Şimdi Ara

Laptop Logoda kalıyor BİOS'a da Girmiyor !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar laptop hdd arızası vermişti ve sonrasında uzun süredir (2 yıl) kullanmadığım laptop a yeni hdd aldım. velhasıl hdd taktım ancak açılıştaki logodan ileri gidemiyor. bios a da girmiyor. ramlar sağlam hdd sıkıntı yok, farklı bir pc de denedim açılıyor.
    hdd yokken de bios a girmiyor. press f2 diyor basıyorum ama tepki yok.
    fn+esc de işe yaramadı. (bu tuşlara basınca 2.fotoda yer alan ekran geliyor. sonrası yok )
    kısaca logodan öteye gidemiyorum. bios mu çökmüş, pil mi bitmiş, anakart mı ölmüş, ne olmuş sizce.
    ekte fotoda durum. ?

(model: acer aspire 6935g)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kristaldeniz -- 16 Şubat 2017; 10:46:44 >

• Merhabalar hocam.
    Bios içindeki elektriği tamamen boşaltıp tekrar başlatmayı deneyebilir misiniz ?

Bunun için:
    1. Şarj aletini çıkarın
    2. Bataryayı sökün
    3. Açma tuşuna 15 saniye kadar basılı tutun (sürekli basılı tutmanız gerekmekte)

Bataryayı takın ve açın.
    Açtığınızda yine ekran donarsa kapama tuşuna pc kapanıncaya kadar basılı tutun ve tekrar açın.

Sonucu yazarsanız sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: letmax

Merhabalar hocam.
    Bios içindeki elektriği tamamen boşaltıp tekrar başlatmayı deneyebilir misiniz ?

Bunun için:
    1. Şarj aletini çıkarın
    2. Bataryayı sökün
    3. Açma tuşuna 15 saniye kadar basılı tutun (sürekli basılı tutmanız gerekmekte)

Bataryayı takın ve açın.
    Açtığınızda yine ekran donarsa kapama tuşuna pc kapanıncaya kadar basılı tutun ve tekrar açın.

Sonucu yazarsanız sevinirim.

Maalesef hocam yine logoda kaldı. Bios a da girmiyor, iİlerlemiyor da.

• Kristaldeniz kullanıcısına yanıt
    Hocam hard diski çıkaralım ve eğer elinizde varsa başlatılabilir bir usb veya cd/dvd kullanarak boot etmeye çalışalım.
    Sorun hard diskte olabilir.

Burada HDD nasıl çıkaracağınız gösterilmiş.

HDD yanında pil de bulunuyor. Bu pil, BIOS ayarlarınının tutulmasını sağlıyor.
    Bataryayı ve şarjı çıkarıp bu pili de yerinden çıkaralım. Pilin bulunduğu yuvadaki + ve - kutupları 10-15 saniye kadar kısa devre yaptıralım. Sonrasında pili takalım. BIOS ayarları sıfırlanacaktır.
    İnşallah sorun çözülür.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi letmax -- 16 Şubat 2017; 16:39:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: letmax

Hocam hard diski çıkaralım ve eğer elinizde varsa başlatılabilir bir usb veya cd/dvd kullanarak boot etmeye çalışalım.
    Sorun hard diskte olabilir.

Burada HDD nasıl çıkaracağınız gösterilmiş.

HDD yanında pil de bulunuyor. Bu pil, BIOS ayarlarınının tutulmasını sağlıyor.
    Bataryayı ve şarjı çıkarıp bu pili de yerinden çıkaralım. Pilin bulunduğu yuvadaki + ve - kutupları 10-15 saniye kadar kısa devre yaptıralım. Sonrasında pili takalım. BIOS ayarları sıfırlanacaktır.
    İnşallah sorun çözülür.

Hocam zaten ilk mesajımda da bahsetmiştim. HDD olmadan da denedim. Bios pilini de çıkardım vs yaramadı işe. Bugün yeni bir bios pili alacağım. başlatılabilir bir usb falan da görmedi. anlamadım. az biraz bilgisayar bilgim var. yapılabilecek çok şeyi yaptım aslında. kaçırdığım bir şeyler vardır diye buradan farklı fikirler arıyorum. ilginiz için ayrıca teşekkür ederim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.