Şimdi Ara

Lastikler Bitmiş Olabilir Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhabalar otomatik FD6 kasa Honda Civic kullanıcısıyım. Bugün dik sayılabilecek bir yokuşu çıkarken akrabam karşılaşınca selam vermek için frene basarak durdum ve 10 saniye kadar muhabbet ettikten sonra ayrıldık. O sıra frenden ayağımı çekip gaza bastığımda patinaja düştü ve hemen VSA lambası yandı anti patinaj sistemi devreye girip gaz kesti. Aynı olay üç ya da dört kez tekrarlandı. İşin garibi yerler ıslak da değildi. Yerler ıslak olduğu zamanlar yokuş çıkarken bu tarz şeyleri az çok yaptığı için pek yadırgamazdım ama bugün ciddi anlamda bitip bitmemiş olduğunu düşünmeye başladım. Lastikler 2013 üretimi Goodyear Excellence W sınıfı. 2013 yılının Aralık ayında LPG taktırınca muayene götürdüğümde bana verdikleri kağıda göre diş derinliği 6.4 milimetreymiş. O zamandan bu zamana kadar bi 15 bin kilometre görmüştür ama 6.4 olan diş derinliği olan bir lastik bu kadar kısa sürede dik bir yokuşu çıkarken patinaja düşecek duruma gelebilir mi ? Lastiğe bakınca kabak bir görüntü falan da yok açıkçası o yüzden bitti mi bitmedi mi ciddi anlamda ikilemde bıraktı

• Hocam benim 2012 uretimi lastiklerim de ayni sekilde.Ben lastigin eski olmasina bagliyordum durumu.ama sizin lastik yeni, bence sikinti havalardan dolayi.
    Havalar isininca asfalt ozelligini kaybedip zift eriyor, lastikte tutunamiyor bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • furkantasdemir kullanıcısına yanıt
    Olabilir Hocam o yönden düşünmemiştim hiç. Cidden kafama takıldı yola bir iki kez özellikle baktım olaydan sonra acaba ıslak mıydı diye ıslak falan da değildi. O yüzden kurcaladı kafamı
  • Hocam eğer gazı biraz fazla verdiyseniz normal bi durum. Çare en az gazla arabayı kaldırmak.

Edit: arabayı manuel sandım, yazıyı düzelttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U.C.Y -- 15 Haziran 2015; 1:23:33 >
  • lastik havası nasıl ? aynı araç bende de var 17 jant 40 yanak lastikler var gecen yıl jant değişiminde ve lastik aldığım yer havayı biraz fazla basmıştı bir kaç kez bende aynı duruma düştüm sonra lastikci düzeltmişti. lastikler 2014 başı üretimiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DoctorEconomy -- 15 Haziran 2015; 1:32:14 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik kaliteli, asfalt kalitesiz.
  • Nisan başı gibi kışlıkları söktürürken nitrojen bastırmıştım Hocam fazla basmamışlardır herhalde ama yine de bir kontrol ettireyim
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu araçda sorun olabilir mi?
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.