Şimdi Ara

Laptop Sıcaklığıı ve Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. AMD A6 3420M işlemci kullanıyorum. (1.5 GHZ)
    # Laptop'umda dayanamayıp eğlencesine O/C denemelerine başladım. Fakat CPU-Z de de daha yüksek (2.4'e kadar AMD Catalyst'in AMD Overdrive kısmından yaptım) Ghz gözükse de ne fps arttı ne de windows puanı... Sonra iptal ettim. "AMD Overdrive etkinliğini kaldır" şeklinde butonu sürükledim. Fakat şimdi (2 gündür) CPU-Z programında atıyorum 30 saniye kadar 1.5 GHZ sabit oluyor. Fakat sonra rastgele 1-2 çekirdek 2.4'e fırlıyor ve geri iniyor. Bu neden olabilir ? Adam gibi çalışsın istiyorum. :D

# Gelelim ikinci soruma (yeni konu açmak istemedim) : BF3,Dirt 3, Crysis 2 oyunlarında 15-20 dakikadan sonra SpeedFan'a göre hd0 ne ise o hariç diğer herşey (Core,GPU,GPU,TEMP1) 80-83 arası gidip geliyor. Boştayken de 40-45 arası oluyorlar. Sizce normal mi ? (Çift ekran kartı var laptopta)

• sıcaklıklar normal tek fan çıkışı olduğundan iişlemci ve ekran kartı birbirini etkiler ekran kartı sıcaklığı ondan bira yüksek görünebilir ama soğutma sistemi yapısına göre normaldir.senin işlemciye oc yapmana gerek yoktu duruma göre kendi intel işlemciler gibi hızını artırıp azaltabiliyor kaldıki şuanda yaptığıda o tasarruf modunda düşüktür çalışma hızı oanda sistemde işlem yapıyordur ve bu 2 çekirdeği meşgul edecek bir iştir 2sinin hızı artar diğerleri sabit kalır normaldir.bu arada windows puanını dikkate alma 3dmark testi yaptınmı?önemli olan bu tetsler sen fps artışı istiyorsan işlemciye değil oyunda ,işlemci iş yapmaz ekran kartı iş görür msi afterburner programıyla belli bir seviyeye kadar o.c yapabilirsin buda ortalama 3 fps artış sağlar hızları tam sona zorlama deneye deneye yükselt zorlandımı ekrana görüntü gelemez mavi ekran filan verir yeniden başlatmak zorunda kalırsın zararda görebilir,3dmark puanın bile artar.

• Boştakyen de 1.5'den 2.4'e fırlıyor artık. :(

# Otomatik arttığını bir arkadaş daha söylemişti fakat bf3'te hemen hemen %100 işlemci kullanımına rağmen 1.5 GHz'de..
    # Kendi yaptığım düşük performans modunda 800 Mhz sabit. İşlemci kullanımını güç seçeneklerinden %20'ye fixledim. Tamamen pil tasarrufu için.
    # 3dmark yaptım fakat scoru hatırlamıyorum ve sistem geri yüklemeden sonra silinmişti ve indiresim gelmemişti.. Afterburner yüklü fakat yüksek performans modunda Core Clock max olarak 800 MHz'ye çıkarılabiliyor. Aynı zamanda 3 tane HD6400M series GPU gözüküyor. (GPU1,GPU2,GPU3) HD6520G dahili olanı görmüyor.
    # İşlemci ocsini zaten yavaş yavaş yükselterek yaptım. Peki birden 1.5'ten 2.4'e çıkmasının zararı olur mu ki ?
    # En iyi test programı sizce hangisi ? Sürekli indirmekten sıkıldım internetim hızlı olsa da..
    # İlgilendiğiniz için teşekkürler.

• Ufak bir sorunum daha var, oynadığım tüm oyunlarda birden FPS düşmeleri oluyor. Mesela hep 70 FPS de çalışan oyun birden 3-4 FPS kadar düşebiliyor. Bu neden oluyordur ? AMD 12.4 driverı yüklü. HD6520G+HD6470M erkan kartı var. 6 GB RAM
  • quote:

Orijinalden alıntı: Umut.A

Ufak bir sorunum daha var, oynadığım tüm oyunlarda birden FPS düşmeleri oluyor. Mesela hep 70 FPS de çalışan oyun birden 3-4 FPS kadar düşebiliyor. Bu neden oluyordur ? AMD 12.4 driverı yüklü. HD6520G+HD6470M erkan kartı var. 6 GB RAM

Asus K50ID var ondada bu sorun oluyor güç seçenklerinden dediler forumda ben açmıştım konuyu garantiden gelsin deneyeceğim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hız artırımını işlemci için değil ekran kartı için kademeli olarak artırabilirsin dedim ama işlemci için 2.4 yapılabilir yalnız devamlı yüksek kapasitede çalışacaktır güç sarfiyatı gereksiz kasılmalarda olabilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.