Bildirim
Laptop Adaptörü Sorunu..
Daha Fazla 
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Arkadaşlar sorun adaptörü bilgisayara bağladığım anda da ortaya çıkmaya başladı. Başka adaptör takıyorum sorun yok? Acaba fiş kısmındamı sorun var?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNightMare. -- 5 Temmuz 2017; 23:50:16 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Up
Kablo üzerinde içten kırılma vs. varsa kısa devre oluşuyordur. Kabloyu değiştirebilirseniz sorun çözülür kanaatindeyim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ 2014 Renault CAPTUR ICON dCi -
Arkadaşlar şimdi bugün bilgisayarcıya gittim kabloyu değiştirdi. Ama sorun kabloda değildi, hala kısa devre var dedi. Sonra bana pek mantıklı gelmedi ama bilgisayarcının teşhisi bu fotodaki sarımlar, bu sarımların yandığını ve kısa devre yaptığını söyledi: 
Ama benim kafama başka birşey takıldı. Adaptörü açtığımda soğutucu plakanın plakete lehimli olduğunu gördüm ve biraz kaldırdığımda lehimle birlikte baskının kalktığını gördüm onların resmide burda:

Buda plakete diğer lehimli kısmı:
Arkadaşlar lütfen acil cevabınızı bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheNightMare. -- 6 Temmuz 2017; 20:1:36 >_____________________________
-
Bazı transistörler çok ısındığı için arkalarında soğutma için bir alüminyum parça olur ve bu parçanın sabit durabilmesi için devre kartına sabitlenir.Üretim bandında üretimin kolay olması ve tek bir hamlede sabitlemenin yapılabilmesi için yapıştırıcı yerine lehim kullanılır.Bunun iletkenlik ile bir ilgisi yoktur.
Plastik kabın dışında bulunan ve adaptörü çevreleyen, devre kartına lehimlenmiş alüminyum dikdörtgen prizma şeklindeki yapı topraklama veya soğutmaya katkı sağlaması açısından yapılmış olabilir.Bunun kısa devre ile ilgisi olacağını sanmıyorum.
Adaptör zamanla fazla ısınmaya maruz kalmış ve buna bağlı olarak bir devre elemanı bozulmuş.Devredeki indüktör pek hoş görünmüyor.Sargılar iki tarafa toplanmış.Tabi ben bu konulardan pek anlamıyorum.Hiç alakası olmaya da bilir.
Nihai tavsiyem eğer elektronik işlerinden anlıyorsanız tamir edebilir ve kullanmaya devam edebilirsiniz.Aksi halde orjinal adaptörün voltajında, amper değeri de aynı veya daha yüksek olan yeni bir adaptör almanız olacaktır._____________________________ Macbook Air M1//Poco F5//Jabra Elite 3//Axen Kapadokya 32"//Asus Zenpower //Logitech Z323
-
Ama en son attığım resimdeki gibi plaketin iletken bir kısmına lehimlenmiş olması ilginç değilmi?
o şaseye bağlantı bir nevi güvenlik amaçlı durum ve normaldir
avometre varsa giriş çıkışları kontrol etmelisin (bu işten anlıyorsan ve elinde gerekli aletler varsa)
yoksa hiç tehlikeye girme ve yenisini al_____________________________ -
Cihazım bir elektronikçi tarafından daha beter hale getirildi. Sizce ne yapmalıyım çakma adaptörlerden mi alayım yoksa paraya kıyıp orjinal birşey mi alayım. 2. el orjinaller varmıdır, sağlıklımıdır, satılırmı? 19V 4.74A adaptöre ihtiyacım var. Yorumlarınızı ve yardımlarınızı bekliyorum... _____________________________ -
Arkalı önlü fotoğraf çek bir bakalım
Aynı değerlerde ucuza kaçmadan bir adaptör al derim
ucuz adaptörlerde aşırı akım, ısı ve kısa devre korumaları olmadığı için anakart zarar görebilir_____________________________ -
Şimdiki bozuk adaptörümü çekiyim arkalı önlü?
evet _____________________________ -
-
http://www.hepsiburada.com/codegen-asus-19v-474a-90w-notebook-adaptor-p-BS40174
Bunu buldum ama yorumları felanda iyi gibi. Alınırmı sizce?
Adaptör iyi gibi evet alinabilir
Resim derken iç resimleri söylemiştim.
Peki Versatile diye bir marka duydunuzmu nasıldır?
Duymadım fakat HB'de satılan diğer gösterdiğin mrkadan iyi olacağını düşünmüyorum _____________________________ -
Cevabınız için teşekkürler, HB deki adaptörden sipariş verdim bile.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt

Hızlı