Şimdi Ara

Casper Notebook Windows 10'da açılışta siyah ekranda kalıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
1.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba,Windows 7'de kastığı için bilgisayar(Windows 10'a yükseltme yapılmaya filan çalışılmış,başarısız olmuş haliyle her şey karman çorman olmuş),bu bilgisayara Windows 10 yükledik biz.Şimdi denediğimiz ve yaşadığımız olayları anlatıyorum.

    1-Bu bilgisayarda Intel HD Graphics 3000 ekran kartı var ve bu ekran kartının Windows 10 uyumlu sürücüsü yok,bu yüzden biz de Windows 8 için uyumlu olanı indirdik,her seferinde kurduktan sonra siyah ekran aldık(bilgisayar normal boot ediyor kendini fakat ekran açılmıyor,bilgisayar çalışıyor,arkada işlem gerçekleşiyor ondan eminiz,çünkü TeamViewer'la yeniden başlat dedim,bilgisayar yeniden başladıktan sonra bu bilgisayar bağlanılabilir dedi,arkadaşıma şifreyi sorduğumda ekran yok dedi.).

    2-Bir keresinde bilgisayarı açtık(Intel sürücüsü yüklü değilken),Windows 10 Intel sürücüsünü kendisi yüklemiş,çözünürlük düzelmiş,her şey sıkıntısız çalışıyor,NVIDIA(günümüz çoğu laptopu gibi bu da çift ekran kartlı) sürücüsünü kurduk,hiçbir sıkıntı olmadan kuruldu,normal oyun testi filan yaptık,hiçbir sıkıntı yok.Yeniden başlatmadan önce Intel ve NVIDIA sürücüleri kuruluydu,bilgisayar çalışıyordu ve hiçbir sıkıntısı yoktu,ikisinde de problem olmayınca yeniden başlatıp da denemek istedik,yeniden başlattığımızda yine siyah ekran aldık,ama bu kez arkada işlem oluyor mu emin değilim(bilgisayar yanımda değil teamviewerdan yardım edebiliyorum ancak),sonuç olarak hop döndük en başa,güvenli moda girip iki sürücüyü de kaldırdık.NVIDIA sürücüsü bilgisayarda bulunan ekran kartı ve işletim sistemiyle uyumlu olmasına ve Intel sürücüsü de Windows 10'un kendi kurduğu sürücü olmasına rağmen,yine de siyah ekran aldık.

    3-Intel'in kendi sitesinden Windows 10 uyumlu fakat Intel HD Graphics 3000 uyumlu olmayan bir sürücü indirip denemek istedim,kurulumunu açtığımda direkt hata verdi,daha doğrusu kurulumu açmama hata vererek engel oldu.Yine elde var sıfır.

    4-İki sürücüde kurulu değilken,youtube'da gördüğüm bir öneri üzerine Güç Seçenekleri/Güç düğmesinin yapacaklarını seçin kısmından hızlı başlatmayı aç'taki tiki kaldırdım,daha sonra Windows 8 için olan Intel sürücüsünü kurdum,yine siyah ekran,yine elde var sıfır.

    5-Aygıt yöneticisine girip iki tane olan Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırıcısı sürücülerinin ikisinde de sağ tıklayıp,Windows Update'den güncelleştirdim(bizim sonradan kurduğumuz sürücüleri kaldırdıktan sonra),güncelleştirmeden önce sürücülerin birisinin üstünde ünlem işareti vardı,güncelleştirme yaptırdıktan sonra hem bilgisayarda hiçbir değişiklik olmadı(iki sürücü de yüklü değilken neyse aynısı oldu),hem de üzerinde ünlem olan sürücüdeki ünlem işareti kalkmadı(Donanım değişikliklerini tara işaretine basmama rağmen.).Elde var yine sıfır.Bu arada hata mı yaptım bilmiyorum ama bunu yaptıktan sonra bilgisayarı yeniden başlatmadım.Sonuç olarak bu da işe yaramadı.

    NOT1:Casper'ın kendi sitesindeki sürücü indirme sayfasında bilgisayarın modelini girdiğimizde Windows 10 için sürücü yok.Yanlış hatırlamıyorsam sadece Windows 7 için var.

    NOT2:Bu bilgisayar Windows 7'de kasması dışında hiçbir sıkıntısı olmadan çalışıyordu.

    NOT3:Formatı atarken genelde 100MB olan Sistem Ayrıldı bölümünü silmedik,sadece C'yi biçimlendirdik.

    NOT4:Kurduğum bütün program,sürücü vs'leri sıfırdan kurdum,hiçbir şekilde yedekten yükleme yapmadım.

    NOT5:Bilgisayarı bazen arkadaşımla,bazen tek başıma düzeltmeye çalıştığım için bazı kelimelerde ettik,yaptık vs. dedim.

    NOT6:Intel sürücüsünü yüklemeden NVIDIA sürücüsünü yüklemeye kalkıştığım zaman,NVIDIA sürücü kurulumu,önce Intel sürücüsü kurulmalı diyerek hata veriyor.Yani Intel ekran kartının olmaması gibi bir durum kesinlikle söz konusu değil.

    NOT7:Windows 7'de iki sürücü kurulu halde sıkıntısız çalışırken,bir uygulamaya sağ tıkladığımızda Grafik İşlemciyle Çalıştır diye bir kısım çıkıyordu,buradan NVIDIA veya Intel arasında seçim yapabiliyorduk.Windows 10'da iki sürücü yüklü olmadığı zaman böyle bir şeyle karşılaşmadık.

    Söyleyeceklerim bu kadardı.Şimdi size sormak istediğim birkaç soru var.

    1-Bu bilgisayarda Intel ve NVIDIA sürücülerini Windows 10 üzerinde sıkıntısız bir şekilde çalıştırmam mümkün değil mi?

    2-Intel'in Windows 8 sürücüsünü yüklediğimde bilgisayarın normal bir şekilde açıldığından,sadece ekranın gelmediğinden eminim,sizce bilgisayarı TeamViewer üzerinden iki sürücü de yüklü değilken gözetimsiz erişime kaydedip,daha sonra Intel sürücüsünü yüklediğimde siyah ekran geldiği zaman bağlanıp(olursa tabi),hata mesajı var mı diye bakmalımıyım?

    3-Eğer iki sürücüyü de sıkıntısız bir şekilde çalıştırabileceksem,önerileriniz nelerdir?

    4-Sizce bunlarla boşuna mı uğraşıyorum,hiç uğraşmadan Windows 7'ye mi döneyim?

    Biraz uzun oldu kusura bakmayın,3 saat uğraşınca baya bir işlem yaptım ister istemez,yardımlarınızı bekliyorum.Yazım hatalarım varsa affola.Şimdiden teşekkür ederim.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 9888 -- 10 Eylül 2017; 5:41:39 >







  • Windows 10 için bios güncellemesi yapman gerekiyor. Yoksa siyah ekran hatası veriyor. Bios güncelleme dosyasını zamanında caspera e mail atarak istemiştim. Ama şu an atarlar mı bilmiyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Windows 10 kasabilir perormans olarak Win7 daha iyidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.