Şimdi Ara

laptopum yanıyor lütfen bi bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu hafta TOSHİBA SATELLİTE P100-221 (CORE DUO 2,0 GHZ, 1GB 533 MHZ, 120GB SATA 5400RPM, GO 7900 GS) modelini adım herşey çok güzel ama makina açıldıktan 10 dakika sonra işlemci 50 gpu ise 57 nin altına düşmedi az önce yarım saat oyun açtım takılma yada donma olmamasına rağmen baktığımda sıcaklık işlemci 55 gpu 85 derece olmuştu bu normalmi sizce lüten yardımcı olun
    ayrıca core duolar ısınmıyor diyorlardı benimki 45 in altına düşmüyor bende mi sorun yoksa hepsi mi böyle

• Acer 5602 kullandım onunda cpu 45-50 civarı geziniyordu ama gpu 80 üzeri

anormal galiba...
  • yada şöyle sorayım işlemci ve gpu için ortalama ve en yüksek sıcaklıklar nasıl olmalıdır
  • Kesinlikle normal değil. CPU sıcaklığın 75 - 80'i geçiyorsaz makinanın soğutma sisteminde problem vardır. Hdd sıcaklığında 70 - 75'i geçiyorsa dediğim gibi normal değil. Servise göstersen iyi olur

quote:

Orjinalden alıntı: extreme911

bu hafta TOSHİBA SATELLİTE P100-221 (CORE DUO 2,0 GHZ, 1GB 533 MHZ, 120GB SATA 5400RPM, GO 7900 GS) modelini adım herşey çok güzel ama makina açıldıktan 10 dakika sonra işlemci 50 gpu ise 57 nin altına düşmedi az önce yarım saat oyun açtım takılma yada donma olmamasına rağmen baktığımda sıcaklık işlemci 55 gpu 85 derece olmuştu bu normalmi sizce lüten yardımcı olun
    ayrıca core duolar ısınmıyor diyorlardı benimki 45 in altına düşmüyor bende mi sorun yoksa hepsi mi böyle
  • bence hdd 55 i geçmemeli.benimki hep 45 civarında.cpu yuda en fazla 58 mi ne gördüm.seninki anormal gibi duruyo kardeş
  • servise götür belki fan kablosu takılı değildir.
  • Kablo takılı olmasa makina direk yanar

quote:

Orjinalden alıntı: Alessandro

servise götür belki fan kablosu takılı değildir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • arkadaşlar ben buz dolabında yarım litrelik suları koyuyorum buz oluyor onu da işlemcinin üzer
    ine falan koyuyorum alttan üstten süper oluyor cihaz buz gibi valla

benim işlemci PIV valla yanıyor ama ne yapalım

ama dikkat edin şişeleri tam doldurmayın sonra patlar falan bilgisayarınız da pörtler

benim hard disk bir saat geçmeden 52 falan diyor ya SAMSUNG
  • AK_onair kardeş bir de LAP TOP kontrol programları falan var mı ya fanı falan kontrol edebileceğimiz
  • Elinle laptopun altına veya üstüne ellediğinde normal bir ısınmadan daha fazla bir sıçaklık hissediyormusun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kumanda -- 13 Ağustos 2006; 18:12:24 >
  • "KUMANDA" arkadaşım bana soruyorsan klavyenin sol tarafı baya bi ısınıyo bu arada arkadaşlar cpu 60 ı geçmedi benim 85 dediğim gpu
  • quote:

Orjinalden alıntı: oguziu

AK_onair kardeş bir de LAP TOP kontrol programları falan var mı ya fanı falan kontrol edebileceğimiz

Laptop içn "Notboobk hardware control" diye bi kontrol program önrebiirim dostum
  • Kardeşim bu program Dell'ler için ama diğer makinalara uyabilir. Notebook Fan Controlhttp://www.diefer.de/i8kfan/index.html

quote:

AK_onair kardeş bir de LAP TOP kontrol programları falan var mı ya fanı falan kontrol edebileceğimiz
  • dostum cpu o sıcaklık değerlerine çıkıyorsa bence genelde termal macundan kaynaklanır
  • "Notrbook Hardware conrol" diye bir kotrol progrmı var.Genel laptplar için yazımış. Bir de onu dene bakalım.
  • Arkadaşlar bi sorunum var burayla alakası yok ama bi yardım ederseniz sevinirim Bende ilk formattan sonra devamlı ctrl-Alt-del yapılınca çıkan iconda işlem sayım 58-62 arası pc kasıyo an ve an ne yapmalıyım ??
  • quote:

arkadaşlar ben buz dolabında yarım litrelik suları koyuyorum buz oluyor onu da işlemcinin üzer
    ine falan koyuyorum alttan üstten süper oluyor cihaz buz gibi valla

benim işlemci PIV valla yanıyor ama ne yapalım

ama dikkat edin şişeleri tam doldurmayın sonra patlar falan bilgisayarınız da pörtler

benim hard disk bir saat geçmeden 52 falan diyor ya SAMSUNG

Bu yöntemi sakın denemeyin. siz de doğru olmayan yöntemleri önermeyin. laptopu soğuk bi ortama çıkarın. havalandırmaları kapanmasın. bunun için düz bir şeyin üzerinde kullanın. masa falan. hatta vantilatörün klimanın önüne falan koyun. kendiniz de üfleyebilirsiniz. fan hızını düzenleyen programlar var. belli sıcaklık değerlerinde çalışmasını sağlıyosunuz. ama sakın buz falan koymayın. çünkü sıcaklık farkı çok yüksek. çatlar. o sıcaklık değerlerine ulaşmışsa dediklerimi yapmanız pek bi işinize yaramaz. servise götürün yanmadan.

• ya benm laptopta şu anda cpu 62 hdd 42 derece gösteriyor..ama bilgsyarda öyle kaydadeğer bi ısınma yok bi sorun olur mu?
    ve diğer 5601 kullanan arkadaşlar sizlerin nasıl acaba sıcaklık değerleri?hava sıcak olduğundan da olabilir mi bu durum?
  • Arkadaşlar Windows Görev Yönetiisinde İşlemler:58 - 62 arası hep normali 40 yada 30 küsür olmalı bildiim bu konu hakkında bişi bilen yokmu acaba yardım ederseniz sevinirim PC Casper Prestige An ve an bu sorun oldu olalı kasıyo ?? ne yapmalıyım ??
  • 80 sıkcalık cok fazla bence bi anormallik kesinlikle war core duolar o kadar ısınmaz
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.