Bildirim
Lastik 50 İle Giderke Isınır Mı (Basınç Çok Yüksek Çıktı)
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az 

2 Misafir - 2 Masaüstü

Giriş
-
benzinlikteki aletler sık sık yanlış basıyor. bim de satılan hava makinası bile yanlış ölçmüyor bunlar yanlış ölçüyor. -
Yanlış ölçmüştür hocam.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
37 çok aşırı bir hava değil hocam ben hep önlere 36 basarım mesela
quote:
Orijinalden alıntı: hsn_33
37 çok aşırı bir hava değil hocam ben hep önlere 36 basarım mesela
kafadan kayıyor ozaman kapıda yazan değerleri basıyorum ben yüklüyken önler 32 arkalar 35 -
Yaz sıcağında otobanda bile o kadar artmaz. Fakat olması gerekenden %30-40 düşük hava ile yüksek hızlarda seyredersen lastiği paramparça edersin, Örn. 30 hava olması gereken lastik için 20 hava ile süratli seyretmek çok risklidir. -
Eğer yazan lastikleriniz takiliysa tabiki kapidakini basın
hiç unutmam yazlık kışlık lastik değişimlerinde kurumsal firma aracımın lastiğine lassa bayisi 48 hava basmıştı. -
Bu kurumsal firmalardan birisi tüm lastiklere 45 basmıştı. Arka lastik basınç uyarısı verince 39u görüp bir şok yaşamıştım. Hepsine tekrar tekrar bakınca daha büyük şok yaşadım.
nerede nasıl basacağım ben doğru havayı ? -
Ben doğru olduğunu düşündüğüm bir istasyonu buldum güzergahımda.
shell veya opet istasyonlarından birine gidebilirsiniz.
ben ön-arka 33 basıyorum genelde, siz de doğru olup olmadığını lastikte yumuşama veya aşırı sertlikten anlayabilirsiniz. -
quote:
Orijinalden alıntı: erka1907
shell veya opet istasyonlarından birine gidebilirsiniz.
ben ön-arka 33 basıyorum genelde, siz de doğru olup olmadığını lastikte yumuşama veya aşırı sertlikten anlayabilirsiniz.
shell de yaşadım bu olayı 32 bastım ama bilemedim lastik çok az inik duruyor -
Normalden %30 düşük lastiği zaten gözle bakınca çok rahat anlarsınız, doğru lastik ölçümü için illa ki düzgün hava basan bir istasyon vardır, yoksa da herhangi bir lastikçiye gidip şişirtirsiniz. Ben ise şöyle yapıyorum, bende kalem tip lastik hava ölçüm aleti var, benzinlikten basıp kalemle kontrol ediyorum. N11 Gittigidiyor tarzı yerlerden satın alabilirsiniz çok pahalı bir ürün değil, -
Yanlışlıkla 3.2 Bar bastılar galiba... banada geçen lastikleri değiştirdiğim yer 45 basmış hepsine ... salak 32 psi yapayım derken 3.2 bar yapmış hepsini... virajda aracın önü kayınca anladım... neyseki birşey olmadıquote:
Orijinalden alıntı: Kragen
Bu kurumsal firmalardan birisi tüm lastiklere 45 basmıştı. Arka lastik basınç uyarısı verince 39u görüp bir şok yaşamıştım. Hepsine tekrar tekrar bakınca daha büyük şok yaşadım. -
En yakın benzinlik 1km. Kışlık lastik yüzeyi benzinliğe kadar ılıyor. İçindeki havanın ısındığını düşünmüyorum. Kalibrasyonunu bilemediğim için iki lastiğe de aynı basıncı veriyorum.
Uzun mesafe gideceksem idare edecek kadar hava basarım. Soğuduktan sonra benzinlikte çift olarak bakarım.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X