Şimdi Ara

lancia delta veya eski kasa mazda dizel

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
395
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar biliyorum başlığı görür gormez bu arabalar alınmaz, son sahibi olursun vs vs her daim edilen klasik lafları duyacağını lakin beni hiç ilgilendirmiyor. Ben sadece bu iki aracın tecrübesini yapmış kullanıcı arkadaşlar var mi varsa nasıl araç olduklarını söyleyebilirler mi?
    Ben halihazırda 2010 model 308 dizel manüel kullaniciyim. Yaz a kismetse satıp(aracimla.kaza yaptım airbagler tamirli sogudum bir nebze) 45bin lira civarına başka araç alacağım.
    Bugüne kadar 2001 en bos fabia,punto ,eski kasa boş model c4 kullandım ve sattim bi kaç günde elimden çıkardım.
    Konfor,yakıt tuketimi ve yol tutusu benim için çok önemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Yakıt 6.0 lt. Civarı şehiriçi oluyor (Beykoz - 2. Köprü - Kuruçeşme genellikle). Yokuşta kaydırma yapıyor diyenlere gülüyorum. Düzden robotize tabii ki kaydıracak. 1-2 vites geçişleri yokuslarda başta sıkıntı, alisincaya kadar; sonra çok seri.
    Aracı bilmeyenler genelde hayran hayran bakıyor. Şehirdışı tek kişi 4 lt. rahat tutturur. Ben beş kişi eşyalar ile 4.4 yaptım. Koltukları çok rahat. Hız sabitleme, yağmur, arka park sensörleri, güvenlik donanımları vs.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 9 Aralık 2015; 20:54:12 >

Orijinalden alıntı: Orhan Hoca

2011 lancia delta 1.6 multijet camtavan sunrooflu aracım var. Toplam değil ama dolu dizel satışa koyan çok az. O fiyatlara temizini bulmakta zorlanabilirsiniz.
    Yakıt 6.0 lt. Civarı şehiriçi oluyor (Beykoz - 2. Köprü - Kuruçeşme genellikle). Yokuşta kaydırma yapıyor diyenlere gülüyorum. Düzden robotize tabii ki kaydıracak. 1-2 vites geçişleri yokuslarda başta sıkıntı, alisincaya kadar, sonra çok seri.

Hocam kaydiriyorsa arac bunu soyleyenlere neden guluyorsunuz? Orayi anlamadim ben

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Orhan Hoca -- 9 Aralık 2015; 21:01:45 >
  • Delta uzun süre takip ettiğim bir araç. Tecrübe olarak sadece sürüşü yaptım. Ama gerçekten zevkle kulllanılabilek farklı bir araç. Motoru gayet başarılı. İç mekan olarak gayet iyi. Arka koltukların ileri geri hareket edebiliyor olması çok hoş bi özellik. Bir hatcback için gayet büyük bir bagajı var. Sonuç olarak ben alamadım ama tavsiye ederim.

• Bir onceki aracim mazda 3 dizel touring ti 2011 model. Sorulariniz varsa yanitlayabilirim. Kisaca ozetlersem yere yakin amortisorleri sert psa nin focusta ki motoru . inanilmaz seri bir araba. 115 ps . bagaj icerden acilmiyor avm girislerinde acmaya calisan guvenlikte dugmesini zor buluyor.. Ufak tefek kusurlari olsada guzel arabadir.

Fiat 500 L 1.3 mj rockstar

Chery kimo 1.3 lusso
  • Zafer bey iki araç da iyi,fakat Delta'nın keyfi başka.C segmentinin açık ara en eksiksiz otomobili diyebileceğim süper bir araç.
  • İki araba da çok güzel. İkisi arasında kesinlikle Delta.

Mazdayı kim satamazmış bilmiyorum. Kulağınızı yurdum hödüklerine tıkayınız. Aceleniz yoksa iki araba da satılır. 3-4 ayda satarsınız.

Bugüne kadar ben, Türkiye'de Volvo tutulmuyorken, 2002 Volvo S60, Opel Frontera falan sattım. Arkadaşım elindeki Rover 200'ü 2 ayda sattı. Tırt bu "satamazsın" lafları. Ciddiye alınmamalı. Aniden paraya ihtiyacınız olmayacaksa veya ayran gönüllü değilseniz (ikinci elde bir araba görüp anında onu beğenip, bunu anında satıp onu almayacaksanız), yavaş satılan araba almanın hiç dezavantajı olmadığı gibi, avantajı vardır. Çok tercih edilmediği için ikinci el fiyatı ölüdür. Ucuza alır, ucuza satarsınız.

Lancia Delta'nın sunduğu konforu da kusura bakmasın neredeyse hiçbir C sınıfı araç sunamıyor. Özellikle arkada... Arka koltuğu yatan arabaya binmeyenler anlayamaz tabi. Amortisörleri darbeyi çok iyi emiyor; ama yumuşak değil. Harika bir olay. Lastik ebatları ideal. Allah'ın 1.6 C sınıfı arabasına tutup 225-45-17 takmamışlar. Delikanlı gibi 205 lastiği çakmışlar ve çok iyi yol tutuyor. Hep derim, "geniş tabanlı lastikle ben de yol tutarım" diye. Araba'nın çoğu parçası Fiat...

Mazda da kendi akranları arasında çok iyi. Ancak ben ikisi arasında Delta'ya kayardım. Tabi otomatik bakılıyorsa, Delta'da tek debriyajlı otomatikleştirilmiş manuel olması bir dezavantaj. Bu kafamı kurcalardı. Gördüğüm kadarı ile dertsiz bir şanzıman. Ancak tek kavramalı otomatiklerin hissiyatı iyi olmuyor. Daha doğrusu benim hoşuma gitmiyor. O yüzden denemeden almayın. Severseniz zaten Delta iyi çözüm.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 11 Aralık 2015; 8:58:38 >

• Gayet güzel açıklamalar olmuş,çok teşekkürler.benim için ikinci elin zayıf olması kadar avantajlı bir durum yok çünkü zaten ikinci el alıyorum ve bugüne kadar sattığını araçlari hep aldığını fiyata gore sattigim için 2-3 gun de elimden cikardim. Ayrıca herkesin kullandığı araçları çok sevmiyorum. Lancia ya kalbim daha yakın.inşallah olacak:)

Gerçi arkadaşlar fazlası ile bilgilendirme yapmışlar. Ama şunu söyleyeyim: Belki fazla takıntılı olmamamdan kaynaklanıyor; yalıtım konusunda memnunum. Yüksek hızlarda ses aldığı şikayeti var. Peugeot 206 tecrübeli biri olarak ben hissetmedim. C4 için ise hiçbir bilgim yok.

Yılsonu kampanyaları bazen aklımı kurcaliyor. Yani rahat batıyor. Yeni Araç alsam bunun rahatlığını asla bulamam. Cebimden çıkacak da cabası.

• Özellikle Alfa Romeo Giulietta kampanyası aklıma takılıyor 2 500 TL takas indirimi ile. Ama dizel 105 beygir, Benzinli TCT pahalı ve çok yakar, düz benzinli keyifsiz ve daha çok yakar diyorum ve sürat ve 0 km dışında değmez diyorum.

Almaya istekli olanlara bilgilendirme amaçlı söyleyeyim: Dizel otomatik geliyormuş 2016'da. Sanırım TCT olur. Bu bilgiyi Maslak ciftkurtlar bayiinden aldım.

• Ben de tutulmayan araclari mutlaka degerlendiririm. Mazda 3 eski kasa dizeli de almaya gittim ama motor bir pd-tdi gibi kucakta geldi bana crdi ceratodan sonra. Araci 2 km kadar da kullandirdi sahibi. Kabinde cok titreşim ve ses vardi hemen vazgecmistim. Delta tecrübem yok bi sey diyemeyecegim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.