Şimdi Ara

Laptopu Kucakta kullanmak zararlımı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
16.717
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Laptopu Kucakta kullanmak zararlımı? Bilimsel olarak kanıtlanmış veriler varmı?

Özellikle wireless açıkken

• Laptop dediğin ısınır. Isınan laptop vücudun ile ısı alışverişi yapar. Vücudun ısınır. Laptop malum organlarınızın üzerinde olduğu için onlar da ısınır. Isınan testislerde sperm üretimi azalır. Çünkü spermler ısıya karşı aşırı hassastır. Yani zararlı
  • Benim fanı kapatıyor dizlerim ondan korkuyorum.
  • benimde merak ettiğim leptop çalışırken bunu kaldırıp başka yere taşımak vede leptopu yan çevirmek çünkü hdd ye zararlı olabilir diye düşündüm
  • Manyetik alanı yoğun bir şekilde kullandığın her pc fonksiyonu,testis bölgelerine yakın ise ciddi tahribata ve kısırlığa yol açıyor.Özellikle kızılötesi,wireless.Bu bilimsel olarak açıklanmıştır..
  •  Laptopu Kucakta kullanmak zararlımı?
  • quote:

Orjinalden alıntı: dranov

Manyetik alanı yoğun bir şekilde kullandığın her pc fonksiyonu,testis bölgelerine yakın ise ciddi tahribata ve kısırlığa yol açıyor.Özellikle kızılötesi,wireless.Bu bilimsel olarak açıklanmıştır..

Resmi bir kaynak varmı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    iş yerinden evdeki pcyi kullanmak
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Evet zararlı dizüstü bilgisayarının sıcaklığı bacaklara etki ederek oradanda spermlere etki ediyor ve sperm sayısı azalmasına yol açıyor resimdeki dizüstü yastık adı verdiğimiz şekilde kullanımı daha sağlıklıdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lakers45 -- 20 Haziran 2009; 22:13:14 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: bestercan

quote:

Manyetik alanı yoğun bir şekilde kullandığın her pc fonksiyonu,testis bölgelerine yakın ise ciddi tahribata ve kısırlığa yol açıyor.Özellikle kızılötesi,wireless.Bu bilimsel olarak açıklanmıştır..

Resmi bir kaynak varmı?

Resmi bir kaynaktan okumuştum ama şu an size veremiyorum.
  • Benim wriless modem odamda bilgisayar masamın üzerinde ve laptopu yine aynı yerde kullanıyorum bunun herhangi bir zararı varmı ? Bir de wriless vericisi iptal edebilirmiyim yani sinyal vermesini iptal edebilirmiyim ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: blade8572

bu senin laptopun sanırım
  • quote:

Orjinalden alıntı: Elbistan 46

Benim wriless modem odamda bilgisayar masamın üzerinde ve laptopu yine aynı yerde kullanıyorum bunun herhangi bir zararı varmı ? Bir de wriless vericisi iptal edebilirmiyim yani sinyal vermesini iptal edebilirmiyim ?

Wireless modemin bir zararı olduğunu hiç duymadım,ama ben yine de kablosuz olan modemimi salonun ücra bir köşesine koydum.Zararlı olan laptopun wireless özelliğinin açık olması.Bunun ise sinyali ancak wireless özelliği kesilerek çözülür..
  • quote:

quote:

Benim wriless modem odamda bilgisayar masamın üzerinde ve laptopu yine aynı yerde kullanıyorum bunun herhangi bir zararı varmı ? Bir de wriless vericisi iptal edebilirmiyim yani sinyal vermesini iptal edebilirmiyim ?

Wireless modemin bir zararı olduğunu hiç duymadım,ama ben yine de kablosuz olan modemimi salonun ücra bir köşesine koydum.Zararlı olan laptopun wireless özelliğinin açık olması.Bunun ise sinyali ancak wireless özelliği kesilerek çözülür..

Yani modemi oturum yerine en uzak bir bölgeye yerleştirmemi ve laptopu wriless açık şekilde kullanmamımı öneriyorsunuz ?

• Wireless falan hiçbirşey olmaz.Sadece erkeklere zarar verir.Testislerin vücut dışında olmasının sebebi zaten soğuk tutmaktır.Yani vücut sıcaklığından düşük kalması gerekiyor.Sen dizüstünü kucağına aldığın zaman bacakların falan iyice ısınır.O yüzden testisler zarar görebilir.Zaten kucağına alıp napıcaksın adamın bacağını yakar.Şahsen benimkine 1 saat sonra el değmiyor.Bacağıma nasıl koyayım
  • wireless modemlerde zararlıdır arkadaslar fakat deney ve gozlem yapılmadan pıyasaya srulmustur avrupada bazı ulkelerde yasaklanmıstır.. wırelessın zararlarını yasıyarak gorucez baska yolu yok
  • quote:

quote:

quote:

Yani modemi oturum yerine en uzak bir bölgeye yerleştirmemi ve laptopu wriless açık şekilde kullanmamımı öneriyorsunuz ?

Hayır öyle bir önerme yapmadımModemin zararlı olduğunu hiç duymadım,ama ben yine de uzağa koydum.Laptopun wireless özelliği kapanırsa zaten bir işe yaramaz benim açımdan,ama manyetik alandan zarar görmek istemiyorsanız wirelessi kapatın.En azından çocukların yanında..

• Yılardır herhangi bir fark göremedim
  • sperm kalitesini azalttigini bende okumustum...su wireless te pek saglikli gibi durmuyor ya.

iste wireless mevzusuyla ilgili bir topicimiz;

http://forum.donanimhaber.com/m_13424336/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mariachi@ -- 20 Haziran 2009; 22:58:40 >
  • Bu zamana kadar net (kesin) bir bilginin yayınlanmamış olması çok kötü. İyi kötü zarasız demek ne kadar zor
  • Bende bir zamanlar abimin laptopunu kullanırken kucağımda kullanıyordum alışmamak lazım masanın çivisi mi çıktı?

Wireless konusuna gelince emin olun arkadaşlar Televizyon izlerken hatta şu an bile karşısında bulunduğunuz bilgisayardan daha fazla ışın alıyorsunuz bu sizin için wirelessdan kat kat daha zararlı.Wireless diğer çevresel etkenlerin yanında çok küçük kalıyor..
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.