Şimdi Ara

Laguna 1.6 (2006 model) Vergi-Yakıt Tüketimi ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
0
Favori
17.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: crazyarif

makyajlı kasa bulmaya çalışırdım ben olsam, çok güzel otomobillerdir laguna'lar 1.6 motorları lpg ile tam uyumludur, güvenlik, konfor ve estetik donanımları zengindir

ya orası öyle de yakıt ve parça pahalılıgı beni çok düşündürüyo. Örnegin dizel az yakan bir symbol alıp rahat rahat binmek var birde laguna alıp parçasını yakıtını düşünüp sitrese girmek. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: modifix06

quote:

makyajlı kasa bulmaya çalışırdım ben olsam, çok güzel otomobillerdir laguna'lar 1.6 motorları lpg ile tam uyumludur, güvenlik, konfor ve estetik donanımları zengindir

ya orası öyle de yakıt ve parça pahalılıgı beni çok düşündürüyo. Örnegin dizel az yakan bir symbol alıp rahat rahat binmek var birde laguna alıp parçasını yakıtını düşünüp sitrese girmek. Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz arkadaşlar ?

yakıt lpg ile pek sorun olmuyor makul ama gitmiyorda , fakat parça olayı evlere şenlik zaten sıkıntı çıkarmaya yatkın oluyor o yaşta ,
    özel servistede yetkili servistede parçalar aşırı pahalı

• quote:

Orijinalden alıntı: hunter06

quote:

quote:

yakıt lpg ile pek sorun olmuyor makul ama gitmiyorda , fakat parça olayı evlere şenlik zaten sıkıntı çıkarmaya yatkın oluyor o yaşta ,

yani bu araba bizi aşar gibi .

tek çare böyle bir şeymidirhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-yakit-cimrisi-symbol-57249467/detay/.

B sınıfı olcaksa 26-27 dan fazla veremem(dizel için.). Tavsiyeleriniz varmı

• quote:

quote:

quote:

quote:

tek çare böyle bir şeymidirhttp://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sahibinden-yakit-cimrisi-symbol-57249467/detay/.

aslında c sınıf megane olur astra olur donanıma bakılmadan en az km ve en temiz araba alınmalı konu 2. el ise yaşlı donanımlı araçlar cazip görünüyor ama sorun ve masraf yumağı oluyor alındıktan sonra

symbol tabiki konfor açısından düşük bir araba ama işimi görür derseniz çok tatminkar az yakar çok kaçar 1.5 dci iyi motordur sıkıntı olmaz zaten aracın problem masraf çıkaracak bir yeri yok olabilirde

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

aslında c sınıf megane olur astra olur donanıma bakılmadan en az km ve en temiz araba alınmalı konu 2. el ise yaşlı donanımlı araçlar cazip görünüyor ama sorun ve masraf yumağı oluyor alındıktan sonra

symbol tabiki konfor açısından düşük bir araba ama işimi görür derseniz çok tatminkar az yakar çok kaçar 1.5 dci iyi motordur sıkıntı olmaz zaten aracın problem masraf çıkaracak bir yeri yok olabilirde

haklısınız ama ben bu işin ortasını bulamiyorum. yani temiz güzel bir megane (Dizel ) bulabilmek için 33-32 yi gözden çıkartmak gerekiyor. E bakıyorum Onu alacagıma D sınıfı laguna alırım gırtlagına kadar dolu düşük kmli. Sonra Parça ve yakıt aklıma geliyor cayıyıyorum ikisindende. B sınıflarına kayıyorum. AmA 2007 model 50 bideki cliyo ya bile 28 istiyorlar çıldırıyorum. Yani iki arabann arasında 2-3 bin tl var ama araba olarak daglar kadar . Cidden çok kararsız kaldım ...

• işte işin püf noktası orada zaten megane ile dolu lagunaya niye aynı para isteniyor halbuki laguna daha dolu değil mi
    daha ucuza gelen laguna masraf olarak daha pahalıya geliyordan ondan artı ikinci eli megane a göre ölü
  • quote:

işte işin püf noktası orada zaten megane ile dolu lagunaya niye aynı para isteniyor halbuki laguna daha dolu değil mi
    daha ucuza gelen laguna masraf olarak daha pahalıya geliyordan ondan artı ikinci eli megane a göre ölü

tamam çok teşekkürler yorumlar için. Son bi soru daha soracagım Peki arabaya 5-6 sene binecegimizi farz etsek ?
  • quote:

quote:

işte işin püf noktası orada zaten megane ile dolu lagunaya niye aynı para isteniyor halbuki laguna daha dolu değil mi

tamam çok teşekkürler yorumlar için. Son bi soru daha soracagım Peki arabaya 5-6 sene binecegimizi farz etsek ?

5-6 sene on sene fark etmez önemli olan sorunsuz temiz bir arabaya binmek sorunsuz demek masrafsız demektir
    yazmıştım ama tekrar edeyim donanım diye kanmayın bütçeniz ile alabileceğiniz en temiz en genç en az km li sizi tatmin edecek bir araç alın başınız ağrımadan binin kolay gelsin

edit ilave

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 9 Eylül 2011; 13:31:26 >

• quote:

quote:

quote:

5-6 sene on sene fark etmez önemli olan sorunsuz temiz bir arabaya binmek sorunsuz demek masrafsız demektir
    yazmıştım ama tekrar edeyim donanım diye kanmayın bütçeniz ile alabileceğiniz en temiz en genç en az km li sizi tatmin edecek bir araç alın başınız ağrımadan binin kolay gelsin

edit ilave

Tamam kusura bakmayın sizide sıktım biraz. Teşekkürler tavsiyeniz için

• quote:

quote:

quote:

quote:

edit ilave

Tamam kusura bakmayın sizide sıktım biraz. Teşekkürler tavsiyeniz için

rica ederim sıkılacak birşey yok tecrübelerimi paylaştım yardımcı olabildimse ne mutlu

• quote:

arkadaşı bu kadar korkutmanın manası yok. yıllık 9000 km kullanıyorsanız bu aracı büyük ihtimalle yıllarca önemli bir masraf etmeden kullanırsınız. neden megane la aynı paraya satılıyor meselesine gelince, bir örnek vereyim üzerindeki xenon farların fiyatı 1250 TL civarında . Ampülü patlasa 150 TL, megane'da aynı durumda masraf 10 TL ama xenon yok. Xenon olan megane da da masraf yine aynı 150 TL. Şimdi arabanın ampülü patlayınca 150 TL veren adam veryansın ediyor ama xenon fara bu fiyat farkı değer. Bir gece karanlık bir yolda xenon farlı bir laguna kullanın zaten olsun ya bu paraya değer dersiniz. Bu arada maşallah diyeyim benim arabanın orjinal ampülü üzerinde. Öyle ayda bir de olmuyor yani bu masraflar.

Yıllık 9000 km için laguna alıp benzinli binmek en keyiflisi olur. Ama megane da güzel araç, ben laguna'yı tercih ederdim öyle de yaptım LPG'de çekmiyor muhabbeti de tamamen hikaye. Arabayı benzinde de lpg'de kullanıyorum farkı hissetmek için kendinizi zorlarsanız hissedersiniz o kadar.

• quote:

Orijinalden alıntı: ___Murat___

quote:

arkadaşı bu kadar korkutmanın manası yok. yıllık 9000 km kullanıyorsanız bu aracı büyük ihtimalle yıllarca önemli bir masraf etmeden kullanırsınız. neden megane la aynı paraya satılıyor meselesine gelince, bir örnek vereyim üzerindeki xenon farların fiyatı 1250 TL civarında . Ampülü patlasa 150 TL, megane'da aynı durumda masraf 10 TL ama xenon yok. Xenon olan megane da da masraf yine aynı 150 TL. Şimdi arabanın ampülü patlayınca 150 TL veren adam veryansın ediyor ama xenon fara bu fiyat farkı değer. Bir gece karanlık bir yolda xenon farlı bir laguna kullanın zaten olsun ya bu paraya değer dersiniz. Bu arada maşallah diyeyim benim arabanın orjinal ampülü üzerinde. Öyle ayda bir de olmuyor yani bu masraflar.

Yıllık 9000 km için laguna alıp benzinli binmek en keyiflisi olur. Ama megane da güzel araç, ben laguna'yı tercih ederdim öyle de yaptım LPG'de çekmiyor muhabbeti de tamamen hikaye. Arabayı benzinde de lpg'de kullanıyorum farkı hissetmek için kendinizi zorlarsanız hissedersiniz o kadar.

laguna nın zenonu ile gece yolculuk yaptım ondan sonra bir daha zenon lu araç almamaya yemin ettim zaten mercekli zenon değil lagunanın lambası bildiğin beyaz lamba ışığı olabildikçe yayıp insanı müthiş derecede yoran bir beyazlığa sahip olmasıda cabası karşıdan gelende sürende kepaze oluyor

edit makyajsız laguan 2 sonradan mercek olayını akıl ettilerse haberim yok

ayrıcada korkuttuğum felan yok söylemek istediğim alacaksa sağlam temiz bir araç alsın yoksa laguna 2 çok masraflı bir araç diyorum o kadar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hunter06 -- 9 Eylül 2011; 13:57:27 >

• eğer araca 3 yıldan fazla binmeyi düşünüyorsanız kesinlikle C segment bir araç almayın derim, babama bunu anlatamadım ben 7 yıldır megané'a biniyoruz almışken laguna al dedim,

bakımları düzgün yapılmışsa temiz binilmişse zaten o araçlar kolay kolay arıza çıkarmıyor, kaza bela durumunda da parçaları kasko karşılıyor,

c segment araç alıp satmak için alınır, uzun süre binilecek araç değildir bana göre modası çabuk geçer yenisi çabuk çıkar, daha çabuk yıpranır daha dayanıksızdır

ayrıca laguna'nın xenon farlarına laf eden olmuş, aynı lamba volvo'da da kullanılıyor, ampulün kendisi merceklidir, çok da güzel düz bir çizgi oluşturur, far yıkama, otomatik far yüksekliği falan mevcuttur, şu an çıkan civic'lerde de aynı xenon'dan kullanılıyor (sonradan çakma xenon taktıranlarla karıştırmayın lütfen) eski tip xenon'lar böyleydi, mercedes e serisinde de bundan vardı far tipi de d1s veya d2s oluyordu, makyajlılarda ise mercekli far mevcuttur

şimdi hem araç üst segment olsun hem konforlu hem güvenli olsun diyorsanız bakım ve yakıt masraflarındaki abartı olmayan masrafları tolere etmelisiniz, çünkü siz o aradaki farka daha fazla donanım daha fazla güvenlik ve daha fazla konfor satın almış oluyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 9 Eylül 2011; 14:55:01 >

• Tam aradığınız arabayı tam 5 senedir kullanıyorum:). 5 senelik deneyimleri yazayım;

Yakıt:
    Şehir dışı sabit hızda 6.2-6.7 arasında gidip gelir, ne altına düşer ne de üstüne çıkmaz. Bu değer cruize control ile garanti edilir. Şehir içinde dur kalk ağır trafikte 9-10 arasını rahatlıkla görür ama tabi çok dur kalk olması lazım. benim güzargahım tam karma oldugu için şu an anlık tüketimim 8.6 gösteriyor. LPG ye son derece uyumludur, güzel montaj yapan ehil bir usta ile hemen hemen bütün kitleri taktırabilirsiniz. motor LPG konusunda oldukça iyi, yeterki montaj çok iyi olsun

Performans:
    2006 model laguna II ler makyajlı kasadır ve aynı zamanda kasası hafifletilmiştir.Bunun yanında motor gücüde 5 bg artırılarak ağırlığı 1270 kiloya, gücünüde 115 bg e çıkarmışlardır. Performans konusunda çok beklentiniz yoksa tatmin eder. 3000 devire kadar birazcık nazlıdır ve motor 3000 devirden sonra gücünü gösterir. Yokuşlarda ve sollamalarda vites küçültmek her zaman faydalıdır;). Yol tutuş da ise gerçekten çok başarılı bir araba, virajlarda konfor odaklı bir otomobil oldgundan hafif yana yatmalar yaşar ama kesinlikle yolu bırakmaz

Konfor:
    Lagunanın en çok aşık oldugum yönü işte bu..Gerçekten çok konfrolu bir araba, oturuş pozisyonu ve konforu diğer arabalara kıyasla farklı bir tada sahiptir. Çoğu laguna 2 kullanıcısı eğer sorunsuz bir laguna 2 tecrübesi yaşamış ise araçlarını sattıklarında dönerler yine bu arabanın daha güçlü motorlusunu ve üst modelini alırlar:)

Yalnız şundan bahsedeyim bu arabayı alırken kesinlikle ama kesinlikle çok çok iyi baktırın. Eğer hor kullanılmış bir arabaya denk gelirseniz vay halinize. Eğer lagunaya iyi bakılmaz ise gerçekten sahibini çok üzebilir ve tam bir sorun yumağı haline gelebilir. Piyasada laguna II lere karşı bir ön yargı vardır sebebi ise bu. O yüzden gerçekten iyi bakılmış temiz bir araba olmalı.Almışken kesinlikle privilige donanımlısını alın, xenon far ve sunroof lusu içinde arabada prestij paket olması gerekiyor. Bu arada şunuda belirteyım makyajlı kasa laguna 2 lerde bulunan bütün xenonlar merceklidir ve otomatik yuksek ayarlıdır.Biz aracı 0 almıştık ve son derecede temiz kullanmaya özen gösteriyoruz, dolayısıyla allaha çok şükür öyle bir sorun yumagı oldugunu söyleyemem.Arada sırada ufak tefek sorunlar çıkarıyor elbet ama illallah dedirttirecek türden değil.Parça fiyatlarına gelirsek eğer, evet biraz pahallı ama yetkili servisde laguna olsun megane olsun bütün parçaların fiyatları can yakıyor.İnsanlar alternatif yollara başvuruyor ki en iyisi özel servis veya ehil bir usta bulmak..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi leonheart07 -- 9 Eylül 2011; 17:15:47 >

• bizim yakın bir akraba gecen sene 2010 model 1.6 16v manuel expression laguna almisti 0 türkiyeye geldiklerindede 2-3 kez bindim yakit tuketimi fazla diyebilirim sehir dışında 6.vitesin olmasi biraz verimlilik getiriyor fakat sehir ici cok yakiyordu klima acıkken sakin kullanimda 10.5 litre yakiyordu
  • quote:

Orijinalden alıntı: leonheart07

Tam aradığınız arabayı tam 5 senedir kullanıyorum:). 5 senelik deneyimleri yazayım;

Yakıt:
    Şehir dışı sabit hızda 6.2-6.7 arasında gidip gelir, ne altına düşer ne de üstüne çıkmaz. Bu değer cruize control ile garanti edilir. Şehir içinde dur kalk ağır trafikte 9-10 arasını rahatlıkla görür ama tabi çok dur kalk olması lazım. benim güzargahım tam karma oldugu için şu an anlık tüketimim 8.6 gösteriyor. LPG ye son derece uyumludur, güzel montaj yapan ehil bir usta ile hemen hemen bütün kitleri taktırabilirsiniz. motor LPG konusunda oldukça iyi, yeterki montaj çok iyi olsun

Performans:
    2006 model laguna II ler makyajlı kasadır ve aynı zamanda kasası hafifletilmiştir.Bunun yanında motor gücüde 5 bg artırılarak ağırlığı 1270 kiloya, gücünüde 115 bg e çıkarmışlardır. Performans konusunda çok beklentiniz yoksa tatmin eder. 3000 devire kadar birazcık nazlıdır ve motor 3000 devirden sonra gücünü gösterir. Yokuşlarda ve sollamalarda vites küçültmek her zaman faydalıdır;). Yol tutuş da ise gerçekten çok başarılı bir araba, virajlarda konfor odaklı bir otomobil oldgundan hafif yana yatmalar yaşar ama kesinlikle yolu bırakmaz

Konfor:
    Lagunanın en çok aşık oldugum yönü işte bu..Gerçekten çok konfrolu bir araba, oturuş pozisyonu ve konforu diğer arabalara kıyasla farklı bir tada sahiptir. Çoğu laguna 2 kullanıcısı eğer sorunsuz bir laguna 2 tecrübesi yaşamış ise araçlarını sattıklarında dönerler yine bu arabanın daha güçlü motorlusunu ve üst modelini alırlar:)

Yalnız şundan bahsedeyim bu arabayı alırken kesinlikle ama kesinlikle çok çok iyi baktırın. Eğer hor kullanılmış bir arabaya denk gelirseniz vay halinize. Eğer lagunaya iyi bakılmaz ise gerçekten sahibini çok üzebilir ve tam bir sorun yumağı haline gelebilir. Piyasada laguna II lere karşı bir ön yargı vardır sebebi ise bu. O yüzden gerçekten iyi bakılmış temiz bir araba olmalı.Almışken kesinlikle privilige donanımlısını alın, xenon far ve sunroof lusu içinde arabada prestij paket olması gerekiyor. Bu arada şunuda belirteyım makyajlı kasa laguna 2 lerde bulunan bütün xenonlar merceklidir ve otomatik yuksek ayarlıdır.Biz aracı 0 almıştık ve son derecede temiz kullanmaya özen gösteriyoruz, dolayısıyla allaha çok şükür öyle bir sorun yumagı oldugunu söyleyemem.Arada sırada ufak tefek sorunlar çıkarıyor elbet ama illallah dedirttirecek türden değil.Parça fiyatlarına gelirsek eğer, evet biraz pahallı ama yetkili servisde laguna olsun megane olsun bütün parçaların fiyatları can yakıyor.İnsanlar alternatif yollara başvuruyor ki en iyisi özel servis veya ehil bir usta bulmak..

teşekkürler. tam istedigim yorum olmuş ancak tam bir kumar. birde istedigimiz araba istanbulda bizse ankaradayız. oraya gidip alacagiz alırsak ancak orda ne usta tanıyoruz nede servis. İşimiz gerçekten zor. En iyisi bu riski almamak diye düşünüyorum artık ben.. B sınıfı Getz felan bakcam artık 1 yaşında felan ... nerden nereye. lagunadan- Getze :)

• amcamın damadı 2003 model 2.0 ful, sunruflu 103 binde falan olması lazım 18 bine aldı istanbuldan.son 3 sene araç yatmış.araçta bir kaç parçada boya var. kendisi 4 sıfır lastik aldı lovato lpg taktırdı.20 bine gelmiş oldu.

bende bora vardı ama laguna çok hoşuma gitti. D segmentli araç ve herşey var araçta.
  • quote:

teşekkürler. tam istedigim yorum olmuş ancak tam bir kumar. birde istedigimiz araba istanbulda bizse ankaradayız. oraya gidip alacagiz alırsak ancak orda ne usta tanıyoruz nede servis. İşimiz gerçekten zor. En iyisi bu riski almamak diye düşünüyorum artık ben.. B sınıfı Getz felan bakcam artık 1 yaşında felan ... nerden nereye. lagunadan- Getze :)

Aslında kumar olarak düşünmeyin. Almayı düşündüğünüz aracı yetkili serviste başta aşağı kontrol ettirerek alabilirsiniz.Biz zamanında lagunayı sıfır almıştık ama daha sonra ne kadar büyük hata yaptığımızı anladım çünkü D segmenti bütün araçların 2. el piyasalarına bakarsanız gerçekten çok çok uygun. Accord, laguna, mondeo,avensis bu arabaların veridikleri konfor ve keyifi düşünürsek 2. el fiyatları gerçekten uygun, sıfır A-B sınıfı bomboş arabalar 30 bin tl olmuşken hele..

Yinede tabi siz bilirsiniz, içinize hangisi sinecekse o yönde karar verin

• quote:

Orijinalden alıntı: leonheart07

quote:

Aslında kumar olarak düşünmeyin. Almayı düşündüğünüz aracı yetkili serviste başta aşağı kontrol ettirerek alabilirsiniz.Biz zamanında lagunayı sıfır almıştık ama daha sonra ne kadar büyük hata yaptığımızı anladım çünkü D segmenti bütün araçların 2. el piyasalarına bakarsanız gerçekten çok çok uygun. Accord, laguna, mondeo,avensis bu arabaların veridikleri konfor ve keyifi düşünürsek 2. el fiyatları gerçekten uygun, sıfır A-B sınıfı bomboş arabalar 30 bin tl olmuşken hele..

Yinede tabi siz bilirsiniz, içinize hangisi sinecekse o yönde karar verin

laguna her zaman kafamın bir yerinde olcak .Teşekkürler. yeni konu açsammı karar vermedim ama sizde bilgi sahibisiniz sanırım bu konuda . 1 haftadır gözlerim şişti artık. sahibinden.com un altını üstüne getirdim ama tam içime sinen bir model bulamadım. Şu araca ne dersiniz (çevremde audi taş vs. gibi yorumlar çok duyuyorum o yüzden ) :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-murat-otodan-2002-a-4-lpg-liii-55203551/detay/#

• quote:

laguna her zaman kafamın bir yerinde olcak .Teşekkürler. yeni konu açsammı karar vermedim ama sizde bilgi sahibisiniz sanırım bu konuda . 1 haftadır gözlerim şişti artık. sahibinden.com un altını üstüne getirdim ama tam içime sinen bir model bulamadım. Şu araca ne dersiniz (çevremde audi taş vs. gibi yorumlar çok duyuyorum o yüzden ) :http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-audi-murat-otodan-2002-a-4-lpg-liii-55203551/detay/#

Evet benimde en beğendiğim A4 kasasıdır bu:). Fotolardan bakılırsa temiz duruyor tabiki ama tabi araştırmadan sorgulamadan bilemeyiz..

Araba 2002 model 131 bin km de yılda 15 bin km yapmış gayet normal bir değer.Ancak şunu unutmayın çoğu galeri malesef km lerle çok oynuyor. Km si oynanmış aracı teknik olarak nasıl anlaşılır bilmiyorum ama servisde ecu kontrolü yaparak öğrenilebiliniyor deniyor ama kesin bir bilgim yok. Arabanın aşırı km yapıp yapmadıgını anlamanın diğer bir yoluda görsel olarak direksiyon, vites iç mekan aşınmalarını incelemek.Mesela çok aşınmış bir direksiyon yüzde 80 arabanın km sini ele verir. 130 bindeki bir aracın iç mekanında aşınma çok fazla olmaz, tabi bu sahibininde ne denli özenli olduguna bağlı. İlandaki A4 deri koltuklu, resimlerde koltukların durumu iyi gibi ama tabi yakından görmeden bilemeyiz. deri koltuk bakımlarınında yapılmış olması lazım. Ne arabalar var deri koltukları 3-4 senede yırtık pırtık hale gelıyor ne arabalar var yıllardır dipdiri sağlam kalıyor..

İlandaki A4 ün detaylı açıklaması verilmemiş; boya durumu nedir, geçmişte ciddi bir kazası varmıdır belirli masrafları varmıdır(illaki vardır). Şunu bir kere belirtmek isterimki bir araba boyalı diye arabadan caymamak lazım. boya sorunsuz, dalgasız ve ton farkı olmadan yapıldıgı sürece hiç mi hiç problem değildir.Tabi birde boyamanın neden yapıldıgı, boyanmasına neden olan durumun delili olarak fotoları da olsa çok çok iyi olur. Piyasada pertten toplama o kadar araç varki insanlar vicdansız olmuşlar.

Arabanın temiz oldugunu farz edersek alınası bir araç oldugunu düşünürsek bu kasa A4 ler benim son derece beğendiğim arabalardır. Tabikide sağlamdır ve alınıp paşa paşa binilir

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.