Şimdi Ara

Laptop VGA Chip Bozuldu - Servis Önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
2.417
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Toshiba A100-599 model notebook un bozuk görüntü vermesi üzerine yetkili servisine başvurdum. Ekran kartı (Nvidia 7600 GO) üzerindeki chip in arızalı olduğunu söyleyip tamir etme imkanları bulunmadığını söylediler. İrtibat kurduğum birkaç tamir servisi 100-150$ gibi astronomik fiyat istediler. Internette yaptığım araştırma sonucu arızalı chip in 40TL ye satildigini farkettim. Ancak chip değişimini yapabilecek İstanbul' da özellikle Bakırköy' e yakın güvenilir bir tamir servisi aramaktayım. Önerilerinizi belirtirseniz sevinirim.

• bağcılarda samur bilgisayar var. Chipset değişimi yapan. internette youtube da filan videoları var.
    internet sitesidehttp://samurbilgisayar.com.tr/ orda chipset değişim fotograflarını görebilirsin.
  • bence tamir ettirme düzen tutmaz chıpset tamiri sana 3-6 ay garantı verırler en fazla.. ve coook hassas olur carpmayacaksın bı yere ısıtmayacaksın fazla sonra yıne aynı arıza alırsın..

Orijinalden alıntı: bilgeteknoloji

Yapılan işleme 3 ay garanti verilir. Ama konu sizin bahsettiğiniz gibi olsaydı notebook servisleri hiç iş yapamazdı. Sonuçta imalatında nasıl takılıyorsa bizde BGA cihazı ile öyle yapıyoruz.Yapışkanla yapıştırmıyoruz.

Yalnız dediğiniz gibi herşeyi fön ile ısıtan arkadaş çok piyasada arızamı var ısıt kartı elbette birinde tutar yapıyor. Ama sonra elinde laptop ile bize geliyor. Şimdi onun bozduklarını mı tamir edelim yoksa gerçek arızayı mı...

bilmiyrum artık benımde basıma geldı bi şey makınesı varmış adını unuttum o makınede yapıldı kart bı yıgın para vermıştım oyun oynarken gıttı aradım servısı oyun oynamayacaktınız çok ısındıgındandır gıbı gereksız laflar..

Orijinalden alıntı: yhackup

quote:

Orijinalden alıntı: bilgeteknoloji

Yapılan işleme 3 ay garanti verilir. Ama konu sizin bahsettiğiniz gibi olsaydı notebook servisleri hiç iş yapamazdı. Sonuçta imalatında nasıl takılıyorsa bizde BGA cihazı ile öyle yapıyoruz.Yapışkanla yapıştırmıyoruz.

Yalnız dediğiniz gibi herşeyi fön ile ısıtan arkadaş çok piyasada arızamı var ısıt kartı elbette birinde tutar yapıyor. Ama sonra elinde laptop ile bize geliyor. Şimdi onun bozduklarını mı tamir edelim yoksa gerçek arızayı mı...

bilmiyrum artık benımde basıma geldı bi şey makınesı varmış adını unuttum o makınede yapıldı kart bı yıgın para vermıştım oyun oynarken gıttı aradım servısı oyun oynamayacaktınız çok ısındıgındandır gıbı gereksız laflar..

"gereksız laflar" diye bir şey yok kardeşim. Onarılan değiştirilen hiç bir chip (ses , vga ,kuzey güney farketmez ) eskisi gibi performans vermez. Sana bunu dememişler galiba ve arkadasın dediği gibidir piyasada 3 ay garanti vardır. Bu chipleri ya 500 derece elle cıkartıyorlar yada özel makinası var 250 derecede sağlıklı şekilde cıkartıyorlar. Sakın her yerelaptobu teslim etme. Adamın biri aldıgı yere bozuk diye laptobunu bırakmıs adam hdd kapagına uzun vida atınca 500liralık anakart çöp oldu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pckopatx -- 22 Eylül 2011; 18:45:22 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.