Şimdi Ara

Lastik şişirdikten sonra daha konforlu oldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
423
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Yarin uzun yola cikacagim diye yol ustundeki benzin istasyonuna gittim, gitmeden once de alisveris merkezindeydim araba 30 dk durdu benzin istasyonu da hemen yandaydi, basinclara bir baktim 19-20 arasinda dolaniyor, 29-36 psi tavsiye edilmis ben de arasini alip 33 basayim dedim.

Bastiktan sonra yol sesi ciddi ciddi azaldi, daha atak oldu.

Daha da ilginci bozuk yolda daha az rahatsiz etmeye basladi amortisor oldugunu hissettirmeue basladi.

Lastik basinci yukseldiginde yolu daha fazla hissettirmesi gerekmez mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Senin lastikler olması gerekenden düşük basınctaymıs o yüzden sürtünme artmış dostum yol sesini hissetmende o yüzden..

İdeal havayı yakalamışsın zaten 36 vs basarsan o zaman sertleşmeyi de hissedersin..
  • quote:

Orijinalden alıntı: montana_35

Senin lastikler olması gerekenden düşük basınctaymıs o yüzden sürtünme artmış dostum yol sesini hissetmende o yüzden..

İdeal havayı yakalamışsın zaten 36 vs basarsan o zaman sertleşmeyi de hissedersin..

Peki yolu daha az hissettirmeye basladi o da ilginc degil mi

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benim lastikler de olması gerektiğinden epeğ düşüktür herhalde şu an. Arkadaş ne zamandır aklıma geldiğinde uğruyorum benzinliklere hepsinin hava makinesi bozuk bi türlü basamadım.

• Bu terslikte bi is var hocam

Aksine yoldaki puruzleri daha fazla hiissetmeniz lazim

• O ilginç bir durum :) Senin lastikler teoriyi çürütmüş gibi duruyor :)

Her zaman lastik havası olması gerekenden 2 3 psi düşük hava bastığımda daha konforlu oluyor yolu daha az hissediyorum..

Yollarımız çok kötü heryer cukur yama birde parlak asfalt hepsi bir arada :) Aracın kapısın da yazan 36 ben de 33 psi basıyorum..
  • Amortisorleri sert bir araba oldugu soyleniyordu, sertti de zaten. Lastiklerin 20 oldugunu gorunce eyvah 20 deki hali buysa 30-33 de ne yapacagim diye tirsma geldi, lastige baya baya hava basti makine. Donus yolunda ozellikle dikkat ettim, hic de o kadar rahatsiz edici degil aksine dan dun gitmemeye basladi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

O ilginç bir durum :) Senin lastikler teoriyi çürütmüş gibi duruyor :)

Her zaman lastik havası olması gerekenden 2 3 psi düşük hava bastığımda daha konforlu oluyor yolu daha az hissediyorum..

Yollarımız çok kötü heryer cukur yama birde parlak asfalt hepsi bir arada :) Aracın kapısın da yazan 36 ben de 33 psi basıyorum..

Lastigin ustunde max 60 kusur psi yaziyor.

Uzun yoldan sonra sehir icinde kullanacagim donem 36 basarsam ne olur acaba? Yakita ciddi bir katkisi olur mu ki? Yol tutusa, frenlemeye etkisi ne olur acaba?

• Lastik basıncı arttırınca yolla temas azalıyor.Yakıtınız azalır, sürtünme azalır, ama çukura girince dank diye hissedersiniz.
  • Lastigin uzerine Maksimum basilabilecek degeri yaziyorlar..

Sehirdisi uzun yolda 36 yapabilirsin lastigin surtunmesi azalip lastigin daha cok isinmasinin onune gecmis olursun ve yakitta bir miktar duser..

Ama sehir icinde az once yazdigim gibi yollarimiz ve asfalt kalitesi iyi olmasigindan aracin sertlesip yoltutus negatif etkilenebilir..

Lastik sogukken havayi ayarlayip deneme yanilma yaparak sana en iyi gelen basinci bulabilirsin..

Aslinda onun bir formulu vardi suan hatirlayamadim sogukken hava basilip lastik isindiginda tekrar olcuyordun aradaki genlesme farki 3 -4 psi gibi cikarsa dogru basinci bulmus oluyordun.. Ama oradaki basinc farkini hatirlayamadim :)

Ben aracim dizel motor agir sehiricinde one 33 arka lastiklere 30 basiyorum.. Genelde arka koltuklarimda bos oluyor ve arac yüksüz..

• dediğiniz doğru fakat 20 psi ile nerdeyse jant üzerinde gidiyormuşsunuz.

• quote:

Lastigin uzerine Maksimum basilabilecek degeri yaziyorlar..

Sehirdisi uzun yolda 36 yapabilirsin lastigin surtunmesi azalip lastigin daha cok isinmasinin onune gecmis olursun ve yakitta bir miktar duser..

Ama sehir icinde az once yazdigim gibi yollarimiz ve asfalt kalitesi iyi olmasigindan aracin sertlesip yoltutus negatif etkilenebilir..

Lastik sogukken havayi ayarlayip deneme yanilma yaparak sana en iyi gelen basinci bulabilirsin..

Aslinda onun bir formulu vardi suan hatirlayamadim sogukken hava basilip lastik isindiginda tekrar olcuyordun aradaki genlesme farki 3 -4 psi gibi cikarsa dogru basinci bulmus oluyordun.. Ama oradaki basinc farkini hatirlayamadim :)

Ben aracim dizel motor agir sehiricinde one 33 arka lastiklere 30 basiyorum.. Genelde arka koltuklarimda bos oluyor ve arac yüksüz..

En iyisi dediginiz gibi deneme yanilma yontemini uygulamak sanirim. Tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

dediğiniz doğru fakat 20 psi ile nerdeyse jant üzerinde gidiyormuşsunuz.

Yol kenarindaki su kanalinin seklini aliyordu kismen de olsa, lastik yeni yumusak diyedir dedim, arabanin yapisindandir falan dedim araba daha 1 aylik cunku bayiden 20 psi ile cikaracaklarini akil etmemistim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

quote:

Orijinalden alıntı: mehmetyilmaz77

dediğiniz doğru fakat 20 psi ile nerdeyse jant üzerinde gidiyormuşsunuz.

Yol kenarindaki su kanalinin seklini aliyordu kismen de olsa, lastik yeni yumusak diyedir dedim, arabanin yapisindandir falan dedim araba daha 1 aylik cunku bayiden 20 psi ile cikaracaklarini akil etmemistim.

genelde yüksek basınçla şişiriyorlar nakliyede herhalde sizin araç fazla beklemiş.

• arkadaşlar kitapçıkta ne yazıyorsa onu uygulayın. Hadi türkiye şartları çukur v.s için 1-2 psi fazla basın diyelim o kadar.
    Bu işin konforu , yakıt tüketimi yok önemli olan güvenliktir.

benim aracın ön 36 arka 44 her seferinde lastikçiler abi çok değil mi diye iki saat laf anlattırıyor. Ona kalsa hepsine 32 basıp bırakıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

arkadaşlar kitapçıkta ne yazıyorsa onu uygulayın. Hadi türkiye şartları çukur v.s için 1-2 psi fazla basın diyelim o kadar.

benim aracın ön 36 arka 44 her seferinde lastikçiler abi çok değil mi diye iki saat laf anlattırıyor. Ona kalsa hepsine 32 basıp bırakıyor.

Benimki z16xer motor, lastik ebati da 205.

Ben butun lastiklere 33 bastim, ekonomi/konfor dengeli olsun diye. Ekonomi icin 36 verilmis 36 ya kadar yolum var 36 bassam mi diye dusunuyorum.

• Normal şartlarda fazla şişkin olan lastik de konfor azalır geçen önleri 33 yaptım arkalarında 31 tekrar önleri 31 arkalarından 30 a çektim konfor barız artiyor

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Whisper911

arkadaşlar kitapçıkta ne yazıyorsa onu uygulayın. Hadi türkiye şartları çukur v.s için 1-2 psi fazla basın diyelim o kadar.

Benimki z16xer motor, lastik ebati da 205.

Ben butun lastiklere 33 bastim, ekonomi/konfor dengeli olsun diye. Ekonomi icin 36 verilmis 36 ya kadar yolum var 36 bassam mi diye dusunuyorum.

Fabrika geniş bir skala uygun görmüş. Ülkemiz yol şartlarını düşünürsek 33 altına inmemenizi tavsiye ederim.
    azami yükte bile 36 üstüne çıkılmadığına göre 36 fazla olabilir normal kullanım için. 33 yapardım ben olsam.

• Ben 28 basiyorum 30 ve ustunde konfor bitiyor tak tuk her cukurda tum yolu hissetiriyor.

• quote:

Amortisorleri sert bir araba oldugu soyleniyordu, sertti de zaten. Lastiklerin 20 oldugunu gorunce eyvah 20 deki hali buysa 30-33 de ne yapacagim diye tirsma geldi, lastige baya baya hava basti makine. Donus yolunda ozellikle dikkat ettim, hic de o kadar rahatsiz edici degil aksine dan dun gitmemeye basladi.

19-20 psi çokçok az bir basınç hocam o halde dandun ediyorsa araç janta vuruyordur önceden
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.