Şimdi Ara

Lazer Göz Ameliyatı Yaptırmak Yaptırmamak?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
8.273
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    1,50 miyopum gözlük kullanıyorum geceleri gözlüksüz neredeyse 10 m. önümü göremiyorum ve bu canımı sıkıyor.
    Aslında gözlük kullanmaya başlayalı 10 ay oldu yani eskiden 0.75 dim kullanmıyordum fazla giderek numara büyüdü ve gözlüğü daha sık kullanmaya başladım.Son 6-7 aydır gözlüğün gitgide hayatımın içine girdiğini farkettim ve bundan çok rahatsız oluyorum.
    Geçen hafta sadece kontrol için Adana Maya Göz Hastanesine gittim ve doktor istiyosan lazer yapalım son derece güvenli dedi ama fazla zorlamadı yani istiyosan yapabiliriz dedi gözüm bu tedavi için uygunmuş.Bu arada yaşım 19.İnternette ne kadar olumsuz yorum görsemde çevremde bu tedaviyi olanlar da bi o kadar tavsiye ediyor.Sizce bu durumda lazer mi yoksa gözlüğe devam mı?
    Teşekkürler

• tavsiye ?
  • 2000 3000 arası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hayalbaz93 -- 20 Haziran 2011; 12:28:40 >

Orijinalden alıntı: hoppala 2

tavsiye ?

Sen kendi kararını kendin ver tabi ama sana bir örnek vereyim. Benim eşim 30 yaşında. Gözleri yaklaşık 5.5 - 6.0 derece arası. Lazer olmayı ise hiç düşünmüyor, gözlük / lens idare ediyor.

Bu arada kendisi uzman göz doktorudur. Haliyle aile dostumuz bir dünya göz doktoru var, ben daha lazer yaptıranını görmedim. Hele hele 1.50 için lazer olmak pire için değil yorgan ev yakmaya benziyor benim görüşüme göre.

Orijinalden alıntı: Magical Zero

1.50 bence fazla degil lazere değer mi bilmiyorum?bende yazın olacagım 8 miyop var bende dünya göz hastanesini düsünüyorum olduktan sonra fikirlerimi yazarım buraya istersen

Gittim lazer olmaya yapmadılar .Saglam bir doktora gittim dünya göz hastanesine istanbul etilere.Önce ölctüler falan filan sonra doktor dediki 2yıl icinde 0.5den fazla göz numarası artmayacak dedi 6 ay sonra gel dedi.Benim yılda 1 numara artıyor(:() yapcak bir sey yok yani zaten tahmin etmistim yapmayacaklarını.Sıradan bir doktor olsa sırf para icin yapardı ama iyi secmistim zaten kendisi de dedi ben musterı kacır mıyım dedi ama sımdı yaparsan ılerıde sorun olur dedi.Yani lazer icin önce gözün durması gerekiyormus ,belki faydası dokunur bu bilginin birilerine.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • @Magical Zero, hocam zaten bende zaten vazgeçmiştim dediğin durumdan dolayı :) ama benim gözüm 1.5 yıldır aynıymış yani 0.25 lik artış var dedi doktor ama bende gözlüğümü değiştirmedim.Neyse kısmetse 2012 kışta tekrar gideceğim bakalım nolcak :)
    Edit: bu arada sizin yaşınız kaç?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ROMA1927 -- 19 Temmuz 2011; 9:46:42 >

lazer ameliyat arkadaşında dediği gibi önce göz numaralarının ilerlemesinin durması gerekir ve hiçbir doktor 19 yaşında birisini ameliyata kalkışmaz.bende 10 senedir gözlük,lens kullanıyorum.aynı yaştayız.o kadar doktora sordum 10 senedir gittiğim doktorlada konuşurum hep lazer operasyonları.ama bu yaşta lazer ameliyatının olmayacağını 21-22 yaşlarında ancak olabilirsin.tavsiyeye gelince 12 tane yakınım,akrabam lazer ameliyatı oldu hepside dünya göz hastanesinde oldular.çok memnun olduklarını ve görmede hiçbir problem olmadığını söylediler.ayrıca fiyata gelince 2000 3000tlyi bulmaz fiyatlar.en son geçen sene 1700 tlye olmuştu dayım

• quote:

Orijinalden alıntı: vayacondıos

kardeşim bu yaşta seni kim ameliyat ediyor

lazer ameliyat arkadaşında dediği gibi önce göz numaralarının ilerlemesinin durması gerekir ve hiçbir doktor 19 yaşında birisini ameliyata kalkışmaz.bende 10 senedir gözlük,lens kullanıyorum.aynı yaştayız.o kadar doktora sordum 10 senedir gittiğim doktorlada konuşurum hep lazer operasyonları.ama bu yaşta lazer ameliyatının olmayacağını 21-22 yaşlarında ancak olabilirsin.tavsiyeye gelince 12 tane yakınım,akrabam lazer ameliyatı oldu hepside dünya göz hastanesinde oldular.çok memnun olduklarını ve görmede hiçbir problem olmadığını söylediler.ayrıca fiyata gelince 2000 3000tlyi bulmaz fiyatlar.en son geçen sene 1700 tlye olmuştu dayım

herkes bişey diyo valla kafamız allak bullak benim doktor istedigin zaman yapabiliriz gözün ameliyata uygun dedi :) ama dediğin gibi beklicem biraz

• öyle demiş olabilir ama istersen başka birine sor içinin rahat etmesi açısından bu yaşlarda yapılmaz.
  • benimde uzak sorunum var ikiside 1.50

lensi 2 saniyede takıp çıkarıyorum dışarı çıkarken sorun olmuyo.ama tabi lazer %100 geçirçek deseler yaptırırdım ama daha erken idare ediyoz

@.Uri Boyka. lazer olunca gözün 0 olmuyor 0a yakın(heralde 0.25 veya 0.50)oluyormus doktora sordugumda böyle dedi

sorun ilerki yıllarda tekrar artarmı numara .benimde durmuş dedi doktor yaş 22 ama çok riskli iş göz çizdirmek

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: ROMA1927

lensi kullanabilsem keşke takarken o kadar uğraşıyorum sinirleniyorum ki bi keresinde kan şekerim düşmüştü ve bayılmıştım ondan sonra denemedim

Ben 1 ay çile çektim ama dediğim gibi şuanda 2 saniyemi alıyo

Orijinalden alıntı: Hayalbaz93

iste benı o yüzden yapmadı sımdı yaparsam ılerıde artacak o zaman bısı yapamam dedi durunca sorun olmaz ama

yaptırdınız mı ameliyatı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Komutan Kangal -- 24 Eylül 2015; 21:57:46 >
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.