Şimdi Ara

Fanım geç hızlanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
436
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Başlıkta dediğim gibi fanım geç hızlanıyor normalde bilgisayar açıldığında falan 65 derecede normal hızda çalışıyor fakat oyuna girdiğim zaman belli bi süre oynadıktan sonra(grafikler yüksek)laptop kapanıyordu bende gpu-z ile bi baktım test yaptım fanım 80 derecelerde hızlanması gerekirken 65 derecede gibi çalışıyor sonra 92 dereceye geldiğinde tüm hızıyla çalışıyor fakat geç kaldığı için kurtaramıyor 96,97 derece olunca bilgisayar kapanıyor Fanımın çalıştığına %100 eminim ayrıca termal macunu da yeni temizlikte yaptım toz falan yok tek sorun geç hızlanıyor speed fanı da denedim ama sadece 1 fanımı algılıyor Konforlu garantisi var ama götürsem sırf bu küçük mesele için mal mal 1 - 3 hafta arası bekletcekler ayrıca biraz üşeniyorum Lütfen biri yardım etsin bir bilgi versin laptop soğutucu bir halta yaramıyor güç ayarlarında da maksimum işlemciyi falan denedim olmuyor bide laptop kötü değil ki güçlü bi laptop.Dediğim gibi sadece biri şu fanları 80 derecede hızlandıracağımı söylesin yeter.

• Biosunuzda fanlar ile ilgli bölüm mevcuttur (genelde hardware monitoring diye geçer) buradan cpu fanınızın özelliğini turbo veya maksimum oalrak seçebilirsiniz biraz sesli çalışabilir ancak hiç bir şeye yanaşmadığınıza göre geriye başka çözüm yolu görünmüyor.
  • dopac34 kullanıcısına yanıt
    Hayır bios ayarlarımda öyle bişi yok
  • Evet var.
    Ya abicim yok işte birtek saat,winflash ve boot ayarları var.
  • bios menüsünün detaylı vidosunu alalım birde biz görelim gözlerimizle..
  • Speedfan ile fan hızınızı kontrol edebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi şoşo -- 21 Haziran 2014; 18:09:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • şoşo kullanıcısına yanıt
    Allah aşkına neden yazdıklarımı okumadan bunu yazıyosun yha?
    Al kardeşim bu arada modelimiz aynı değil ama bios böyle http://www.youtube.com/watch?v=6e1TS6lpN5Q
  • UEFI bios çıktı mertlik bozuldu. Hakikaten haklıymışsınız, ben hatalıymışım. Tabi Bilgisayarın marka ve modelini en başta vermiş olasaydınız daha kolay atlatabilrdik bu kısmı.

Neyse biz konumuza geri dönelim. Sizdeki ürün teknolojik bir alet olduğu için asus biosa böyle bir rezillik, pardon özellik koymak gerine bu işi teknolojinin yeni icadı olan "Power4Gear automatically adjusts fan speeds" tekonolojisine bırakmış. "Power4Gear automatically adjusts fan speeds for quiet computing and prolonged battery life" sizinde okuduğunuz gibi bu ultra sessiz fan yönetimi sistemi ayrıcada pil ömürünü uzatmakta çok işe yaramaktaymış. Uzun lafın kısası fan hızınızı "Power4Gear Hybrid Utility" programından ayarlayabilirsiniz. Kolay gelsin.
    Mertliğiniz bozulmasına gerek yok ben sadece bir metot arıyordum ve bana söylediniz bu çok normal bişi siz görüntü istediniz bende verdim o yüzden canınızı sıkmayın bu bi sorun değil. (teşekkür ederim deniyeceğim)
  • İşte bu şimdi yeni hatırladım windows olay günlüğünü devre dışı bıraktığım için power4gear kullanılmıyordu şimdi etkinleştirdim düzeldi sağol kardeşim
  • UserKickerz U kullanıcısına yanıt
    Köroğlu "Delikli demir çıktı mertlik bozuldu" dediğinde henüz mertlik bozulmamıştı. Mertliğin bozulması için aradan yüzyılların geçmesi ve UEFI biosun çıkması gerektiğini Köroğlu henüz bilmiyordu. Bu manda "UEFI bios çıktı mertlik bozuldu" dedim. Kendimi kast etmemiştim ama iyi dilekleriniz için yinede teşekkür ederim. Problemin düzelmeside ayrıca iyi bir haber. Geçmiş olsun, selametle.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.