5 yıldan beri gözlük hayatı girdi ve tam anlamı ile benim günlük yaşantımda zorladı diyebilirim ,yapmış olduğum iş buna en büyük etken . smile lazer ameliyatı için araştırma yaparken bir kampanyaya denk geldim ve osmangazi göze geldim. dile yaşa muaynemi yaptı ve oparasyon için gün aldık bu gün operasyonum gercekleşicek sonuc bende cok merak ediyorum.10 dk süren bir operasyon oldugunu söylediler ağrı ve acı hissetmiycekmişim bakalım dedikleri gibi olucakmı sizler ile sonuç sürecini tekrardan paylaşıcam :) < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Lazer göz ameliyatı

-
-
Agri sizi yok dediklerine bakma ben oldum ilasik 1 hafta ugrastim gormenin duzelmesi falan filan
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam rez alıyorum buraya benide haberdar edersiniz umarım başarılı bir şekilde tamamlanır ameliyatınız. Şimdiden geçmiş olsun
-
Hocam plan program nasıl ilerliyor yan etkileri veya kötü etkileri varmıdır memnun musunuz ameliyat olduğunuz için ?
-
ben 4 sene önce yine bu zamanlarda olmuştum.
ağrı sızı hiçbir şey olmuyor. ameliyat akşam vakitlerinde olduğu için erkenden uyumak istiyorsun o kadar. o akşam erken yatıp sabah erken kalkınca sanki gözünüzde lens varmış gibi(belki daha iyisi) görüyorsunuz.
şimdi fiyatlar uçmuş gitmiştir tabi. ben 2900 e çizdirmiştim muayene dahil.
Lazere karar verirseniz mutlaka en az 3 hastaneye danışın.
Eğer gözünüz sadece miyop ve çok yüksek (7-8 üzeri) değilse işiniz kolay. Ancak yakın/ hipermetrop veya mix astigmata sahipseniz işiniz biraz daha zor.
Adı önemli değil, büyük hastane diye güvenmeyin, her söylediklerine inanmayın. "Gözünüzü sıfır yapacağız, kartal gibi göreceksiniz" laflarına kanmayın. Her göz birbirinden farklıdır. Sonra tekrar gözlük takmak zorunda kalırsınız.
Bazı gözlerde kalıcı göz kuruluğu oluştuğunu, batma hissinin çok uzun süre geçmediğini, göz kapağında düşme gibi sonuçların olup olmayacağını iyi araştırın.
En önemlisi doktorunuzu çok çok iyi seçin.
İki kere değil üç kere düşünün!
Tam 1 hafta önce İLasik ameliyatı oldum. Miyop ve astigmat vardı gözümde. Uzağı gayet net görüyorum fakat yakını bulanık görüyorum. İlk gün neredeyse hiç göremiyordum yakını. Şuan baya iyi ama hala bazı durumlarda bu bulanıklık rahatsız ediyor. Başına gelen oldu mu acaba. Yazan olursa çok sevinirim.
-
Muhtemelen geçici.
Aklınıza takıldıysa, ameliyatı yapan yer ve haricinde başka yere vakit kaybetmeden danışın derim.
Yakın-hipermetrop ameliyatı olup, uzağı bozulanlar var mesela.
Bir hafta sonra doktorum la randevum var. o zaman konuşacağım. ilk başlarda pek takmıyordum aslında. çünkü ameliyat günümün akşamı yakını görmem sıfırdı nerdeyse. telefondaki hiçbir şeyi okuyamıyordum. bir gün sonra baya düzelmişti. o yüzden pek takmıyordum. ama 1 haftadır hala belli bir oranda duruyo gibi. endişelenmeye başladım. İnşaallah dediğin gibi geçicidir.
-
vay.. Allah şifa versin. endişelendiğini okumak bile okuyan biri olarak beni de endişelendirdi.
bende de astigmat var. ne uzak ne de yakın gözlüksüz rahat göremiyorum. bıçağın değdiği yer eskisi gibi olmaz. tabi bu göz olayı ayrı. tansiyon, yaptığın iş, çalıştığın ortam aklıma gelen ilk şeyler olmakla birlikte bir sürü faktör var. hadi ben gidiyim, bir göz ameliyatı olayım demek.. yani son derece detaycı olmak lazım. tercihde ıskaladın mı, geri tepebilir. gözlükle devam.. gözlüğün yetmediği daha zor durumlarda veya görmedeki bozulmaların hızlı ilerleyişinin olması gibi kaçınılmaz durumlarda tercih etmeli diye düşünüyorum.. ayrıca, operasyonlardan sonra gözlükten kaçış yok. bunu yüzde yüz yazabiliriz. eninde sonunda gözlük takmaya başlayacaksın yine.
endişelenince, kelimeyi de düzgün yazamadık iyi mi..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 18 Haziran 2022; 3:0:42 >
-
Allah razı olsun. Ancak durum bahsettiğiniz kadar vahim değil. Benim sol ve sağ göz 2 derece idi. Gece görüşüm neredeyse sıfırdı. Akşam dışarı çıktığımda karşımdaki insanın yüzünü bile puslu görüyordum astigmat yüzünden. Araba kullanamıyordum. Ama şuan herşey mükemmel. Dün akşam arkadaşlarla dışarı çıktık çay içmeye. Gittiğimiz mekandaki herkesi gayet net görüyorum her yazıyı oldukça net okuyabiliyorum. Bu yüzden gayet memnunum. Ancak gözün tam iyileşme süresi kişiden kişiye değişmekle birlikte 3-6 ay sürüyormuş. Şuan tek sıkıntım yakını biraz puslu görmem. Herkes bunun da zmanla geçeceğini söylüyor. İnşaallah gececek. Ama işte insan endişeleniyor ya böyle kalırsa diye. Sadece bunu sormak istedim. aynı durumu yaşayan var mı diye. Bu arada yaşım 28. Bu yaşlarda ameliyat olan insanların büyük çoğunluğu göz derecesi duruyor. Sadece ameliyat sonra 0.25 yada 0.50 falan oluyomuş bazılarında. buda rahatsız edecek bir derece değil. Zaten normal insanların çoğunda olan numaralar.
Kısacası çok memnunum. Sadece Pusluluğun geççmesini bekliyorum :)
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X