Şimdi Ara

LAzer göz ayarı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.127
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • herkese selam

    çalışan bir dvd rom um vardı. bir gün dvd yi oynatmadı ama ben kafayı oynattım ve açıp lazerini oynadım. sonra niye oynadım diye kafamı vurdum. artık hiçbirşey okumuyor. saatlerce lazerin oradaki konum ayarı yapan ve ufak varyabl kapasitelerle oynadım ama çalışmasını sağlayamadım.

    bunun kısa yolu var mı yoksa dvd yi çöpe mi atmalıyım???
    çöpe atma tercihini belirtmeden lütfen çözüm belirtirseniz sevinirim :)

    Burak



  • Evet artık onu çöpe atma zamanı gelmiş malesef bu tip teknolojilerin onarımı yok var diyenede verme...
  • Arkadaşlar selam!Şimdi bende merak ettim optik okuyucuların altında kafayla birleşik olan bir trimpot var.Bu trimpotu nasıl ayarlarız ve ne gibi bir görevi vardır bilen varsa yazarsa sevinirim?
  • bence cöpe atmaktansa ldvd lazeri satılıyor lazerin üzerinde kod numarası var o numaraya göre laser ara derim tabi pahalıysa degemzs sen bilirisn
  • müzik cd çalarlarda da aynı şey var
    o trimpot ışığın odağını ayarlıyor onu ancak deneme yanılma yoluyla olur
    zannımca trimpot orta konumda olacak şekilde ama çok kısa adımlarla dene(sağa.sola) fazla sağa yada sola
    çevirmen bir anlam taşımaz.birde yeni bir cd yada dvd herneyse onla dene
  • çöpe atmadan önce audio-video dan anlayan bi tamirciye götür %90 halleder
  • ayar yapmayı denedim ama olmuyor (çok ince de olsa bi yerden sonra tınlamıyor)

    cevaplar için teşekkürler 5-10 milyon lazere sıkışmış galiba :D

    selamlar burak
  • ayarını bulma olasılığın milyarda bir gibi gözüküyor aynı hataya zamanında ben düştüm en kısa yoldan çöp engin tecrübelerime dayanarak söylüyorum piyasadaki tamirciler yaparız ağbi diyip seni günlerce oyaladıktan sonra olmuyor malesef diyorlar sen her defasında ayrı hayal kırıklığı yaşıyorsun..
  • ilk önce senin bu dvd kaç senelik onu bir öğrenmek lazım birde kaçtane trimpot var arkasında ve sen kaç tanesiyle oynadın? eğer bir trimpot var ise yine yaptığın gibi oynayarak tekrar yerine getirebilirsin ama dvd eskiyse yani 3 sene gibiyse tabi bu kullanıma ve durduğu ortama bağlı kafayı değiştir derim . arkasında altında veya kasasında bir kodu vardır bu kod ile bir piyasaya bak derim değerse değiştir ama söylemeliyimki bazı kafaları aletten pahalıya satıyorlar. dediğim gibi eskiyse hiç uğraşma çünkü kafa değişmeden o alet olmaz sebebine gelince zamanla toz lazerin üstünü kaplıyor sen diyeceksinki bende lazerin üstündeki tozu silerim diyeceksin ama toz sadece mercek üstünde kalmıyor lazer üretecisinede gidiyor ama oda problem değil esas iş bu lazer ile mercek arasında yansıtıcı bir ayna var işte toz oraya girince o gözü değiştirmekten başka çare yok çünkü o aynayı tekrar yerine muntazaman takmak nerdeyse imkansız tabii lazeride sen merceği çizmeden bir sil ve ayarlamayı dene eğer olmuyorsa vede eski ise sana tek tavsiyem var bu sıcak günlerdede iyi gider şöyyylee buzzz gibi bir su




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.