Şimdi Ara

Laptop'un takılması ve bad sector

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese iyi akşamlar sorun başlıkta da belirttiğim gibi pc nin takılması mesela internette bi sayfaya girerken yuvarlak bişe dönüyo ya ilk başta dönüyo ondan sonra duruyo 1-2 sn kadar sonra devam ediyo bu sürekli tekrarlıyor ya da masaüstünde sağ tıklıyorum 1-2sn hiç bişe olmuyo sonra açılıyo tabi bu ara ara oluyor mesela bu yazıyı yazarken bile önce normal yazıyorum sonra harflere basarken hiçbişe olmuyo daha sonra birdenbire yazdıklarım görünüyor aslında en belirgini oyunda mesela fifa 13 de maça giriyorum topla biraz gidiyorum birdenbire herşey duruyor 1-2sn sonra hiçbirşey olmamış gibi herkes kaldığı yerden devam ediyor birkaş saniye sonra yine herkes duruyor ve sonra hiçbirşey yokmuş gibi devam ediyor ve bu düzenli olarak devam ediyor yani kasma gibi birşey değil daha farklı birşey oluyor neyse ben de hd tune ile bad sector taraması yaptım işin ilginç tarafı taramaya başladıktan belli bi süre sonra dikkatimi çekti sorun geçmişti ben de yine de tarama yapsın dedim ben de oyun falan oynuyorum tarama bitti sonra sorun tekrar başladı acaba tesadüfen mi oldu dedim taramayı baştan başlattım sorun yine düzeldi kapatınca tekrar başlıyor bi de sondan 9. kutu kırmızıydı diğerleri yeşildi acaba sorunun kaynağı nedir ve o bad sectorlu kısmı onarabilir miyim ? biraz karışık oldu kusura bakmayın yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...

• şletim sistemi bad sektörleri tamir etmez ancak onları yoksayabilir. hdd belli bir bad sektöre ulaştıktan sonra yeni bir hard disk takmalısın.

HD Tune ya da Windows' un kendi dosya denetleme sistemi olan chkdsk komutunu kullanabilirsin. Chkdsk komutu aynı zamanda bulduğu hataları düzeltebilir..

HD Tune quick tarama yapma. uzun uzun tarasın.

ayrıca forumda konusu var uzun uzun anlatılmış.
    http://forum.donanimhaber.com/m_37218495/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: simkalp

şletim sistemi bad sektörleri tamir etmez ancak onları yoksayabilir. hdd belli bir bad sektöre ulaştıktan sonra yeni bir hard disk takmalısın.

HD Tune ya da Windows' un kendi dosya denetleme sistemi olan chkdsk komutunu kullanabilirsin. Chkdsk komutu aynı zamanda bulduğu hataları düzeltebilir..

HD Tune quick tarama yapma. uzun uzun tarasın.

ayrıca forumda konusu var uzun uzun anlatılmış.
    http://forum.donanimhaber.com/m_37218495/tm.htm

peki yukarıda anlattığım sorun neyden kaynaklanıyor bad sectorden mi( tüm kutularda sadece bir tane kırmızı vardı) yoksa başka bir sebepten mi yardımınız için şimdiden teşekkürler

• bad sektör ün sebep oldugunu düşünmüyorum. sonuçta hd tune ile tarama yaparken sorun ortadan kalkıyor. bana işletim sistemi sorunu gibi geldi.

bazen stabil çalışan işletim sistemine windows update açıp güncelleme yapınca aynı sorunlar ortaya çıkabiliyor. görev yöneticinizden işlemlere bakın o an kullanmadığınız (adobe update) tarzı şeyleri kapatın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simkalp -- 3 Ocak 2013; 22:25:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: simkalp

bad sektör ün sebep oldugunu düşünmüyorum. sonuçta hd tune ile tarama yaparken sorun ortadan kalkıyor. bana işletim sistemi sorunu gibi geldi.

bazen stabil çalışan işletim sistemine windows update açıp güncelleme yapınca aynı sorunlar ortaya çıkabiliyor. görev yöneticinizden işlemlere bakın o an kullanmadığınız (adobe update) tarzı şeyleri kapatın.

Aynen bi de hd tune ile tarama yaparken düzelmesi ayrı bi olay zaten ilk defa böyle bi durum geliyor başıma peki işletim sistemi sorunuysa nasıl düzeltebilirim ? formatla geçecek birşey değil heralde ?
  • formatla geçmez maxblast 4 le hdd 0la. bayağı faydasını görürsün badsector onarır hddyi sıfırlar ilk güne döndürür. pc hızlanır.
  • http://forum.donanimhaber.com/m_37218495/tm.htm
    önce burdan HDdat2 programı ile bad sectörü onarmayı dene.. ki bu sabaha kadar sürebilir. en son format at (quick değil) ve windows u kur. bi sorunun kalacağını sanmıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    SSD ve Bad Sector
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • http://forum.donanimhaber.com/m_69614013/tm.htm

Cd veya DVD'ye yazdırıp içindeki HDD regenerator aracıyla diskinizi temizleyebilirsiniz
  • arkadaşlar dün gece sorun kendi kendine düzeldi ben de yarın tekrar olursa o dediğiniz programları denerim diye pc yi kapattım az önce açtım açınca
    boot device not found
    please install an operating system on your hard disk
    hard disk (3f0)
    f2 system diagnostics
    for more information, please visit :www.hp.com/go/techcenter/startup

böyle bi ekran geldi ben de pc yi yeniden başlattım bu sefer bu hatayı vermeden açıldı ve su an pc de herhangi bir donma vs. yok acaba yukarıda yazdığım hata önemli birşey mi yoksa sorunum çözüldü mü ? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.