Şimdi Ara

Pc Harddiski görmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
2.990
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dün garantiden psu m geldi. İdarelik kullandığım psu yu çıkardım benim psu yu taktım. Pc yi açınca " reboot and select proper boot device or insert boot media in select boot device and press a key " bu hatayla karşılaşıyorum pc açılmıyor. Ayrıca harddiski diğer pc ye 2. harddisk olarak taktım ve içindeki bilgilerimi aldım. Yani çalışıyodu 2. harddisk olarak taktığımda. Sizce sorun ne olabilir. Yardım ederseniz sevinirim.

Hdd yi 1. olarakta seçtim ama yine olmadı. Biosu default hale getirdim , bios pilini çıkardım yine olmadı. HDD yi 1. olarak seçiyorum ama biosta hdd ismi yazmıyo hard drive yazıyo. Hdd ve dvd-rw yi bi türlü görmüyo.

Pc Harddiski görmüyor

Bu arada pc de ekran kartı takılı değildi ve hala takılı değil belirteyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysff_srdr -- 1 Ocak 2010; 1:52:00 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ysff_srdr

Arkadaşlar dün garantiden psu m geldi. İdarelik kullandığım psu yu çıkardım benim psu yu taktım. Pc yi açınca " reboot and select proper boot device or insert boot media in select boot device and press a key " bu hatayla karşılaşıyorum pc açılmıyor. Ayrıca harddiski diğer pc ye 2. harddisk olarak taktım ve içindeki bilgilerimi aldım. Yani çalışıyodu 2. harddisk olarak taktığımda. Sizce sorun ne olabilir. Yardım ederseniz sevinirim.

Hdd yi 1. olarakta seçtim ama yine olmadı. Biosu default hale getirdim , bios pilini çıkardım yine olmadı. HDD yi 1. olarak seçiyorum ama biosta hdd ismi yazmıyo hard drive yazıyo. Hdd ve dvd-rw yi bi türlü görmüyo.

Pc Harddiski görmüyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysff_srdr -- 1 Ocak 2010; 1:52:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: ysff_srdr

Arkadaşlar dün garantiden psu m geldi. İdarelik kullandığım psu yu çıkardım benim psu yu taktım. Pc yi açınca " reboot and select proper boot device or insert boot media in select boot device and press a key " bu hatayla karşılaşıyorum pc açılmıyor. Ayrıca harddiski diğer pc ye 2. harddisk olarak taktım ve içindeki bilgilerimi aldım. Yani çalışıyodu 2. harddisk olarak taktığımda. Sizce sorun ne olabilir. Yardım ederseniz sevinirim.

Pc Harddiski görmüyor

• bence bu sorunun çözümünü burada aramanız pek mantıklı değil. eskiden sorun yokken sonradan oluştuğuna göre bir arıza söz konusu. arızalı ürün için bir tavsiyede bulunmak gerekirse öncelikle elinizdeki parçaları başka bilgisayarlarda denemelisiniz. arızalı olanı da ayar ile düzeltmeniz söz konusu olmaz. garantiye gidecektir muhtemelen.
  • sorun hakkında tavsiyeleri buradan alması gayet doğal.elimizden geldiği kadar yardımcı olmaya çalışırız forum olarak.soruna gelince eğer güç kaynağı kabloları data cable ları jumper ları vs herşeyi denedisyseniz büyük ihtimalle pc de bir arıza var demektir.diğer parçaları başka pc lerde deneyebiliyorsanız deneyin.oradan fikir edinmiş olursunuz biraz

If it runs,it's crackable...
  • Cevaplarınız için teşekkür ederim. Herşeyi denedim sorunu çözemedim bende dün kasayı bilgisayarcıya götürdüm. Bugün gidip bilgi alıcam inşallah ayarlar ile ilgili bi sorun vardır. Garantiye giderse parçalar en az 1 ay pc siz kalırım.
    Ey millet! İyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti, şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz. En doğru, en gerçek tarikat medeniyet (uygarlık) tarikatıdır. Uygarlığın emir ve isteklerini yapmak, insan olmak için yeterlidir...
    (Atatürk, 30 Ağustos 1925)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bios hdd görmüyor
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sorun anakarttaymış. Sata girişlerinde sorun var. Sata takılan hiç birşeyi görmüyo pc. İde harddisk ve dvd-rw yi görüyo. Anakart garantiye yollicaklar. Bakalım inşallah sorunu kısa sürede hallederler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ysff_srdr -- 2 Ocak 2010; 18:23:06 >
  • Arkadaşlar benim sorumda hemen hemn ayni.Pentium4 ide kanallı pc.im var.daha önceden çalıştığı halde şimdi hdd yi görmüyor.Cd-rom ve dvd romu heriki k,ide kanalından değiştirdiğim xaman görüyor ama hdd yi ikisindende görmüyor.Pil çıkardım ayarları sıfırladım bios dan kabloları yer değiştirdimsede fayda vermedi.İlk açılışlda zaten biosdan diğer leri gözükürken hdd görmüyor.Başka pc.de denedim normal çalışıyor.acaba ne yapmalıyım.yarlarda mı başka değişiklik mi yapmalıyım.????
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.