Şimdi Ara

lastik havası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
28.330
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    lastikleri bridgestone B320 (175/70R13 82T )

öncelikle sandart lastik havası ne olmalı?

bu araba için en uygun lastik markası ve modeli ne olmalıdır?

cevaplayanlara teşekkürler :)

Lastik Havası Basıncı Hakkında Kapsamlı Bir Kılavuz

Lastiklerinizin doğru hava basıncında olması, güvenli ve verimli bir sürüş için çok önemlidir. Lastiklerinizin hava basıncı, aracınızın modeline, yüküne ve sürüş koşullarına bağlı olarak değişir.

Fiat Palio Lastik Hava Basıncı

Fiat Palio modelleri için önerilen lastik basınçları şunlardır:

• Palio 1.2: 32 psi (ön) ve 30 psi (arka)
    • Palio 1.3 Multijet: 32 psi (ön) ve 30 psi (arka)
    • Palio Lastik Hava Basıncı: 32 psi (ön) ve 30 psi (arka)

Fiat Siena Lastik Hava Basıncı

Fiat Siena modelleri için önerilen lastik basınçları şunlardır:

• Fiat Siena Lastik Hava Basıncı: 32 psi (ön) ve 30 psi (arka)

Lastik Hava Basıncını Kontrol Etme

Lastiklerinizin hava basıncını düzenli olarak kontrol etmeniz önerilir. Hava basıncını kontrol etmek için bir lastik basınç göstergesi kullanabilirsiniz. Göstergeyi lastik valfine takın ve okuyun.

Lastik Hava Basıncının Önemi

Doğru lastik hava basıncı, aşağıdakiler de dahil olmak üzere bir dizi fayda sağlar:

• Gelişmiş yol tutuşu ve denge
    • Azaltılmış yuvarlanma direnci ve yakıt verimliliği
    • Uzatılmış lastik ömrü
    • Güvenli sürüş koşulları

Sonuç

Lastiklerinizin doğru hava basıncında olması, hem güvenli hem de ekonomik bir sürüş deneyimi için çok önemlidir. Fiat Palio veya Fiat Siena aracınıza özgü önerilen hava basınçlarına uyduğunuzdan ve lastiklerinizin hava basıncını düzenli olarak kontrol ettiğinizden emin olun. Böylece, aracınızın performansını en üst düzeye çıkarabilir ve sürüş güvenliğinizi sağlayabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • sanırım 13 ler için 30 olmalı ama arabanda mutlaka yazıyordur ya kaputta ya torpidoda mutlaka bi yerde yazıyordur kaç olmalı ise bi bak derim

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

sanırım 13 ler için 30 olmalı ama arabanda mutlaka yazıyordur ya kaputta ya torpidoda mutlaka bi yerde yazıyordur kaç olmalı ise bi bak derim
    Şöför kapısı içinde de yazıyor olabilir.

Orijinalden alıntı: hak78

Şöför kapısı içinde de yazıyor olabilir.

Alıntıları Göster
    205 55 16 good year excellence

araç ağırlığı 1300 kg civarı

kaç hava basmak lazım acaba .. ?

Orijinalden alıntı: altin-orfoz

205 55 16 good year excellence

araç ağırlığı 1300 kg civarı

kaç hava basmak lazım acaba .. ?

Alıntıları Göster
    Ben 31 basıyorum benim lastiklere , servis 205 55 16 icin 29-30 onermişti araba 1330 kg.

Orijinalden alıntı: huseaz

Ben 31 basıyorum benim lastiklere , servis 205 55 16 icin 29-30 onermişti araba 1330 kg.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: ..dEnZeL..

uzun yola çıkacağız ya 1 ps de benden olsun 32 uyar sanırım

quote:

Alıntıları Göster
    Benzincilerdeki pompalar genelde fazla basıyor. Kalem tipi manometre taşıyorum araçta, hava bastıktan sonra kontrol ederim hep. 30 ayarlayıp 38 basan makine bile gördüm...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kışın Sert Lastik
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Yalnzı ben 225 40 18 e 31 yada 32 basıyorum , 205 55 16 ya 29-30 basıyordum. Gerci pek fark etmiyor :)

Orijinalden alıntı: huseaz

Yalnzı ben 225 40 18 e 31 yada 32 basıyorum , 205 55 16 ya 29-30 basıyordum. Gerci pek fark etmiyor :)

Alıntıları Göster
    havalar sıcak gidiyor malum ..acaba lastik havasını buna göre ayarlamak gerekirmi ..malum ısınan hava genleşir mantığı ile ?
  • cok rivayet var.28 30 derler 30 32 derler. genelde uzun yol yapacagin surat ve aractaki yuke gore degisim gosterir.30 32 basabilirsin zaten hava kaciyor herhalukarda 15 gunde bir lastik havalarini kontrol etmek lazim en iyisi sen bir 28 30 birde 30 32 bas 15 gun arayla hangisinde arac daha rahat akiyorsa onu dene ama yuk varsa ben mesala kutahyaya geldim zonguldaktan 33 34 bastim.bendeki opel kitapcigine gore ole.ama normal kullanmda on lastiklarin basinclari daha yuksek basilmali diyor yani 30 28 gibi birsey.

havalar sıcak gidiyor malum ..acaba lastik havasını buna göre ayarlamak gerekirmi ..malum ısınan hava genleşir mantığı ile ?

Alıntıları Göster
    30

Orijinalden alıntı: @levent@

30

Alıntıları Göster
    arkadaşlar benim aracımın torpidosunda normal hız için 30 yüksek hız için 36 yazıyor lastiklerde 175/65/14 14 olduğunu için fazlada hız yapmadığım ve bazen yüklüde gittiğim için ben kafamda en uygun 32 olarak düşündüm ve 32 bastım mantıklı olmak lazım demi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ercan_wrc -- 27 Temmuz 2007; 12:12:13 >

Orijinalden alıntı: ercan_wrc

arkadaşlar benim aracımın torpidosunda normal hız için 30 yüksek hız için 36 yazıyor lastiklerde 175/65/14 14 olduğunu için fazlada hız yapmadığım ve bazen yüklüde gittiğim için ben kafamda en uygun 32 olarak düşündüm ve 32 bastım mantıklı olmak lazım demi

Alıntıları Göster
    Mantıken basınç konusunda asıl belirleyici olan şey araç değil lastik olmalı. Araç ile ilgili olarak tek faktör ağırlık.

Benim araçta da kapı içinde lastik basınçları yazıyor ama o değerler orijinal lastikler için geçerli değil mi? 175/65 R14" yumuşak lasitk yerine 195/50 R15" performans lastiği takınca ne yapmak lazım?

• quote:

Orijinalden alıntı: m.k.o.

Mantıken basınç konusunda asıl belirleyici olan şey araç değil lastik olmalı. Araç ile ilgili olarak tek faktör ağırlık.

Benim araçta da kapı içinde lastik basınçları yazıyor ama o değerler orijinal lastikler için geçerli değil mi? 175/65 R14" yumuşak lasitk yerine 195/50 R15" performans lastiği takınca ne yapmak lazım?

Alıntıları Göster
    ön arka 32 ps olsun iyidir herhalde .. nereden bulacağım şimdi yazdığı yeri birde almanca olunca ..almancayı ancak filmlerden duydugumuz kadar biliyoruz .. iech fayta festa festa gibi

• quote:

ön arka 32 ps olsun iyidir herhalde .. nereden bulacağım şimdi yazdığı yeri birde almanca olunca ..almancayı ancak filmlerden duydugumuz kadar biliyoruz .. iech fayta festa festa gibi

Alıntıları Göster
    30 32 yada 32 32 iyidir ama uzun yola cikiyorsan yuk ve hiza gore 34 34 32 34 33 34 yapabilirsin

Orijinalden alıntı: enforacle

30 32 yada 32 32 iyidir ama uzun yola cikiyorsan yuk ve hiza gore 34 34 32 34 33 34 yapabilirsin

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: enforacle

malum bmw arkadan itişli ..bunun için ekstra bir durum önerirmisin hocam

hafif bavulu kendi tarafıma ağır bavulu yolcu tarafına koyacağım bagajı yerleştirirken hatta .. ben 80 kg civarı yolcu 56 kg civarı ortalama yük 30 kg civarı ( ıvır zıvırla )

• quote:

quote:

malum bmw arkadan itişli ..bunun için ekstra bir durum önerirmisin hocam

hafif bavulu kendi tarafıma ağır bavulu yolcu tarafına koyacağım bagajı yerleştirirken hatta .. ben 80 kg civarı yolcu 56 kg civarı ortalama yük 30 kg civarı ( ıvır zıvırla )

Alıntıları Göster
    32 34 yap ) bende opel kitapcigindan bakarak soyledim genelde sehir icinde 30 32 bastiriyor herkes uzun yolda 32 34 iyidir zaten surdukce isinmadan dolayi lastikteki hava genisliyor basin artiyor birkac psi daha

• quote:

Orijinalden alıntı: enforacle

32 34 yap ) bende opel kitapcigindan bakarak soyledim genelde sehir icinde 30 32 bastiriyor herkes uzun yolda 32 34 iyidir zaten surdukce isinmadan dolayi lastikteki hava genisliyor basin artiyor birkac psi daha

Alıntıları Göster
    quote:

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    hiç konusu geçmemiş ama ben değincem...

lastiklerinize nitrojen bastırın hem konfor az da olsa artar hem de çivi girmesi gibi durumlarda hava kaçışı çok yavaş olur ayrıca lastik daha zor ısınır ve havadaki nem yüzünden jantlarda ve lastik tellerinde paslanma oluşmaz...

binek araçlar için 30 dur ya da 1.9 bar...

• quote:

Orijinalden alıntı: karadeniz2_0

hiç konusu geçmemiş ama ben değincem...

lastiklerinize nitrojen bastırın hem konfor az da olsa artar hem de çivi girmesi gibi durumlarda hava kaçışı çok yavaş olur ayrıca lastik daha zor ısınır ve havadaki nem yüzünden jantlarda ve lastik tellerinde paslanma oluşmaz...

binek araçlar için 30 dur ya da 1.9 bar...

Alıntıları Göster
    Evet Nitrojen bastırmak gerçekten faydalı

Bu arada @karadeniz2_0 evet imzandaki olay araba modlu değilse imkansıza yakın. Babamda aynı arabadan aldı,izinlerde falan kullanıyorum. Ayrıca bu emniyet kemersiz Roller Coaster'a binmek gibi birşey olurdu tahminim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.