Şimdi Ara

Laptopumu monitöre bağlayınca görüntü monitore gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Laptopumu monitöre bağlamak istiyorum ama monitörde sadece VGA girişi var ve benım bılgısayarımda VGA girişi bulunmuyor.Sadece HDMI girişi var bende hdmi vga dönüştürücü satın aldım.Böylece bilgisayarı bağlıyorum fakat monitörde sinyal yok diyor monitorde sıkıntı yok benım bılgısayarımda var.(başka bilgisayarlara bağladım aynı şekilde monitoru görüntü direk geldi ama benım bılgısyarda gelmıyor)Bilgisayarın HDMI girişinde sıkıntı olduğunu düşündüm ama televizyona HDMI ile bağlıyorum televizyonada geliyor görüntü bu yüzden sıkıntı bilgisayarda ve ne yaparsam düzelir ? Baya bi aradım hepsini denedim hiçbiri işe yaramadı. Laptopda Lenovo İdeapad 100 i5

    Yardım ederseniz çok memnun olurum...



  • kullandığın dönüştürcüde sorun olabilir.
    link varsa atarmısın.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    Yok dönüştürücüde sıkıntı yok çünkü o dönüştürücü ile 2 ayrı bilgisayara daha bağladım oluyor yanı sıkıntı yok onda
  • Laptobun çözünürlüğünü değiştirin monitöre bağlayınca birde böyle deneyin. Bu dönüştürücülerin içinde sinyal işleme chipleri olduğu için her çözünürlüğü her hdmi bağlantıyı beğenmezler yani uyumsuzlardır. Mümkünse dönüştürücüyü değiştirin.
  • Evet bunuda denedim çözünürlüğünü değiştirdim ama yınede fayda etmedı ama zaten değiştirmesemde gelmesı lazım cunku benım laptop 1366x768 bağladığım diğer laptoplarda 1366x768 aynı yanı ıkısıde ama gelmıyor o zaman dönüştürücüde sorun var dediğiniz gibi değiştireyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ismailselim38

    Evet bunuda denedim çözünürlüğünü değiştirdim ama yınede fayda etmedı ama zaten değiştirmesemde gelmesı lazım cunku benım laptop 1366x768 bağladığım diğer laptoplarda 1366x768 aynı yanı ıkısıde ama gelmıyor o zaman dönüştürücüde sorun var dediğiniz gibi değiştireyim.

    o zaman şunu dene notebook un kendi sitesinden senin modele uygun olan ekran kartı driverini indir o driveri kur sisteme o şekilde tekrar dene olması lazım.
  • HDMI to VGA dönüştürücüler işe yaramaz. VGA analog bağlantıya sahiptir, HDMI ise digital. Bu yüzden görüntü alamazsınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Symmethra

    HDMI to VGA dönüştürücüler işe yaramaz. VGA analog bağlantıya sahiptir, HDMI ise digital. Bu yüzden görüntü alamazsınız.

    yani üreticiler işe yaramayan bi aygıt üretiyorlar öylemi?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: zeki1981


    quote:

    Orijinalden alıntı: Symmethra

    HDMI to VGA dönüştürücüler işe yaramaz. VGA analog bağlantıya sahiptir, HDMI ise digital. Bu yüzden görüntü alamazsınız.

    yani üreticiler işe yaramayan bi aygıt üretiyorlar öylemi?

    VGA yı HDMI a çeviremezsin ama HDMI ı VGA ya çevirebilirler diye biliyorum
  • Her türlü dönüştürücü yapılabilir mümkündür. Ki zaten başka bilgisayarda çalıştığını belirtmişsiniz. Bilgisayarı hdmi den televizyona bağladığında çalıştığını da soylediniz. Monitorde de sorun yok. O zaman tek seçenek donuşturucunun bilgisayarınızla uyumsuz olması.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birde donuşturucu ile bilgisayarınızın hdmi versiyonlarının uyuştuğundan emin olun. Donuşturucunun harici beslemesi varsa bağlayıp öyle deneyin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • yeniuye Y kullanıcısına yanıt
    Aynen hepinize çok teşekkür ederim. ben bi dönüştürücü değiştireyim öyle yazarım yeniden de zaten değiştirincede olmazsa hiç olmaz bidaha :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.