Şimdi Ara

Lastik arabayı bu kadar mı değiştiri? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • valla lastik denilen şey önemlidir. paraya kıyıp 17 inç jant'lı bir aracım olmasına rağmen hem yazlık hem de kışlık oldukça kaliteli 2 takım lastik aldım. yazlıklar hankook ventus prime 3, kışlıklar nokian wr d4. şimdi bu lastikleri ben uzun bir süre kullanırım. özellikle nokian wr d4'lerle bu kış çok eğlendim, özellikle istanbul'a kar yağdığı gün millet son model bmw'sini otoparktan bile çıkartamazken (çünkü yazlık lastik takmış beyefendi bmw'ye o kadar para veriyorlar kış lastiği alamıyorlar ) ben kar'da snowboard yapıyordum hatta arkadaşım taa maltepe'den yanıma geldi birlikte yapmıştık

• quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

Renosu olan fakir, 4 lastik alacak parası yoksa mercedese binmesin falan hangi dünyada yaşıyorsun sen hocam? Bu kafayı sanayide mi yapıyorlar merak ettim. Burası Türkiye öyle sandığın gibi standartları yok buranın. Adamın durumu iyidir mercedese biner sonra işleri ters gider boşanır nafaka bağlanır, en büyük borçlusu fetöden tutuklanır vs. işler gelir başına muayeneden geçsin diye gider en ucuz lastiği takar geçer. Belki galerici arabanın şekli biraz toplansın diye takmıştır km'yi sıfırladıktan sonra.

Gelelim fakir reno meselesine; 2009 model LagunaIII sahibiyim ilk sahibinden aldım, araç yetkili servis bakımlı. 2.0 dci, 150 hp, tam otomatik şanzıman, cam tavanlı, bej renkli ısıtmalı deri koltukları, anahtarsız giriş-çalıştırma özelliği, bi-xenon farları var. Senin zenginlik dediğin C180se ben böyle fakir olarak kalırım.

Senin gibi ortadoğu kafalılar bu memlekette hüküm sürüyor uzun zamandır bak patatesi ithal ediyoruz. 10 sene daha devam ederseniz tüm devlet mülk ve kurumlarının dahil edildiği "TÜRKİYE VARLIK FONU" yabancı yatırımcılar tarafından haczedilecek ve herkes rahatlayacak.

Alıntıları Göster
    arkadaşın size renault derken laguna demek istediğini sanmıyorum. renault 12 gibi çok eski araçları kastetmiş muhtemelen.

kompleksli misiniz? neden üstünüze alındınız? bir de arabanızın donanımına kadar yazmışsınız. ne diyeceğiz size? şunu mu dememizi bekliyorsunuz; '' ohaa adamın lagunasına bak neler varmış vay beğğğ'' mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jeremy Klakson -- 19 Mart 2019; 9:45:24 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeremy Klakson

arkadaşın size renault derken laguna demek istediğini sanmıyorum. renault 12 gibi çok eski araçları kastetmiş muhtemelen.

kompleksli misiniz? neden üstünüze alındınız? bir de arabanızın donanımına kadar yazmışsınız. ne diyeceğiz size? şunu mu dememizi bekliyorsunuz; '' ohaa adamın lagunasına bak neler varmış vay beğğğ'' mi?

Alıntıları Göster
    Sen de benim yazdığıma cevap vermek zorunda değilsin ama düşündüklerini yazmışsın ve hem kendine hem bana tekrar düşünme-gelişme imkanı tanımışsın durumdan gayet memnunum sen buna kompleks diyorsan da kendi bileceğin şey. Renault 12 denmek istediğini düşünecek kadar iyimser birinin kalkıp bana kompleksli demesi arasında büyük bir tezat var. Tam olarak tarafını seç öyle gel.

Maksadım sana hava atmak değildi o model yılında bunca özelliği herhangi bir premium aracın yarı fiyatına satın alabildiğimi anlatmaya çalıştım. Birini ortadoğu zihniyetiyle suçladığımı fark ettiysen aynı şeyi yapmayacağımı da hesaplayabilirsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: anaconda41

Arkadaş bir nevi haklı. Tamam insanın başına herşey gelebilir ama sırf "Mercedes'e biniyo desinler" diye Mercedes'e binen, cebinde 5 lirası olmayıp da operatöre 36 ay taksit yaptırıp 6, 7 bin liralık telefon kullananlar var. Arkadaş onu demek istemiş, haklı. Sende haklısın.

Alıntıları Göster
    Konu senin düşündüğün gibi değil ki. cebinde 5 lirası olmayıp 36 ay taksitle 7 bin liralık telefon kullanana "fakir" denmez. O telefon hattının faturasını ödeyemediğinde düştüğü duruma fakirlik denmez. Ama adamın yaptığı bu, sen de haklı diyorsun. Fakirlik, yoksulluk böyle seçmeli olarak meydana gelmez gerçek bir yokluk durumudur ve alay edilecek, aşağılama ifadesi olarak kullanılacak bir şey değildir. Bu ithamları sallayıp gençlerin psikolojisini darmadağın eden insanlardan nefret ediyorum ama gel gör ki hem çoğalıyorlar hem de artık yaptıkları normal karşılanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Lagun@

Sen de benim yazdığıma cevap vermek zorunda değilsin ama düşündüklerini yazmışsın ve hem kendine hem bana tekrar düşünme-gelişme imkanı tanımışsın durumdan gayet memnunum sen buna kompleks diyorsan da kendi bileceğin şey. Renault 12 denmek istediğini düşünecek kadar iyimser birinin kalkıp bana kompleksli demesi arasında büyük bir tezat var. Tam olarak tarafını seç öyle gel.

Maksadım sana hava atmak değildi o model yılında bunca özelliği herhangi bir premium aracın yarı fiyatına satın alabildiğimi anlatmaya çalıştım. Birini ortadoğu zihniyetiyle suçladığımı fark ettiysen aynı şeyi yapmayacağımı da hesaplayabilirsin.

Alıntıları Göster
    burası forum sitesi tabii ki cevap vereceğim. forumun mantığı nedir size? insanların birbirine soru sorması, cevap vermesi, konuşması tartışması değil midir yani? siz istediğiniz gibi at koşturun, millete laf sokun. size birisi bişey söyleyince oğğğğğ (!) . bu mudur yani? olmuyor...

• İlgiyle takip ettiğim bir üyeyle ters düşmek istemem. Seviyeli bir tartışmada karşımdaki kişinin siz olduğunu bilmekten memnun olduğumu daha önce söylemiştim. Z kuşağının zeka, hız, özgünlük ve cüretine hayranlık duyuyor patavatsız, sabırsız, saygısız olmalarını hoş görüyorum. Ancak Y kuşağındaki fabrikasyon basma kalıp altı boş genellemelerine ve tespit sandıkları saçmalıklara katlanamıyorum hatta üzerime alınacak bir şey görürsem de böyle davranıyorum. Biraz agresif olduğumu kabul ediyorum ama konuyu biraz derinleştirsek haklı olduğumu siz de görürsünüz. Bu ülke hak etmediği bir sürü insanı sırtında taşıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben ne lastik aldım ne de spacer taktırdım, ne yaptınız açtığım konuyu yahu...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik önemli aga. Benim araç 2 ton 4 çeker suv. Bu ağırlıktaki bir aracı tek başımayken hatrı sayılır derecede tehlikeye girmeden kullanıyorum. Tabi ki yola tutunan temel taş lastik. Yazlık lastiklerim bridgestone ecopia. Normalde ekonomi için üretilmiş lastikler ama asfaltta toz yoksa gayet güzel tutunuyor. Islakta da kolay kolay kızaklamaya düşmezler yani oldukça memnun kaldım. 2 sezon kullandım gayet memnun kaldım. Gel gelelim kışlıklara. Kış lastiği de önemli zira hava her zaman 7 derecenin altında olmuyor. Kah yağmura denk geliyorsun, kah kuru asfaltta 15-20 derecelerde kullanmak gerekebiliyor. Kış lastiklerim starmaxx evet yanlış duymadınız. Belki şaka gelebilir ama uygun olsun, yerli malı olsun idare etsin diye aldığım lastikler canavar çıktı. Ne karda mahçup etti, ne çamurda ne de hafif toprak-çim arazide. Aracım gerçek bir off road aracı değil, tatlı su off road aracı :) lakin suyunu çıkartmadan oldukça zevkli off road kullanımı var. Hafif arazide, karda ve yine batak olmayan ama normal arabaların çakılıp kalacağı çamurlu yerlerde oldukça başarılı bir lastik. Aldığımda memnun kalmıştım ama 2. ve 3. sezon kullanımının da bu kadar iyi olacağını düşünmemiştim. Seneye çok fazla performans beklemiyorum ama bana yeni lastik aldırmayacağı kesin. Ekimde takar, nisanda sökerim kışlıkları yani 5-6 ay aktif kış lastiğiyle gezerim. Gerek konforu, yol gürültüsü, kuruda yol tutuşu oldukça iyi. Yağmurda pek güvenmiyorum ama yüzümü henüz kara çıkartmadı.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.