Şimdi Ara

Laguna 1.6 (2006 model) Vergi-Yakıt Tüketimi ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
47
Cevap
0
Favori
17.914
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hunter06

quote:

Orijinalden alıntı: ___Murat___

quote:

işte işin püf noktası orada zaten megane ile dolu lagunaya niye aynı para isteniyor halbuki laguna daha dolu değil mi
    daha ucuza gelen laguna masraf olarak daha pahalıya geliyordan ondan artı ikinci eli megane a göre ölü

arkadaşı bu kadar korkutmanın manası yok. yıllık 9000 km kullanıyorsanız bu aracı büyük ihtimalle yıllarca önemli bir masraf etmeden kullanırsınız. neden megane la aynı paraya satılıyor meselesine gelince, bir örnek vereyim üzerindeki xenon farların fiyatı 1250 TL civarında . Ampülü patlasa 150 TL, megane'da aynı durumda masraf 10 TL ama xenon yok. Xenon olan megane da da masraf yine aynı 150 TL. Şimdi arabanın ampülü patlayınca 150 TL veren adam veryansın ediyor ama xenon fara bu fiyat farkı değer. Bir gece karanlık bir yolda xenon farlı bir laguna kullanın zaten olsun ya bu paraya değer dersiniz. Bu arada maşallah diyeyim benim arabanın orjinal ampülü üzerinde. Öyle ayda bir de olmuyor yani bu masraflar.

Yıllık 9000 km için laguna alıp benzinli binmek en keyiflisi olur. Ama megane da güzel araç, ben laguna'yı tercih ederdim öyle de yaptım LPG'de çekmiyor muhabbeti de tamamen hikaye. Arabayı benzinde de lpg'de kullanıyorum farkı hissetmek için kendinizi zorlarsanız hissedersiniz o kadar.

laguna nın zenonu ile gece yolculuk yaptım ondan sonra bir daha zenon lu araç almamaya yemin ettim zaten mercekli zenon değil lagunanın lambası bildiğin beyaz lamba ışığı olabildikçe yayıp insanı müthiş derecede yoran bir beyazlığa sahip olmasıda cabası karşıdan gelende sürende kepaze oluyor

edit makyajsız laguan 2 sonradan mercek olayını akıl ettilerse haberim yok

ayrıcada korkuttuğum felan yok söylemek istediğim alacaksa sağlam temiz bir araç alsın yoksa laguna 2 çok masraflı bir araç diyorum o kadar

Xenon ampulünü 150 yerine 50 tl lik Çin malı takarsan böyle olur çünkü lagunanin xenon farı 4300K dir ne karşıdakinin ne de kullananın gözünü yormaz ve eğer orjinalse homojen bir Işık yayar ben bir kere kullandım aganda böyle demekle olmuyor daima kullananların yorumlarını dikkate almak lazım leonhearth de açıklamış zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

quote:

işte işin püf noktası orada zaten megane ile dolu lagunaya niye aynı para isteniyor halbuki laguna daha dolu değil mi
    daha ucuza gelen laguna masraf olarak daha pahalıya geliyordan ondan artı ikinci eli megane a göre ölü

arkadaşı bu kadar korkutmanın manası yok. yıllık 9000 km kullanıyorsanız bu aracı büyük ihtimalle yıllarca önemli bir masraf etmeden kullanırsınız. neden megane la aynı paraya satılıyor meselesine gelince, bir örnek vereyim üzerindeki xenon farların fiyatı 1250 TL civarında . Ampülü patlasa 150 TL, megane'da aynı durumda masraf 10 TL ama xenon yok. Xenon olan megane da da masraf yine aynı 150 TL. Şimdi arabanın ampülü patlayınca 150 TL veren adam veryansın ediyor ama xenon fara bu fiyat farkı değer. Bir gece karanlık bir yolda xenon farlı bir laguna kullanın zaten olsun ya bu paraya değer dersiniz. Bu arada maşallah diyeyim benim arabanın orjinal ampülü üzerinde. Öyle ayda bir de olmuyor yani bu masraflar.

Yıllık 9000 km için laguna alıp benzinli binmek en keyiflisi olur. Ama megane da güzel araç, ben laguna'yı tercih ederdim öyle de yaptım LPG'de çekmiyor muhabbeti de tamamen hikaye. Arabayı benzinde de lpg'de kullanıyorum farkı hissetmek için kendinizi zorlarsanız hissedersiniz o kadar.

laguna nın zenonu ile gece yolculuk yaptım ondan sonra bir daha zenon lu araç almamaya yemin ettim zaten mercekli zenon değil lagunanın lambası bildiğin beyaz lamba ışığı olabildikçe yayıp insanı müthiş derecede yoran bir beyazlığa sahip olmasıda cabası karşıdan gelende sürende kepaze oluyor

ayrıcada korkuttuğum felan yok söylemek istediğim alacaksa sağlam temiz bir araç alsın yoksa laguna 2 çok masraflı bir araç diyorum o kadar

Xenon ampulünü 150 yerine 50 tl lik Çin malı takarsan böyle olur çünkü lagunanin xenon farı 4300K dir ne karşıdakinin ne de kullananın gözünü yormaz ve eğer orjinalse homojen bir Işık yayar ben bir kere kullandım aganda böyle demekle olmuyor daima kullananların yorumlarını dikkate almak lazım leonhearth de açıklamış zaten

servis verdi işte orjinali neyse onu takın dedik osram markaydı gerisinin çetelesini tutacak vaktim yoktu

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

servis verdi işte orjinali neyse onu takın dedik osram markaydı gerisinin çetelesini tutacak vaktim yoktu

bir yerde sorun var demekki ya sizin gözler de ya da servis de. Çünkü 4300 K bildiğin beyaz ışık kavramıyla tam örtüşmez

• Bu fiyata c sınıfı boş araçlara alana kadar d sınıfı ve full donanımlı laguna.
  • şehir içinde iyi yanlız uzun yolda sakin kullanmalısın
  • laguna diyorum bende. megane ile aynı motoru kullanmakta zaten motorunun bakımı megane ile aynı para tutar. üstelik laguna yı daha düşük km de bulmanız daha büyük ihtimal dizel bir megane göre. ha xenonu 150 tl diyenler olmuşç megane in xenonu ne kadar (varsa tabi) bu şekilde far vs parçalarda elbette parça fiyatları daha yüksek olucaktır. ben tahmin ediyorum ki aynı model aynı lagunayı aynı model aynı temizlikteki bir megane dan çok daha ucuza bulabilirsiniz. ayrıca laguna privilege olmadan dynamic olursa xenon masrafıda olmaz. megane ve laguna dan iki örnek ilan. ikiside dynamic ve orta donanım.

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-sadece-61000-km-ilk-sahibinden-megane-2-dynamique-benzinli-52437867/detay/
    http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-full-full-orjinal-55844989/detay/

buyrun bakın ilanlara. iki ilan arasında sadece 1 yıl fark var. ikiside benzinli. ikiside makyajsız kasa. ikiside 1.6 ikiside eşit km lerde.ikiside aynı donanımda laguna daha yüksektir muhakkak. fakat bu ülkede nasıl bir otomobil tercihi varsa megane lagunadan 4000 tl daha pahalı. siz laguna alın 4000 tl karla megane yerine laguna sürmenin keyfine varın. xenon mu lazım. 4000 tl ye 30 tane xenon alırsınız 150 tl den. ama megane değilde lagunaya binersiniz. tercih sizin.

• dostum çok fazla düşünme parça fiyatlarını al bir laguna bak keyfine.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.