Şimdi Ara

Laptopu şarja takınca kapandı. Şimdi de hiç açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
1
Favori
5.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler dün gece film izliyodum sonra şarjı bitmesin diye şarj adaptörünü taktığım gibi laptop kapandı. Adaptörü çıkarmadan laptop açılmıyodu bende çıkarttım açtım tekrar taktım tekrar kapandı ve bir daha hiçbir şekilde açılmadı adaptörü söküyorum bataryada da açılmıyor.hatta adaptörü fişe takınca ucunda mavi ışık yanardı laptop açıkken adaptörü takınca o ışıkta sönüyodu. Bataryayı söküyorum adaptörü takıyorum yine açılmıyor. Markası dell 3 sene önce almıştım garantisi bitti nasıl düzeltebilirim sizce ya da bana ne kadara patlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Muhtemelen adaptörünüz ölmüş, umuyorum ki ölürken beraberinde anakartınızıda götürmemiştir. Yeni bir adaptör veya ödnünç (değerleri sizinkisi ile aynı veya voltajı aynı amperi bir miktar fazla veya düşük olabilir) alabileceğiniz bir adaptör ile şarj olup açılıp açılmadığını kontrol edin, sadece adaptör ile kurtulmuşsanız bir sadaka verin ve yenisini alın, kurtulamamışsanız bir bardak su içebilirsiniz. Geçmiş olsun, kolay gelsin.
  • Benim laptopada olmuştu ama benimki oyun oynarken aniden gitmişti herhalde mmmm..kısa devre mi ney deniyodu çıkaramadım ama teknik servise vermiştik konforlu garantisi vardı çok tutmaz en az 20 tl ye (belki daha azdır) falan tutar hele bu benim başıma şehir dışında gelmişti tatile gitmiştik boka döndü tatil ama kesinlikle elinle yapamazsın (bu arada benimde adaptörüm kapanıyodu)şarj adaptöründe bi bok yok sorun bilgisayarda.Sorun şey ama hani adaptörün verebileceği maksimum volt var ya 1 snligine bile elektrik dalgalanması olduysa gitmiştir.(bu arada biri benim sorunuma yardım etsin)http://forum.donanimhaber.com/m_93481125/tm.htm ama arkadaşın dediği gibi anakart gittiyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi UserKickerz -- 20 Haziran 2014; 20:52:43 >

• BENDEDE BU SORUN VAR TOSHIBA LEPTOP ŞARJA TAKIYORUM ANIDEN KAPANIYO VE TEKRAR AÇILMAYA ÇALIŞIYO SÖNÜYO AÇILIYO SÖNÜYO SİZCE NEDEN OLABİLİR LÜTFEN YARDIM EDIN
  • quote:

Orijinalden alıntı: 47-S*U*S*K*U*N-KRAL-47

BENDEDE BU SORUN VAR TOSHIBA LEPTOP ŞARJA TAKIYORUM ANIDEN KAPANIYO VE TEKRAR AÇILMAYA ÇALIŞIYO SÖNÜYO AÇILIYO SÖNÜYO SİZCE NEDEN OLABİLİR LÜTFEN YARDIM EDIN

Benim anakart yanmış bin lira masraf çıkarttı ama bu 2 sene önceydi şimdi daha fazladır lakin servisine göndermemiştim garantisi yok diye bu yaz gönderecem uygun fiyat verirlerse yaptıracam.

• Aynısı Toshiba L10-102 de başıma geldi. Laptop un şarjı zaten 5 dk gidiyordu.
    15 dk çalışınca ısınınca pc kapanıyor. Bir daha açılması için 5 dk veya 3 saat beklemek gerekiyordu.
    Dedim; fan macun da problem vardır. Temizleyeyim. Ama şarj soketinin bacaklarında çatlamış, soğuk lehim farketttim. bacakların ikisi aslında boştaymış.
    Pc ısınınca delik metal olduğu genişliyor ve bacakla arasındaki bağ tamamen kopuyor. bu da cihazı kapatıyor. Açma düğmesine bastığınızda açılmıyor çünkü hemen soğumuyor ve delik daralmıyor. vakit geçmesi gerekiyor..
    Sorunun bu olduğuna emin oldum. Lehimleri yeniledim. Şimdi çatır çatır çalışıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: mikail13

Aynısı Toshiba L10-102 de başıma geldi. Laptop un şarjı zaten 5 dk gidiyordu.
    15 dk çalışınca ısınınca pc kapanıyor. Bir daha açılması için 5 dk veya 3 saat beklemek gerekiyordu.
    Dedim; fan macun da problem vardır. Temizleyeyim. Ama şarj soketinin bacaklarında çatlamış, soğuk lehim farketttim. bacakların ikisi aslında boştaymış.
    Pc ısınınca delik metal olduğu genişliyor ve bacakla arasındaki bağ tamamen kopuyor. bu da cihazı kapatıyor. Açma düğmesine bastığınızda açılmıyor çünkü hemen soğumuyor ve delik daralmıyor. vakit geçmesi gerekiyor..
    Sorunun bu olduğuna emin oldum. Lehimleri yeniledim. Şimdi çatır çatır çalışıyor.

Dostum yorumun için saol ancak bırak soğumayı 2 yıldır çalışmıyo pc yukarda duruyo öyle

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.