Şimdi Ara

Laptop Isınma Sorunu (Gerçekten çok garip)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Ben, 2015 yazında Amerika'dan MSI PE60-2QD bilgisayar aldım. İlk başlarda o kadar mutluydum ki bu bilgisayarı aldığım için hiç bir problem çıkarmadan çalışıyordu ve oyun oynuyordum. Fakat son 1 yıldır acayip bir ısınma sorunu var. Gerçekten acayip çünkü ısınan parçalarım işlemci veya ekran kartım değil. İlk önceleri HDD'nin olduğu kısıma elimi bile koyamıyordum. İçimden dedim ki sorun HDD'den kaynaklı olabilir mi? Çünkü 7200 rpm bende ki HDD ve internette laptoplarda 7200 rpm'in ısınma yarattığı yazılar okudum ve gittim SSD aldım 120 gb'lık. HDD yerine SSD'yi taktım DVD bölümüne de HDD'yi taktım. Ne yazık ki ısınan yer hala ısınmaya devam etti. SSD'yi taktığım yer işlemciye çok yakın. Bu sefer de dedim ki acaba termal macun katılaştı hava borularına iletim yapamıyor bu yüzden de bilgisayarın içi ısınıyor diye düşündüm ve bugün gidip termal macun aldım. Termal macunu hem işlemciye hem de ekran kartına sürdüm. Aynı zamanda laptopun içini temizleyip süpürge makinası ile tozlarını aldım ve fanlarıda temizledim. Bu sefer olucak diyip bilgisayarı çalıştırdım ama ne yazık ki yine aynı yerde ısınma problemi oluyor. Bende ısı değerlerini ölçen bir program indirip baktım sonuçları sizlerle paylaşmak ve bu soruna artık bir çözüm bulmak istiyorum. Benim kendi üretebildiğim çözümler bu kadar ve işe yaramadı. Benden daha bilgili ve iyi arkadaşların yardımına muhtacım.
    Laptop Isınma Sorunu (Gerçekten çok garip)

Resim için ek bilgi, resimde SSD'nin ısısı 51 derece gösteriyor ama 57 dereceye çıktığı bile oluyor.

Farklı bir ek bilgi olarakta, yazın çalıştığım şirkette Linux Ubuntu kurmam gerekmişti. Bu yüzden bilgisayarım 2016 yılı Temmuz ve Ağustos aylarında Linux Ubuntu kuruluydu ve Windows kurulu olduğu zamankinden daha çok ısınıyordu. Yine o zamanlar bilgisayarda SSD yoktu. Yani her şey HDD'ye kurulu ve HDD eski yerindeydi.

• Hocam selamlar sorunu çözebıldınız mı bende kafayı yemek üzereyim sol tarafa bileğimi koyamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Puantum

Hocam selamlar sorunu çözebıldınız mı bende kafayı yemek üzereyim sol tarafa bileğimi koyamıyorum
    Isınma olan kısmın fotoğrafını bilgisayarın içini açtıktan sonra çekip atın. Burda ısınıyor diyorsunuz ama o ısınan kısımda hangi parça vae nerden bilelim ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Melih Albayrak

Isınma olan kısmın fotoğrafını bilgisayarın içini açtıktan sonra çekip atın. Burda ısınıyor diyorsunuz ama o ısınan kısımda hangi parça vae nerden bilelim ?

Alıntıları Göster
    Melih bey cihazın garantisi var açamam. Teknik bilgim var bilişim mühendisliği okumaktayım. HDD'yi iptal ettiğimde ısınma sorunu ortadan kalkıyor. Yapılan MSI firmasının tasarım hatası.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Quote:

Heat

When we ran the Laptop Heat Test (streaming a full-screen Hulu video for 15 minutes), the touchpad and the space between the G and H keys measured 82 and 86 degrees Fahrenheit, respectively. The underside of the notebook measured 94 degrees, just below our 95-degree comfort threshold. Toward the rear of the GS70, near the hinge, we saw a temperature of 98 degrees.

MSI outfitted the GS70 with a dual fan thermal cooling system. When it's time to game, the two fans draw in cool air via the air intake atop the keyboard deck. From there, hot air is blown out through the vents on the sides of the notebook. While we were plundering ancient tombs and taking out baddies, the GS70's fans were surprisingly quiet.

We put the cooling system to the test with a playthrough of "Tomb Raider." After 15 minutes, the touchpad and the space between the G and H keys measured 87 and 94 degrees. The notebook's underside hit 111, while the hinge stayed at 98 degrees. The Razer Blade wasn't quite as hot, hitting 108 degrees on the bottom, 86 in the middle of the keyboard and 99 on the touchpad.

• Senin laptop biraz sıcak çalışıyormuş oyle diyor. 56 derece sıcaklık da laptop için bana normal geldi ancak sdd için normal gelmedi. Turbo boostu kapatın bakalım bir belki sorun oluyordur. işlemci kullanımına da bakın yüksek mi diye.
  • anakart ve işlemci sıcaklığı ssdye vuruyordur ssd nin altını ve üstünü termal pad ile kaplamayı dene istersen
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Çok güzel bir laptop
    18 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.