Şimdi Ara

Laptop Isınma Sorunu Acıl Lutfen Bakın

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Kısaca özetliyim mayıs 2010 da aldım yani daha 25 aylık bi casper laptop um var özelliklerini saymak gerekirse

islemcim
    intel it q720 6mb önbelleği var ve 2.8 ghz ye kadar çıkıyor
    geforce gt 240m ekran kartım var 2 gb 1 gb paylasımlı
    500 gb hdd (sabit disk) var
    4 gb ram var 2x2
    sanal bellekle 12 gb a çıkyıor
    orjinal win7 home premium 64 bit yüklü
    anakartımı hatırlamıyorum ama baya destekli bisey 8 gb a kadar ram destekliyo 4 tane 2 gblik

simdi sorum ben laptopu aldıktan sonra 15 ay civari masa ustunde degilde yatak ustunde veya dizimin ustunde kullandım soğutucu olmadan
    cod 7 filan oynadım 1280x720 çözünürlükte grafik etkisi yüksekte herşey açık son performans oynadım

bilgisayarın 2 yıl garantisi var o yüzden arkadasını yetkili servis dışı açamıyo

ama garantisi geçen ay bitti :D şuan cod daha düşük grafiklerde denediğimde bile çok takılıyo ve ısısını ölçdüğümde 4 sanal 4 gerçek çekirdek var cpu1 den cpu8e kadar bios a da bakınca aidata cpu-z dende bakınca 90 derece civari gozukuyo ve sadece cpu ısınıyo gpu da çok ısınmıyo ama oda ısınıyo gerisi sabit disk vb nerdeyse çok az ısınıyo suan bimeksten aldıgım 20 tl lik fan kullanıyorum internette gezerken fan kullanmasam bile ısınmadan kullanıyorum laptop u çogunlukla sarja baglıyken kullanıyorum sarjdan cıkarında biraz daha az ısınıyo cevaplarınızı bekliyorum

bunun nedeni ne olabilir
    termal macundan mı kaynaklanır?
    bide 2gb ram taktırcam ram ile ilgili değil bu ısınma sorunu ama lazım oluyor :) cevaplarınızı bekliyorum

• Güncel Konu
  • quote:

Orijinalden alıntı: hco1999

Kısaca özetliyim mayıs 2010 da aldım yani daha 25 aylık bi casper laptop um var özelliklerini saymak gerekirse

islemcim
    intel it q720 6mb önbelleği var ve 2.8 ghz ye kadar çıkıyor
    geforce gt 240m ekran kartım var 2 gb 1 gb paylasımlı
    500 gb hdd (sabit disk) var
    4 gb ram var 2x2
    sanal bellekle 12 gb a çıkyıor
    orjinal win7 home premium 64 bit yüklü
    anakartımı hatırlamıyorum ama baya destekli bisey 8 gb a kadar ram destekliyo 4 tane 2 gblik

simdi sorum ben laptopu aldıktan sonra 15 ay civari masa ustunde degilde yatak ustunde veya dizimin ustunde kullandım soğutucu olmadan
    cod 7 filan oynadım 1280x720 çözünürlükte grafik etkisi yüksekte herşey açık son performans oynadım

bilgisayarın 2 yıl garantisi var o yüzden arkadasını yetkili servis dışı açamıyo

ama garantisi geçen ay bitti :D şuan cod daha düşük grafiklerde denediğimde bile çok takılıyo ve ısısını ölçdüğümde 4 sanal 4 gerçek çekirdek var cpu1 den cpu8e kadar bios a da bakınca aidata cpu-z dende bakınca 90 derece civari gozukuyo ve sadece cpu ısınıyo gpu da çok ısınmıyo ama oda ısınıyo gerisi sabit disk vb nerdeyse çok az ısınıyo suan bimeksten aldıgım 20 tl lik fan kullanıyorum internette gezerken fan kullanmasam bile ısınmadan kullanıyorum laptop u çogunlukla sarja baglıyken kullanıyorum sarjdan cıkarında biraz daha az ısınıyo cevaplarınızı bekliyorum

bunun nedeni ne olabilir
    termal macundan mı kaynaklanır?
    bide 2gb ram taktırcam ram ile ilgili değil bu ısınma sorunu ama lazım oluyor :) cevaplarınızı bekliyorum

2 yıl olduysa tozlanmıştır. temizlenmesi lazım. termal macunu yenilemek de faydalı olur

• teşekkürler kardeism toz temizliği + termal macun + genel bakımı kaça yaparlar format atılmıycak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hco1999

teşekkürler kardeism toz temizliği + termal macun + genel bakımı kaça yaparlar format atılmıycak?

biraz anlıyorsan kendin de yapabilirsin.. ben yaptırmadığım için fiyatı hakkında ne desem yalan olur
  • risk alamam ben gerçekten toz temizliği termal macun filan hiç bilgim yok zaten çok teşekkürler konu güncel :D
  • bilgisayarcıya götür kompresörle iyice fanı temizlet kalitelisinden bi termal macun sür ayrıca her sene yenile soğutucu al bide mümkünse full alüminyum olsun
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.