankara'da olanlar Semih Aydoğanı görebilirler gayet iyi bir doktor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar gözlüklü iken

    -net görüyordum. Yakın-orta ve uzak mesafeyi. Şimdi bütün mesafeler bozuk
    -göz kuruluğum yoktu
    -göz yaşı akmasıı yoktu
    -ışık saçılması yoktu
    -loş ışıkta çift görüntü görme sorunu yoktu
    -yakını okuyabiliyordum
    -okuma için az ışık yeterliydi. Şimdi az ışıkta yazıları okuyamıyorum
    -göz damlası taşımak zorunda değildim.
    -mendil taşımak zorunda değildim
    -küçük yazıları her mesafeden okuyabiliyordum. Şimdi büyük simgeler, harfler kullanıyorum.
    -psikolijman mutluydum. Şimdi sakinleştirici ve uyku hapı kullanıyorum.

    Lazer göz ameliyatı oldum ve şimdi yukarıdaki sorunların hepsi var.

    Şu saydıklarımdan birine ömür boyu sahip olmak ister misiniz? Lütfen yukarıdaki sorunlara bakın ve kendinize sorun.

    Youtube daki videolar ticaret amaçlı, ameliyat öncesi ve anını anlatıyorlar ve sonra yaşananları anlatmıyorlar. Doktorlar yüzyüze de anlatmıyor ne kadar ciddi olduğunu hangi sorunu % kaç oranda hastalarda gördüğünü.Ameliyat sonrası doktora sorduğunuzda (sordum) normal diyor ve tam sonuç için 6 ay da sınır koymuşlar. Göz kuruluğuna, göz yaşı akmasına,ışık saçılmasına hiçbiri için mesuliyet almıyorlar.Kontratta imzalatıyorlar. Ama paranızı ve sağlığınızı alıyorlar.

    Loş ortamda ışığa bakınca ışık saçılmam (starbust) yoktu 3 gün evvel. Bu gece farkettim sağ gözde o da var. Yarın başka şeylerde çıkabilir.

    BENİM YAPTIĞIM HATAYI YAPMAYIN.
    SAĞLIKLI GÖZÜNÜZE AMELİYAT YAPTIRMAYIN-. GÖZLÜKLE NET GÖRÜYORSANIZ BU MACERAYA GİRMEYİN. GERİ DÖNÜŞÜ YOK.

    Tanıdığınız devlet yetkililleri varsa lütfen söyleyiniz; SAĞLIKLI ORGANIN (GÖZÜN) PARA KAZANMAK İÇİN AMELİYAT YAPILMASINI YASAKLASINLAR.

    Sağlıklı gözlükle net gören gözünüze dokundumayın.Ben yandım, sizler yanmayınız.

    Geçmiş olsun dileyen ve dileyecek olan arkadaşlara teşekkür ederim. İçinizden 1 cümle bile olsa diualarınıza ihtiyacım var.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan Bora -- 11 Kasım 2018; 7:8:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lasik için benim de kornea kalınlığım çok sınırda dedi doktor. 495-500 gibi bir değer bi türlü emin olamadı o da, risk var dedi çok mu sıkıntı çıkar acaba? Sorunsuz ameliyat olan arkadaşların bu değeri ne kadardı acaba?
  • Arkadaşlar PRK ameliyatı olan biri olarak söylüyorum yukarıdada uzunca belirttim, GÖZÜNÜZE DOKUNDURMAYIN.

    20 gün evvel PRK ameliyatı oldum.Ameliyatı olmadan evvel youtubedan bir sürü video seyrettim. Bu videoların çoğu ameliyat öncesi ve anını anlatıyorlar, (yani reklam) aneliyat sonrası problemler, bu problemlerin ne sıklıkla görüldüğü ve ne kadar düzeldiği, düzelmesi için kullanılan göz damlaların ne gibi zararlar vereceği anlatılmıyor.Doktorlar muayenehanelerinde de anlatmıyor. Anlatsa zaten bizler doktorlara ”doktorsun niye yapıyosun” diyeceğiz. Şimdi ben 20 gün evvel Dünya Göz Hastahanesinde ameliyat olmuş ve problemleri olan biri olarak sizlere yapılan kandırmacıları ve herşeyi anlatıcam:

    1-Ameliyat sonrası yaşanabilecek problemler ve bu problemlerin ne sıklıkla görüldüğü, ne kadar sürede geçeceği, geçmeyen olup olmadığı, nasıl tedavi edileceği, tedavi etmek için kullanılan ilaçlar fazla kullanılırsa ne zararları olabileceği ameliyat öncesi anlatılmıyor.. Ameliyat sonrası da zaman belirtmeden geçecek diyorlar.

    2-Önce ameliyat parasınıı ödetiyorlar, sonra size yazılı ameliyat sözleşmesini imzalamanızı istiyorlar.Yani Önce kontrtatı oku kabul ediyorsan git öde değil, yani anladığınız üzere “oyun-kandırmaca”. Hasta son anda caymayasın diye yapılan uygulama.

    3-Ameliyat sonrası bir kağıt tutuşturdular. Yapılmayacaklar, ve 4 tip göz damlası var. 1 göz damlası lens takanların kullandığı tipteki nemlendirici, diğer 3 tip damla içinde kimyasallar olan göz damlaları. Mesela 4.damla MAXIDEX veya muadili LOTEMAX fazla kullanınca göz tansiyonu ve katarakta neden oluyor. (doktor dedi, dorunca).Katarakt dediğin 60-65 yaşlarında başlayan gözün saydamlığını yitirmesi,gözün önünde perde, buz varmış gibi hissetme, cisimlerin boyutunu algılayamama durumu. Böyle bir damlayı kullanmak ister misiniz? ( ben 7.gün kullandıktan sonra kontrolde sorunca söyledi, ben niye sordum, çünkü damlayı söylendiği gibi kullanmama rağmen etkileri hüç hoşuma gitmedi). Böyle bir damlyı gözünüze damlatmak ister misiniz? Fazlası katarak yapıyorda, azıda belki saydamlığını azaltıyor. Başka bir damla var 1 haftadan.fazla kesinlikle kullanmıayın yazıyor. Acaba neden? 2. damla bakteri öldürüyormuş. Bugüne kadar bakteri öldürmek için gözünüze damla damlatmak zorunda kaldınız mı? Gözünde çift görme nedeniyle damla kullanıp retinasında delik olan ve ameliyat olan var. Gözünüze göz yaşı damlası dışındaki damlaları damlatmayan sizler, gözünüze başka kimyasalları sokmak istiyorsanız buyrun ameliyat olun.

    4-4,5 er miyop, 3 er astigmatla PRK ameliyatına girdim. 10. günkü kontrolümde bir gözüm 0,75 hipermetrop-1 astigmat. diğer gözüm 1.25 hipermetrop-1,5 astigmat. Miyopla girdim hipermetropla çıktım ve astigmatlar var. Nerede düzelme? Ve doktor diyor ki sonuçlar iyi, 20 gün sonra tekrar gel. Ve kesin göz sonuçu 6. ay belli oluyor. Yani gözünüzde hipermetrop, miyop, astigmat gözlerle ne kadar süre gözlüksüz bozuk gözlerle etrafta dolaşacağınız söylenmiş miydi ameliyat öncesi?Ama gerçek bu. Kandırma videolarında ne diyorlar. 1 hafta sonra işinize gidebilirsiniz diyorlar. Zamanla azalacağını düşündüğümüz numaralar olacak demiyorlar. En az 3 ay böyle dolaşacaksınız kaçarı yok. Ameliyat öncesi +\- 0,50 gözde sorun kalabilir diyordu, 10 günde sonuçlar ortada.

    5-PRK da korneadaki epitel kaldırılıyor ya, iyileşme kötü giderse gözün bir noktasıyla iyi görüyorsunuz, 1 noktasıyla pütürtülü-bulanık. Yani yer yer pütürtülü oluyor.Doktora 10.günümde söylediğimde normal, geçecek, damlalarını aksatmadan kullan diyor. Ne zaman geçecek? Siz böyle süresini bilmediğiniz sürede veya ömür boyu böyle pütrtülü görmek ister misiniz? Yabanci sitelere girdim, numarası düşse bile bulanık-pütürtülü görenler var, ameliyattan 2-3 sene geçmesine rağmen. Bu yüzden riske girmeyin, etrafta bozuk görüntülerle gezmeyin ve bu ameliyatı olmayınız.

    6-Doktora 10.gün kontrolünde diyorum ki karanlık ortamda ışık yayan cisümperden ışık saçılması oluyor. Buna İngilizce “starburst” deniyormuş. Güneşi resim olarak çizerken daire çevresine ışık saçarmış gibi çizgiler çekerix ya aynen öyle ışık saçılması. Doktor diyor, “damlalarını kullan geçecek, 20 gün sonra tekrar gel”. Ne zaman geçecek, geçebilecek mi Allah biliyor. Geçmeyenler var. Gece araba kullanamayan, kullanabilmek için geceleyin güneş gözlüğü takma ihtiyacı duyanlar var.

    7-Doktora 10.gün kontrolünde diyorum ki karanlık ortamda çift imaj-sembol görme durumu var. Cevap aynı “damlarını kullan, geçecek”. Damlalar dediğimde bu doktora belirttiğim sorunlar için ayriyiten yazılan damla değil. Bu sorunu geçmeyip tekrar ameliyat olan ve yine geçmeyen var. Ve bu gündüz aydınlık ortamda çift görenlerde var. İntenette “ghost vision” “”double vision” deniyor. 4-5-6-7 de yazdığım sorunlar var ve doktor zamanla geçecek diyor ve ameliyat öncesi böyle durumlar olabileceği, olma yüzdesi, olursa tedavi süreci anlatılmıyor. O yüzden reklamlara inanmayın. Sadece bilmenizi istediklerini söylüyorlar, bilgi saklıyorlar.

    8-Önceden odada çok dediğimiz ışığa ( eşimde PRK oldu aynı zamanda) şimdi normal diyoruz. Yani gözün algıladığıı ışık miktarı düşmüş, Acaba neden düşünün. Sadece bende olsa anlarım; eşimde de aynı durum var. Tahminimce denildiği kadar kullansak da 4. damla vardı ya “Maxidex” veya muaidili “Lotemax” lensin saydamlığını azalttı.
    10-2 hafta evvel olmayan, İngilizce “halo” diye tabir edilen gözde sorunum var. “Maxidex” denilen damlanın fazlası katarakt yapıyordu ya, gözdeki “HALO” da katarakt başlangıçı belirtilerinden biri sayılıyor.. Damlayı denildiği gibi kullansakta gördüünüz gibi katarakt başlangıçı sayılan belirti yaratmış. Böyle riskli yan etkileri olabilecek bir damlayı gözünüze damlatmak istemiyorsanız bu ameliyatı olmayın.

    11-PRK olmamıza rağmen göz kuruluğu var uzun süre ekrana bakınca veya rüzgarlı ortamda 2,5-3 saatte tekrar göz damlası kullanma ihtiyaçı hissediyorsunuz. İLasik ameliyatında daha derin 100 mikron korneayı kestikleri için LASIK olanlarda göz kuruluğu sorunu çok daha ciddi boyutta, 1 senede geçtiğini söyleyenler var.Ameliyattan senele geçmiş olup hergün en az bir kez damlatanlarda var. Şu anda bizler bir yere giderken göz damlalarını almadan gidemiyoruz. Cep telefonu taşır gibi damla taiıyoruz, mendil taşıyoruz. PRK olmamıza rağmen yani göz kuruluğu riski daha az olmasına rağmen uyanınca bulanık görüntü var. Nedeni de işte gözün o eskideki gibi uyurken gözü nemlendirme-gözyaşı işlevini yerine getirememesi imiş. Sabah gözlük arama derdi yok diyenler vardı ya. Göz damlası da olmazsa da net görmüyorsun. Ne zaman düzelecek? 1 yılda düzelen ve hiç düzelmeyen var.

    12-Şu anda gözünde kum tanesi varmış gibi hissetmiyorsun değil mi?Bunu meliyat sonrasında hissediyorsun. Herhangi bir günde herhangi bir vakitte, saniye saniye.Göz kuruduğu vakitte gissediyorsun. Şu anda gözündeki damarları hissetmiyorsun ya, hissetmeye başlıyorsun. Bir kere o güzel işleyen GÖZ SİSTEMİ bozuldu. Bozmayın o güzel işleyen sistemi.

    13-Gözle okuma yaptın, dikkatli bakma işi yaptın, gözyaşı akması oluyor. Gözlerin ağlamaklı gözükmek istiyorsan buyur ameliyat ol.

    14-Gözlerle 20 dakika TV seyrediyorum veya telefon ekranına bakınca gözlerim kapanmak ve dinlenmek istiyor. Bir bakıyorum uyku modundayım. Yani gözler çabuk yoruluyor.Böyle olmak ister misin? Eşimin ameliyatından 35 gün geçti. Bugün kendisine elbise baktı. Tabii bakarken, sürekli odaklanma ve gözü kırpmama durumu olduğu için diyor ki “bir gözüm ağrıyor”. Bu tespiti 10 gün evvelde yapmıştı.

    15-PRK ameliyatı sonrası 5 gün yemek ye, gözlerini kapat-uyu modunda olmak zorunda olacaksınız. Göz damlalarından biri uyku yapıyor. Ye-yat, bu da şişmanlık ve reflüye (midedeki asidin yemek borusu ve boğaza gelmesi) neden oluyor bilesiniz.

    16-Gözünüzde sorunlar çıkınca da ruhsal bunalıma giriyorsunuz, “ben nasıl böyle bir salaklık yaptım” diyorsunuz. Uyuyamıyorsunuz. Şimdi ben düşünüyorum; “gözyaşı akma sorunum, göz kuruluğu sorunum, çift imaj görme sorunum, ışıklı madeden ışık saçılması sorunum, gözün çabuk yorulması sorunum, ışıklı madde etrafında beyaz bulut (HALO) ilelebet devam ederse ne yaparım diye kara kara ÇARESİZCE düşünüyorum. Ve 6.ayın bitmesini bekleyeceğim. 6 ay dediğin göz olunca sıkıntıyı SANiYE SANiYE UNUTAMADAN hissediyorsunuz. O yüzden ameliyat olmayın.

    17-Ameliyat sonrası 10.gün göz kontrolunü doktor size harfleri oku dediğinde muayehane ışığını kapatmıyor. Çünkü kapatsa ışık saçılması var, çift imaj görme var diyeceksiniz, bildikleri için yapmıyorlar. Kandırmaca.

    18-Ameliyat sonrası ilk 5 gün gözünü ovuşturursanız ( uyurken istemdışı olabilir) geçmiş olsun ASTIGMATINIZ var. Böyle bir riske girmek ister misiniz?

    19-Yüzüstü yatmaya alışıksanız geçmiş olsun, Çok ızın süre yüzüstü yatmayı unutun. Yatakta yan yatınca ve ameliyat üstünden 1 ay geçsede gözde ağrı yapıyor baskıdan (eşimin tespiti)

    20-Gözü çok uzun süre ovalamamalısız. Unuttunuz ve ovaladınız, veya uykuda ovaladınız, gözünüz ağrıyor.Ameliyat oldunuz mu SAĞLIKLı sistem yok artık.Dokundurmayın gözünüze.

    Yukarıdaki sorunları doktora söyleyince doktor normal diyor. Ameliyattan evvel bunları söylemek yok, youtube videolarında bunları söylemek (sadece ameliyat öncesi ve anını anlatıyorpar, sonrası yok) yok ve bu işin geri dönüşü de yok. Ameliyata 600 dolar verdim. Eski halime; 5 miyop 3 astigmatlı ama SAĞLIKLI GÖZÜM ve NET GÖRÜNTÜYE SAHİP GÖZÜM için 10.000 dolar veriririm ama yok yok geri dönüş yok. Şimdi yukarıda belirttiğüm sorunların geçecek dedikleri 6 aylık zamanı SANİYE SANiYE sorunları hissederek çaresizce bekleyeceğim.

    Size ameliyat sonrası sorunları, kimyasal göz damlaları,sorunların düzelmesi için 6 ay bekleyin dediklerini, göz kuruluğu için 1 yıl bekle diyeceklerini, herşeyi anlattım. GÖZLÜKLE HD KALİTESİNDE PÜRÜZSÜZ NET GÖREN, SAĞLIK sorunu olmayan, GÖZ DAMLASI ihtiyacı olmayan gözünüze dokundurmayınız. Hala ameliyat olmayı düşünüyorsanızda elinize KAĞIT-KALEM alın, belirttiğim sorunları bir tarafa yazın ve tekrar düşününüz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tufan Bora -- 21 Kasım 2018; 6:10:44 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4041424344
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.