Öncelikle herkese merhabalar. Benim sorunum 2 hafta önce üst üste 2 kez elektriklerin gitmesi ile başladı. Ben laptobumu pil takmadan kullanıyordum. Pil ömrü azalmasın diyerek ve 2 kez elektirikler gidince takim dedim. Taktım ilk gün anlamadım pil full doluymuş.pil bitene kadar açık kalıyor laptop şarja takılı olsada doluyor yazıyor ama doldurmuyor. Pili çıkarttığım anda laptop kapanıyor. 5 farklı teknik servise götürdüm her türlü arızayı bana buldular. Aşırı ısı dediler ki ilk inandım para verip içini temizlettim.Fakat aynı sorun devam ediyor. Dediler ram bozuk ram değiştirdim başka pc ile olmadı. dediler batarya arızalı gittim yeni aldım yok olmadı. Pil sadece pc kapalıyken şarj oluyor. Sorun nedir acaba ??? gerçekten anlayan bir arkadaş yardım etsin!!!
SON OLARAK KENDİ SERVİSİ ÇİP DEĞİŞCEK DEDİ FAKAT YENİ TAKILAN ÇİP ANAKARTA UYMASSA ANAKARTIN YANAR DEDİLER VE YENİSİNİ ALMAN GEREKLİ DEDİLER.
Anladığım kadarıyla pilin ömrü bitmiş.
Laptop güç entegresi problemli gibi geldi bana. hangi şehirdesin hangi servislere götürdün. olmazsa seni işinin ehli bir servise yönlendirelim yazık günah özellikle ram değiştirten arkadaşa para bozdurmaya bile gitmemek lazım.
quote:
Orijinalden alıntı: Dunmoore
Anladığım kadarıyla pilin ömrü bitmiş.
Yorumun için teşekürler fakat şöyle bir durum var laptop kapalıyken pil şarj oluyor ve tam dolu pili 4 saat civarı kullanabiliyorum. Laptop açıkken şarj etmiyor. ve pili çıkarıp sadece fiş ten açmak istediğimde ise fişi çekmişim gibi kapanıyor.
quote:
Orijinalden alıntı: xXx_xXx
Laptop güç entegresi problemli gibi geldi bana. hangi şehirdesin hangi servislere götürdün. olmazsa seni işinin ehli bir servise yönlendirelim yazık günah özellikle ram değiştirten arkadaşa para bozdurmaya bile gitmemek lazım.
Haklı olabilirsin çünkü her türlü şeyi dediler bana yazdım yukardada ekran kartından tutunda ram e işlemci ısısına hertürlü şey dendi en son ekran kartı en güncel driver indirdim yok yine olmadı. Ben şuan izmirdeyim götürdüğüm servisler isimleri bilinen yerlerdi fakat sanırsam hepside bilgisayarcıyım diye dolaşıyor.
izmirde açıkçası servis bilmem. ayrıca çip yanmış doğru olmayabilir ama bir devre elemanı yansa dahi sistemin çalışmasına engel olmayabilir. neyicede anakart farklı guruplardan oluşuyor. besleme/kuzey/güney yongalar/ ses ethernet usb entegreleri ve bu sistemlerin güvenliğini sağlaan devre elemanları...
olurda yolun istanbula düşecek olursa tavsiyelerim olabilir. bunun dışında geçmiş olsun..
benim laptopta öyle hep pile takılı kalması gerek. yeni pil alırsan şarj olduktan sonra çıkar bitmeye yakın tak %40ta falan takma. sorun büyük ihtimalle pilde değil ama
Güncell
+++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++
Güncelllll
Güncelll
Güncelllllllll+++++++++++++
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme