Şimdi Ara

Laptop + Amd A8 6140 Overclock

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
834
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar HP bir laptopum var ve overclock işine girmeyi istiyorum ama bir türlü beceremedim.Biosta ayar yok ve internette unlock biosta yok. Afterburnerde ise programın bugundan sanırım 4 tane gpu görüyor ve eğer arttırırsam frekansı 300 mhz ye kitliyor. Şuan Radeondan overdrive ayarlarını sona çektim , normal Amd Overdrive programı işlemci tanınmadı hatası veriyor. Soğutmada problem yok , gidip noctua macun ve bir programla fan kontrolü yapıyorum. Boşta 30 dereceyi yükte 50 dereceyi gördüm. Ben bu laptopa nasıl overclock yapabilirim ? 5 ghz ye güç kaynağı yüzünden çıkamayacağımı biliyorum ama limitleri zorlamak istiyorum.İşlemci Amd a8 6140 apu 2.4 ghz , gpu apu+hd8500M 850 mhz

• Notebook'da işlemciye (sistem açıkları hariç) OC yapamazsınız, yapılmamalı da zaten. OC yaptığınızda işlemcinin çekiceği güç artar. Bu da sistem üreticisinin düşünmediği birşeydir. Sistem parçaları (soğutucu, VRM vs) buna göre tasarlanır ve test edilir.

Notebook'da OC'yi unutun.
  • Hocam ben yine de yapmak istiyorum soğutma işini çözerim zaten fazla da ısınmıyor.Güç kaynağının esnek olmadığını biliyorum zaten amaç 5 ghzye çıkarmak değil
  • Dizüstünde hızaşırtma pek tavsiye edilmez ama illa yapacağım diyorsan K10stat programıyla yapabilirsin.
  • Gerçek bir cevap için teşekkür ederim, gpu için överclocku hangi programla yapabilirim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Amd PSCheck , k10stat , Amd OverDrive hiç biri cpuyu desteklemiyor...Başka çözüm yolu var mı ?

Laptop + Amd A8 6140 Overclock
  • Bende lenovo g570 var, AMD 6370m kartın 750mhz felan olan saat hızını limit olan 1000mhz ye kadar çıkarmıştım ve hiçbir sorun yaşamadım kullandığım program sapphire trixxx diye bir programdı.Overclock yapmak için onboard İntel işlemciyi iptal ediyordum.Cpu oc denemedim ama biraz kurcalarsan yapabilirsin.Yinede bilgisayarın yüksek sıcaklıklara dayanabilecegini ve voltajın yeterli imkanı vereceğini sanmıyorum.Notebooklar bu konuda da sınırlı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ryzen1200 -- 1 Kasım 2017; 6:43:48 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Amd Ryzen 7 5800x İşlemci
    2 yıl önce açıldı
    AMD RYZEN 7 4800H LAPTOP
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesinlikle hem ısı hemde güç kaynağı olarak sınırlı olduğunu biliyorum ama soğutma için eğer overclock oluyorsa , soğutma modu bile yapmayı düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: başaran

Bende lenovo g570 var, AMD 6370m kartın 750mhz felan olan saat hızını limit olan 1000mhz ye kadar çıkarmıştım ve hiçbir sorun yaşamadım kullandığım program sapphire trixxx diye bir programdı.Overclock yapmak için onboard İntel işlemciyi iptal ediyordum.Cpu oc denemedim ama biraz kurcalarsan yapabilirsin.Yinede bilgisayarın yüksek sıcaklıklara dayanabilecegini ve voltajın yeterli imkanı vereceğini sanmıyorum.Notebooklar bu konuda da sınırlı.

Bende HD 8750M kartı o programla oc etmeyi denedim ama çok bir fps artışı yaşadığım söylenemez. Siz gözle görülür bir fps artışı yaşadınız mı ? En önemlisi stabil çalıştı mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tihilu -- 1 Kasım 2017; 15:9:17 >
  • Tihilu kullanıcısına yanıt
    Valla stabil çalışıyordu ama saat hızını tam limite ayarlamıştım, tam 1000mhz de çalışıyordu 1mhz bile arttırsam reset atıyordu pc sürekli.Sıcaklık vs de öyle acayip artmadı, normaldi.Ama oyunlarda baya fps artışı olmuştu, oyununa göre 20 25 fps artmış ve oynanabilir seviyeye gelmişti.Mesela hiçbir ayarlama vs yapmadan laptopla standart haliyle bf3 oynamayı bırak daha menüde bile kasıyordu.İntel onboard kartı iptal edip iki basit ayar yapınca 15 25 fps alıyordum yine akıcı değildi.Ama overclock yaptıktan sonra bf3 de 720p Low da min 30 maximum 45 fps felan alıyordum.Akıcı oynuyordum, overclock baya işime yaramıştı.Yaptığım resmen taşı sıkıp suyunu çıkarmak gibi birseydi, o kartla oyun oynamak bi mucize zaten.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.