Şimdi Ara

LANDİRENZO DESTEK PLATFORMU (91. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.525
Cevap
81
Favori
255.844
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: sky_lark

    quote:

    Orijinalden alıntı: amentus

    quote:

    Orijinalden alıntı: sebetede

    2011 model Mazda2 otomatik vites 1,5 play aracım benzinde 42 lt.ile 550 km.yol yapıyordu. Detaylı araştırmalarım sonucu Yaklaşık 1 yıl önce 13.000 km de Sakarya Isar otogazda 35'lik simit tanklı kuru sistem Landirenzo marka Lpg taktırdım.İlk 7,000 km.de sorun yoktu.

    Simit tank 28-28,5 Lt.fulleniyordu. Lpg ile km.de
    Yaz aylarında Ş.İçi:270 km. Ş.Dışı: 310 km.
    Kış aylarında Ş.İçi:220 km. Ş.Dışı: 250 km. yapıyordu.(Değerlerler sürekli full depolarla tarafımdan 10'larca kez denenmiştir)

    Sonradan Aracım da aşağıda belirttiğim sorunlar başladı.

    1-Araçta titreme
    2-Sürekli yanan motor ışığı (Lpg servisinde 5-6 kez söndürülmesine rağmen tekrar devamlı yanmaktaydı)
    3-lpg enjektörlerinden gelen yüksek ses
    4-Gaz iç yakıt gösterge ışıkları tutarsız ve çoğunlukla 110 km.geçince yeşil yanan 2 ve 3 ncü ışıkta hızlı düşüş ve birden kırmızı ışık yanması(Gaz bitiyor anlamında)
    5-Özellikle kışın 3-4 km.sonra lpg ye geçiş (Benzin sarfiyatı artmıştı)
    6-Benzin enjektörü arızası oluştu
    7-Araçta tekleme başladı.
    8-Araç çekişten düşüyordu.

    Olgun lpg firmasının en yetkili ve deneyimli ustası olan tüm bayilerin çözemediği sorunları kesin çözüme kavuşturan Adnan usta (Tüm Landirenzo lpg montaj servisleri kendisini çok iyi tanır)araçta mevcut olan ve mazda sahiplerinin çekindiği yukarıda yazdığım ortak sorunların tamamını çözdü.Şu an da ise;

    1-Araçta titreme hiç yok
    2-Motor ışığı bir daha asla yanmadı.
    3-Lpg Enjektörlerinden gelen ses kesildi.Hatta Lpg enjektörlerinin çalıştığını dahi farketmiyorum.(tamamen sessiz)Araç benzine geçince aracın çalıştığı anlaşılıyor.
    4-Gaz seviye gösterge ışıklarınıda önümüzdeki günlerde kesin olarak halledecek.Bir daha sorun olmaz dedi.Zaten önemsiz olduğu için acelem yok dedim.
    5-Lpg ye geçiş normale döndü.
    6-Benzin enjektörü sıfırı ile değiştirildi(Müşteri memnuniyeti kapsamında masrafların tamamını Olgun Lpg ve Isar Otogaz karşıladı
    7-Tekleme sorunu bir daha olmadı
    8-Çekişten düşme sorunu kalmadı.Hatta klima açık denediğim halde Benzinli kullanımdaki çekiş performansı ile birebir aynı oldu.

    Tam otomatik vites aracımın Şu anki değerleri ise;
    Kış aylarında
    Ş.İçi:300 km.(26 kuruş yaktı)
    Ş.Dışı:350 km.(22 kuruş yaktı)
    (Lpg fiyatı:2.74 Tl. Alınan Lpg:28,5 Lt.Toplam ödenen :78,50 Tl. iken 2'şer kez aynı full depolarla denedim)

    Önümüzdeki yaz aylarında ise sıcaklıklardan dolayı daha fazla km.yapabileceğimi tahmin ediyorum.

    Ayrıca Mazda2 ve Mazda3 model araçlarda Lpg uygun değil aracı bozuyor 50-60.000 km.den sonra sübapları ve yatakları eritiyor diye bir çok yorum okudum.Sübapları şu anda 1.500 Tl.ye çelik yapıyorlar.Erime olayıda ortadan kalkıyor.Hatta hemen yaptırayım dediğimde gerek yok belki 100.000 km.sonrada olabilir düşüncesiyle eritinceye kadar binerim diye düşündüm.Ayrıca her 2 ayda bir kez 50 km.mesafeyi benzinle gitmeye çalışıyorum.Belki bu sorunları yaşayan arkadaşlara yardımcı olabilmişimdir.Çözüm Adnan usta'dır.Kendisi mükemmel derecede işinin ehli birisidir.Şu an aracım 25.000 km.ye geldi hiç bir sorun yaşamadım.Olgun Lpg bu işi mükemmel yapıyor.Çok memnunum. Özellikle Adnan Ustama ve Olgun Lpg'ye Tşk.ler.Isar otogaz müdürü Necmi bey ve diğer arkadaşlara da ilgi ve alakalarından dolayı teşekkürler.Olgun Lpg ve Isar otogazı kesinlikle tavsiye ederim.

    bahsedilen sorunların aynısı bendede mevcut.
    aracım ford focus 2010 titanium 1.6 otomatik vites. benim bulunduğum şehirdeki ustalar sıkıntımı çözemedi. şuan araçta albien diye bi enjektör takılı. landirenzo yetkili servisine gittğimde landirenzonun kendi enjektörlerini takacağını söyledi. fakat ustayı hiç gözüm tutmadı.benden istenilen fiyat çok abartı geldi. yaklaşık 1200 tl gibi bi rakam bu fiyatın üzerine biraz çıkıp yenibir lpg sistemi taktırabilirim diye düşündüm. halada düşünüyorum.

    1200 TL neymiş Yahu? İnsaf.
    Olgun LPG voleyi enjökterden vuruyor galiba. Ben de 3 tane Olgun LPG ( Bayi değil) gezdim. Birbirinden çok alakasız fiyatlar aldım .
    Olgun LPG böyle olunca bayiye de ne yapsa yeridir diyor, hiç denetlemiyor galiba. Hemen Sistemi söktürün. Atiker Gold taktırın. En azından 2 yıl sistem garantisi olur hem da yedek parça ucuz. Servisi her yerde. Landirenzo bayileri gibi garip gürup işleri olmaz.


    Sorununuz nasıl çözüldü peki ??? Benim yeni subab ayarı yapılmasına rağmen hala sorunum devam ediyor..




  • Merhaba arkadaşlar, 2014 model 1.6 115hp astra sahibiyim. Aracımda landirenzo evo lpg kiti mevcut. Yüksek devirlerde araç giderken ara sıra ani fren yapmış gibi oluyordu sonra devam ediyordu. Ancak bı fren hissi çok kısa. 1sn fren sıkıp bırakmış gibi. Bıgün usta tekrardan ayar yaptı. Ayarlar normal mi? Anlayan arkadaşlar yorumlayabilir mi?










    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeRZeL -- 18 Şubat 2017; 20:30:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Sayın Landirenzo Teknik Servisi, Benim aracım, 2013 Kia sportage GSL PLUS, Aracımda Bayiden alındığı ilk gün itibariyle Landirenzo lpg kiti takıldı. 28 Ekimde enjektörleri arızalı gerekçesiyle bir hayli pahalı bir paraya değiştirdiler. Değişim sırasında bana ilginçte bir açıklama yaptılar: Açıklama aynen şu < LPG alıken opetten aygaz veya ipregaz alırsanız bından sonraki alacağınız gaz markası hep aynı yani aygaz ve ipregaz olmalı. Eğer bir aygaz-ipregaz alır, bir başka depoda diğer marka gaz alırsanız enjektörleriniz arızalanır. Aygaz-ipregaz katkı olarak bir nevi yağ kullanırlar, diğerleri katkı olarak toz kullanırlar. Yağ katkılı gazdan sonra toz katkılı kullanırsanız enjektörlere yapışır ve çalışma sistemini bozar.> denildi. Benim önceki aracımda da lpg vardı ve ben hep opet, hem shell, hem de herhangi bir marka gaz kullandım. Başka marka LPG kiti olan aracımda enjektör falan da tıkanmadı. Şimdi size soruyorum Landirenzo teknik servisi olarak gaz alırken böyle bir ayrıma gidilmeli midir ? Bu konuya sizden bir açıklama rica edeceğim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: avensis05

    Sayın Landirenzo Teknik Servisi, Benim aracım, 2013 Kia sportage GSL PLUS, Aracımda Bayiden alındığı ilk gün itibariyle Landirenzo lpg kiti takıldı. 28 Ekimde enjektörleri arızalı gerekçesiyle bir hayli pahalı bir paraya değiştirdiler. Değişim sırasında bana ilginçte bir açıklama yaptılar: Açıklama aynen şu < LPG alıken opetten aygaz veya ipregaz alırsanız bından sonraki alacağınız gaz markası hep aynı yani aygaz ve ipregaz olmalı. Eğer bir aygaz-ipregaz alır, bir başka depoda diğer marka gaz alırsanız enjektörleriniz arızalanır. Aygaz-ipregaz katkı olarak bir nevi yağ kullanırlar, diğerleri katkı olarak toz kullanırlar. Yağ katkılı gazdan sonra toz katkılı kullanırsanız enjektörlere yapışır ve çalışma sistemini bozar.> denildi. Benim önceki aracımda da lpg vardı ve ben hep opet, hem shell, hem de herhangi bir marka gaz kullandım. Başka marka LPG kiti olan aracımda enjektör falan da tıkanmadı. Şimdi size soruyorum Landirenzo teknik servisi olarak gaz alırken böyle bir ayrıma gidilmeli midir ? Bu konuya sizden bir açıklama rica edeceğim.

    Teknik servis size cevap verene kadar ön bilgi vereyim. Rastgele yerden gaz almak, tüm LPG kitleri için arıza verme sebebidir. Zira kalitesiz, farklı katkı maddeli LPG, aracın enjektörlerinden tutun da, regülatörüne, filtresine kadar bir dizi arızaya yol açabilir. Servisin size söylediği, aracınızı korumak adına LPG aldığınız yerleri mümkün mertebe değiştirmeyin.




  • aracım aşırı bir gaz tüketmekte şehir içi 20 km 20tl gibi bunun nedeni bozuk olan enjektörler olabilirmi malum enjektörler bir hayli pahalı değiştirirsen olay çözülmüş olabilirmi yok sa başka bir arızamı vardır kaçak falan yok...
  • 2012 model Astra 1.6 aracım 30 bin km.de, 20 bin km.de Landirenzo evo yağlı sistem simit tank lpg kiti İzmir'de takılmış.

    Ben alalı üç ay oldu, şu an için memnunum. Fakat yağ kutusu sağ ön kaportaya monte edilmiş doğru yerde mi?

    Yağ kutusunun takıldığı yer yağlama için çok önemli dediler.

    Ayrıca 10 bin bakıma götürecem ne yapmaları gerekiyor, Manisa'da tavsiye edebileceğiniz bir usta var mı? Teşekkürler
  • alpbatu kullanıcısına yanıt
    Benim araç da 1.4t 2013. Yağlama mekanizması kutusu akünün önünde solda yani. 10.000de bir lpg fitresi değişir. Ara ara yağlama kutusunu inceleyin. Biterse n11drn alabilirsiniz.

    Ben de 53.000kmde taktırdım şu an 67000km de sıkıntı yok. Bir de bence shell auto gaz kullanın. Sorunsuz ve süper.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • screamtoronto kullanıcısına yanıt
    Eyvallah, sağ olasın
  • Merhabalar landi renzo omega plus kullanıyorum. Araç soğukken çalıştırıyorum 20 sn sonra ısınmadab tüpe geçiyor dolayısıyla stop ediyor ama yoka çıkarsamda çok geç 6 km sonra geçiyor. Ve motor sıcakken marşa basıyorum yola çıkıyorum ama yine çok geç geçiyor nedendir?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Anafor45 A kullanıcısına yanıt
    Acilen servisinize gidiniz.
  • Eibachdau E kullanıcısına yanıt
    Isı sensörü arızası gibi görünüyor.
  • Anladım yakın zamanda gideceğim inşallah aracı alalı çok fazla olmadı o yüzden daha yeni çözümleyebiliyorum bunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • demallpg D kullanıcısına yanıt
    fiat marka araçlara uygun değilmi fiatda araçlarına landirenzo takıyor


  • izmitte landirenzo olarak 0 km araçlarda tüm markalarda motor garantili lpg montajı yapmktayız




  • ustalarım ve arkadaşlar aracım 2014 astra hb 115 hp aracımda landirenzo yağlamalı kit var.lpg ışıklarında kırmızı yok birinci yeşil yanıyor sonra ötmeye başlıyor ve susmuyor .kırmızı ışık yok.
    birde en ideal gaz ayarı için lpg ayarları kaç olmalı 130 falan benimkiler ancak lpg 27 kuruş falan uzun yolsa çok gibi geldi bana 115-120 km hız yaparım genllikle
  • Merhaba

    Aracimdaki yakıt sorunu nedeniyle landirenzo servisine gittim enjektör değişimi önerdiler ve 1200 TL fiyat verdiler

    Aracım Nissan maxima qx 2.0 v6

    Sizce nasıl bı yol izlemeliyim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok artık zaten 1800 2000 civarına komple set takıyorlar. 1200 enjektör ne

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla hocam bende öyle dedim fakat araçtaki sistem 5000 TL dedi personel

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 8990919293
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.