Şimdi Ara

Lastik yanağında tamir edilmiş yarık; güvenli mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
14.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracım Peugeot 308 Auto6R, üzerinde 2008 tarihli Continental lastikler var. Bu lastiklerden birini neredeyse 1 yıl kadar önce kaldırıma çarpmıştım ve yanağında bir yarık oluşmuştu. O zaman lastikçiye gittiğimde hasar çelik kısma ulaşmadığı için kullanmamda sakınca olmadığını söylemiş, ancak o lastiği arkaya takmıştık.

Bugün süpriz bir şekilde o lastiğin havası hasarlı kısımdan indi. Lastikçiye gittim ve galiba tamir olmaz değil mi dedim, o ise dikey bir yırtık olduğu için tamir edilebileceğini, yatay olsaydı tamir olmayacağını söyledi ve oraya yama yaptı.

Lastik yanağında tamir edilmiş yarık; güvenli mi?

Ancak işyerinden arkadaşlar bunun güvenli olmadığını, yanaktaki hasarların çok riskli olduğunu ve bu şekilde özellikle uzun yol trafiğine çıkmamam gerektiğini söyleyince kafam karıştı doğrusu. Bu konuda bir bilgisi olan var mı? Haftaya çoluk çocuk uzun yola çıkmam gerekiyor, o yüzden işin doğrusunu öğrenmeye çalışıyorum.

Bu arada araçta stepne var, zannederim orjinal teker çapı ile aynı çapta. Bu durumda güvenli olsun diye stepne üzerindeki lastiği kullansam daha mı iyi olur? Bu durumda arka lastiklerden birinin epey yıpranmış, birinin hemen hiç yıpranmamış olması denge anlamında bir problem çıkarır mı?

Gelecek yaz zaten lastikleri değiştireceğim, ancak kışa kadar idare edebilirsem, yaz lastiklerim 2014 model olmuş olur.

• Ailecek uzun yola çıkacağız diyorsunuz. Bence riske girmeye değmez. Ekonomik sıkıntı da yoksa dördünü birden değiştirin. Zaten lastikleriniz eskimiş.
    Alternatif olarak dediğiniz gibi stepne ile idare edilebilir, ancak bir lastik yeni diğeri eksi iken yağmurlu havalarda dikkatli kullanın. İki lastiğin su tahliyesi farklı olacaktır.
  • senin yırtıktan daha büyüğü bende var 1,5yıldır sorun yaşamadım

uzun yolada gittim, yeri geldi araziyede çıktım (çok ağır arazi değil ama aracın 4x4 devreye girdi). Hiçbir sorun görmedim tabiki bu zararlı olmadını doğrulamaz ama lastikleri 1yıl erken değiştirmek zorunda kalıcam
  • quote:

Orijinalden alıntı: powermoon

Ailecek uzun yola çıkacağız diyorsunuz. Bence riske girmeye değmez. Ekonomik sıkıntı da yoksa dördünü birden değiştirin. Zaten lastikleriniz eskimiş.
    Alternatif olarak dediğiniz gibi stepne ile idare edilebilir, ancak bir lastik yeni diğeri eksi iken yağmurlu havalarda dikkatli kullanın. İki lastiğin su tahliyesi farklı olacaktır.

Anladım, stepneden gelen yeni lastik ile sağlam eski lastik arasındaki fark yağmurlu havalarda önemli o zaman. Normal yol şartlarında pek sorun olmaz anladığım kadarıyla.

Kış lastiği takmaya çok az kalmışken stepnedeki lastik ile idare etmek mümkünse onu tercih ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hatipoglu -- 8 Ekim 2013; 19:48:46 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hatipoglu

quote:

Ailecek uzun yola çıkacağız diyorsunuz. Bence riske girmeye değmez. Ekonomik sıkıntı da yoksa dördünü birden değiştirin. Zaten lastikleriniz eskimiş.

Anladım, stepneden gelen yeni lastik ile sağlam eski lastik arasındaki fark yağmurlu havalarda önemli o zaman. Normal yol şartlarında pek sorun olmaz anladığım kadarıyla.

Kış lastiği takmaya çok az kalmışken stepnedeki lastik ile idare etmek mümkünse onu tercih ederim.

Kış lastiğiniz var ise en mantıklısı bence onları taktırmak. 1 ay erken taktırmanın herhangi bir zararı olmaz. Geçen hafta 7-8 dereceleri gördük zaten.

• bence değiştir tüm takımı.
    herkes basmam der ama gaza gelirsin uzun yol git git bitmiyor deyip 140-150 basarsın gümlerse dönüşü olmayacak şeylere neden olabilir aman diyim reis.
    şehir içi 50-60 gitsen neyse uzun yol için riske girmeye hiç gerek yok
  • quote:

Kış lastiğiniz var ise en mantıklısı bence onları taktırmak. 1 ay erken taktırmanın herhangi bir zararı olmaz. Geçen hafta 7-8 dereceleri gördük zaten.

Kış lastiği var da yolculuk Antalya'ya ve önümüzdeki hafta 30 derece gösteriyor :)
  • O lastikle yola çıkmak ölüme meydan okumaktır cesaretinizden dolayı tebrik ederim bir canınızın bir lastik kadar değeri yokmudur ?
  • Sadece o lastik için çıkma sağlam bi lastik bulup taktırın. Daha sağlıklı olur.
  • Gelen tüm cevaplar için teşekkür ederim. Bir soru daha sormak istiyorum, şimdiden kış lastiklerimi takmam lastiklere bir zarar verir mi, yoksa sadece yakıt ve gürültü dezavantajı mı olur? Gerçekten de tam kış arifesinde en uygun seçenek kış lastiğine biraz erken geçmek olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • lastik araçın en önemli seyi değiştirmek daha mantıklı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.