Şimdi Ara

Lastiklerim ölümü ss li(edit yeni resimler ve anket eklendi)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
1
Favori
667
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

(En Son Oy Tarihi: 29.05.2016)
Giriş

Herkese değerli fikirleri için teşekkür ederim . Yeni lastikleri aldım michelin energy saver + 4 lastik 700 tl +1 yıl yol yardım ve 700 mil kazandım

Edit 1

Gündüz çekimleri ekledim arkadaşlar. Resme bakıp değerlendirin . Görüşleriniz benim için önemli .
    Lastiğin yılıni 2015 desem acaba herkes ne derdi bu görüntüye göre bilmiyorum .

Arabam 2006 polo . 110 u geçince direksiyon titriyor. Rot balansciya göturdum. Usta yaparım ama 2 haftaya yine bozulur cunki sorun tekerlerde dedi eskimiş dedi. Dişleri iyi vaziyette ama yanlardan gitmiş galiba. Tekerin Michelin 2010 üretim . Sizce ne yapmaliyim beni gotururmu. Herkes bişeler söylüyor .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flaminks09 -- 25 Mayıs 2016; 20:04:28 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Tekerlekleri değiştirmelisin.

Orijinalden alıntı: manisa_tr

bu mu gitmiş. bir de benim 2010 üretimi michelinleri göstersem kaçarsın. michelin bu , yarılana kadar gider..

Yarılınca da takla attırmaz umarım...
  • Ustalar da böyle biri gider biri gitmez diyo 😀 oylama yapsan yari yariya çıkar heralde. Ne lastikler gördüm ben kabak gibi yaa. Biraz şans heralde bu işler . Hayat şansa bırakılır mi orası ayrı bir konu

• hocam değiştir gitsin 2 gün sonra bir manevra yapman gerekir sürat halinde o zaman perişan olursun.500-600 tl zaten karta taksitte yapıyorlar değiştir gitsin.Araba da çok önemli lastik kliman bozuk olsun yaptırmasanda olur ama lastik öyle değil.
    an itibariyle malum sitede şahıstan satılık olarak aranan 1200 km ve altı araç sayısı 4519 . Hepimiz araç yokluğundan şikayet ediyoruz ancak inatla da bu alsat yapmaya devam ediyoruz. saygılar.. .
  • Haklisin kardeşim . Mesela bu durumda başkaları da var o manevra yi karşı taraf yapayım dese yapamasa lastik den dolayi karşı tarafın yüzünden sende perişan olacaksin. O kadar insan muayenesiz dolaşıyor yazık günah

Ben hep sizin şarkınızı söyledim.
    Saygı ve özlemle anıyoruz...
  • 6 yıllık lastiği değiştiriver bir zahmet.

Herşey dişten ibaret değil, lastiğin hamur özelliği bitmişse isterse diş derinliği 15 mm olsun at çöpe.

Orijinalden alıntı: Rena34

şu lastiğin yere basan yüzeyindeki her dişte olan derin yarıklar nedir nasıl olur?

Kendi çizgileri o yol tutuşu için desen

Orijinalden alıntı: donanımcı123

6 yıllık lastiği değiştiriver bir zahmet.

Herşey dişten ibaret değil, lastiğin hamur özelliği bitmişse isterse diş derinliği 15 mm olsun at çöpe.

Bridgestone

Lastik Kullanım ve Raf Ömrü Önerileri

Binek ve hafif ticari araç lastiklerinizin raf ve bekleme ömrü hakkında bilgi

Binek ve hafif ticari araç lastiklerinizin raf ve bekleme ömrü hakkında farklı kaynaklardan farklı bilgilendirmeler yapılmaktadır. Siz değerli müşterilerimizin bu konuda en doğru ve güncel bilgiye sahip olması adına lastiklerinizin raf ve bekleme ömrü konusunda önerilerde bulunmak istiyoruz.

Lastik Kullanım ve Raf Ömrü Tartışmaya genel perspektiften baktığımızda Uluslararası alanda lastik sektöründe faaliyet gösteren tüm kuruluşların bu konu üzerinde tartıştığı, ne yazık ki net ve kesin sonuçlara ulaşılamadığı görülmektedir.

Lastik Kullanım Önerileri

Lastikler araç altında beklenen performansı yerine getirmeleri amacı ile çeşitli kimyasal ve doğal malzemelerin, teknolojik bir süreçle bir araya getirilmesiyle üretilmektedir. Üretim işlemleri sonucunda lastiğe istenen performans parametreleri kazandırılmakta, normal ve uygun koşullarda saklanması ve kullanılması durumunda en üst seviyede performans vermesi hedeflenmektedir.

Lastiğin araç altında düzgün çalışabilmesi ve kendinden beklenen performansı verebilmesi için; kullanımda iken maruz kaldığı iklim, öevre, kullanım koşulları (aracın yükleme durumu, yol koşulları, seyir hızı, lastik şişirme basıncı, doğru bakım uygulaması) ve eğer bir depoda saklanmaktaysa depolama koşulları çok büyük önem taşımaktadır.

Kullanım ve depolama koşullarının çok değişken olması nedeni ile sadece lastik üretim tarihine bakarak lastik ömrü hakkında kesin bilgi vermesi doğru değildir. Lastik ömrü konusunda, Brisa A.Ş. olarak, JATMA (Japan Automobile Tyre Manufactures Association = Japon Otomobil Lastiği Üreticileri Derneği) tarafından yapılan açıklamayı takip etmekteyiz.

JATMA'nın açıklamasına göre;

"Binek ve hafif ticari araçlara yönelik kullanılmış veya kullanılmamış (yedek-stepne dahil) lastikler üretim tarihinden sonra on (10) yaşını doldurmuş ise, gözle görünür herhangi bir hasara veya şekil bozukluğuna sahip olmasa dahi ya da diş dibi derinliği kullanım için yeterli gözükse dahi yenileri ile değiştirilmelidir."

Lastikler satın alınırken JATMA'nın tavsiye ettiği şekilde 10 yıl ömür ve uygun saklama koşulları göz önünde bulundurulmalıdır. Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.

Kaynak Bridgestone.com.tr

• 6 yıldır aynı lastik takılı değil mi aracınıza?

10 yıl sürenin ne için olduğunu biliyor musunuz? Raf ömrü o kullanım ömrü değil. Bence siz bir okuyun yazdıklarınızı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi donanımcı123 -- 10 Mayıs 2016; 11:40:07 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: donanımcı123

6 yıldır aynı lastik takılı değil mi aracınıza?

10 yıl sürenin ne için olduğunu biliyor musunuz? Raf ömrü o kullanım ömrü değil. Bence siz bir okuyun yazdıklarınızı.

Eğer lastik 2 yıl önce üretilmiş ve doğru şekilde saklanmış ise, doğru kullanım ile 8 yıllık daha ömrü var demektir.

Doğru kullanım diyor sonunda bak

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.