Birkaç ay önce aldığm kış lastiğinin yanağında bir anormallik farkettim. Bir çıkıntılı küre,baloncuk şeklinde değil de, lastiğin dikine düz bir hat gibi çökme sanki. Yani adeta hafif bir vadi oluşmuş lastikte. Bu şekilde bir şey yaşayan var mı?
Bu adamlar bunu sanırım ki garanti kapsamında değiştirmemek için elinden geleni yaparlar. Kullanıcı hatası vs. Belki de gerçekten kullanıcı hatasıdır.
Bu lastiği kullanmanın sakıncası nedir?
teknik olarak fazla bilgim yok ama madem yeni almışsın garantiden değiştirmek için elinden geleni yap hayati bi sorun olur mu bilmem ama değiştirmende yarar var en azından kafanı meşgul etmesinden kurtulursun lastiğin öle çökük olduğunu bilerek araba kullandığında acayip streslenirsin ama teknik bilgisi olan arkadaşların tavsiyeleri doğrultusunda hareket etmen yararına olacaktır
Dikine dediğin için durum değişir..... Ben bu piyasanın kollarından birindeyim çoook uzun bir zamandır. Bazen bizim başımızada gelir bunu bilgiğimiz için aldığımız bayide genelde arkadaşımız olduğu için hemen değişir. Bahsettiğin şey lastiğin yanal tel bağlarının ek yeridir tahminimce ve araç yürümeden fark etseydin içime sinmez der değiştirirdin , bazılarında özellikle goodyearlarda çok belirgin olabiliyorlar , ancak bu saatten sonra pek birşey yapabilmen olası değil
Peki bu durum tehlike oluşturmuyor mu? Ziara 100 km.'yi geçtiğim zaman araba iyice kontrolden çıkacak gibi oluyor. Sebebi bu olamaz mı?
quote:
Orjinalden alıntı: ADAC
Dikine dediğin için durum değişir..... Ben bu piyasanın kollarından birindeyim çoook uzun bir zamandır. Bazen bizim başımızada gelir bunu bilgiğimiz için aldığımız bayide genelde arkadaşımız olduğu için hemen değişir. Bahsettiğin şey lastiğin yanal tel bağlarının ek yeridir tahminimce ve araç yürümeden fark etseydin içime sinmez der değiştirirdin , bazılarında özellikle goodyearlarda çok belirgin olabiliyorlar , ancak bu saatten sonra pek birşey yapabilmen olası değil
degiştirmiyolarsa lastigi lanet olsun diyip hemen yenisini alcaksın lastikler aracta en öenmli parcalar bence imkan varsa 6 ayda lastik degiştirilmesinden yanayım balon yapmıs lastikle araca kullanmak cok tehlikeli senin lastigin o noktada hasarlı lastige olabilecek en ufak bi baskıda tehlike noktan orası olacak emin ol bence hemen degiştir parasınıda düşünme 100 le giderken aracı devirmekte var işin ucunda allah korusun
Lastiği kullanman sakıncalıdır malzeme bozuklugu var ordan patlak verme ihtimali yüksek.
quote:
Orjinalden alıntı: __OnLyMe
degiştirmiyolarsa lastigi lanet olsun diyip hemen yenisini alcaksın lastikler aracta en öenmli parcalar bence imkan varsa 6 ayda lastik degiştirilmesinden yanayım balon yapmıs lastikle araca kullanmak cok tehlikeli senin lastigin o noktada hasarlı lastige olabilecek en ufak bi baskıda tehlike noktan orası olacak emin ol bence hemen degiştir parasınıda düşünme 100 le giderken aracı devirmekte var işin ucunda allah korusun
6 ayda birmi ne yaptin sen yaww 61000 de degistirdim arabam 2004 kasim da almistim iki hafta oldu degistireli tanesi 120 € civari ya sende para cok yada lastik fabrikan var lastik satmaya calisiyorsun
arkadaslar siz bakmayin alti ayda bir lastik falan degismez
6 ayda birmi ne yaptin sen yaww 61000 de degistirdim arabam 2004 kasim da almistim iki hafta oldu degistireli tanesi 120 € civari ya sende para cok yada lastik fabrikan var lastik satmaya calisiyorsun
arkadaslar siz bakmayin alti ayda bir lastik falan degismez
Vallaha senın yaptıgına bakılırsa 6ayda degıstırmek en ıyısı 60bınde lastıkmı degıstırılır? Sen canını tehlıkeye atıyorsun o da canını korumaya calısıyor
Ayrıca yılda 70bın km yapıyorsan 6ayda bır lastık degıstırmek mantıklı olacaktır
haksızmıyım ?
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme