Şimdi Ara

Lastik Basıncım Kaç Olmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
603
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 2007 Fiesta 1.4 tdci aracım. 1050 kg. Aracın orijinal lastiği 175/65/14 iken araçta aldığımda 185/65/14 lastikler takılıydı.

Tabloda 175/65/14 için 32/30 basınç öneriliyorken 185/65/14 için azami 29/29 gösteriyor

Hangi hava basıncında lastikleri kullanmalıyım. Yağışlı/kaygan yolda veya yüksek rakıma tırmanırken basınçta değişiklik yapmalı mıyım? (Düzenli 0'dan 800 rakıma çıkıp iniyorum.)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Focus 1 boş 1180 kg geneldede 3-4 kişi olurduk arabada

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • hayır hocam değişiklik yapmaya gerek yok. 29 psi önerilmişse bu değer yeterli. 3-4 psi fazla da deneyebilirsiniz ekonomi yapmak için ya da yük durumuna göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi StG 44 -- 17 Ekim 2022; 21:8:41 >
    MSI MAG X570 Tomahawk Wi-Fi | Ryzen 7 5700X3D | 2x16GB Corsair Vengeance LPX 3600CL16 | XFX RX 6800 XT Speedster Swft 319 | 2TB Corsair MP510 | 6x Arctic P12 PWM PST | Reeven Hans | Phanteks P400A | be quiet! Pure Power 11 BN297 500W | AOC 24G2U | HyperX Alloy Origins Core Red | Logitech G305
  • Lastik basıncı kafanıza göre ayarlayacağınız bir şey değildir, Fabrikanın tavsiyesi en optimal tavsiyedir.

Hocam başlıkta bahsettiğim gibi aracın orijinal lastiği olsa haklısınız ancak orijinal lastik değil. Bu da kafamı karıştırdı, araç değerini mi lastik değerimi mi dikkate alayım diye sorayım dedim.

Hocam, ben şunu anlamadım, sonradan takılan lastikler, yine fabrikanın önerdiği lastikler arasında mı? Eğer öyleyse, fabrika ne önerdiyse onu kullanın, önerilen lastik basıncı size garip gelse de emin olun en optimum ölçü fabrikanın önerdiğidir. Şöyle bir örnek vereyim, benim önce ki aracım Clio 3 Grandtour du, fabrikanın kullanmasını istediği hava basıncı önler 32 arkalar 29 du. Ama süper zekalı lastikçiler 4 tekere de inatla 32 yapmıştı. Ben fabrikanın istediği değere gidince bariz şekil de arkanın zıplama hissinin azaldığını ve bariz bir şekilde konfor hissinin arttığını, daha önemlisi arkanın daha iyi yola tutunduğunu tespit ettim. Şiddetle tavsiye ederim.

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.