Şimdi Ara

Laptopumu Açıkken Şarj Etmede Sıkıntı Yaşıyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
142
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Samsung NP550P5C-S04TR modelli laptopumu kapalıyken sıkıntısız bir şekilde %100'e kadar şarj edebiliyorum. Bilgisayarı açtıktan sonra şarjı bitene kadar sorunsuz kullanabiliyorum. Yalnız bilgisayar açıkken laptop şarj ışığı göstergesinde bilgisayar aralıklı olarak; bazen pil tamamen dolu olmadığı halde dolduğunu, bazen şarj olduğunu, bazen ise adaptör takılı olmasına rağmen prize takılı olmadığını gösteriyor. Çoğunlukla da açıkken şarj olmadığından kısa sürede şarjı bitip bilgisayar kapanıyor. Bilgisayarın pilini çıkarıp adaptörü takıyorum ve bilgisayarı açtığımda aniden kapanıyor.

Kapalıyken şarj olduğu için pilinde sıkıntı olmadığını düşünüyorum. İnternetten birkaç siteye bakıp araştırdım. Arka planda çalışan bazı uygulamaların buna neden olabileceğini söyleyenler vardı. Ben de arka planda çalışan tüm uygulamaları devre dışı bıraktım olmadı. Bilgisayarı güvenli modda çalıştırdım yine olmadı. Sürücü güncellemelerinin buna neden olabileceğini söyleyenler vardı. Tüm sürücüleri güncelledeim yine olmadı.

Laptopu 2. el olarak almıştım. Garantisi biteli yıllar olmuş. Ayrıca bilgisayarın orijinal adaptörü değil ve yeni alınmış bir adaptör. Ben muhtemelen laptopun şarj giriş yerinden kaynaklandığını düşünüyorum. Ama kapalıyken sorunsuz bir şekilde şarj olması da düşündürüyor. Olmazsa farklı bir adaptörle de deneyeceğim. Sizce sorun nereden kaynaklanıyor olabilir? Şimdiden yardımlarınız için teşşekür ederim. Kusura bakmayın uzun oldu biraz, açıkça anlatayım dedim.

• Merhaba, anladığım kadarı ile sizin bilgisayar adaptörünüzün güç değerleri olması gerekenden düşük kalıyor.

Bu yüzden bilgisayar hem şarj olurken hemde sizin kullanımınıza yetemiyor.

Sizden ricam, adaptörünüzün etiketinde yazılı güç değerlerini buraya fotoğrafını çekip göndermeniz.

Orjinal adaptör değerleri; 19V - 4.74A - 90W.

Eğer bu değerlerden farklı veya aynı olduğu halde bu sorunu yaşıyorsanız adaptörü orjinali ile değişmeniz sorunu çözecektir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  •  Laptopumu Açıkken Şarj Etmede Sıkıntı Yaşıyorum

Orijinal adaptöre göre amperi daha düşük gözüküyor. O kadar şey denedim bu hiç aklıma gelmemişti. Çok teşekkür ederim hocam yardımınız için.
  • Rica ederim, o halde orjinal alıp fazla para vermenize gerek yok. Orjinal güç değerlerinde kaliteli bir muadil adaptör işinizi fazlasıyla görecektir. :)

• Orijinal adaptör almanızı tavsiye ederim. Yan sanayi ürünler dandik oluyor ve laptobu yakma ihtimali de var.
  • Bilgisayarın 2 yıldan fazla ve 2.el olduğunu belirtmiş konu sahihi. Orjinal adaptöre 150+ Tl vermesine gerek yok. Yakın kalitede muadilini 30 Tl civarına rahatlıkla bulabilir ve kullanabilir.

Herhangi bir sakıncası yok. Adaptörlerin çoğu zaten bilgisayar markasını taşımazlar. (Hp, Lenovo, Dell vb hariç)

• AktasarimTr kullanıcısına yanıt
    https://www.youtube.com/watch?v=Eesf7CjSUVc
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hallettim hocam. Yakınımda eski HP bilgisayarımın orijinal adaptörü vardı. Gidip onu aldım. Şarj girişi uyumsuzdu; ama adaptörün giriş çıkış değerleri tam uyuyordu. Ben de sahte adaptörün giriş yeriyle HP orijinal adaptörün uçlarından kesip birleştirdim. Şu an için bir sorun gözükmüyor. Sağ olasın. @AktasarimTr
  • Size de cevaplarınız için teşekkür ederim hocam. Aldığımdan beri uğraşıp duruyordum sonunda halloldu.@sonersec
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.