İyi akşamlar arkadaşlar. Sizin tavsiyenize ihtiyacım var. Ben Acer Swift 3 SF314-42 laptop kullanıyorum. Şarjının uzun ömürlü olması için tavsiyeniz var mı acaba? Bazı sayfalarda %20-%80 aralığında şarjın kullanılması tavsiye ediliyor. Ben sürekli şarjda kullanıyorum. Deneyimlerinizi paylaşabilir misiniz? Nasıl kullanmalıyım? Şimdiden Teşekkür ederim. |
laptop şarjının uzun ömürlü olması
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Ilk kural asla şarjda kullanmayın
2 tam şarj edip tam doldurun
3 cihazın Wh cinsinden diğerine bakın
50-55Wh ise 6-8 saat daha az ise 2 saat bile zor çalışır.
3 Acer maalesef çoğu modeli özellikleri iyi
Fiyatı makul ama pil çok çok ufak düşük koyuyor
Buda her 2 saatte bir 2-3 saat şarj edip kullanmak
Yada sürekli elektrikte kullanmak demek!!
Acer Extansa serisi 2 laptop aldık
Ryzen 3 işlemcili 8 ram 256 ssd
Açılışı 3 saniye süper, çalışması hızlı
Bazı oyunları açıyor Volarant,Vs,PubG
Sitesinde 9 saat pil ömrü diyor
2 saat maximum çalışıyor
2 adet aldık sıfır aldık durum aynı
Google sordum pil bataryasi 38Wh çok cok düşük
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ibo83 -- 27 Eylül 2022; 14:6:13 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Sürekli kullanırsanız döngü sayisi artacak,tam dolur arada kullan. Belki yazilimla batarya koruma vardır şarjı sinirlayan. Hp de asusta lenovo da felan var hep.
bunca yıldır laptop kullanıyorum ne yaparsanız yapın o bataryanın ömrü 2 yıl
-
Benim Casper Nirvana laptopumun bataryası tam 5 sene beni yarı yilda bırakmadı, 2 sene de komple bozulmadan yarı oranlarda beni idare etti. 8 hücreli pilin devrelerini söktüm ve şu pilden 8 tane olduğunu farkettim:
https://voltaplex.com/bak-vm-18650-battery-18650c4
Yanlış hatırlamıyorsam bazı Lenovo modellerinde bu pilden halen kulla ıyorlardı.
@papatyasevenkız pili şarj etsen de etmesen de bozulacaktır. Pilin kaliteli olması şansına bağlı.
-
Bataryanın ömrünü azaltan şey şarj döngüsüdür, ne kadar çok doldur boşalt yaparsan o kadar erken ölür o yüzden mümkün olduğunca şarja takılı kullan, hücreleri canlı tutmak içinde haftada bir defa şarjını tam bitirip doldurman yeterli. Kendim bu yöntemi uygulayarak deneyimledim ve sonucun başarılı olduğunu gördüm.
Şu anda çoğu laptop zaten batarya içine gömülü halde geliyor çıkarma imkanı falan yok bataryayı fişe takıp kullanıyorum doğal olarak şarjı takip edip sürekli 20-80 aralığında kullanamam gittiği yere kadar gitsin sonra alır yenisini takarız diye düşünüyorum çok takılmamak lazım böyle şeylere
yaşa hocam bunu bir türlü anlatamıyorum,doğru bilgi için teşekkürler.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Ne demek hocam
Teşekkür ederim. Uygulayacağım
-
Yooo benim asus 4 yıl dayandi, çoğu macbook 5 yıl gidiyor tamamen batarya kalitesi ile alakali
bende de matebook 13 var 8 saat kullanım diyorlardı düşük ekran parlaklığında vs 4 saati bile geçemiyorum . 41.7wh
neye göre bu 8-9 saat diyorlar
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X