Şimdi Ara

Lambayı ikinci bir anahtarla açıp kapama?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
17.763
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Odamdaki lambayi ikinci bir anahtarla kontrol etmek istiyorum. Yani yatağımdan kalkmadan ışığı sondurebilmek istiyorum. Bu işi seyyar anahtar ile nasil yapabilirim? Yani duvara ikinci bir anahtar için delik açma imkanım yok sadece kablo cekebilirim. Bunu yapma imkanim var mi? Varsa nasil yapilir?

• vaviyen anahtar diye arattir googlede cok bilgi var.
  • Vavien bagla

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arduino

Vavien bagla
    vavien devresine bak kolay devre zaten
  • 2 adet vavien anahtari aldim mevcut olan anahtari vavien anahtarla degistirdim. Yatagimin basina koyacagim vaviene ana anahtardan nasil kablo cekecegim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • uykusu gelen adam kullanıcısına yanıt
    En iyi açıklayan resim
  • quote:

Orijinalden alıntı: linyit43

En iyi açıklayan resim

Hocam arastirdim bayagi resmide gordum ancak ben 2. Anahtarla olacak olan kablo baglantisini cozemedim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    3 ayaklı anahtar ile sağlanacaktır bakınız size bir örnek resim çizdim iki anahtarla tek ampul kontrol edeceksiniz.

• quote:

3 ayaklı anahtar ile sağlanacaktır bakınız size bir örnek resim çizdim iki anahtarla tek ampul kontrol edeceksiniz.

vaviyeni çözen bu işi kapar diyorum. çok basit bir devre olmasına rağmen maalesef ustaların çoğu yapamıyor. şimdi yapmanız gereken iki adet vaviyen alıp odanın bir köşesine diğerini öbür köşesine montajlamak. aralarında 3lü herhangi bir kablo kullanabilirsiniz. 3x1.5 işinizi görecektir.

farklı bir alternatif olarak uzaktan kumandalı priz ya da yine uzaktan kumandalı lamba kullanılabilir

• quote:

Elimde bu vavienden 2 adet var ve resimdeki kablodan mevcut. Elektrik hattındanda 2 adet kablo geliyor. hangi kabloyu nereye takmam gerekiyor acaba?
     Lambayı ikinci bir anahtarla açıp kapama? Lambayı ikinci bir anahtarla açıp kapama?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uykusu gelen adam -- 3 Mart 2014; 23:17:49 >

Ben bu tesisattan pek anlamam açıkçası sadece şema üzerinden konuşuyorum. anahtarınız da 1 giriş 2 çıkış olması lazım örneğin aşağı bastığınızda 1'e yukarı bastığınızda 2'ye elektrik verecek.
  • quote:

Ben bu tesisattan pek anlamam açıkçası sadece şema üzerinden konuşuyorum. anahtarınız da 1 giriş 2 çıkış olması lazım örneğin aşağı bastığınızda 1'e yukarı bastığınızda 2'ye elektrik verecek.
    Yardımcı olcak kimse yok mu arkadaşlar bende merak ettim şimdi
  • linyit43 kullanıcısına yanıt
    çok mantıklı geldi...
    neyse ben hala konu açamıyorum hata nedeniyle şu soruyu burda sorsam cevaplayan olur mu ki?
    http://www.devrearsiv.com/100w-audio-amplifikator-tda7294/
    bu devredeki vm ve vstby kabloları ne işe yarıyor?
    VM = 1.5V ON eşik ve VM = 3.5v sessiz OFF eşik sessiz.
    VSTBY = 1.5V eşik ve VSTBY = 3.5v bekleme OFF eşik bekleme.
    bunu yazmışlar ama bir şey anlamadım yardım edebilecek biri gerekiyor...
    hmm ray sistemi yapabilirsin veya 15 liralık oyuncak arabanın içini sök, oradaki dinamoyu şimdiki anahtarın yanına çektiğin ikinci anaktara açıcı-kapatıcı olarak bağla. kumandada ileri götüren tuşa basınca açar geri tuşuna basınca ışığı kapatabilirsin veya pc açıksa şu pic ile halledebilirsin
  • quote:

Anahtarda 3 cikis var hangisi giris hangisinin cikis oldugunu bilmiyorum :) 1. Anahtarn 1.cikisini 2.anahtarin 1. Cikisina, 1.anahtarin 2. Cikisini 2. Anahtarin 2. Cikisina bagliyacagim. Peki ana hattan gelen 2 kabloyu nereye baglayacagim?

1. anahtarın 1. çıkışını 2. anahtarın 1. çıkışına

1. anahtarın 2. (orta) çıkışına lambaya zaten 1 kablonun anahtarsız bağlanması gerekir direk elektrik gelecek biz lambanın sadece 1 kablosuyla oynayacağız diyelim lambaya direk faz verdik bu 1. anahtarın 2. çıkışına nötr bağlayacağız

1. anahtarın 3. çıkışını 2. anahtarın 3. çıkışına bağlayacağız

Kalan 2. anahtarın 2. (orta) çıkışına ise lambanın nötr kısmını bağlayacağız

Anahatta gelen bir kabloyu direk lambaya diğerini ise 1. sinin 2. (orta) kısmına

Lambaya bağlamamız gerek diğer kabloyu ise 2. anahtarın 2. (orta) kısmına bağlayacağız Kafa karışık ama paint gibi bir programdan bu resime bize 3 adet ayağını gösterebilirmisiniz bu anahtardaki ?
  • quote:

1. anahtarın 1. çıkışını 2. anahtarın 1. çıkışına

1. anahtarın 2. (orta) çıkışına lambaya zaten 1 kablonun anahtarsız bağlanması gerekir direk elektrik gelecek biz lambanın sadece 1 kablosuyla oynayacağız diyelim lambaya direk faz verdik bu 1. anahtarın 2. çıkışına nötr bağlayacağız

1. anahtarın 3. çıkışını 2. anahtarın 3. çıkışına bağlayacağız

Kalan 2. anahtarın 2. (orta) çıkışına ise lambanın nötr kısmını bağlayacağız

Anahatta gelen bir kabloyu direk lambaya diğerini ise 1. sinin 2. (orta) kısmına

Lambaya bağlamamız gerek diğer kabloyu ise 2. anahtarın 2. (orta) kısmına bağlayacağız Kafa karışık ama paint gibi bir programdan bu resime bize 3 adet ayağını gösterebilirmisiniz bu anahtardaki ?
    Hangisinin 1 2 veya 3. olduğunun bir önemi var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: uykusu gelen adam

Hangisinin 1 2 veya 3. olduğunun bir önemi var mı?
    hangisinin giriş olduğunu anladım galiba :) ok işaretiyle giren kablo aynı yönde olan 1 giriş var o giriş oluyor heralde diğer ikisi çıkışı işaret ediyor :) Doğru mudur?

şöyle ki: duvardaki lambayı kontrol eden yeri açıyoruz. iki adet kablo çıkacak karşımıza.

birini hiç kullanmadan yeni aldığımız kabloya bağlayıp güzelce bantlıyoruz. diğer ucunu karşıdaki vaviyenin sağ alt köşesine takıyoruz.

yine söktüğümüz lamba anahtarının diğer kablosunu oraya takacağımız vaviyenin sağ altına bağlıyoruz.

vaviyenlerin soldaki iki ucuna ise ikili kablomuzu bağlıyoruz bu kadar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _mp_ -- 4 Mart 2014; 1:36:27 >

• quote:

Orijinalden alıntı: uykusu gelen adam

hangisinin giriş olduğunu anladım galiba :) ok işaretiyle giren kablo aynı yönde olan 1 giriş var o giriş oluyor heralde diğer ikisi çıkışı işaret ediyor :) Doğru mudur?

basit bir çizim yaptım anahatarların orta uçlarına dikkat et çalışma mantığını çizim yaparak denedim

anahtarlar birinci konumda iken çizdiğim çizgiyi akım olarak düşün artidan eksiye ulaşması lazım devrenin tamamlanması için

1inci anahtar ve ikinci anahtarın konumlarına bak, daha sonra birinin konumunu değiştirdiğimde akım devreyi tamamlayamıyor, ama diğerinin konumu değiştirdiğimde devre tamamlanıyor. bu şekil bir bağlantı yapacaksın.

www.sketchtoy.com
    An animated sketch
    http://www.sketchtoy.com/59425824

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.