Şimdi Ara

^Mavi Ekran Hatası Alanlar,Sistemi Açılmayanlar BURAYA(Dosyalara erişme,win kurtarma) ^RESİMLİ^

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
37
Cevap
3
Favori
3.749
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar anlatacağım yöntemle işletim sisteminizde problem olsa ve açılmasa dahi disklerinize erişip haricinize veya CD/DVD'lerinize kaybolmamasını istediğiniz verilerinizi kopyalayabileceksiniz.Öncelikle aşağıdaki uygulama paketini indiriyoruz;

Hiren's Boot CD 15.2(692MB IDM destekli);

http://hbcd.mirror.garr.it/mirrors/hbcd/Hirens.BootCD.15.2.zip

CD'nin içindeki programların listesi;

http://www.hiren.info/pages/bootcd

İçindeki programların ne işe yaradıkları TÜRKÇE(translate çevirisi);

http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=tr&ie=UTF8&prev=_t&rurl=translate.google.com.tr&sl=auto&tl=tr&twu=1&u=http://www.hiren.info/pages/bootcd&usg=ALkJrhjwC5TU1PIzruwjv3VwcK_MlaePLg

Gördüğünüz gibi yok yok.A'dan Z'ye her türlü yazılımsal bilgisayar probleminin çözümü içinde mevcut.

İndirdiğimiz dosyayı CD'ye yazdırmak için;

http://www.programlar.com/egitim/iso-dosyalarini-bir-cd-ye-nasil-yazabilirsiniz/

USB belleğe yazdırmak için;

http://www.yuksels.org/2009/06/03/hiren-boot-cdnin-usb-bellekte-kullanimi/

Daha sonra BIOS'tan bu aygıtı açılışta görmesini sağlayacağız.BIOS'a girmek için dizüstüler için açılışta(siyah ekran sırasında) hızlı hızlı F10'a,masaüstü bilgisayarlar için açılışta del'e basıyoruz ve aşağıdaki gibi ayarlıyoruz(USB'ye yazdıranlar first boot'u USB yapacaklar);

^Mavi Ekran Hatası Alanlar,Sistemi Açılmayanlar BURAYA(Dosyalara erişme,win kurtarma) ^RESİMLİ^

Ayarı bu şekilde yaptıktan sonra F10'a basıp ENTER'a basıyoruz ve ayarlarımız kaydolmuş biçimde yeniden başlıyor.Ayarları doğru yapılandırdıysak aşağıdaki pencere çıkacak;

Bu pencereden Mini windows xp'yi seçerek devam ediyoruz ve CD'den çalışan XP'miz ile istediğimiz gibi kopyalamaları gerçekleştirebiliyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cohannan -- 12 Ocak 2013; 14:59:29 >

• HirensBoot candır.. son sürümü daha güzel 15.1
  • Evet her zaman ise yarayacak bir paket

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son sürüm sitesinde 15.2 görünüyor.
  • Evet ama 15.2 sürümünde çok yenilik yok ve türkçe hali henüz yok.Eğer çıkarsa hemen ekleyeceğim
  • quote:

Orijinalden alıntı: Say Goodbye

bende bi ara bu programın v10'u vardı ve bir keresinde bu programla kurtarmıştım bilgisayarımı. yeni versiyonu muhakkak daha iyidir
    teşekkürler dostum

Ne demek hocam türkçe olması ayrı bir güzellik
  • arsivime mutlaka eklemeliyim sagol. bircok komsu akraba pcsini bana getiriyor. arada lazim olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

arsivime mutlaka eklemeliyim sagol. bircok komsu akraba pcsini bana getiriyor. arada lazim olur.

Hocam daha tam keşfedemedim programı ama inanılmaz araçlar var içinde
  • quote:

Orijinalden alıntı: cohannan

quote:

Orijinalden alıntı: bjk__murat

arsivime mutlaka eklemeliyim sagol. bircok komsu akraba pcsini bana getiriyor. arada lazim olur.

Hocam daha tam keşfedemedim programı ama inanılmaz araçlar var içinde

eet farkettim bugün hemen indirdim ve denedim içinde birton araç var bende bunların böyle işe yarayanlarını öğrenmek için araştıracaktım neler yapıyor diye.
    bios şifresini sıfırlama felan gördüm . keşfettiğin güzel şeyler olursa bana pm at .
  • Konu günceldir
  • bunun ingilizce olanı var bende ama hdd regenerator içinde yok.
    çok aradım ama bulamadım.
    içindeki tüm programlarla denedim, diski kurtaramadım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Öner

bunun ingilizce olanı var bende ama hdd regenerator içinde yok.
    çok aradım ama bulamadım.
    içindeki tüm programlarla denedim, diski kurtaramadım.

Güncelledim linki hocam yeni versiyonuyla tekrar dener misiniz
  • Mavi ekran hatasının sebebi Ram belleğin okuma hatasından kaynaklandığını düşünüyorum ya da sabit diskten. Mavi ekran hatası yazılımsal da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: AERN

Mavi ekran hatasının sebebi Ram belleğin okuma hatasından kaynaklandığını düşünüyorum ya da sabit diskten. Mavi ekran hatası yazılımsal da olabilir.

Evet hocam dediğiniz gibi bir çok sebepten olabilir bad sector kaynaklıları bu yöntemle düzeltebiliriz.Ram kaynaklıysa şuanlık bir çözüm yok
  • quote:

quote:

Mavi ekran hatasının sebebi Ram belleğin okuma hatasından kaynaklandığını düşünüyorum ya da sabit diskten. Mavi ekran hatası yazılımsal da olabilir.

Evet hocam dediğiniz gibi bir çok sebepten olabilir bad sector kaynaklıları bu yöntemle düzeltebiliriz.Ram kaynaklıysa şuanlık bir çözüm yok

Peki reallocated sector count hatası bununla düzeltilebilir mi?
  • Faydalı paylaşımınız için teşekkürler...Programı bilmeyenler için çok faydalı...Sağ olun...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Karamazov_27

quote:

quote:

Bozuk sektörlerin yerine atanacak ayrılmış sektörlerin bitmiş hocam ve evet bu aracın içindeki hard disk tools kısmındaki low level format ile çözebilirsiniz

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bozuk sektörlerin yerine atanacak ayrılmış sektörlerin bitmiş hocam ve evet bu aracın içindeki hard disk tools kısmındaki low level format ile çözebilirsiniz

cok sagol dostum. Yararli bir paylasim. Cevabin icin ayrica tesekur ediyorum. Hatta bir soru daha soracaktim(low level formati nasil atabilirim diye), onu da agzimdan aldn. Ama bir sorun var, benim dizustu guvenli mod'dan baska turlu acilmiyor.

• quote:

Başka bir bilgisayardan bu isoyu CD'ye veya USB'ye yazdırın hocam ayarları yukarda anlattığım gibi yapın bu araçla başlayacaktır direk sistemin açılmasına gerek yok
  • quote:

quote:

Başka bir bilgisayardan bu isoyu CD'ye veya USB'ye yazdırın hocam ayarları yukarda anlattığım gibi yapın bu araçla başlayacaktır direk sistemin açılmasına gerek yok

anladim dostum. Yarin ilk is baska bir bilgisayar bulup dediklerinizi yapmak. Iyi geceler.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.