Şimdi Ara

Lazer ile Göz Ameliyatı Oluyorum/Deneyimleri Burda Paylaşıcam

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
1
Favori
927
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar uzun bir süre düşünmenin sonunda karar verdim suan ankara cankaya dünya göz deyim 30dk sonra ameliyata gircem deneyimlerimi burda paylaşcam gözler uzak 2.25 imiş
    Giriş kontrollerim yapıldı 1 saate bitti ve ödememizi yaptık 2 saat sonra alalım dediler şimdilik bu kadar burda paylaşcam deneyimlerimi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba geçmiş olsun.Bende yaptırmak istiyorum.Deneyimlerinizi bekliyorum.
  • Ayıptır sorması ne kadar para ödediniz ameliyat için?
  • Arkadaşlar şimdi kontrolden geldim koruyucu lenslerde cıktı. Şükürler olsun cam gibi görüyorum artık şimdi uyuyacam bi kendimi toplayım detaylı bi şekilde yazıcam

• https://streamable.com/eebv8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4RedSea -- 2 Ağustos 2017; 10:58:15 >
  • Evet arkadaşlar baştan başlıyorum. iş yerinden yıllık iznime ayrıldım 28.07.2017 Bu tarihte lens lerimi cıkardım ... ve dünya göz ü aradık yer ayırttık 01.08.2017 icin

yani salı günü salı günü geldiginde ankara cankaya dünya göz e gittik. 1 saat icinde gözlerimi ölctüler lazere uyumlumu veya uyumsuzmu diye..sonuc uyumlu cıktı ve hangi yöntem ile olucagımı konuştuk doktorun bana sordugu askeri okul veya polislik falan düşünüyormusun diye biz yok dedik ilasik yöntemiyle olcagımı söyledi ...ve testler bitince saat 10 falan idi 12:30 da yapılacagını söylediler 2.5 saat falan oturduk sigara falan ictim.. neyse ameliyat saati geldi odaya girdim.... bi kaloş kafama kaloş bide ayakkabılar icin galoş giydim bu kadar neyse uzandım gözüme bi aparat yerleştirdiler göz kapaklarım devre dışı kaldı bana dedigi sadice ışık a bak toplamda 10dk bile sürmedi 2 göz 1 odada sonra 1 odada işim bitti 2 odaya gectik orda taş catlasın 6-7 dk durduk ben zannediyorumki ameliyat daha başladı megersem bitmiş bile en ufak agrı sızı duymadım ameliyat bitti dışarda 10dk bekleyin dediler 10dk bekledikten sonra doktorun odasına gectik bi kontrol etti harika gecti dedi hicbi sorun yok dedi koruyucu lens taktık yarin kontrol e gelirsin cıkartırız dedi ve damlaları alın kullanın dedi. neyse eve gittim 2-3 saat sıkıntılıydı benim icin direk uyumayla atlattım onuda doktor bana dedi 3-4 saat yanma batma olur dedi. ama ben direk uyudugum icin bi agrı sızı duymadım neyse 1 günün sonu kalktım şunuda atlamayım ameliyattan cıktıktan sonra 10-15saat bulanık görüyordum oda gecti gün sonunda suanda 2 gündeyim allaha şükürler olsun full hd olarak görüyorum lens veya gözlük artık benim icin bitmiştir... 2 günümde ise kontrol e gittik gözümdeki koruyucu lensleri cıkardı bana dedigi damlalarını kullan ve kadar ? ve bitti artık konforlu bir hayat olcagını anladım gözlüksüz lenssiz...sabah işe giderken 10dk lens ile ugraşma derdi yok bu arada benim gözlerim -2.25 idi uzak miyop var idi sadice.... ücret konusuna gelirsekte 3515 TL verdik... ( bana 3 degilde 10 deseydiler ben gene verirdim cünkü bu göz canın yani...

arkadaşlar ben bu cizdirme olayını 1.5 sene araştırdım .. cok düşündüm burdan düşünen arkadaşlar var ise... hic düşünmeden yaptırsınlar...

sorularınız olursa cevaplamaya hazırım arkadaşlar suanda 2 gün.. kendimi topladım kendime geldim..damlaları kendim damlatıyorum ..ve hayat cok güzel.. gözlüksüz lenssiz böyle görmenin....

• quote:

Orijinalden alıntı: 4RedSea

Evet arkadaşlar baştan başlıyorum. iş yerinden yıllık iznime ayrıldım 28.07.2017 Bu tarihte lens lerimi cıkardım ... ve dünya göz ü aradık yer ayırttık 01.08.2017 icin

yani salı günü salı günü geldiginde ankara cankaya dünya göz e gittik. 1 saat icinde gözlerimi ölctüler lazere uyumlumu veya uyumsuzmu diye..sonuc uyumlu cıktı ve hangi yöntem ile olucagımı konuştuk doktorun bana sordugu askeri okul veya polislik falan düşünüyormusun diye biz yok dedik ilasik yöntemiyle olcagımı söyledi ...ve testler bitince saat 10 falan idi 12:30 da yapılacagını söylediler 2.5 saat falan oturduk sigara falan ictim.. neyse ameliyat saati geldi odaya girdim.... bi kaloş kafama kaloş bide ayakkabılar icin galoş giydim bu kadar neyse uzandım gözüme bi aparat yerleştirdiler göz kapaklarım devre dışı kaldı bana dedigi sadice ışık a bak toplamda 10dk bile sürmedi 2 göz 1 odada sonra 1 odada işim bitti 2 odaya gectik orda taş catlasın 6-7 dk durduk ben zannediyorumki ameliyat daha başladı megersem bitmiş bile en ufak agrı sızı duymadım ameliyat bitti dışarda 10dk bekleyin dediler 10dk bekledikten sonra doktorun odasına gectik bi kontrol etti harika gecti dedi hicbi sorun yok dedi koruyucu lens taktık yarin kontrol e gelirsin cıkartırız dedi ve damlaları alın kullanın dedi. neyse eve gittim 2-3 saat sıkıntılıydı benim icin direk uyumayla atlattım onuda doktor bana dedi 3-4 saat yanma batma olur dedi. ama ben direk uyudugum icin bi agrı sızı duymadım neyse 1 günün sonu kalktım şunuda atlamayım ameliyattan cıktıktan sonra 10-15saat bulanık görüyordum oda gecti gün sonunda suanda 2 gündeyim allaha şükürler olsun full hd olarak görüyorum lens veya gözlük artık benim icin bitmiştir... 2 günümde ise kontrol e gittik gözümdeki koruyucu lensleri cıkardı bana dedigi damlalarını kullan ve kadar ? ve bitti artık konforlu bir hayat olcagını anladım gözlüksüz lenssiz...sabah işe giderken 10dk lens ile ugraşma derdi yok bu arada benim gözlerim -2.25 idi uzak miyop var idi sadice.... ücret konusuna gelirsekte 3515 TL verdik... ( bana 3 degilde 10 deseydiler ben gene verirdim cünkü bu göz canın yani...

arkadaşlar ben bu cizdirme olayını 1.5 sene araştırdım .. cok düşündüm burdan düşünen arkadaşlar var ise... hic düşünmeden yaptırsınlar...

sorularınız olursa cevaplamaya hazırım arkadaşlar suanda 2 gün.. kendimi topladım kendime geldim..damlaları kendim damlatıyorum ..ve hayat cok güzel.. gözlüksüz lenssiz böyle görmenin....

Geçmişler olsun. Gayet güzel anlatmışsın. Bende önümüzdeki hafta olmayı planlıyorum. Ancak ben polislikte düşünüyorum. Onun için farklı bir yöntem var heralde.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben gözümü açamam kırparım diye düşünyorım muhtemelen operasyon yarm kalır

• Yarın için Etiler Dünya Göz Hastanesi'ne kontrol randevusu aldım. 27 yaşındayım, iki göz de 0.75 miyop. Senelerdir numarası hep aynı hiç değişmedi. Bakalım doktor bey ne diyecek, ameliyat için izin verecek mi. Burdan gelişmelerei yazarım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnrl89

Yarın için Etiler Dünya Göz Hastanesi'ne kontrol randevusu aldım. 27 yaşındayım, iki göz de 0.75 miyop. Senelerdir numarası hep aynı hiç değişmedi. Bakalım doktor bey ne diyecek, ameliyat için izin verecek mi. Burdan gelişmelerei yazarım.

0.75 cok derece degil hocam

• Valla arkadaşlar suan 3 günümdeyim ne agrı ne sızı hüc bişi yok

• 4RedSea kullanıcısına yanıt
    Açıkçası bıktım ve bunaldım herkesten bu önyargıyı duymaktan, 11 senedir hergün aralıksız gözlük takıyorum, gözlüğü çıkardığım vakit her yer buğulu oluyor ve başım ağrıyor. Sonuçta bu da varolan bir göz bozukluğu, doktorlar 1 veya daha büyük numaralar sonrası gözlük vermeye başlamıyorlar.

Yarın doktor bey sırf numaramı düşük bulduğu için ameliyata izin vermezse başka doktora giderim. Bıktım artık gözlük takmaktan.
  • Ayni gün ameliyat oldum. O deli gibi yanma batma gecti gibi ama gene de yarini bekleyecegim detayli yazmak icin

• Göz için birden fazla durum var. Miyop astigmat vs. Şimdi bunların hangisi olduğu ve derecenin ne olduğu fiyatı çok etkiliyor mu?

Birde ameliyat olduktan çok zaman sonra gözün tekrardan bozulabilme ihtimali söz konusu mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Göz için birden fazla durum var. Miyop astigmat vs. Şimdi bunların hangisi olduğu ve derecenin ne olduğu fiyatı çok etkiliyor mu?

Birde ameliyat olduktan çok zaman sonra gözün tekrardan bozulabilme ihtimali söz konusu mu?

Miyop uzak 2.25
  • miyop 4 +1.75 astigmat ver iki gozde de yaptirmayi dusundum ama vazgectim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • aeson01 kullanıcısına yanıt
    Fiyatta degisiklik olmuyor, sabit. Doktorun bana dedigi 40 yasindan sonra fizyolojik olarak gözler yakini görmede zorlaniyor, gözlüge gerek oluyor.

• Ben de kısca deneyimlerimi anlatayım:

Dün (Cuma günü) İstanbul Etiler Dünya Göz Hastanesi'ne saat 11:30 randevusuyla gittim, klasik tetkiklerim oldu. Lazerle çizdirmek istiyorum dediğimdee ekstra 3 tane daha alete girdim, gözünü kırpmadan çeneni ve enseni yerleştirdiğin makinalardan. Uygunluğu tespit edilince aynı gün 15:30'a randevu aldık lazer bilgi ofisinden. Bana askerlik polislik tarzı sorular sorulmadı, direkt ameliyatın iLasik olduğu söylendi ve arkalı önlü A4 kağıt verildi ameliyat öncesi ve sonrasıyla ilgili.

Eve döndüm zamanın gelmesini bekledim. Ha bu arada tetkiklerin bir tanesinde bir damla sıkıyor gözüne, göz bebeğin kocaman oluyor. Göz bebeğinin ya arkasına ya da içine, orasını tam dinlemedim, bakmak içinmiş. Bebeğin tekrar eski haline dönmesini beklemek için arada bu kadar saat bekleme oluyor.

15:30'da gittim alt kata muhasebeye parayı ödedim, ameliyat alanına soktular beni. Görüştüğüm doktor ve yanında 2 tane benim yaşlarımda asistan 15 dakika dolmadan ameliyatım gerçekleşti. İki tane alete koyuyor gözlerini, birincisi gözü lazere hazırlamak içinmiş. Gözlerinin kapanması için klips koyuyor (beni tek rahatsız eden kısım orasıydı) sonra gözüne bir vakum yerleştiriyor falan filan. Doktor ameliyat sırasında sürekli neler yaptığını söylüyor, işte göz birazdan hafifçe bulanıcak onu ben yapıyorum merak etme, gözüne damla damlatıyoruz tarzında. Sürekli yapılan göze anestezi damlası damlattığı için hiçbir şey hissetmiyorsun. Zaman alan ilk aletti sonra ikşinci alet lazer alteri, makina önceden çektiği filmelre göre gözünü görüyor ve ona göre kesme işleminde bulunuyor. Tekrardan dile getiriyorum hiç birşey hissetmiyorsun. Ben açıkçası ilk 1-2 dakika biraz telaş oldum sonra öyle önümde yanıp sönen ışığa konsantre oldum, bitti gitti.

Ameliyat bitince ilk bir yarım saat seni hastanede tutuyorlar doktor gözlerine bakıyor tamam diyor sonra çıkıyorsun. Tabi yavaşa yavaş anestezinin etkisi azalıyor ve acı başlıyor. Bana en tavan acı saat 17:00 gibi eve geldiğimde geldi. Acaip yanma ve batma hissetmeye başladım, inanılmaz bir göz ve burun akması yaşanıyor, öyle böyle değil. Ben acı eşiğimin yüksek olduğuna inanıyorum ama çok zor dayandım. Sanki ameliyat şu anda gerçekleşiyor ama anestezi yok gibi gözlerim deliniyormuş gibi hissettim. 2 tane ayrı vakitlerde Vermidor aldım. Neyse saat 20:30 gibi acı azalmaya başladı 21:00 gibi ayaklandım yemek yedim salonda oturdum, acıdan eser kalmamıştı.

Şu anda göz bebeklerimin çevresi kırmızı ama akşam Taksim'e gideceğim, bana verilen kağıtta ertesi gün sosyal hayatntınıza geri dönebilrisiniz diyordu. Tek rahatsızlık veren, şu anda güneşe acaip hassasım güneş gözlüksüz çıkmam mümkün değil.

Benim görüşüm eğer ekonomik durumunuz yetiyorsa ve gözünüz ameliyata uygunsa (kornea kalınlığı, göz toplam numarası vs vs) hiç çekinmeden yaptırın. Gerçekten hayat kalitenizin yükseldiğini göreceksiniz. Hissettiğiniz inanılmaz acı topu topu 3-4 saat.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi driphoss -- 14 Ağustos 2017; 11:24:16 >
  • Diğer yol neydi ve bu yolların isimleri, nasıl yapıldığı nasıl?
    Göz çizildikten sonra bozulursa tekrar çizdirme şansın var mı?
    Askerlik ve polisliği neden sordular?
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.