Şimdi Ara

Laptop yeni WLAN kartı çalıştırmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
6.090
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar arkadaşlar, Fujitsu Siemens Amilo Pi 1505 laptopum var. Bunun normalde wireless kartı Intel 3945ABG, mini PCIe formunda. Ben yine mini PCIe formunda BCM4322 wireless-n wireless kartı aldım, taktım. Windows 7 gördü kartı sürücüsünü yükledi normal olarak, hiç bir sorun yok buraya kadar. Ancak wireless kart "power off" durumunda sürekli, yani laptoptaki wireless açma/kapama tuşundan kapalı konuma almış gibi. Troubleshoot yapınca da aynı şeyi söylüyor Windows:"Wireless butonunuz kapalı durumda, lütfen açık hale getiriniz", zaten wireless LED'i de hiç yanmıyor. Halbuki wireless butonu açık durumda, kapalı durumu da denedim, hiç bir şey değişmiyor.

    Tekrar Intel 3945'i taktım, daha BIOS ekranında wireless ledi yanıyor, ancak BCM4322 takılı iken hiç bir zaman yanmıyor LED. Sanki laptopun chipsetinde veya BIOS'unda 3945'den başka bir karta karşı koruma varmış gibi, çalıştırmıyor kartı.

    Bu işin çözümünü bilen var mı?







  • " wireless on " durumda olsun.
    önce donanım driver' i kaldır. software var ise bunu da kaldır.
    aygıt yöneticisinde de "?" , "!" şeklinde görünüm var ise onları da kaldır, sil.
    sonra bilgisayarı kapat. pili de çıkart ve kartı sök.
    bilgisayarını wireless kartsız olarak tekrar aç, ne var ne yok bir bakın.
    sonra tekrar kapat ve enerjiyi kes, pili de çıkart.
    wireless kartın yenisini tak. kullanımdan evvel bios' a gir.
    bios üzerinde wireless kartı gör. yapılacak ayar var ise yap ve restart yap.
    artık gördü gördü, görmedi buradayız.
  • Teşekkürler inanılmaz hızlı cevabın için.

    Sorunun Windows taraflı yazılımsal bir sorun olduğunu düşünmüyorum, çünkü Intel yani kendi kartı laptop açıldıktan 1 saniye sonra daha BIOS POST test yaparken wireless led'ini yakıyor, ancak bu BCM'de hiç bir zaman LED yanmıyor. Pili söküp biraz bekleyip denedim ancak yine bir şey değişmedi.

    Ürünü aldığım ilan sayfasında şöyle yazıyordu:
    This module is compatible with almost laptops(DELL,Toshiba,Hitachi,Panasonic,Samsung,LG,Acer,Asus,Sony,Lenovo,TCL,etg.) that have a mini-PCI-E internal slot, except ThinkaPad and HP. By the way, if your laptop is IBM/Lenovo Thinkpad series(as T60/X61/R52), you should run a program in DOS mode for releasing limits of "1804 error" at first. Then you could use this card!!

    Bende de benzer bir durum olduğunu düşünüyorum, yani bir şekilde BIOS 3945'den başka wireless kart kullanmayı engelliyor. Ancak o 1804 hatasını alanların bilgisayarları hiç açılmıyormuş, bende wireless kartı bile görüyorum düzgün çalışıyor olarak, ancak sanki wireless on/off düğmesi kapalı konumdaymış gibi davranıyor bilgisayar.

    EDIT: Bu arada aldığım kart referans tasarım BCM94322MC, bu kart aynen son model MacBook Pro'larda ve HP TouchSmart Tablet tx2 /Pavilion dv4 dv5 dv7'de kullanılan kart.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fixx -- 16 Mart 2010; 22:46:31 >




  • wireless şifre mi kıracaksın keşke intel serisi tercih etseydin.
    bunun en güzel cevabını laptop üreticisi verir. hazır konu n wireless olmuşken bir soru da ben sana sorayım.
    n wireless adaptör 125 veya 108 mbps lik modemlerde nasıl bir performans veriyor. yani bağlantı 54 mbps nin üzerine çıkar mı?
    kartı kaça aldın bu arada? olmazsa gönder bana ben de deneyim.
  • Şifre kırmak için değil de, ilk amacım; laptopta hem Win7 hem de MacOS kullanacağım, bu kart Macbook kartı da olduğu için direk sorunsuz çalışıyor bu kart, wireless-n olarak da güzel kart zaten, ayrıca router'ım da bu çipsete sahip, en uyumlu şekilde kullanabilecektim yani.

    125 ve 108 wireless-n standartı değil, wireless-g standartı üstüne üreticilerin yazılımsal olarak yaptığı şeyler, aggresive paket gönderme yöntemleri ile, OC gibi bişey. Onlar sadece üreticinin kendi ürünleri arasında o hızda çalışır(o da yani bayaa teorik olarak), onun dışında 54Mb çalışırlar. Wireless-n için 150Mb veya tam hız 300Mb routerlara bakman lazım, 10MB/s civarı hız alırsın maksimum pratik.

    Kart 55TL'ye(dolar kuru sağolsun) geldi. Bugün Acer marka bi laptopta denicem, bi kaç gün daha ayarlayabildiğim bikaç laptopta daha deneyeceğim, olmazsa gönderirim sana

    EDIT: Bu arada DHW'den saftron şöyle yazmış, çok mantıklı geldi bugün deneyeceğim:

    [quote="saftron"]Mini PCIe kartın -yanlış hatırlamıyorsam- 20. temas noktası (kartın arkasındaki 2. pin miydi neydi, bunu bi araştırın) on-off switch'ini kontrol ediyordu. Orayı bir şekilde kapatarak kullanabiliyor olmanız gerek.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Fixx -- 17 Mart 2010; 8:10:23 >




  • Sorun çözüldü. Tam da saftron'un dediği gibi çıktı olay, kartın 20. pinini bantla kapadım ve çalıştı kart. Yapmadan önce biraz da araştırdım, sorun düşündüğüm gibiymiş, BIOS engelliyormuş izinsiz wireless kartları, sebebi ise farklı kart ve anten kullanımının FCC sertifikasına uymama olasılığı.

    Ayrıntılı bilgiler şurada var:
    http://www.thinkwiki.org/wiki/Problem_with_unauthorized_MiniPCI_network_card
    http://www.paul.sladen.org/thinkpad-r31/wifi-card-pci-ids.html

    Ancak tabi şu anda wireless ledim hiç yanmıyor, ve ON/OFF tuşum bir işe yaramıyor. Bunların da işe yaraması, yani tam olarak normal çalışması için ya laptopun BIOS'unda değişiklik yapmak gerekiyormuş(ki bu IBM için mevcut, ancak Fujitsu-Siemens için olduğunu sanmıyorum, belki çok uğraşırsam yaparım), ya da WLAN kartın device bilgilerini yine kalıcı olarak değiştirme yoluna gidilebiliyormuş. Laptop BIOS'unu değiştirmek isterim açıkçası, ancak çok sakıncalı iş, değer mi bilmiyorum. Bu aralar da sınavlarım başlıyor, keşke yapılmış hazır bi şekilde bulunsaydı laptopum için

    Bu arada kartı Acer Aspire 5610 model başka bir laptopta da denedim ve yine aynı şey oldu, yani sanırım her marka kullanıyor bu engelleme yöntemini.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: The souls migration

    " wireless on " durumda olsun.
    önce donanım driver' i kaldır. software var ise bunu da kaldır.
    aygıt yöneticisinde de "?" , "!" şeklinde görünüm var ise onları da kaldır, sil.
    sonra bilgisayarı kapat. pili de çıkart ve kartı sök.
    bilgisayarını wireless kartsız olarak tekrar aç, ne var ne yok bir bakın.
    sonra tekrar kapat ve enerjiyi kes, pili de çıkart.
    wireless kartın yenisini tak. kullanımdan evvel bios' a gir.
    bios üzerinde wireless kartı gör. yapılacak ayar var ise yap ve restart yap.
    artık gördü gördü, görmedi buradayız.



    Allah razı olsun çözüldü..




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.