Şimdi Ara

Laptop Pil ömrü hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
4.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese iyi günler yeni gaming laptop aldım ancak pil nasıl daha uzun ömrü olur diye araştırma yaparken çok kafam karıştı Pili söküp direk fiş ile kullanın diyenler var ama benim pil sökülmeyen tipte.Prize takılı kullanın sakıncası yok diyen var.Bide %80 olunca fişten çekin %20 de tekrar takın diyen var.Yeni nesil bilgisayarlarda hangisini yapmak doğrudur.Nasıl batarya ömrünü uzatabiliriz.

Yardımınıza ihtiyacım var teşekkürler

• Yardım edecek kimse yokmu.
  • Benim laptop yeni nesli değil, 2010'da almıştım. O ilk dediğinizi yaptım, pili söktüm ve fişte kullanmadım. Pili ise yılda bir kaç kez lazım olunca kullandım sadece. Sonuçta pili neredeyse hiç kullanmadan kaybettim. Bir gün pili taktım %100 doldurup bıraktığım pil %70 küsür falan, ilk başta normal dedim ama maksimum dolum seviyesi o gözüküyordu. 1-2 ay sonra ise pil sizlere ömür. %7'de takılı kalıyor ve fazlası dolmuyor. Yıllardır böyle devam ediyorum fişten çıkartınca ömrü 5dklık laptop :)

Bunu bir arkadaşla konuşunca benim yaptığımın yanlış olduğunu söyledi, o yüzden size zaten bunu tavsiye etmem. Bırakın fişte kalsın batarya takılı olsun güle güle kullanın, kafanız rahat olsun .
  • quote:

Orijinalden alıntı: EfsaneFenerli

Benim laptop yeni nesli değil, 2010'da almıştım. O ilk dediğinizi yaptım, pili söktüm ve fişte kullanmadım. Pili ise yılda bir kaç kez lazım olunca kullandım sadece. Sonuçta pili neredeyse hiç kullanmadan kaybettim. Bir gün pili taktım %100 doldurup bıraktığım pil %70 küsür falan, ilk başta normal dedim ama maksimum dolum seviyesi o gözüküyordu. 1-2 ay sonra ise pil sizlere ömür. %7'de takılı kalıyor ve fazlası dolmuyor. Yıllardır böyle devam ediyorum fişten çıkartınca ömrü 5dklık laptop :)

Bunu bir arkadaşla konuşunca benim yaptığımın yanlış olduğunu söyledi, o yüzden size zaten bunu tavsiye etmem. Bırakın fişte kalsın batarya takılı olsun güle güle kullanın, kafanız rahat olsun .

Yorumunuz için teşekkür ederim batarya takili fişte kullanmak mantıklı geldi :D

• Normal şekilde kullanın. Pil cihazın içinde de dursa dışarıda boşta da dursa zaten eskiyecek kendi kendine. En azından kullanarak siz kendiniz eskitmiş olursunuz...
  • Zaten laptopun 2 yıllık ömrü var.. Pilsiz niye kullanasınız ki?
  • Laptopdan pili çıkarmayın. Prizde olsa bile. Laptop garantisi 2 yıldır ve bataryalar 2.5 yılda bozulur. Bunu ayarlamışlar. Tqm kullanımda tabi. Ayrıca Prizde kullabırken ani elektrik kesilmeleri harddiski veya diper parçaları bozabilir. 200+ TL ödeceğine. Çinden pil hücresi alıp takarsın max 50 TL olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pil tavsiyesi
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • musa_unsal2005 kullanıcısına yanıt
    Nereden çıkardınız doğru kullanımda 4 seneyi deviren bataryalar var kendimden ve doğru kullanımı önermiş olduğum arkadaşlardan biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cengaver53

Nereden çıkardınız doğru kullanımda 4 seneyi deviren bataryalar var kendimden ve doğru kullanımı önermiş olduğum arkadaşlardan biliyorum.

Şurdan çıkardım. Elimden 4 laptop geçti çeşitli markalar. Samsung hp asus vs. Bataryası 4 saat giden samsung r522 laptopum 2,5 sene sonunda 40 dk gitmeye başladı. 5. Senenin sonunda 1 dk anca gidiyor. Doğru kullanım diye bişey yok yeni laptoplarda. Sadece önerilen üretici ayarlarını kullan yeter. Entegre bataryalar bu yüzden yapıldı. Şarj döngüsü biten batarya ölür. Ayrıca üstte de dediğim gibi çıkabilen bataryayı çıkarmak yanlış. Ani elekt. kesintilerinde diğer parçalara gelecek zarar çok daha büyük olur

• musa_unsal2005 kullanıcısına yanıt
    Benim minik netbook icin baktım aliexpresse, 35 dolar pil+90 dolar kargo bedeli var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.