Şimdi Ara

laptop HDD'yi görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar merhaba. acil bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim. compaq evo N610c modeli laptopa format atarken yarıda kesildi ve bir daha da HDD'yi görmedi(IDE), compaq logosundan sonra siyah ekranda sistemde disk bulunamadı falan diye bir hata veriyor(bir de 1790-Disk 0 Error diye bir hata görünüp kayboluyor). BIOS'tan ve Hirens Boot CD ile açtığımda ise HDD'yi çoğunlukla görmüyor. çoğunlukla diyorum çünkü 3-4 defa gördü fakat onda da hiçbir ayar yapmaya izin vermiyor ve yine aynı hata çıkıyor. Hitachi diagnosis araçlarıyla denedim ama sonuç çıkaramadım Disposition Code=0x71 diye bir hata çıkıyor onda da. HDDyi söktüm bağladım falan sonuç aynı. HDD'den de tık tık sesler geliyor sürekli ve çok ısınıyor. çözüm önerisi olan varsa paylaşsın lütfen bu durumu nasıl çözebilirim?

en son çare başka bir HDD takacam artık. takacağım HD ile de problemim var. şu anki Hitachi DK23DA-30F, 30GB, IDE, SMART, 4200rpm, 2MB cache, 0.5Amper ile çalışıyor. laptopun teknik kataloğuna baktım 60GB ve 5400rpm'ye kadar yükseltilebilir yazıyor başka bilgi yok. şimdi takacağım HDD'nin de illa 2MB cache ve 0.5A olması mı gerekiyor? tohhiba MK4025GAS bir HDD buldum o da 40GB, 5400rpm, 8MB cache, 0.7A. taksam uyumlu çalışır mı? yada sorun hdd'de değil de anakartta olabilir mi?
    bir arkadaşa danıştım rpm ile besleme akımı orantılı 5400 ise zaten yüksek akımda çalışması gerekir cache ise önemli değil tak çalışır dedi. fakat aynı arkadaşın daha önce verdiği bir akılla masaüstünü fena halde çökertmiştim. şimdi de boş yere HDD almayayım bi de zaten yok zamanda:(

not: bir alttaki mesajdan aklıma geldi onu da ekleyeyim BIOStaki sistem saati doğru çalışıyor onun için BIOS pilinin bitmediğini belirteyim dedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lord Sandman -- 3 Nisan 2008; 15:27:51 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayarım SSD yi görmüyor
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.