Şimdi Ara

Laguna 1.6 (2006 model) Vergi-Yakıt Tüketimi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
17.913
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar meraba . Aracımızın perte çıkmasının ardından araç bakmaya başladık. Bugün 0 km araç bayilerini gezdim ve bütçemizin (çok acıdır ki) ancak B sınıfı polo 1.2 70 Hp araca yettigini gördüm.(yol bilgisayarı bile yoktu) .

Sonra evde tesadüfen çok düşük km.li d sınıfı lagunaların 25-30 arasına satıldıgını gördüm. Hemen araştırmaya başladım ancak tam net bilgilere ulaşamadım. Şu anda ciddi ciddi düşünüyoruz bu arabayı ancak D sınıfı olmasından ötürü vergisinin yüksek oldugunu okudum bi yerde ( vergi motor hacmine göre verilmiyormu :S ?)

. Ayrıca 1.6 motorlu aracın kilosunu bilen varsa çok iyi olur.

. Ha birde Lpg de çokmu yakarki bu araç. ( Özellikle Vw nin 1.6 102 bglik hitler motoruyla karşılaştırırsanız sevinirim. ) Şimdiden teşekkürler .

.Düz devlet memuruyuz eşimle. 2 tanede çocugum var. Vede şu anda ekonomik yönden pek iyi sayılmayız. Acaba bu araç yakıtıyla vergisiyle bizi aşarmı ?

not: 2.0 motor tavsiyeleri geliyor genelde ancak verigisi vede yakıtı fazla olacagından düşünmüyoruz. Teşekkürler

• geçmiş olsun umarım istediğiniz arabayı bulursunuz...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ckt

geçmiş olsun umarım istediğiniz arabayı bulursunuz...

Çok teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: modifix06

quote:

Orijinalden alıntı: ckt

geçmiş olsun umarım istediğiniz arabayı bulursunuz...

Çok teşekkürler.

Alıntıları Göster
    aşırı büyük bir performans beklentiniz yoksa 1.6 litrelik motor gayet yeterli.

gayet donanımlı güzel bir araçtır. bildiğim kadarıylada motoru lpg ile tam uyumlu. fabrika verilerine göre karma tüketimi 7.4 litre. pratikte lpg ile 9 litre civarı yakarsınız. hemen hemen 20 kr. gayet ekonomik yani.

güzel arabadır yani.

temizini bulursanız mutlu eder sizi...

• quote:

Orijinalden alıntı: 1511

aşırı büyük bir performans beklentiniz yoksa 1.6 litrelik motor gayet yeterli.

gayet donanımlı güzel bir araçtır. bildiğim kadarıylada motoru lpg ile tam uyumlu. fabrika verilerine göre karma tüketimi 7.4 litre. pratikte lpg ile 9 litre civarı yakarsınız. hemen hemen 20 kr. gayet ekonomik yani.

güzel arabadır yani.

temizini bulursanız mutlu eder sizi...

Alıntıları Göster
    vergi motor hacmine göre alınır bu arada
  • güzel arabadır lpg uyumludur yakıtı vergisi iyidir ve 2 çocuklu aile icn ideal secim olur d sınıfı
  • quote:

vergi motor hacmine göre alınır bu arada

Alıntıları Göster
    4 sene laguna kullandım bu araç tam bir f/p aracıdır,motorunun meganla aynı olması bakım ve parça açısından avantajdır,temizini bulursanız kaçırmayın,yayla gibi arabadır...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    ERA 1.5 DİZEL YAKIT VE FİYAT?
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: guvenxoca

4 sene laguna kullandım bu araç tam bir f/p aracıdır,motorunun meganla aynı olması bakım ve parça açısından avantajdır,temizini bulursanız kaçırmayın,yayla gibi arabadır...

Alıntıları Göster
    çok teşekkürler arkadaşlar yorum için. Bu arabay acidden çok ısındık. Bu fiyata bu komfor şamda kayısı. Ancak Yakıt tüket 1511 arkadaşım sanırım tahminen yazmış. Acaba kullanıpta deger verebilecek olan var mı?
  • quote:

çok teşekkürler arkadaşlar yorum için. Bu arabay acidden çok ısındık. Bu fiyata bu komfor şamda kayısı. Ancak Yakıt tüket 1511 arkadaşım sanırım tahminen yazmış. Acaba kullanıpta deger verebilecek olan var mı?

Alıntıları Göster
    evet dediğiniz gibi değer tahmini... sonuçta herşey sürüş tarzınıza bağlı. 11 litrede yakabilir 8 litrede... ama yakıt konusunda üzmez sizi.
  • quote:

evet dediğiniz gibi değer tahmini... sonuçta herşey sürüş tarzınıza bağlı. 11 litrede yakabilir 8 litrede... ama yakıt konusunda üzmez sizi.

Alıntıları Göster
    8 de yakabilir demişssinizde bize 8 de çok ya :S. Onun yerine 1.5 dizel megane alasım geliyor rakamları duydukça.(sırf yakıt için) Peki parça pahalılıgı konusunda ne dersiniz? mesela bi 60 bin bakımı C sınıfı araca göre ne kadar yüksektir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi modifix06 -- 9 Eylül 2011; 9:28:48 >
  • Ben 2004 privilige plus paketli kullanıyorum. LPG ile 8-10 lt arasında değişen bir yakıt tüketimim oluyor. Astra sahibi arkadaşla aynı yakıtı tüketiyorum 150-200 kg fazlalığa rağmen. Yani ağırlığına göre gayet iyi. Tavsiyem, sunroof ve deri koltuklu olanı full+full donanımlısı oluyor bunlardan almanız. Fazla fiyat farkı olmamasına rağmen diğerleriyle ciddi donanım farkı var
  • quote:

Orijinalden alıntı: ___Murat___

Ben 2004 privilige plus paketli kullanıyorum. LPG ile 8-10 lt arasında değişen bir yakıt tüketimim oluyor. Astra sahibi arkadaşla aynı yakıtı tüketiyorum 150-200 kg fazlalığa rağmen. Yani ağırlığına göre gayet iyi. Tavsiyem, sunroof ve deri koltuklu olanı full+full donanımlısı oluyor bunlardan almanız. Fazla fiyat farkı olmamasına rağmen diğerleriyle ciddi donanım farkı var
    alacaksan temizini bul özellikle araç temizse 3-5 i arama , yoksa maaşı olduğu gibi yatırırsın çıkardığı masraflara .
  • quote:

Orijinalden alıntı: ___Murat___

Ben 2004 privilige plus paketli kullanıyorum. LPG ile 8-10 lt arasında değişen bir yakıt tüketimim oluyor. Astra sahibi arkadaşla aynı yakıtı tüketiyorum 150-200 kg fazlalığa rağmen. Yani ağırlığına göre gayet iyi. Tavsiyem, sunroof ve deri koltuklu olanı full+full donanımlısı oluyor bunlardan almanız. Fazla fiyat farkı olmamasına rağmen diğerleriyle ciddi donanım farkı var

Teşekkürler yorum için düşündügüm ilan bu :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-sadece-35000-km-de-laguna-ii-58006749/detay/#

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

alacaksan temizini bul özellikle araç temizse 3-5 i arama , yoksa maaşı olduğu gibi yatırırsın çıkardığı masraflara .

hakılısınız ama bir tanede bu fiyata temiz dizel megane buldum(2008). Onunda donanım düzeyi yeterli seviyede ama bu arabanın içine bir kez oturduktan sonra başka arabalara bakamaz oldum :)
  • quote:

quote:

hakılısınız ama bir tanede bu fiyata temiz dizel megane buldum(2008). Onunda donanım düzeyi yeterli seviyede ama bu arabanın içine bir kez oturduktan sonra başka arabalara bakamaz oldum :)

Alıntıları Göster
    Aynı motora sahip Meganeı 190 bin km boyunca kullandım.

- Vergi 1.6'dan ödeyeceksiniz.
    - Yakıt şehir içi 8-9 litre, şehir dışı 6-7 litre civarında olacak.
    - LPG taktırırsanız 1.5 litre kadar ilave edin

• quote:

Orijinalden alıntı: ihsanokur

Aynı motora sahip Meganeı 190 bin km boyunca kullandım.

- Vergi 1.6'dan ödeyeceksiniz.
    - Yakıt şehir içi 8-9 litre, şehir dışı 6-7 litre civarında olacak.
    - LPG taktırırsanız 1.5 litre kadar ilave edin

Peki sizce konfor/yakıt tüketimi açısından karşılaştırırsak şu iki ilandan hangisini alırdınız:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-2008-model-renault-megane-ii-sedan-1-5-dci-exp-plus-pkt-100-ps-58258170/detay/

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-sadece-35000-km-de-laguna-ii-58006749/detay/#

Yakıt konusunda aylık yakıta verecegimiz para ne kadar fark eder bu arabalarda. Bu arada yıllık max. 9000 km yapıyoruz

• quote:

Peki sizce konfor/yakıt tüketimi açısından karşılaştırırsak şu iki ilandan hangisini alırdınız:
    Yakıt konusunda aylık yakıta verecegimiz para ne kadar fark eder bu arabalarda. Bu arada yıllık max. 9000 km yapıyoruz

konfor: laguna iyidir.
    yakıt: ortada.

yılda 9000 km için yakıt çok fark etmez.

Ben olsam Lagunayı alırdım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ihsanokur -- 9 Eylül 2011; 10:48:53 >
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Laguna al aracın keyfini çıkar

• quote:

quote:

Alıntıları Göster
    makyajlı kasa bulmaya çalışırdım ben olsam, çok güzel otomobillerdir laguna'lar 1.6 motorları lpg ile tam uyumludur, güvenlik, konfor ve estetik donanımları zengindir

• quote:

quote:

bence dizel megane ı tercih et laguna ağır bir araç lpg ile baya baya gitmeyen bir araç oluyor
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.