Şimdi Ara

Laguna mantıklı bir araç mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    23 yaşında genç ve bekar biri olarak araç bakıyorum şu sıralar.

    Ihtiyacım acil değil keyfi bakıyorum açıkçası, o yüzden bütçemi 25-40 bin arası olarak biraz açık belirledim.

    Arabayı İstanbul'da hafta içi zaten kullanmayacağım işe giderken. Arabadan beklentim yürütme maliyetinin (yakıt, bakım, vergi vb) düşük olması, periyodik bakımlarını yaptırdığım sürece sürekli arıza vermemesi.

    Benzin, LPG ve düz vitese daha sıcak bakıyorum alacağım araba eski olacağı için. Ama derseniz ki şu arabanın dizel motoru veya otomatik şanzımanı iyidir seni üzmez, onları da değerlendirebilirim.

    Tüm bunları göze alınca Laguna mantıklı bir araç mıdır? Bahsettiğim fiyatlarda 98 modelden 2004 modele kadar araçlar var. Açıkçası bu fiyatlarda diğer seçenekleri Fiesta, Corsa, Palio gibi araçlar olduğu için Laguna gerek donanımı, gerek motoru gerek konforu bakımından çok daha üstün bir araç gibi geliyor bana.

    Halbuki yola hatchback 3 kapı araç bakarak çıkmıştım ama araç küçüldükçe fiyat küçülmüyor :)

    Bunun dışında her türlü araba önerinize de açığım hiç kısıtlamam yok o konuda. Şimdiden teşekkür ederim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • 2005 Laguna privilege kullanmış birisi olarak bir daha bedava verseler almam. Motor kasayı kaldırmıyordu sürekli bir yerinden elektronik arıza çıkarıyordu. Parçası bulunamıyordu ve pahalıydı. Kliması çok kötüydü kompresör sürekli devreden çıkıyordu. Hayatımda aldığım fiyatın aşağısına sattığım tek araç budur.
  • Up

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hangi motordu hocam bu araç? Pahalı olduğunu başkalarından da duydum ama Renault marka herhangi bir aracın Türkiye'de parçasının bulunamadığını duymak şaşırttı.

    Klima konusunda da eğer aynı sistem ise babamda da 2007 Megane 2 1.5 DCI var, o arabanın da kliması 10 sene önce aldığımızdan beri sürekli bozulup bir türlü tam performans göstermedi. Ama onun dışında hiç arıza verdiğini hatırlamam doğru dürüst.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hayır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • zwartevis kullanıcısına yanıt
    1.6 LPG
  • Zamanında 2005 laguna sahibiydim keyifle biniyordum çünkü temizdihttps://forum.donanimhaber.com/sonunda-laguna-2-expression-alabildim--99802887

    Şuan temiz laguna kalmamış malesef 1-2-3 hepsini doğan gibi kullanmışlar

    Hor kullanılmış laguna üzer.
    Temiz kullanılmış bulursanız kaçırmayın çok mutlu eder.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emrcnd -- 7 Haziran 2020; 13:35:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: emrcnd

    Zamanında 2005 laguna sahibiydim keyifle biniyordum çünkü temizdihttps://forum.donanimhaber.com/sonunda-laguna-2-expression-alabildim--99802887

    Şuan temiz laguna kalmamış malesef 1-2-3 hepsini doğan gibi kullanmışlar

    Hor kullanılmış laguna üzer.
    Temiz kullanılmış bulursanız kaçırmayın çok mutlu eder.
    Haklısınız ilanda 200.000 km aşağısı araç yok neredeyse. Konunuzu okuyacağım şimdi. Laguna 1'lerin Volvo motorlu olanları varmış sanırım onlar daha mı sağlamdır?

    Benim de aklımda temiz olan bir tanesini yüksek fiyata dahi olsa alıp temiz bakıp uzun süre binmek var seçenek olarak.

    @Ibrahim Akca nedeni nedir?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zwartevis -- 7 Haziran 2020; 13:36:19 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: zwartevis

    Haklısınız ilanda 200.000 km aşağısı araç yok neredeyse. Konunuzu okuyacağım şimdi. Laguna 1'lerin Volvo motorlu olanları varmış sanırım onlar daha mı sağlamdır?

    Benim de aklımda temiz olan bir tanesini yüksek fiyata dahi olsa alıp temiz bakıp uzun süre binmek var seçenek olarak.

    @Ibrahim Akca nedeni nedir?

    Alıntıları Göster
    Çok eski. Parça sorunu var mı bilmem ama piyasada çok tutulmuş modellerin eskisini bile alsan bir şekilde toparlarsın belki ama Laguna konusunda o kadar emin değilim. Aynı fiyata parça sorunsuz modeller bakılabilir. Alması kadar yürütmesi de var çünkü bu işin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Focusta iyi bir araçtır ama en düşük yürütme maliyeti temiz palio, albea gibi arabalardır.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Temiz Laguna zor bulursunuz,bizim insanımız özellikle aracı Reno,Fiat,Ford ise hiç bakmıyor,sanayi de üç kuruşluk yağ ile bakım yaparlar vs vs. Araç servis bakımlı değilse hiç uğraşma derim almak için.
  • Focus iyi bir seçenek olabilir ama Palio, Albea gibi arabaların bu kadar eski modellerine güvenemiyorum açıkçası hep kalitesiz ve güvensizmiş gibi hissediyorum. Fiyatları da Focus Laguna gibi araçlarla benzer olunca yürütme maliyeti biraz daha yüksek olsa da onlar daha mantıklı tercih gibi geliyor bana.

    @Ibrahim Akca @tenekekutu önerileriniz nedir sizlerin örneğin?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6 senedir 1.6 2005 model laguna 2 kullanıyorum.Laguna 1e göre elektroniği fazla olan bi araç,donanım olarakta haliyle daha tatminkar.Bazı kronik sorunları var cam halatları,çift yönlü klima olanlarda bi tarafın sıcak diğerinin soğuk üflemesi,manyetik kaptör ve oksijen sensörü arızası gibi.Klima dışında diğerleri aşırı maliyetli değil,klimayı yaptırmak isterseniz aracın kokpiti komple sökülür buna yanaşmazsanız yaz ve kış manuel ayarlanır klimacı hallediyor 40 50tl gibi bi paraya(Ben böyle yaptım)

    Bunlar dışında araç hantal,motor kasaya ufak geliyor ama aile için kullandığımız için deli gibi bi performans beklemiyoruz.Aracim lpg li.32 litre lpg ile 400km yi görüyorum ortalama 400 410km diyelim pek hesap yapmıyorum ama üstünkörü yakıt durumu böyle

    Donanım olarak aracım privilege paketi

    6 airbag
    Abs,esp,4 cam otomatik ve sıkışmayı önleyici sistem var.Aynalar ısıtmalı,ve otomatik katlanır.Çift yönlü klima var,6lı cd çalar,karartmalı dikiz aynası.Yagmur,far,park sensörleri,konuşan yol bilgisayarı,arka kapılarda ve arka camda makam perdeleri,yarı deri koltuklar,3 adet 12v çıkış,soğutmalı torpido var

    Parca konusunda 6 senedir hiç sıkıntı yaşamadım ankarada.Daha dün triger,standart bakım,arka balatalar,arka amortisörler ,amortisör fişekleri ve ufak tefek şeyler değişti 3900tl tuttu.

    Vergi olarak 6aylık 99tl.Kasko ve sigorta ortalama toplam 1500tl kadar tutuyor

    Özetle fiyatına göre güzel araç ama bakımlısını bulmak şartıyla ve hor kullanmayacaksanız.Sert kullanıma gelen bi araç değil.Bu aracı alırken mantık 3 5 fazla vereyim temizini alayım olmalı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 7 Haziran 2020; 19:22:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 3 sene önce laguna almadan önce yapma etme o araba tutulmuyor alma dediler aldım geçtim.
    Temiz olduktan sonra sorun yok.
    50 bin liraya anahtarsiz giriş, anahtarsiz çalıştırma, elektronik park freni, Esp, hız sabitleyicisi, hız sınırlayıcı, otomatik katlanır yan aynalar, yağmur sensörü, far sensörü, park sensörü, 6 hava yastığı, orjinal 6 lı Cd çalar, hıza duyarlı ses sistemi, 4 cam otomatik , arka makam perdelerini, otomatik kararan dikiz aynası, arka cam güneşlik, arka kol dayama, çift bölgeli tam otomatik klima vs vs
    Bu paraya daha iyi donanıma sahip araç yok.
    Yol tutuşu vs bahsetmiyorum bile D segment araba.
    He şu doğru performanslı bir araba değil. 1.6 Benzinli 115 beygire sahip bendeki araç. Yüksek performans beklentiniz varsa size yaramaz bu araç.

    Bugün laguna alma diyen arkadaşlar, 10 sene sonra da talisman alma diyecekler. Çünkü megane 4 piyasada talismandan fazla olacak ve talisman tutulmadı üretimden kalktı diyecekler.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Murat_5320 -- 7 Haziran 2020; 21:36:35 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 2004-05 civarı Elantra temiz 200k km civarı bulabilirseniz üzmez bir bakın

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Focus tercih edilebilir

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Laguna 1 kullanıyorum. 1.8 LPG 200 Model ben memnunum. 20 yıllık araba. Ufak tefek problemler oluyor haliyle. 40 bin bandına laguna 2 bulunur ancak biraz daha çıkmanız gerekiyor düşük kilometre için. Parça sıkıntısı şu anda yok. Facebook gruplarında bolca parçacı vs. var. İlanlarda göremeyeceğin satılık araçlarda mevcut.

    Okuduğum yorumlara istinaden söylüyorum, 1.6 alırsan tabiki çekmez kocaman arabayı. Al 2.0 T fişek gibi araba. Yer uçağı resmen. Laguna 1'de de 1.6 var oda rampada falan çok bayılıyor. En az 1.8 tavsiye ederim. Parasının hakkını veren tek araba. Doğan şahin olmuş 25-30 lira.

    İlla alacaksan Laguna 1 1.8 veya 2.0 bak, hem ucuz bulursun hemde motoru yapılmış olanı alabilirsin. Ancak 2. eli de yavaştır. Bunu da göz ardı etmemek lazım. Ancak önemli nokta genç ve bekar biri olduğun için sana gelmez bu araç bana göre. Daha çok aile arabası bu araç. Dolduruyorum bagajı ve basıyorum gidiyorum ailemle. Zaten genç arabası da değil kakışta ağırdır her zaman. Tatmin etmez seni. Ben söyleyimde




  • quote:

    Orijinalden alıntı: CeyKalDa

    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-acill-cok-acil-774995378/detay
    Temiz görünüyor araç. Size mi ait?

    @babapars @tenekekutu Bunlar da güzel seçeneklermiş, focusun kaplumbağa kasa deniyor sanırım o pek hoşuma gitmiyor ama inceleyeyim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mendieta58

    6 senedir 1.6 2005 model laguna 2 kullanıyorum.Laguna 1e göre elektroniği fazla olan bi araç,donanım olarakta haliyle daha tatminkar.Bazı kronik sorunları var cam halatları,çift yönlü klima olanlarda bi tarafın sıcak diğerinin soğuk üflemesi,manyetik kaptör ve oksijen sensörü arızası gibi.Klima dışında diğerleri aşırı maliyetli değil,klimayı yaptırmak isterseniz aracın kokpiti komple sökülür buna yanaşmazsanız yaz ve kış manuel ayarlanır klimacı hallediyor 40 50tl gibi bi paraya(Ben böyle yaptım)

    Bunlar dışında araç hantal,motor kasaya ufak geliyor ama aile için kullandığımız için deli gibi bi performans beklemiyoruz.Aracim lpg li.32 litre lpg ile 400km yi görüyorum ortalama 400 410km diyelim pek hesap yapmıyorum ama üstünkörü yakıt durumu böyle

    Donanım olarak aracım privilege paketi

    6 airbag
    Abs,esp,4 cam otomatik ve sıkışmayı önleyici sistem var.Aynalar ısıtmalı,ve otomatik katlanır.Çift yönlü klima var,6lı cd çalar,karartmalı dikiz aynası.Yagmur,far,park sensörleri,konuşan yol bilgisayarı,arka kapılarda ve arka camda makam perdeleri,yarı deri koltuklar,3 adet 12v çıkış,soğutmalı torpido var

    Parca konusunda 6 senedir hiç sıkıntı yaşamadım ankarada.Daha dün triger,standart bakım,arka balatalar,arka amortisörler ,amortisör fişekleri ve ufak tefek şeyler değişti 3900tl tuttu.

    Vergi olarak 6aylık 99tl.Kasko ve sigorta ortalama toplam 1500tl kadar tutuyor

    Özetle fiyatına göre güzel araç ama bakımlısını bulmak şartıyla ve hor kullanmayacaksanız.Sert kullanıma gelen bi araç değil.Bu aracı alırken mantık 3 5 fazla vereyim temizini alayım olmalı.
    3-5 fazla vereyim temiz olsun mantığına katılıyorum. Alacağım araca uzun süre binmek isterim ben güzel şekilde bakım yaptıktan sonra. Biraz da ondan dolayı bu aracı istiyorum çünkü D sınıfı araçlar eskise bile belli bir konforu, performansı, kaliteyi verebiliyor C ve B sınıfına kıyasla. Bu arabayı benden sonra kardeşime veririm diye bile düşünüyorum hatta :)

    Kendi adıma ilk arabam olacağı için sigorta ve kasko yüksek çıkar diye tahmin ediyorum ama hiç tahmin yok aklımda. 1500-2000 gayet cazip gibi geliyor kulağa. Benimle aynı durumda sıfır Leon alan arkadaşım 6 bin lira demişti Vergi zaten bedavaymış.

    3900 liraya yaptırdığınız bakım ucuz mu olmuş oldu muadillerine göre pek anlayamadım açıkçası. Bu tarz işlerden henüz anlamıyorum.




  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.